Viquiprojecte Discussió:Municipis de la Catalunya Nord/Arxiu 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Avisar els veins

Suposo que caldrà avisar als francesos que ací trobaran mapes per penjar-los ells també a la seva versió.

Per cert, preferiu posar les taules dins d'una plantilla o en el text mateix de l'article? Les dues opcions ofereixen avantatges i desavantatges. Llull 12:42 4 feb, 2005 (UTC)

Una cosa que fins ara bo se m'havia ocorregut: per estandarització, els noms dels articles són sempre en català que per això aquesta és la Viquipèdia en aquest idioma, però sobre les taules, ja siguin d'estat o del que sigui, només s'hi posa els noms oficials. A València en Martorell va posar el català també als que només tenien oficial el nom castellà per què al cap i a la fi era València. Bé. Tampoc no m'ha semblat malament que apareguès en els municipis de la Catalunya Nord tot i no ser noms oficials, però potser posar-hi el català en els municipis occitanòfons ja sigui fora de lloc. Llull 18:37 4 feb, 2005 (UTC)

Segurament tens raó, tot i que he estat dubtant, ja que hi ha una tradició en el cas dels topònims en català de la comarca de la Fenolleda (tal com passa amb Saragossa i altres llocs de l'Aragó, i que per cert, els seus articles porten el topònim català per títol). Potser convindria fer els articles amb els noms occitans, a la taula que hi hagi el nom occità i el nom francès a sota i que el nom català s'esmenti a les primeres linies de text (o no). Tallaferro 19:02 4 feb, 2005 (UTC)
No, si ja dic ho començo dient que els noms dels articlesw han de ser sempre en català (quan existeixin, és clar, no inventant-nos-els) per estandarització del projecte en general. Només parlava per als cims de les taules. Llull 19:09 4 feb, 2005 (UTC)
Així els noms dels articles sempre en català i les taules en català i francès o occità i francès, no?

D'aquesta manera em sembla correctissim. Tallaferro 20:07 4 feb, 2005 (UTC)

Sí, això mateix. Llull 21:13 4 feb, 2005 (UTC)

Esborrany

La majoria d'articles d'aquest viquiprojecte duen la etiqueta d'esborrany i la pròpia pàgina del viquiprojecte ho recomana. Per què no creem un esborrany propi personalitzat per a la Catalunya Nord de la mateixa manera que n'hi ha per a Catalunya, València o les Balears???--SMP (missatges) 20:35, 17 des 2005 (UTC)

Tu mateix, com més serem més riurem. Llull 20:43, 17 des 2005 (UTC)

N'he fet dos a escollir: {{Esborrany de la Catalunya Nord}} i {{Esborrany dels Pirineus Orientals}}

El problema que té el de la Catalunya Nord és que no hi existeix aquesta categoria, de manera que el link de la primera frase va cap a l'article. Així doncs, crec que seria millor utilitzar el dels Pirineus Orientals. Així podrem fer-lo servir també per a la Fenolleda. A més, la imatge del mapa que hi he posat també la inclou. --SMP (missatges) 22:20, 17 des 2005 (UTC)

Inclou o no la Fenolleda a la Cataluya del Nord no és problema, però perquè quedin ben categoritzats els esborranys s'haurà d'utilitzar la categoria existent, és a dir, la dels Pirineus Orientals.--VRiullop (parlem-ne) 14:29, 18 des 2005 (UTC)
Eliminem la de la Catalunya Nord així doncs?--SMP (missatges) 16:16, 18 des 2005 (UTC)
Au, endavant les atxes!--VRiullop (parlem-ne) 19:07, 18 des 2005 (UTC)
Val, ara només falta que ens dediquem a canviar la plantilla als articles.--SMP (missatges) 20:11, 18 des 2005 (UTC)
Em sembla patètic això. En tot cas seria Catalunya Nord, no pas Pirineus Orientals. Els francesos que li posin el que els roti, però per als catalans, aquestes contrades seguiran sent part del Principat de Catalunya.
Per cert, acabo de fer l'article d'un municipi incloent-li la plantilla d'esborranys de Catalunya i no m'ha deixat desar les dades; mentres que després n'he agregat a la categoria d'esborranys dels Prineus Orientals, i llavors si que n'ha desat. Què passa, que quan més ens baixim els pantalons millor, o com és això?--Dridrak (discussió) 21:27, 10 gen 2006 (UTC)
Si no et sembla bé discuteix-ho aquí digues la teva proposta, que estem disposats a fer-la servir. Ara bé, el que no hauries de fer és canviar les plantilles pel teu compte sense avisar-ho abans a la resta d'usuaris del viquiprojecte. I respecte a aquesta cosa que dius de que no et deixava fer-ho amb una plantilla però sí amb l'altre, ja et dic jo que devia ser per una altra raó com per exemple un conflicte d'edicions.--SMP (missatges) 16:00, 11 gen 2006 (UTC)
No havia vist aquesta discussió, si no l'hagués posat ací primer. Pots justificar la creació d'aquest esborrany quan aquestes terres son indiscutiblement part del Principat de Catalunya?--Dridrak (discussió) 19:44, 11 gen 2006 (UTC)
Es va escollir l'esborrany dels Pirineus Orientals perquè prèviament ja existia la Categoria:Pirineus Orientals que és la categoria superior a les categories de les comarques nord-catalanes. La discussió s'hauria de traslladar a Categoria Discussió:Pirineus Orientals. El nom de la plantilla d'esborrany simplement és una conseqüència del nom de la categoria.--VRiullop (parlem-ne) 20:12, 11 gen 2006 (UTC)


S'ha de dir que nosaltres vem agafar aquesta categoria, però que les categories de les comarques de la Catalunya del Nord (la Fenolleda no) també formen part de la Categoria:Comarques de Catalunya, per el que també es podria considerar que es pot fer servir la plantilla {{template:Esborrany de Catalunya}} per a elles. El que passa és que no m'hi vaig fixar. Si ho creieu convenient tornar-ho a canviar tampoc passa res (de fet fins i tot ens podem estalviar la feineta d'anar cambiant tots els esborranys si creem una redirecció). Ara bé, l'únic problema que tindríem és decidir què fem amb la Fenolleda. Una altra solució seria mantenir l'esborrany dels Pirineus Orientals però afegint també el de Catalunya en tots els municipis que siguin nordcatalans (de manera que es quedin amb dos esborranys).--SMP (missatges) 14:48, 12 gen 2006 (UTC)
Si per al País Valencià s'ha agafat aquest nom (i no el patètic Comunitat Valenciana), doncs amb la Catalunya Nord s'hauria de fer el mateix. Abans tot som catalans, no som llepaculs del que es va inventar la Wikipedia, o vaja, si es així doncs no en voldria col·laborar. Si cal anar en contra de Catalunya perque els de fora així ho diuen, no compteu amb mi. Així ens va, fent el botifler...
Com a l'article de la catalanitat de'n Colom; que no està de sobres clar? Per a la vostra informació discovery channel dóna suport a aquestes idees. A què esperareu per a posar la veritat? A que els opressors ho acceptin? A que l'estat francès deixi ser lliure a la Catalunya Nord? Au va... Si us plau, traieu allò de L'enciclopèdia lliure perquè és del tot fals.--Dridrak (discussió) 15:37, 12 gen 2006 (UTC)
Ho sento però no entenc el que estàs intentant defensar. La Catalunya Nord no és el mateix que els Pirineus Orientals, ja que la comarca de la Fenolleda forma part d'aquest departament però no és catalana i no hi estava unida abans del Tractat dels Pirineus. És per això que no es poden utilitzar aquests dos termes com a sinònims. En quant a lo de Colom no sé a què vé.--SMP (missatges) 14:45, 13 gen 2006 (UTC)
El departament dels Pirineus Orientals per als catalans no existeix, per als catalans existeix la Catalunya Nord, saps? M'importa una merda que sigui oficial això, és imposat. Els de la wikipedia en francès que posin el que els roti, m'importa el més mínim. Això és Catalunya i prou, així que això d'esborrany dels Pirineus Orientals ho veig com una baixada de pantalons. Llepant-els el cul, a que no sabeu que aconseguireu? Què el català desaparegui. El de colom va dirigit als caps de fava que ho han posat això, com he vist que han contestat ací alguns dels que manen, per això ho he posat.--Dridrak (discussió) 15:35, 13 gen 2006 (UTC)
?????? No t'entenc, clar que existeixen els Pirineus Orientals. I això no és una enciclopèdia per a catalans, sinó una viquipèdia en català. --SMP (missatges) 19:48, 20 gen 2006 (UTC)

Un cop creada la Categoria:Catalunya del Nord he invertit les redireccions de les plantilles. Espero amb aixó tancar aquest tema, encara que la Fenolleda ha quedat indefinida.--VRiullop (parlem-ne) 16:06, 24 gen 2006 (UTC)

Districte i cantó

L'usuari Tallaferro em comenta: "Revisant el viquiprojecte, crec que seria interessant incloure a les taules dels municipis el districte i cantó al qual pertanyen ja que aquesta informació és equivalent a les comarques i provincies de la catalunya sud." Ho ho veig bé, és una informació fàcil de treure de la viquipèdia francesa i nomès caldria afegir dues plantilles més. Suposo que per districte s'entén l'arrondissement.--VRiullop (parlem-ne) 18:24, 4 feb 2006 (UTC)

A la taula no sé què dir-te... Crec que hauríem de començar per crear un article per a cada districte i un altre per a cada cantó, i a més crear articles genèrics sobre què és un cantó francès (aquest ja està fet) i un districte francès. A més hauríem d'esmentar també les "intercommunalités" (vegeu per exemple fr:Puyvalador). Si fem tot això també es podrien crear categories per a cada cantó i ficar-les com a subcategories de Categoria:Pirineus Orientals, de manera que restringim les comarques només per a Categoria:Catalunya del Nord --SMP (missatges) 20:00, 4 feb 2006 (UTC)

Noves plantilles de navegació

Seguint el que s'ha comentat a la taverna m'he decidit a crear unes noves plantilles per a les comarques de la Catalunya del Nord amb els seus municipis. El dilema és el mateix de sempre. Hi incloïm la Fenolleda??? hahaha--SMP (missatges) 12:29, 29 mar 2006 (UTC)

La Fenolleda no forma part de Catalunya ni dels Païsosa Catalans, de cap manera, ni històricament ni lingüística. En canvi forma part del departament dels Pirineus Orientals, només a causa d'una decisió de l'estat francès quan es van formar els departaments.--Aubadaurada 11:51, 18 oct 2007 (CEST)

{{Alta Cerdanya}}

{{Capcir}}


{{Conflent}}

{{Rosselló}}


{{Vallespir}}


{{Fenolleda}}

(he inclòs aquí la plantilla que he creat per a la Fenolleda--SMP (missatges) 18:39, 30 mar 2006 (UTC))


Ei! Molt bé les plantilles. Sobre la Fenolleda no cal tenir dubtes. És una comarca occitana de la Catalunya del Nord. --VRiullop (parlem-ne) 16:55, 30 mar 2006 (UTC)

Jo no és que tingui dubtes, és que nego en rodó que sigui així. Per atzar està en la mateixa administració francesa que la Catalunya Nord però aquí acaba la relació. La Catalunya Nord és un terme no administratiu que es defineix per la cultura catalana, la Fenolleda no hi és doncs per tant no són de la Catalunya Nord. Em sembla imperlista posar que sí només per què els francesos ho hagin organitzat des de París així sense aturar-se en a pensar en cap moment en la gent que hi viu. Si ho haguessin posat en una altra unitat administrativa algú reclamaria de classificar-ho com a Catalunya Nord? I doncs? Llull · (vostè dirà) 17:07, 30 mar 2006 (UTC)
La GEC diu: "la Fenolleda, comarca de la Catalunya del Nord" [1]. L'Atlas de Catalunya Nord de Joan Becat, que és el que va acabar de precisar les comarques actuals, inclou la Fenolleda. De fet, hi ha cinc municipis històricament catalano-parlants, no occitans, en el que s'ha arribat a anomenat la Fenolleda rossellonesa.--VRiullop (parlem-ne) 18:26, 30 mar 2006 (UTC)
En canvi a d'altres enciclopèdies la Catalunya Nord ni existeix. No veig per què el subjectivisme de base nacionalista dels uns ha de ser millor que els subjectivisme de base nacionalista que els altres. Dir que és de la Catalunya Nord per cinc municipis -dels que en sento parlar per primer cop- és com dir que l'Aragó és de Catalunya. Llull · (vostè dirà) 18:34, 30 mar 2006 (UTC)
Intento ser objectiu, a banda del que jo pensi, quina és l'autoritat de referència que defineixi la Catalunya del Nord? --VRiullop (parlem-ne) 18:49, 30 mar 2006 (UTC)
La Viquipèdia mateixa amb la qual hauria de ser coherent: Catalunya del Nord. Però a banda, si la Catalunya Nord no és el territori de cultura catalana de França, llavors què és? Una província francesa? El territori de cultura catalana més un regió occitana que s'afegeix per què forma part de la mateixa província francesa? La definició no xerrica? Llull · (vostè dirà) 18:56, 30 mar 2006 (UTC)
A veure, és cert que es pot considerar la Fenolleda com a part dels Països Catalans a causa de la seva pertanyença al comtat de Barcelona, de la mateixa manera que considerem la Vall d'Aran com a part de Catalunya, i de fet jo estic d'acord amb aquest punt de vista. Ara bé, el criteri que hem utilitzat fins ara és el de no incloure-la (Vegeu Categoria:Fenolleda per exemple), de la mateixa manera que jo ho continuaria fent. La solució pot ser no tocar les plantilles de la resta de comarques i deixar-les amb només les comarques catalanes a la llista de la part de baix de cadascuna d'elles. La de la Fenolleda deixar-la amb totes les comarques tal i com està ara i canviant l'encapçalament que diu "Catalunya del Nord" per "Pirineus Orientals", però mantenint la senyera.--SMP (missatges) 19:21, 30 mar 2006 (UTC)
La Vall d'Aran va ser inclosa a Catalunya en la provincialització d'Espanya. Abans, les seves institucions no estraven sodmeses a la Generalitat. No sé com ha quedat al final la cosa, però en el pròleg del projecte de nou estatut més o menys deia que la "Comunitat Autònoma de Catalunya" estava formada de Catalunya i la Vall d'Aran. La vinculació amb el comtat de Barcelona ens arribaria a dir que Barcelonete (Alta Provença) és catalana). Jo posaria l'escut o bandera de la comarca i no les 4 barres i si no n'hi ha la del departament, que a nivell simbològic no crec que hagi se ser ofensiva per ningú donat el seu format. Llull · (vostè dirà) 19:34, 30 mar 2006 (UTC)
L'escut del departament (no el logo "publicitari" del consell de govern) són les quatre barres. (v. commons:Image:Blason66.PNG), de manera que el més adeqüat és usar-les, ja que el que estem fent són plantilles que tinguin el mateix estil.--SMP (missatges) 21:25, 30 mar 2006 (UTC)
La veritat és que tinc les meves reserves de què aquest escut tingui rang d'oficialitat i que no s'hagi posat simplement per ser l'escut català amb el que s'identifiquen els rossellonesos. He intentat trobar-ho en webs oficials i no hi ha hagut sort. De totes maneres seria diferent al de la Catalunya sud en estar mancat de timbre (l'escut de Catalunya i el valencià només es diferencien en el timbre). Llull · (vostè dirà) 21:49, 30 mar 2006 (UTC)
Però si el que utilitzarem és la bandera... No l'escut.--SMP (missatges) 22:12, 30 mar 2006 (UTC)
com que em deies haver trobat que aquell era l'escut oficial em pensava que el volies fer servir, però això no vol dir que l'escut girat 90º sigui la bandera oficial. Probablement ni en té. En canvi, l'escut de les 4 barres sense girar és la bandera oficial dels Alps de l'Alta Provença. Llull · (vostè dirà) 22:38, 30 mar 2006 (UTC)
Bé, que acabin tenint el símbol que acabin tenint, el meu vot particular és que a la plantilla de la comarca occitana no hi digui "Catalunya Nord". Llull · (vostè dirà) 05:30, 31 mar 2006 (UTC)

Tema legal-imatges d'escuts

Hola, ja sé que no paro d'obrir temes però això és important. Resulta que de l'Hiperenciclopèdia Catalana he aconseguit força escuts de municipis de la Catalunya del Nord. M'agradaria saber sobre la legalitat de publicar-ho aquí. A sota de les imatges hi deia (c)Enciclopèdia Catalana, però em costa de creure que sigui així perquè són escuts molt simples i qualsevol els pot reproduir sabent-ne la descripció. Suposo que en realitat deuen estar sota una espècie de domini públic. He carregat un exemple de mostra perquè ho vegeu, si no es pot l'eliminem. De tota manera l'haurem d'eliminar igualment perquè és gif, però ja convertiré les imatges en el cas de que sí que es pugin usar.--SMP (missatges) 19:07, 30 mar 2006 (UTC)

Fitxer:Escut d'Argelers.gif
Escut d'Argelers
Tècnicament és possible que en tinguin els drets d'autor. El més lògic sembla enviar-los un e-mail demanant informació. El que passa és que aquests en concret semblen ser del mateix artista que els dels municipis de la Catalunya autonòmica (no serà el mateix Armand de Fluvià?) per tant el deuen haver tret d'una altra font. A mi no em semblen tant simples, per cert. Llull · (vostè dirà) 19:15, 30 mar 2006 (UTC)
Suposo que no seria gaire recomanable enviar-los un mail dient que som una enciclopèdia lliure que pretén treure'ls-hi material per publicar-lo lliurement, de manera que millor que n'envii un de personal. A la plana d'on he tret la imatge no hi diu res més a part de que és l'escut d'Argelers. No sé si la podreu veure ja que jo tinc una subscripció (pagada pel departament d'educació a tots els alumnes d'educació escolar). La plana és aquesta: [2]. El cas és que el mail és hiperenciclopedia@grec.com . Què els dic? El més important és saber-ne l'autor, el propietari dels drets (si en té), i sota quin règim la publiquen ells.--SMP (missatges) 21:32, 30 mar 2006 (UTC)
Pel que es veu aquí, crec que els escuts de la Catalunya Nord deuen estar trets de la Gran Enciclopèdia Comarcal, on tots els escuts, tant els oficialitzats per la Generalitat com els tradicionals no oficials o bé els que no pertanyien a territoris controlats per la Generalitat catalana (com és el cas d'aquests de la Catalunya Nord o els de la Franja de Ponent), sempre es dibuixaven caironats i amb la corona. Però aquesta pràctica no és habitual en els ajuntaments nord-catalans (si no, vegeu les webs municipals), i el dibuix tal com surt així és una idealització i estandardització feta a semblança dels escuts oficialitzats per la Generalitat. Per tant, crec que sí que tenen el copyright d'Enciclopèdia Catalana. --Enric 22:31, 30 mar 2006 (UTC)

Noves plantilles

No tenien ja tots els municipis la seva plantilla? Vull dir que llavors, dir ara que n'hi ha una de nova no veig que ajudi en gaire. I per moure-les si no ho fa un robot és una feinada. Llull · (vostè dirà) 17:48, 28 abr 2006 (UTC)

Comptant ràpid per sobre, en falten 73 de un total de 200 i escaig. La veritat és que la plantilla, la primera, és pesada d'omplir i, jo almenys, em canso de seguida i encara que m'havia proposat fer-les totes ho he anat deixant. La nova no l'he provat i m'agradaria que l'amic SMP n'expliqués les virtuts. M'imagino que la seva intenció no serà substituir-les sinó accelerar les que falten. VRiullop (parlem-ne) 18:28, 28 abr 2006 (UTC)
No, no es tracta de substituir-les. Simplement el que passa és que el model antic és d'una sintaxi força complicada, de manera que he volgut crear una nova plantilla més fàcil per als nous articles que vaig creant. Amb la antiga sempre havia de tenir a mà la plana aquesta del viquiprojecte perquè m'era impossible recordar els camps que s'han d'omplir en un ordre bastant extrany. La nova és més fàcil (com a mínim per a mi) perquè és una única plantilla i els camps porten el nom del que representen. Això no vol dir que s'hagin de substituir totes les taules fetes amb el sistema antic, de fet ni tan sols cal que els nous articles que es facin s'hagin de fer amb el nou sistema, els dos models de taula poden coexistir, ja que tenen el mateix disseny.--SMP (missatges) 10:19, 30 abr 2006 (UTC)

nou viquipedista!

hola! m'afegeixo al projecte! jeje

Canvi d'aspecte en les plantilles

Per si no ho heu vist, i a proposta d'en Pepetps, s'ha canviat l'aspecte de les plantilles, en teoria per a fer-les més semblants amb les de la resta dels PC. Per altra banda, jo hi he afegit un nou paràmetre per a posar-hi l'escut en cas de que en tingui (jo estic intentant crear-ne bastants en svg amb l'Inkscape). De moment encara no està disponible amb l'antic sistema de plantilles, però amb el nou només cal afegir-hi un paràmetre del tipus: |escut=Nom de l'arxiu.svg (bé, funciona amb qualsevol tipus d'arxiu d'imatge). Podeu veure'n exemples a Illa (Rosselló), Elna, Fenollet i Montboló. Per descomptat, si teniu cap suggeriment només ho heu de dir.--SMP (missatges) 18:52, 19 jun 2006 (UTC)

Per cert, si us fixeu, els únics escuts que he estat capaç de fer són els que estàn facilíssims. Si hi ha algú amb traça que s'animi a fer la resta farà una bona ajuda.--SMP (missatges) 18:53, 19 jun 2006 (UTC)

Límits comarcals i la Fenolleda

En MarkCat ha fet alguns canvis de comarca: Sant Marçal al Conflent, i Tellet, Teulís i Vivers al Vallespir. Els límits comarcals a la CatNord són imprecisos i variables segons les fonts. En Tallaferro ho té ben explicat a Usuari:Tallaferro/Laboratori:Catalunya Nord#Divisió comarcal. Crec que Joan Becat inclou aquest quatre municipis a les comarques que diu en MarkCat, però la GEC, Ésadir i la UPF els posen al Rosselló. Fins ara m'havia guiat per la GEC. Quin criteri seguim? Com expliquem les discrepàncies?

Per altra banda, també s'ha canviat la Fenolleda per incloure-la als Països Catalans. Aixó ja ho discutíem més amunt i hi havia un cert consens per no decantar-se clarament. O reprenem la discussió o reverteixo aquest canvi.--VRiullop (parlem-ne) 17:22, 27 jun 2006 (UTC)

Ja ho he revertit tot jo... tristesa. Sobre els límits comarcals, ja vem quedar que utilitzaríem els de la GEC encara que els mapes d'en Tallaferro fessin servir els antics. El que és important és explicar en l'article la discrepància que hi ha a causa de la no oficialitat de la divisió comarcal tradicional (vegeu Vivers, Teulís i Tellet). Sobre la Fenolleda, la política actual de la Viquipèdia és que de cap manera forma part ni de Catalunya ni del Països Catalans, i sempre que tu Vriullop i jo hem proposat alguna modificació per a fer-ho més laxe, ens ha sortit el Llull dient-nos que no fa l'ullet. Per últim en MarkCat ha creat Morellàs i l'he hagut de reanomenar a Morellàs i les Illes, tal i com usen la GEC, l'Ésadir... És un d'aquests municipis que s'han format recentment com a unió de dos i que en alguns llocs encara surten com a separats.--SMP (missatges) 17:33, 27 jun 2006 (UTC)

M'apunto al viquiprojecte!

...I aquí us informo de la meua primera contribució a ell: Image:Mapa municipal dels Pirineus Orientals.svg. → ebrenc sí? 06:30, 24 des 2006 (CET)

Canvi plantilla

Hola :-) netejant plantilles he eliminat les antigues que usava el projecte, així que he canviat força el viquiprojecte. Doneu-hi una repassada si us plau per a acabar-lo d'actualitzar del tot :-) --Joanjoc (discussió) 17:57, 24 gen 2007 (CET)

Població dels municipis

No sé si sabeu que des del 2004 fins al 2008 es farà una "enquette de recensement". Si em doneu permís, em comprometo a actualitzar la població i la densitat de tots els municipis de la Catalunya Nord. Geògraf català parlem-ne

Em sembla bé. Encara que les dades legals de població continuen sent les del 1999, la revisió esglaonada i selectiva de l'INSEE és una dada oficial. --V.Riullop (parlem-ne) 12:46, 11 set 2007 (CEST)
Vaja, si no vaig errat és el mateix cas que el dels padrons espanyols. De fet, a partir del 2009 es faran anualment a totes les comunes, com els padrons.Geògraf català parlem-ne 18:18, 11 set 2007 (CEST)
S'hauria d'actualitzar tant per els taules com per les plantilles de coordenades. 88.27.89.73 18:39, 11 set 2007 (CEST)

Els municipis nord-catalans, segons l'IEC

Hola! Acaba de sortir publicat el Nomenclàtor toponímic de la Catalunya del Nord, de Joan Peytaví (Universitat de Perpinyà i Institut d'Estudis Catalans), editat per l'Institut d'Estudis Catalans (2007). Es pot consultar aquí [3], en un document pdf. Hi surten no tan sols la forma catalana del nom dels municipis, sinó noms de rius, muntanyes, barris, veïnats, edificis aïllats, etc., tot classificat per comarques (hi afegeixen també la dels Aspres) i municipis (per cert, en cap moment en diuen comunes, com vam estar discutint per aquí fa temps). També hi surt reflectida la transcripció fonètica dels topònims. En destaquen formes curioses com Bao (per Baó) o Vilanova de Raò en comptes de Raó. També Paretstortes (i no Parestortes), Real (i no Ral), etc. Recomana prescindir de les formes Argelers de la Marenda, Arles de Tec, Illa de Tet, Salses del Castell, tal com ja fem aquí a ca la Viqui habitualment, i deixar els noms «pelats», sense qualificatiu. –Enric 11:46, 18 oct 2007 (CEST)

És un document acadèmic rellevant. L'afegeixo a Ajuda:Recursos en línia. Crec que el podem adoptar com a referència per davant de la GEC. Hi esteu d'acord? De moment es pot anar afegint la transcripció fonètica. --V.Riullop (parlem-ne) 17:06, 18 oct 2007 (CEST)
Jo hi estic d'acord. Canviar Real, Bao em sembla correcte, i Paretstortes i Raò, doncs estic disposat a acceptar les indicacions de l'IEC. En el que sí que trobo que no ho hem d'usar com a referència és per a fer l'adscripció comarcal, que la fa d'una manera poc comuna. --SMP​·d​·+ 19:14, 19 oct 2007 (CEST)