Viquiprojecte Discussió:Grup Tècnic/Arxiu 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Que bé!

Molt molt content de veure per fi aquest projecte néixer!Tinc moltes ganes de veure els primers resultats i començar a fer peticions.:-)--Kippelboy (disc.) 07:45, 22 nov 2013 (CET)

Ja tenim peticions a Viquipèdia:Bots/Sol·licituds. Jo he tancat de tant en tant el que m'ha semblat obsolet, però s'hauria de repassar per evitar que la pàgina es faci llarguíssima i inútil.--Pere prlpz (disc.) 09:59, 22 nov 2013 (CET)

Peticions

Bones! Es poden fer peticions "tècniques" o només si van relacionades amb bots? Per si de cas, disparo: en l'article Armada Music observo que hi ha algun problema amb la infotaula; el fet que no tingui logo la destartala, però en qualsevol dels casos em sembla massa ampla. Un cop de mà, si us plau? Gràcies! --Judesba (digues...) 20:09, 22 nov 2013 (CET)

Fet Fet! El problema no era el logo sinó que li faltava un salt de línia al text. De tota manera la {{Infotaula segell discogràfic}} s'hauria de fer millor (si és que val la pena arreglar una infotaula que surt en quatre articles).
Sobre el que es pot demanar, diria que aquesta mena de peticions haurien d'anar a la Taverna (secció ajuda), i les peticions de bots a Viquipèdia:Bots/Sol·licituds, on, per cert, hi ha una petició nova que jo no crec que pugui atendre bé fins que hagi acabat amb els enllaços a Viquidites que va demanar en Kippelboy.--Pere prlpz (disc.) 20:51, 22 nov 2013 (CET)
Gràcies, Pere. No sé quin abast té exactament aquest grup tècnic. Al meu parer, si tenim una infotaula que és utilitzable (hi ha més discogràfiques, tot i que potser no se li ha afegit) val la pena arreglar-la i que estigui bé. Gràcies novament! --Judesba (digues...) 00:58, 24 nov 2013 (CET)

Ajuda python

El codi per obtenir els interwikis de wikidata que vaig fer servir el darrer cop sembla que ara no em funciona. Algú sap com es fa ara per aconseguir els interwikis en python?--Pere prlpz (disc.) 20:57, 23 nov 2013 (CET)

Què no et funciona? Has actualitzat a la darrera versio del pywikibot? Ho dic perquè jo ho he fet i he hagut d'actualitzar els scripts antics perquè fossin compatibles.--Arnaugir (discussió) 21:28, 23 nov 2013 (CET)
Si faig:
# -*- coding: utf-8 -*-

def interviquis(art):
    data = wikipedia.DataPage(art)
    return data.interwiki()
    

import sys
sys.path.append('C:\pywikipedia')
import wikipedia,catlib
import re
site=wikipedia.getSite('ca')
pag=wikipedia.Page(site,u"Daloa")
iw=interviquis(pag)
print len(iw)
wikipedia.stopme()
Obtinc el següent error:
Traceback (most recent call last):
  File "C:\Python27\prova iwdata1.py", line 14, in <module>
    iw=interviquis(pag)
  File "C:\Python27\prova iwdata1.py", line 5, in interviquis
    return data.interwiki()
  File "C:\pywikipedia\wikipedia.py", line 5103, in interwiki
    if code.endswith(suffix)]
  File "C:\pywikipedia\wikipedia.py", line 311, in __init__
    t = html2unicode(title)
  File "C:\pywikipedia\wikipedia.py", line 6203, in html2unicode
    text = text[i:]
TypeError: unhashable type
I diria que he actualitzat bé el pywikipediabot.--Pere prlpz (disc.) 22:23, 23 nov 2013 (CET)
A l'última versió, a l'hora d'importar els paquets s'ha de fer diferent:
import pywikibot
from pywikibot import catlib

#en comptes de
#import wikipedia,catlib
No sé si serà el problema, però jo m'hi vaig estar barallant una bona estona i el problema resultava ser aquest. Si no és això, ja no sé ajudar-te, però si dius que ha deixat de funcionar de cop podria ser que la cosa anés per aquí...--Arnaugir (discussió) 23:54, 23 nov 2013 (CET)
No és això. A més, les mateixes línies d'importar em funcionen bé en altres programes que no toquen interviquis.--Pere prlpz (disc.) 00:10, 24 nov 2013 (CET)

Vaig avançant. Sembla que han desaparegut les instruccions per agafar només els interviquis i t'has d'agafar la pàgina sencera. Sembla que em comença a funcionar:

# -*- coding: utf-8 -*-

import sys
sys.path.append('C:\pywikipedia')
import wikipedia
import catlib
import re

def interviqui(art,viqui):
    data = wikipedia.DataPage(art)
    cont= data.get()
    iws=cont[u'links']
    return iws[viqui][u'name']
    
site=wikipedia.getSite('ca')
pag=wikipedia.Page(site,u"Daloa")
iw=interviqui(pag,u'enwiki')
print iw
wikipedia.stopme()

--Pere prlpz (disc.) 00:41, 24 nov 2013 (CET)

Diria que és un bug on hi estan treballant, el vaig assenyalar fa un temps: bugzilla 56734
Jo m'he modificat el wikipedia.py, el puc deixar per ací. –Cœt · mascletà 21:38, 27 nov 2013 (CET)
La veritat és que ara mateix ja m'he espavilat amb get, però si penges per aquí el wikipedia.py em pot ser útil per si he de fer anar programes antics sense modificar-los (a més de resultar probablement més eficient).--Pere prlpz (disc.) 23:09, 27 nov 2013 (CET)
Ho deixe a User:TronaBot/Python/wikipedia.py. –Cœt · mascletà 09:53, 28 nov 2013 (CET)

Python 3

De moment no és molt aconsellable aprendre Python 3 per a programar amb pywikipediabot. –Cœt · mascletà 11:34, 28 nov 2013 (CET)

Rectifique, estan optimitzant el pywikibot (abans PyWikipediaBot) per a poder emprar-lo amb Py3. –Cœt · mascletà 12:08, 8 des 2013 (CET)

Consultar la viqui amb bot

Quan un programa ha de consultar la Viquipèdia (que és el més freqüent), jo faig servir els mètodes get i similars que van fent consultes en línia. Això funciona però és molt lent (de l'ordre de 1 segon per consulta, uns cinc dies per llegir tots els articles de la Viquipèdia). Hi ha algun sistema més eficient? Està explicat en algun lloc com es fa? Suposo que deu ser possible baixar-se la Viquipèdia sencera i consultar-la localment, o executar el programa al WMLabs, però no tinc ni idea de com es fa.--Pere prlpz (disc.) 13:51, 29 nov 2013 (CET)

Magatzem de codis

He fet Viquiprojecte:Grup Tècnic/Codis. Supòs que hi deu haver bastanta gent com jo que no sap programar un bot però sí que podria executar-lo. La idea és reunir-los allà perquè la gent pugui usar-los o inspirar-se per fer programes nous. La pàgina necessita millorar bastant (potser una taula podria ser una bona manera d'organitzar-ho), però jo crec que ja pot començar a ser útil. Pau Cabot · Discussió 14:15, 30 nov 2013 (CET)

Labs, reunió del grup tècnic

Missatge per a @Castor:, @QuimGil:, @Papapep:, @Arnaugir:, @KRLS:, @Micru:, @Toniher:, @Dvdgmz:, @Pere prlpz: i @Julià Minguillón: –Cœt · mascletà 13:37, 8 des 2013 (CET)

Missatge també per a @Joancreus: i @SMP:. No hi consten als participants del grup tècnic. –Cœt · mascletà 13:41, 8 des 2013 (CET)

A un mes del tancament de Toolsever hem de parlar d'alguns aspectes del Labs.

El Labs ja no funciona amb comptes individuals sinó col·lectius. Et crees un compte (account) i t'ajuntes a un grup (tool) on s'hi desenvolupen tot tipus d'eines.

Temporalment he creat el grup cobain, per fer proves, ja he pogut incloure altres participants com són l'Arnaugir i el Lluis tgn.

Coses pendents:

  • saber com us heu de crear un compte i sol·licitar accés
  • conéixer les característiques del Labs (per exemple, té repositori propi)

Coses a discutir:

  • Quin nom li posem al grup d'eines per al projectes Wikimedia en català?
    • Genèric: cawikiprojects
    • Valencià: fusterians
    • Humorístic: els4gats
    • s'accepten propostes...
  • Com voleu les eines? Creem un usuari conjunt (un compte per a un nou bot) que funcione per ací en nom de tot l'equip tècnic?

Au! Ens hem de vore pel xat per a discutir i informar d'estes coses el més aviat possible. –Cœt · mascletà 12:05, 8 des 2013 (CET)

Jo vull que poseu per aquí un llistat de les eines que abans fèiem servir i que ara estan repartides ex: missing articles. També crec que és bàsica la reunió al xat--barcelona (disc.) 12:13, 8 des 2013 (CET)
Jo no he contribuit mai a toolserver ni hi he accedit com a desenvolupador ho sigui que no puc aportar gaire, no sabria per on començar; potser ens podríes fer una lliçó a la reunió per xat que dieu. @Barcelona: has vist #Magatzem de codis ? -- Dvdgmz fent observació participant (Escriu-me) 11:04, 9 des 2013 (CET)
Jo encara m'hi haig de posar amb bots i altres estris. Vaig seguint la conversa. Nom del grup: "Estris"? Sóc massa avorrit, veritat? :) --QuimGil (disc.) 20:12, 9 des 2013 (CET)
No tinc clar fins a quin punt cal un compte grupal per bots, o què hi hem de posar. En primer lloc no estic segur de com es relacionen els comptes del Labs amb els comptes d'usuari dels bots que s'hi executen (tots els del grup s'executen amb el mateix usuari o no?). En segon lloc, veig que hi ha eines que els convé un grup de mantenidors, com els bots que s'executen permanentment (el BotReversor i família) i com les eines disponibles al Tool Server per tothom amb una interfície apta per a tots els usuaris (de l'estil del CatScan, el cercador d'inclusions, l'antiga eina d'en Joanjoc per posar interviquis, etc.), però per la majoria de bots no hi acabo de veure l'avantatge.--Pere prlpz (disc.) 20:35, 9 des 2013 (CET)
@Pere prlpz: La idea de muntar un bot grupal és bàsicament que el codi es pot revisar i mantenir més fàcilment, i en cas que la persona desaparegui no pasaria res greu (ara amb el magatzem de codis també ho aconseguim).
Sobre el bot, pel que jo he entès, les persones s'agrupen sota un usuariBot (ara mateix ¿cobain?) i aquest executa el codi que se li ordena via ssh, per tant, tots tindriem un bot comú, la idea és que no caldrà deixar el teu ordinador encès executant el codi i (suposo) que se li podran programar tasques de manera periòdica. Lo segon (el tema de muntar una interfície) suposo que el propi Labs ho permetrà fer i sinó es fa.
Finalment, +1 a la reunió --Castor (disc.) 21:08, 9 des 2013 (CET)
+1 a reunió. Potser hauríem de suggerir unes quantes dates i sondejar la disponibilitat? Passat Nadal ja potser? Caldria llegir-se bé això: https://wikitech.wikimedia.org/wiki/Nova_Resource:Tools/Help En @QuimGil: segur que pot ajudar-nos amb les preguntes. Una primera cosa que podríem fer és mirar de posar codi de l'Amicalbot (que ja és un projecte consolidat) al git de Wikimedia. (https://www.mediawiki.org/wiki/Git/New_repositories/Requests) Perquè diferents persones puguin contribuir-hi directament, crec que simplement cal que el repositori tingui un grup específic. Vegeu: https://gerrit.wikimedia.org/r/#/admin/groups/ --Toniher (disc.) 10:13, 11 des 2013 (CET)
Perdó, volia respondre a aquest fil però se'm va passar. Personalment tinc ben poca experiència amb bots i Labs, tot i que he tratejat amb ambdós i estic en contacte regular amb els qui s'hi barallen a diari a Labs. Si puc ser d'ajuda, encantat.--QuimGil (disc.) 21:27, 6 gen 2014 (CET)

Subscriure aquesta pàgina a Tech News

Què us semblaria subscriure aquesta pàgina a Tech News? (un post a la setmana) Quan ho vaig proposar a la Tavera alguns van dir que qui vulgui ja s'hi pot subscriure, la qual cosa és veritat només si saps que existeix. Allà no vaig empényer més perquè la Taverna és, efectivament, molt generalista. Però aquí ja tenim un public més especialitzat. Qui estigui interessat en aquest Viquiprojecte li interessarà saber que Tech News existeix. Com ho veieu?--QuimGil (disc.) 21:24, 6 gen 2014 (CET)

Em sembla una idea interessant. El problema que li veig és que aquesta pàgina és poc activa, de manera que les converses del grup tècnic quedaran amagades entre els fils setmanals del Tech News. Se m'ocorren dues possibilitats:
  • Fer una altra pàgina i subscriure-la al Tech News.
  • Subscriure aquesta pàgina al Tech News però assegurar-nos que un bot arxiva els missatges del Tech News cada dues o tres setmanes (i no la resta de fils).--Pere prlpz (disc.) 12:16, 7 gen 2014 (CET)
En el pitjor dels casos, m'ofereixo voluntari a subscriure aquesta pàgina i anar arxivant a mà. Crear una pàgina nova implica més risc de que sigui ignorada. Tant per tant prefereixo concentrar l'esforç en què aquesta pàgina no sigui ignorada. :) --QuimGil (disc.) 23:33, 7 gen 2014 (CET)
Però com fem perquè no passi com algunes Villagepumps de projectes petits on les notícies automàtiques deixen en posició marginal les intervencions dels usuaris? Creem una secció específica on les notícies van a parar? (em sembla bé la idea de la subscripció). -- Dvdgmz fent observació participant (Escriu-me) 10:22, 8 gen 2014 (CET)
Com he dit, em puc encarregar de que hi hagi només 1-2 Tech News a la vista en aquesta pàgina. De fet no cal ni arxivar-los manualment, donat que el propi Tech News enllaça al seu arxiu.--QuimGil (disc.) 17:55, 8 gen 2014 (CET)
Jo ho veig complicat. Per mi el més senzill seria subscriure-hi una altra pàgina i vigilar-la. Si vols donar-li visibilitat al Tech News sempre podem incloure en aquesta la pàgina del TechNews com una plantilla col·lapsada, o posar un banner al capdamunt de la discussió, o posar un enllaç (tan destacat com vulguis) a la pàgina del viquiprojecte.--Pere prlpz (disc.) 18:13, 8 gen 2014 (CET)
Bé, de moment he creat Viquiprojecte:Grup Tècnic/Tech News i l'he subscrit a Tech News. En una setmana veure si rutlla. Seguim parlant, si s'escau, a la propera iteració. Existeix un precedent interessant de transclusió a it:Wikipedia:Wikipediano.--QuimGil (disc.) 20:06, 14 gen 2014 (CET)
Pàgina vigilada.--Pere prlpz (disc.) 20:10, 14 gen 2014 (CET)
Per cert, parlant del tema: “Tech News”: Fighting technical information overload for Wikimedians.--QuimGil (disc.) 22:56, 14 gen 2014 (CET)

El registre Especial:Registre/massmessage diu que no l'ha pogut publicar perquè està en un nom d'espais on no pot. Segurament caldrà que sigui una pàgina de discussió. --V.Riullop (parlem-ne) 10:22, 21 gen 2014 (CET)

Pensant-ho millor, potser no es pot en l'espai Viquiprojecte, un espai personalitzat de ca.wiki. Caldrà canviar per exemple a "Viquipèdia:Tech News", o amb un nom traduït. Ping QuimGil. --V.Riullop (parlem-ne) 10:30, 21 gen 2014 (CET)
He preguntat quin és el problema... per a estar segurs sobre quina és la solució.--QuimGil (disc.) 21:53, 21 gen 2014 (CET)
Efectivament, la solució era crear Viquipèdia:Tech News. No sabia que MassMessage accepta només User_talk and Project com a noms d'espai destinataris. gerrit:94698 proposa obrir-ho a tots els noms d'espai.--QuimGil (disc.) 07:11, 22 gen 2014 (CET)

On podem coŀlocar això?

S'actualitza tot solet mostrant sempre el darrer butlletí de Tech News.--QuimGil (disc.) 20:10, 28 gen 2014 (CET)

Pla de desenvolupament de Wikidata

El futur de Wikidata ajuda a imaginar el futur de la Viquipèdia: d:Wikidata:Development plan.--QuimGil (disc.) 23:57, 22 gen 2014 (CET)


Feines pendents

Hola a totes i tots! Estic fent una repassada a Viquipèdia:Bots/Sol·licituds i hi ha algunes propostes que s'han quedat a mig fer i necessiten la nostra ajuda. Va, qui agafa quin?

Podeu escollir alguna altra secció de la plana. No problema. Vinga noies/nois!--KRLS , (disc.) 09:29, 24 gen 2014 (CET)

Això dels bots és un tema que tinc pendent. No sé com fer-los anar. Tot i així, em pregunto si podríem estalviar feina parlant amb altres comunitats i reciclant/localitzant les eines que han creat. Per exemple, la tasca descria a importar dades a Wikidata possiblement ha estat fet per algú altre a un altre projecte. Però que no entenc de bots ni tant sols sé si aquesta proposta té sentt o no, si algú s'hi ha ficat o no.--QuimGil (disc.) 17:11, 24 gen 2014 (CET)
Un problema dels bots és que, a diferència del que passa amb els articles, la gent que en fa, i que els deu fer bé, no en publica gaire sovint el codi de manera que acabem fent tots les mateixes coses partint de zero.
Per importar dades a Wikidata em sembla que hi ha task forces a Wikidata. Seria qüestió de saber què volem importar i proposar-ho allà.
El tema de les redireccions a objectes astronòmics s'hauria d'ajuntar amb les altres sol·licituds de fer redireccions, que bàsicament es resumeixen en fer totes les redireccions raonables de tots els articles. Ara bé, el primer pas ha de ser proposar-ho a la taverna perquè no té sentit engegar un bot per fer redireccions del mateix tipus que altres esborren per la via ràpida.
El tema de les 100 edicions mensuals faria falta una funció de llegir les contribucions d'un usuari (només cal l'ordre i la data, per llegir la data de la que fa 25 i de la que fa 100 i veure si la data de fa un mes queda entremig), però al pywikipediabot no he sabut trobar cap funció per llegir contribucions. L'API ho pot fer, però caldria passar de l'XML a una cosa manejable en python.--Pere prlpz (disc.) 22:43, 24 gen 2014 (CET)
Jo intentaré resoldre'n alguns quan el catalanitzador de plantilles em funcioni del tot bé ;)--Arnaugir (discussió) 13:50, 25 gen 2014 (CET)

WARNING: Family file wikipedia contains version number 1.23wmf4, but it should be 1.24wmf1

El bot m'està donant el missatge "WARNING: Family file wikipedia contains version number 1.23wmf4, but it should be 1.24wmf1", i crec que va lent en llegir la Viquipèdia. Algú sap què vol dir? Potser que m'he d'actualitzar el pywikipediabot?--Pere prlpz (disc.) 23:27, 26 abr 2014 (CEST)

Acabo de trobar que és cosa del fitxer family.py, tot i que segueixo sense entendre gaire què passa.--Pere prlpz (disc.) 23:29, 26 abr 2014 (CEST)

Ja està. Ho he resolt copiant en family.py d'una versió nova del pywikipediabot.--Pere prlpz (disc.) 00:15, 27 abr 2014 (CEST)

No puc entrar amb bot

El python bot no m'aconseguia fer log-in, i he mirat d'actualitzar el pywikimediabot. He copiat tots els fitxers (de la versió compat), i ara és pitjor encara i no pot ni importar el wikipedia.py, i em dóna l'error següent:

>>> import wikipedia

Traceback (most recent call last):
  File "<pyshell#4>", line 1, in <module>
    import wikipedia
  File "C:\pywikipedia\wikipedia.py", line 6022, in <module>
    versionrev=(version.getversiondict()["rev"])
  File "C:\pywikipedia\pywikibot\version.py", line 50, in getversiondict
    (tag, rev, date, hsh) = getversion_svn(_program_dir)
  File "C:\pywikipedia\pywikibot\version.py", line 146, in getversion_svn
    hsh = dom.getElementsByTagName("C:git-commit")[0].firstChild.nodeValue
IndexError: list index out of range

Sembla que hi ha un error amb el version.py. A algú més li passa? Qualsevol suggeriment serà benvingut, perquè de moment m'he quedat sense bot.--Pere prlpz (disc.) 18:28, 4 maig 2014 (CEST)

Aquests errors d'svn i de git tenen a veure amb l'actualització. L'has actualitzat "a lo bèstia" o actualitzant-lo des del repositori? Potser en Coet...--Arnaugir (discussió) 15:52, 5 maig 2014 (CEST)
Jo ho he resolt a la meua manera. He fet un force login emprant el wikipedia.py, al toolserver he desat còpia del fitxer force_login.py, almenys serveix per a identificar de nou tots els bots que tingueu declarats al vostre user-config.py, mentre arreglen els seus bugs. –Cœt · mascletà 17:13, 5 maig 2014 (CEST)
PD.: Encara que hi haja coses estranyes, no us impediran executar el codi, podeu executar-lo tal qual si empreu el pywikibot-compat i el teniu en la mateixa carpeta. –Cœt · mascletà 17:19, 5 maig 2014 (CEST)
@Arnaugir: Diria que les meves actualitzacions deuen ser a la brava. Em baixo el pywikipedia bot en una carpeta comprimida i en copio el contingut (tot o part, la darrera vegada tot) a la carpeta on hi ha la versió anterior. Ho hauria de fer diferent?
@Coet: No estic segur d'entendre la solució. La solució és copiar el teu fitxer "force_login.py"? I a més cal executar-lo? Per fer-lo servir jo he d'adaptar la línia "home = etc." posant-hi on tinc jo els programes?--Pere prlpz (disc.) 19:09, 5 maig 2014 (CEST)
@Pere prlpz:, exacte. Però no cal modificar res del codi. El que farà el bot és anar demanant-te la contrasenya dels comptes que tens al teu user-config.py. –Cœt · mascletà 19:28, 5 maig 2014 (CEST)
Sembla que el programa d'en Coet funciona per resoldre el tema del login. Per resoldre el tema de l'import he tornar a instal·lar sencer el pywikipediabot, esborrant primer en comptes d'intentar copiar al damunt.
Gràcies a tots dos.--Pere prlpz (disc.) 00:14, 6 maig 2014 (CEST)
Pere prlpz: tema import se me n'havia passat, i pel que comentes, t'aconselle fer ús del TortoiseSVN per a Windows, te'l descarregues i una vegada descarregat i instal·lat este programa et permetrà actualitzar-te el pywikipediabot amb un sol click. Quan el tingues instal·lat et dirigeixes a la carpeta superior al pywikipediabot, i amb un clic al botó dret sobre la carpeta en qüestió selecciones "SVN Checkout", aleshores et demanara la URL del repositori i li poses : "https://github.com/wikimedia/pywikibot-compat/trunk" tal com indiquen a Mediawiki. Això només serà la primera vegada, en altres ocasions, amb l'URL de repositori ja definida, per a actualitzar el pywikipediabot hauràs de triar l'opció "SVN Update" que eix també clicant al botó dret sobre la carpeta.
Res més, espere que et quede clar el que t'he dit,i haver sigut d'ajuda. Qualsevol aclariment que necessites no dubtes en preguntar. –Cœt · mascletà 00:28, 7 maig 2014 (CEST)
La veritat és que tenia el tortoise instal·lat des que vaig instal·lar el bot però no l'havia fet servir mai.
He provat el que m'has dit, però obtinc el següent error: cvs checkout: CVSROOT "https://github.com/wikimedia/pywikibot-compat/trunk" must be an absolute pathname No sé si és que estic enganxant l'adreça en un lloc equivocat.--Pere prlpz (disc.) 01:04, 7 maig 2014 (CEST)
Quan fas el check out t'eix una finestra amb dos camps que s'han d'omplir, però potser continguen alguna cosa. Són a la primera secció anomenada Repository. El primer camp és l'adreça URL del repositori, la segona la carpeta destí. El normal és que únicament hages de modificar el primer camp si el Tortoise ha interpretat o emmagatzemat una URL anterior. Evidentment el camp es diu URL of repository. Si et dic la veritat, jo tinc una URL antiga: http://svn.wikimedia.org/svnroot/pywikipedia/trunk/pywikipedia a mi encara em funcionen els bots, tot i que he comprovat l'altra i no he tingut cap problema. –Cœt · mascletà 11:24, 7 maig 2014 (CEST)
He estat consultant sant Google i podria ser una tonteria d'un caràcter a final de línia, assegura't d'eliminar qualsevol caràcter que no siguen lletres abans i després de la URL, ha de contindre l'adreça sense cometes ni espai ni algun caràcter 'invisible', però present. Vaig a dir una obvietat més: l'adreça comença per h i acaba amb k, qualsevol altre caràcter donarà eixe tipus d'error. –Cœt · mascletà 12:59, 7 maig 2014 (CEST)

Eines aturades

Les dues eines que hi ha a http://tools.wmflabs.org/cobain/php/index.php?uselang=ca donen un missatge d'error i no funcionen.--Pere prlpz (disc.) 11:49, 3 jul 2014 (CEST)

ES un vell script amb copia-i-enganxa, el vaig rescatar de les eines del Joanjoc. Hauré de mirar de tornar-los a la vida. –Cœt · mascletà 13:58, 9 jul 2014 (CEST)

Dubte amb Autolist

Tinc un dubte amb Autolist.

Jo faig la consulta http://tools.wmflabs.org/wikidata-todo/autolist2.php?language=ca&project=wikipedia&category=Manteniment%20plantilla%20commonscat&depth=2&wdq=CLAIM%5B373%5D%20AND%20LINK%5Bcawiki%5D&mode=wdq_no_cat&statementlist=&run=Run&label_contains=&label_contains_not=&chunk_size=10000 , on no hi hauria d'haver ni les pàgines ni les categories que tenen la plantilla Commonscat (o el que és el mateix, que són als dos primers nivells de la Categoria:Manteniment plantilla commonscat). Ara bé, n'hi surten. El primer, per exemple, és la categoria:Principal. Fins i tot si pujo el depth a 3 segueix sortint-hi.

No crec que sigui un problema gaire greu per mi perquè el bot s'anirà saltant aquestes categories i només perdrà el temps de llegir-les, però m'agradaria entendre-ho. Se m'ocorre que pot tenir a veure amb com l'Autolist2 entén les categories, perquè la categoria Principal està indirectament inclosa en ella mateixa (ja que està en una categoria de manteniment) i potser això ho embolica.--Pere prlpz (disc.) 20:02, 9 jul 2014 (CEST)

Petició twitbot

Bones, fa uns dies s'ha creat això, un bot de Twitter que piula les edicions a Viquipèdia fetes des del parlament del Regne Unit. El codi és Obert i n'han sortit rèpliques d'altres parlaments. Algú s'anima a fer-ho amb el nostre parlament?--Kippelboy (disc.) 13:13, 11 jul 2014 (CEST) M'agradaria generar algun Twitbot per gestionar @viccionari o @viquitexts. Però això ja és carta als reis ;)--Kippelboy (disc.) 13:13, 11 jul 2014 (CEST)

Capturar plantilles

Vull netejar de plantilles el text d'un article per poder comptar el que queda, però no me n'acabo de sortir.

Bàsicament, si faig re.sub(u"\{\{.*?\}\}",u"",text), i al text hi ha {{plantilla|xxxx{{una altra plantilla}}xxxxx}}, no em substitueix la plantilla de fora ni la de dintre sinó {{plantilla|xxxx{{una altra plantilla}}. Sabeu alguna manera més o menys senzilla de fer-ho amb expressions regulars? Si trobés una manera de capturar plantilles sense {{ a dintre ja em serviria, també, perquè només caldria anar-la aplicant uns quants cops fins a netejar tots els nivells de plantilles encaixades.--Pere prlpz (disc.) 17:07, 4 ago 2014 (CEST)

Treballar amb plantilles fent servir regex és (gairebé) impossible. Jo vaig veure la llum quan vaig descobrir mwparserfromhell. Dedica un parell d'hores a familiaritzar-t'hi i t'asseguro que no te'n penediràs!--Arnaugir (discussió) 18:07, 4 ago 2014 (CEST)
Fa molt bona pinta. Després intento instal·lar-lo (amb Windows) a veure què passa. Gràcies.--Pere prlpz (disc.) 18:20, 4 ago 2014 (CEST)
Si et cal ajuda demana, avui intentaré ser pel xat.--Arnaugir (discussió) 09:22, 5 ago 2014 (CEST)
Ho he provat, i va bé, tot i que curiosament de vegades es deixa plantilles complicades.--Pere prlpz (disc.) 11:00, 5 ago 2014 (CEST)
Tens algun cas a mà per revisar-lo? --Castor (disc.) 19:46, 6 ago 2014 (CEST)
No en tinc cap perquè el programa ha evolucionat i, a més, els resultats em sortien poc repetibles. En tot cas, el problema sortia en fer servir el mètode strip_code, que es deixava alguna taxocaixa (en molt pocs articles).--Pere prlpz (disc.) 21:34, 6 ago 2014 (CEST)

Ja en tinc un (potser no és que no fos repetible sinó que jo no identificava bé l'article).

# -*- coding: utf-8 -*-
import sys
sys.path.append('C:\pywikipedia')
sys.path.append('C:\mwparserfromhell-0.3.3')
import mwparserfromhell
import wikipedia,catlib,pagegenerators,re

site=wikipedia.getSite('ca')
pag=wikipedia.Page(site,u"Pica (gènere)")
text=pag.get()
codi=mwparserfromhell.parse(text)
text=codi.strip_code(normalize=True,collapse=True)
print text
wikipedia.stopme()

Si l'executeu veureu es deixa la taxocaixa en aquest article. Si el proveu amb altres articles amb taxocaixa funciona bé amb la majoria.--Pere prlpz (disc.) 21:49, 6 ago 2014 (CEST)

Jo no faig servir strip_code sinó quelcom així:
code = mwparserfromhell.parse(text)
for template in code.filter_templates():
     if template.name.matches("blablabla"):
           etc.

Viam si et serveix.--Arnaugir (discussió) 23:16, 6 ago 2014 (CEST)

Sí, però per treure una plantilla suposo que hauria d'obtenir el text de la plantilla (amb arguments) tal com sortia al text original, per eliminar-la amb un replace, o si no he de trobar una altra manera de treure-la del codi. Això és el que no vaig trobar.--Pere prlpz (disc.) 23:49, 6 ago 2014 (CEST)
Pel que veig la funció strip_tags() no acaba d'anar del tot fina... en altres articles deixa la meitat de la informació d'una imatge. Suposo que no hi ha més remei que fer el replace que dius, per obtenir la plantilla ho pots fer amb el codi.filter_templates() i anar iterant. Alguna cosa així potser funcionaria
# -*- coding: utf-8 -*-
import mwparserfromhell
import pywikibot
from pywikibot import pagegenerators
 
site=pywikibot.getSite('ca')
pag=pywikibot.Page(site,u"Pica (gènere)")
text=pag.get()
codi=mwparserfromhell.parse(text)
for template in codi.filter_templates():
	text = text.replace(str(template),'')
print text
pywikibot.stopme()
A mi em dona el típic error d'Unicode per culpa de la consola del Windows, però he pogut arribar a veure un parell de substitucions i *crec* que anava bé.--Castor (disc.) 17:08, 7 ago 2014 (CEST)
El mateix wmpfh ja té funcions per reanomenar paràmetres (tant el nom com el valor), el nom de la plantilla, etc. Mira la documentació--Arnaugir (discussió) 01:12, 8 ago 2014 (CEST)

Touch articles amb coordenades

La categoria:articles amb coordenades, que la plantilla {{coord}} posa automàticament des de fa un mes, es va omplint molt a poc a poc, i ara deu anar encara per una mica més de la meitat. Crec que hi ha una manera d'accelerar-ho però no sé com funciona. Algú pot fer-ho o explicar-m'ho?--Pere prlpz (disc.) 10:39, 14 ago 2014 (CEST)

Per fer un touch als articles has de fer una edició nul·la la idea és obtenir la pàgina i tot seguit fer un page.save("Pywikibot null edit") amb això en principi es refrescarà i no sortirà l'edició a l'historial ja que no hi ha hagut canvis. Em poso a muntar l'script i executo --Castor (disc.) 17:07, 14 ago 2014 (CEST)
El codi CastorBot/touchTemplate --Castor (disc.) 18:53, 14 ago 2014 (CEST)

Actualitzar imatges per esborrar des dels labs

Estaria bé que la pàgina Usuari:PereBot/imatges per esborrar (o una d'equivalent) estigués actualitzada per evitar que ens esborressin imatges a Commons sense que ens en adonem abans que sigui massa tard per evitar-ho. La llista l'actualitzo amb Usuari:PereBot/robot imatges per esborrar. Seria possible executar regularment (cada dia o cada setmana) un programa com aquest des dels labs?--Pere prlpz (disc.) 23:03, 10 oct 2014 (CEST)

Totalment possible, és el que faig jo!--Arnaugir (discussió) 10:17, 18 nov 2014 (CET)

Error fatal

El python em dóna el següent error que em deixa sense bot:

>>> import wikipedia

Traceback (most recent call last):
  File "<pyshell#0>", line 1, in <module>
    import wikipedia
  File "C:\compat\wikipedia.py", line 9806, in <module>
    exec "import %s_interface as uiModule" % config.userinterface
  File "<string>", line 1, in <module>
ImportError: No module named terminal_interface

Passa cada cop que un programa intenta importar el mòdul wikipedia. Acabo d'actualitzar el python i el compat, però em segueix passant. El curiós és que en un altre ordinador que no actualitzo des de fa mesos els programes van bé, de manera que no sé què pot haver-se espatllat.--Pere prlpz (disc.) 23:51, 7 nov 2014 (CET)

Codificar

Per posar-lo en una url necessito codificar un text amb caràcters unicode (accents). O sigui, he de convertir "Músics+catalans+històrics" en "M%C3%BAsics+catalans+hist%C3%B2rics". Segur que hi ha una funció senzilla en python que ho fa, però no he aconseguit trobar-la.--Pere prlpz (disc.) 01:21, 18 nov 2014 (CET)

Potser la cosa va per aquí [5] --Arnaugir (discussió) 10:18, 18 nov 2014 (CET)
Té bona pinta, però les solucions que donen en aquesta pàgina peten totes quan apareixen els accents:
>>> urllib.quote_plus(u"Pintors catalans")
u'Pintors+catalans'
>>> urllib.quote_plus(u"Músics catalans")

Warning (from warnings module):
  File "C:\Python27\lib\urllib.py", line 1288
    return ''.join(map(quoter, s))
UnicodeWarning: Unicode equal comparison failed to convert both arguments to Unicode - interpreting them as being unequal

Traceback (most recent call last):
  File "<pyshell#8>", line 1, in <module>
    urllib.quote_plus(u"Músics catalans")
  File "C:\Python27\lib\urllib.py", line 1293, in quote_plus
    s = quote(s, safe + ' ')
  File "C:\Python27\lib\urllib.py", line 1288, in quote
    return ''.join(map(quoter, s))
KeyError: u'\xfa'
>>> urllib.urlencode({"cat":u"Pintors catalans"})
'cat=Pintors+catalans'
>>> urllib.urlencode({"cat":u"Músics catalans"})

Traceback (most recent call last):
  File "<pyshell#10>", line 1, in <module>
    urllib.urlencode({"cat":u"Músics catalans"})
  File "C:\Python27\lib\urllib.py", line 1332, in urlencode
    v = quote_plus(str(v))
UnicodeEncodeError: 'ascii' codec can't encode character u'\xfa' in position 1: ordinal not in range(128)
>>> urllib.pathname2url(u"Pintors catalans")
'Pintors%20catalans'
>>> urllib.pathname2url(u"Músics catalans")

Traceback (most recent call last):
  File "<pyshell#12>", line 1, in <module>
    urllib.pathname2url(u"Músics catalans")
  File "C:\Python27\lib\nturl2path.py", line 54, in pathname2url
    return urllib.quote('/'.join(components))
  File "C:\Python27\lib\urllib.py", line 1288, in quote
    return ''.join(map(quoter, s))
KeyError: u'\xfa'

--Pere prlpz (disc.) 22:33, 18 nov 2014 (CET)

I amb la codificació ens hem topat... sense veure el codi et diria que primer de tot comprovis que tens el # -*- coding: utf-8 -*- no fos cas que se't hagi oblidat. A mi el següent codi hem funciona sense cap error:
# -*- coding: utf-8 -*-
import urllib

url = 'https://ca.wikipedia.org/wiki/'+urllib.quote_plus('Governació de Kébili')
print "Executant: ", url
response = urllib.urlopen(url)
print response.read(300)

url = 'https://ca.wikipedia.org/wiki/Governació de Kébili'
print "Executant: ", url
response = urllib.urlopen(url)
print response.read(300)


import urllib2

url = 'https://ca.wikipedia.org/wiki/Governació de Kébili'
print "Executant: ", url
response = urllib2.urlopen(url)
print response.read(300)

url = 'https://ca.wikipedia.org/wiki/'+urllib2.quote('Governació de Kébili')
print "Executant: ", url
response = urllib2.urlopen(url)
print response.read(300)

Has provat a fer les peticions amb accents i espais? o és una condició indispensable fer l'encode? --Castor (disc.) 22:19, 20 nov 2014 (CET)

No m'havia fixat en l'unicode, has provat a passar l'unicode a un string corrent? --Castor (disc.) 22:29, 20 nov 2014 (CET)
@Castor: Ara veig que sense unicode funciona. Fins ara havia fet servir sempre unicode per qualsevol cadena que contingués caràcters no estàndard, com ara accents, però ara veig que no va ben bé així. Gràcies.--Pere prlpz (disc.) 23:05, 20 nov 2014 (CET)

Tecnicismes

Ja tenim Viquipèdia:La taverna/Tecnicismes. Suposo que podem jubilar aquesta pàgina de discussió com a fòrum de suport tècnic. Aquí només veig que tenen cabuda temes densos i interns d'organització del grup tècnic, però a) no hem tingut gaires discussions d'aquesta mena, i b) fins i tot en aquest cas trobo que no faria mal encetar el tema a Tecnicismes, on els usuaris poden subscriure's o ignorar temes un a un.--QuimGil (disc.) 10:07, 10 des 2014 (CET)

Eina de l'Anskar desapareguda

L'Anskar va fer una eina per arreglar coordenades, que era a http://tools.wmflabs.org/cobain/manteniment/tools/coord/wd_coord.php?lang=ca&fam=wikipedia&tool=cw i anava molt bé, però ara només dóna un missatge d'error. Hi ha algú del grup tècnic que pugui arreglar-ho?--Pere prlpz (disc.) 14:41, 1 abr 2015 (CEST)

@Pere prlpz: em sap greu estar tant desconnectat, company, li he donat un cop d'ull, sembla que ara no dóna errors i permet editar les coordenades wp i wd. El problema que hi trobo és que no acaba de veure les coordenades de wd i sempre les posa a (0,0), miraré d'arreglar-ho properament, Salut --Anskar (disc.) 10:41, 25 abr 2015 (CEST)

Taller grafic

Voldria saber si hi ha sobre la WP catalana un taller grafic com ya existeix sobre la WF francesa (aqui) o espagnola (aqui) ? --Berdea (disc.) 12:42, 3 set 2015 (CEST)

@Berdea: que jo sàpiga, no. Si vols demanar res, pots fer-ho a La taverna->Multimèdia.--Arnaugir (discussió) 13:25, 3 set 2015 (CEST)
Això és el que pensava. Graciès. --Berdea (disc.) 16:38, 3 set 2015 (CEST)