Viquiprojecte Discussió:Un article al dia/Arxiu 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Proposta de seccions (el títol es pot canviar)

La idea és posar tres articles a la graella per ordre que vagin sortint, només canviant l'ordre per evitar que els articles siguin de temes similars. Pau Cabot · Discussió 12:29, 31 ago 2012 (CEST)

Perdoneu la incultura, però a què es refereix Metamorfosis? Pot ser La metamorfosi de Kafka, Metamorfosis (Miró), Les Metamorfosis d'Ovidi o metamorfosi, o és una altra cosa?--Pere prlpz (disc.) 13:09, 31 ago 2012 (CEST)
Viquiprojecte:Estudiants/Selectivitat#Obres: crec que s'hauria de replantejar l'enllaç, però jo no conec gaire el tema ... Pau Cabot · Discussió 13:13, 31 ago 2012 (CEST)
Fet Fet! [1] Ja en tenim un de blau. Aquest ha estat fàcil ;)--Pere prlpz (disc.) 13:27, 31 ago 2012 (CEST)
L'article de Mosaics de Justinià i Teodora i els seus seguicis lo he enllaçat amb la secció que existeix de la basílica de Sant Vidal de Ravenna. No sé si està bé o es té que copiar a un article amb el seu nom. Jo no crec que pugui trobar, ara com ara, més dades que les que ja n'hi ha posades. A propòsit, hi ha unes quantes llistes en diferents pàgines no? Semnbla "el pito pito colorito..." ;) Salutacions--MarisaLR (disc.) 15:55, 31 ago 2012 (CEST)

comentaris

primer de tot reitero les felicitacions i m'encanta que hagis incorporat aquí els meus deures botaires, que sàpigues que ara et tocaran més en breu heheh. Jo posaria unes mini instruccions al principi explicant què és, per què poquets, com s'actualitza... Llavors la idea és que quan s'omplin els 3 surtin uns altres? que sempre hi hagi 3 vermells? em sembla molt bé que surtin les subscripcions i els enllaços a les llistes grosses, ara faltaria els avisos que demanava el Pereprlz per poder vigilar

Quant a les seccions: respecte a les temàtiques, entenc que geografia pot ser atractiu però jo aquí posaria els de les categories sense usuaris fixes, que vaig indicar a la trobada, o com a mínim alguns, quantes seccions estarien bé? Respecte als prioritaris, per a mi els vitals de nivell 4 no ho són, ja que la llista anglocèntrica no és gaire usada en altres viquipèdies, en comptes d'això posaria els vermells dels 1000 (nivell 3) que són maneres de millorar el nostre projecte estrella i ja tenim la llista feta--barcelona (disc.) 10:45, 1 set 2012 (CEST)

D'acord que els enllaços del nivell 4 són una mica anglosaxonocèntrics, però n'hi ha bastants que no ho són i semblen importants com conquesta espanyola de la civilització asteca, Integració europea, Tractat de París de 1814, Corneta (metall), Piano elèctric, corda fluixa, Escapisme, Joc de la boleta, Modernisme (filosofia), Judaisme ortodox, Bistec, Piña Colada, Temps mort, Salt mortal, World Bank Group, Teoria social, Guerra aèria, Estat vegetatiu, Congelació (medicina), Cura pal·liativa, Punció lumbar, Tumor cerebral, Pigment (biologia), Tecnologia nuclear, Pont de la badia de Hangzhou, Navegació celeste, Kia, Càlcul en diverses variables, Teoria de sistemes dinàmics, Teoria del cos, Geometria fractal, Unitat imperial, Datació de potassi-argó... També n'hi ha d'altres, que, tot i ser del món anglosaxó, són mancances importants com Bill Cosby, J.P. Morgan, Robin, DeLorean Motor Company o MG Cars.
El nivell 3 no el podem usar ja que no té cap enllaç en vermell. Pau Cabot · Discussió 13:28, 1 set 2012 (CEST)
ok acabem el nivell 4 si vols, deia els vermells del nivell 3, els que surten dels 1000, que sí tenim llistats --barcelona (disc.) 19:24, 1 set 2012 (CEST)
Segons jo, no n'hi ha cap de vermell. A quins llistats et refereixes tu? Pau Cabot · Discussió 19:56, 1 set 2012 (CEST)
potser no m'he explicat bé: dic els vermells que surten a dins del llistat dels 1000, és a dir, a cada article i que tenim a http://ca.wikipedia.org/wiki/Usuari:PasqualBot/log:Els_1000/p%C3%A0gines_demanades Es poden complementar amb els de nivell 4 que cites. I cal fixar quines han de ser les altres seccions temàtiques --barcelona (disc.) 08:33, 2 set 2012 (CEST)
Ok. En realitat, els que tu dius ja estaven demanats. Eren els de baix de la segona columna. Ara he reanomenat la secció a un nom més explícit (els més demanats dels 1000). I he afegit una secció per als més demanats general (d'aquesta llista).
Els temàtics els trauria de la llista d'articles demanats als portals, que ja estan organitzats per temes. Si en volem afegir més, els posaria al final d'aquestes llistes per tenir les llistes centralitzades a un sol lloc i no duplicar articles. Si qualcun no cau dins cap dels portals, es pot afegir a la llista general del final. Pau Cabot · Discussió 09:29, 2 set 2012 (CEST)

gràcies, pau, per la feina, només queda decidir això dels temàtics: quantes categories, quines, etc--barcelona (disc.) 13:17, 2 set 2012 (CEST)

Un dubte

El viquiprojecte està molt bé (de fet, com haureu vist, ja tinc un article "adoptat", tot esperant que el nostre amical-bot em faci un primer esborrany). Ara bé, si del que es tracta és de fer un mínim d'un article al dia, el dubte que tinc és com posem això aquí, en el cas que l'article sigui algun dels no demanats. Modifico cada vegada la plana principal ? Poso una columna amb les meves "contribucions" ? Essent així, cadascú podria tenir la seva "part de glòria" amb la seva columneta específica.--MALLUS (disc.) 11:42, 1 set 2012 (CEST)

Crec que la gràcia del projecte és fer articles dels demanats, més que dels que ja feim i que no són demanats. Això sí, per mantenir l'interès del projecte crec que seria important dur la comptabilitat de quants articles demanats fa cadascú, per, amb la competició, incentivar una mica la participació. Pau Cabot · Discussió 12:01, 1 set 2012 (CEST)
Viquiprojecte:Un article al dia/classificació. Pau Cabot · Discussió 12:09, 1 set 2012 (CEST)
Crec que en aquesta llista també hi hauria d'haver els articles que hi ha a Viquipèdia:Articles demanats, ja que ara per ara només hi ha 22 articles i 3 temes, podria fer-ne uns quants però cap dels que hi ha ara mateix em motiven en el més mínim.--Mbosch (会話) 15:30, 1 set 2012 (CEST)
N'he posat 10 de Viquipèdia:Articles demanats. De totes maneres, la dificultat del concurs crec que rau una mica en això: en fer articles que creim importants encara que no ens acabin de motivar del tot ... Pau Cabot · Discussió 17:08, 1 set 2012 (CEST)
Ho deia en el sentit que tenim una pàgina amb molts articles de totes les temàtiques i aqui casi no hi ha (casualment cap que a mi m'agradi, ves per on.) Es podria completar el projecte ficant molts temes que estan en articles demanats.--Mbosch (会話) 21:46, 1 set 2012 (CEST)
He mirat de fer-ho posant-ne 10 de temes diferents de Viquipèdia:Articles demanats. No n'he posat més per no omplir la pàgina de vermells. Una de les coses que es va dir del projecte era que no s'havien de posar llistes de centenars d'articles en vermell perquè desanimaven al personal. Pau Cabot · Discussió 10:33, 2 set 2012 (CEST)
A mi justament m'anima més si tinc molt a on triar però si ho vau decidir així no tinc res més a dir.--Mbosch (会話) 13:49, 2 set 2012 (CEST)

Per tant, dedueixo que si vaig creant articles, però aquests no formen part dels demanats, no tenen cabuda en aquest projecte.--MALLUS (disc.) 13:52, 1 set 2012 (CEST)

Exactament. No és un estímul a la productivitat si no al tractament dels oblidats. D'articles sobre el que ens agrada/sabem ja en fem cada dia. Del que es tracta aquest projecte és de fer cada dia algun dels articles que falten per que a ningú els hi agraden (o mai havíem pensat en ells..)--amador (disc.) 08:01, 2 set 2012 (CEST)

Article demanat

En «articles demanats», apareix Josep Lladó, a qui es refereix? a la viqui tenim dos articles: Josep Maria Lladó i Figueres i Josep Maria Lladó Bausili. És algun d'aquests? --MarisaLR (disc.) 00:39, 2 set 2012 (CEST)

Podria ser Josep Maria Lladó Bausili ja que prové de Portal:Arts visuals/Sol·licitats. Pau Cabot · Discussió 11:04, 2 set 2012 (CEST)
Jo també aposto per Josep Maria Lladó Bausili. A més, entre els articles que enllacen a Josep Lladó hi ha el MNAC. --Davidpar (disc.) 12:09, 2 set 2012 (CEST)

Criteri d'article més demanat

M'ha sorprès que l'article "Islam i secularisme" sigui el més demanat segons Tronabot i ho he mirat. En realitat només està dins la {{Islam}} que es fa servir com a peu a 90 articles. Em pregunto si, a l'hora de confeccionar la llista dels més demanats, "aquestes demandes" han de comptar igual que enllaços vermells al mig d'un text. --amador (disc.) 07:44, 2 set 2012 (CEST)

passa amb la majoria dels més demanats, si apareixen en una plantilla molt usada es disparen --barcelona (disc.) 07:52, 2 set 2012 (CEST)
Bé, però això no contesta la pregunta. Tampoc entenc amb quin criteri es posa el "mentonasc", si només està enllaçat per una llista de "llengües demanades", és a dir, ni un sol article parla d'ella. Crec que (com he contestat més amunt al MALLUS) en aquest projecte es tracta de fer allò que està més oblidat o que ningú hi pensa, però hauríem de començar per allò que realment els lectors troben a faltar. PD: poso els noms entre cometes i no amb enllaç per a que no guanyin un prestigi extramerescut.--amador (disc.) 08:07, 2 set 2012 (CEST)
estic d'acord amb tu, a veure si el Joancreus pot millorar això de les plantilles; si acabem de decidir els criteris de les seccions (vegeu discussió a dalt), per a mi el millor és fer llistes manuals que complementin les dels bots, per detectar aquells articles realment claus i no els "falsos demanats" --barcelona (disc.) 08:29, 2 set 2012 (CEST)
És cert que els articles més demanats venen bàsicament de plantilles. Mentre no tenguem llistes millors fetes amb bots (que, per exemple, excloguin els enllaços de les plantilles), crec que és un mal menor fer servir aquestes. Per sort, aquest dels interwikis no és l'únic criteri triat per afegir peticions a VP:1AD. Sempre podrem pegar a una altre lloc si aquests articles no ens interessen.
Per tant, si es pot fer, jo miraria d'optimitzar aquestes llistes. Si no, una cosa que se m'acut és filtrar aquests articles de plantilles a mà, si qualcú s'ofereix a fer la feina.
Les llistes manuals, tal com ja he dit més amunt, les centralitzaria a Viquipèdia:Articles demanats, que seria la llista que aniria nodrint la secció més grossa (10 articles): Viquiprojecte:Un article al dia/Articles demanats. Pau Cabot · Discussió 10:40, 2 set 2012 (CEST)

La llista de la Barcelona

Crec que hauríem d'afegir com a seccions pròpies les disciplines que la Barcelona va identificar com a "disciplines coixes" a la viquitrobada.– Leptictidium nasutum 10:56, 2 set 2012 (CEST)

Li he comentat i pregunta pel nombre màxim de seccions que hi ha d'haver al viquiprojecte. 3 més de les que hi ha ara? Per altra banda, creieu que s'hauria de limitar a articles nous o també a millorar temes importants? --Joancreus (discussió) 19:35, 2 set 2012 (CEST)
Jo diria que de moment només articles nous, a la gent li fa molt més pal ampliar-ne d'existents.– Leptictidium nasutum 19:47, 2 set 2012 (CEST)

Articles de la pàgina

Veig que alguns estan fent articles directament de les llistes llargues proposades:

Però jo crec que ens hauríem de centrar només en els que apareguin a la portada de VP:1AD, per tal d'anar fent sempre articles per ordre de prioritat (algunes de les llistes estan ordenades així) i per no deixar-nos-en cap d'important. Si decidim que valen articles de les llistes grosses, els enllaços que he posat més amunt haurien d'anar també a la pàgina principal. Què en pensau? Pau Cabot · Discussió 19:06, 3 set 2012 (CEST)

Quan estava a la taverna, vaig proposar seguir el concepte (que no el format) d'aquest projecte de WP-EN. Fent un paral·lelisme, les llistes llargues proposades, podrien estar a la capçalera de cada caixa i que una selecció prioritzada de 3-4 articles aparegués com a "proposta ràpida". A qui no li encaixi l'oferta / vulgui triar i remenar, sempre pot entrar a la llista. Això permetrà concentrar a la capçalera de caixa alguna altra informació com ara el % d'assoliment o nombre d'entrades, etc..Per cert, n'oblidem que a Viquipèdia:Portal tenim la secció "Coordinació" i "Tasques pendents" que se solapen amb això que estem aquí proposant. Potser quan acabem hauríem de reformular les propostes de col·laboració. --amador (disc.) 20:32, 3 set 2012 (CEST)
Hi he posat un enllaç a les llistes, però crec que el concurs s'hauria de basar en fer algun dels 40 articles proposats en portada. Pau Cabot · Discussió 21:02, 3 set 2012 (CEST)
Com a tema amb mancances, es podria posar algun article vermell de la Llista Forbes de dones poderoses. --Davidpar (disc.) 22:17, 4 set 2012 (CEST)
Tot article demanat que manca i que figura en alguna d'aquestes llistes és susceptible d'ésser inclòs al projecte (al meu entendre). Per exemple, no hi havia cap article sobre les Tesis de Wittenberg de Martí Luter, i no em negareu que aquest article era prou important per a ser considerat entre els destacats.--MALLUS (disc.) 21:26, 12 oct 2012 (CEST)

TAO

Us recordo que el sistema de TAO que estic desenvolupant està disponible per ajudar-vos amb aquest Viquiprojecte. Podeu elegir un article que es pugui traduir del castellà, jo us el passo pel sistema de traducció i us el torno en castellà. A vosaltres us quedaria fer l'última repassada i després deixar-me un missatge amb feedback (és a dir, explicar-me els errors que ha fet). Així tothom hi surt guanyant, vosaltres teniu menys feina i el meu sistema de traducció millora.

De moment, s'accepten articles de fins a 5.000 octets perquè ara mateix no tinc gaire temps per aplicar el feedback que em pugueu donar, però a mesura que el sistema es vagi tornant més i més autònom, s'apujarà el límit.

Així doncs, ja sabeu, si voleu provar-ho, deixeu-me un missatge aquí o a la pàgina d'usuari.– Leptictidium nasutum 16:25, 4 set 2012 (CEST)

Ho he entés bé ?. et donem un article en castellà i el tornes en castellà ? On està el negoci ?. Bé, m'interesa es:Trompeta marina. Té una mica més de 5000, però sense IW ni "curiositats", igual entra. Bé, ja em diràs quina és la propera etapa.--amador (disc.) 22:00, 5 set 2012 (CEST)

Nen

Us convido a passar-vos per "Discussió:Nen", on s'està discutint si convé fusionar aquest article amb "Infància".– Leptictidium nasutum 08:18, 5 set 2012 (CEST)

Canvi articles en les llistes

Com s'ha de procedir per a canviar un article un cop fet? per exemple, aquest matí he fet de la llista de Geografia l'article Pineda (Montagut i Oix). He de retirar-lo de la pàgina principal del Viquiprojecte i afegir-ne un altre? el primer de la llista? o hi haurà un encarregat de fer-ho? (en aquest cas he vist que en Paucabot ja ho havia modificat ara mateix)... --Solde (disc.) 09:10, 5 set 2012 (CEST)

Pots fer tu mateix el que ha fet en Paucabot. – Leptictidium nasutum 09:26, 5 set 2012 (CEST)
OK, ja ho he fet en el següent. gràcies. --Solde (disc.) 09:28, 5 set 2012 (CEST)

Corneta

La Corneta (metall) és l'instrument de vent de metall? No conec cap altre significat més proper? --Mbosch (会話) 14:12, 5 set 2012 (CEST)

Sí, així és. Pau Cabot · Discussió 21:22, 5 set 2012 (CEST)

Ontogènia

Ontogènia no hauria de ser una redirecció a ontogènesi?--Mbosch (会話) 13:33, 6 set 2012 (CEST)

Al Diec, no apareix ontogènesi i ontogènia té dos significats: l'estudi de desenvolupament d'un organisme i el propi desenvolupament de l'organisme. A la GEC, l'estudi és ontogènia i el desenvolupament en sí, ontogènesi. Si es fan dos articles separats, almanco s'haurà d'usar la plantilla {{Confusió}}. L'altra opció és explicar-ho tot en un sol article. En Lepti segur que ens ho aclarirà millor. Pau Cabot · Discussió 16:31, 6 set 2012 (CEST)
Segons el Diccionari Enciclopèdic de Medicina la ontogènia és la part de la biologia que estudia l'ontogènesi. Mentre que la ontogènesi és el seguit de transformacions sofertes per un individu, animal o vegetal, des de la fecundació fins a l'estat adult. Des de el meu punt de vista (compartit pel que he vist amb altres wikis) hauria d'estar explicat en un mateix article, aquest hauria de ser l'ontogènesi i a dins especificar que la seva ciència és la ontogènia.--Mbosch (会話) 18:18, 6 set 2012 (CEST)
Aquest Diccionari Enciclopèdic de Medicina diu el mateix que la GEC: «Un article al dia/Arxiu 1». Gran Enciclopèdia Catalana. Barcelona: Grup Enciclopèdia Catalana. i «Un article al dia/Arxiu 1». Gran Enciclopèdia Catalana. Barcelona: Grup Enciclopèdia Catalana.. Hi deu estar bolcat a dins. Pau Cabot · Discussió 20:11, 6 set 2012 (CEST)
"Ontogènesi" és el fet, "ontogènia" és la ciència que estudia el fet. És una relació igual que la que existeix entre "Vida" i "Biologia" o entre "Temps" i "Meteorologia". Em sembla evident que cal tenir un article per a cada concepte.– Leptictidium nasutum 11:19, 9 set 2012 (CEST)

Recompte total

Crec que estaria bé ficar una filera abaix de tot de la taula de classificació on s'indiqui la suma total dels articles creats en aquest projecte.--Mbosch (会話) 23:06, 7 set 2012 (CEST)

Eclíptic / eclíptica

Els experts en astronomia podrien confirmar si "eclíptic" i "eclíptica" vénen a ser el mateix? Hi ha articles que fan servir "eclíptic", però si cal, l'EVA pot corregir-ho. – Leptictidium nasutum 11:20, 9 set 2012 (CEST)

introducció

Caldria una petita introducció sobre el tema i l'abast del projecte, on s'ha de posar per no destrossar les taules? Massa claudàtor ....--barcelona (disc.) 14:12, 15 set 2012 (CEST)

Articles bonificats

He detectat que darrerament hi ha molta gent que proposa a les llistes articles que considera importants. Això és bo, però crec que el problema és que tots (per sort) no tenim el mateix criteri a l'hora de considerar quins articles són importants. He pensat obrir una nova subpàgina on cadascú hi pugui afegir les seves propostes i els participants al Viquiprojecte puguin votar quins articles (entre els proposats) consideren més importants. Així, podríem fer una classificació i, per exemple, donar 5 punts a qui fes un article que estàs entre els deu que entre tots hem considerat més importants. Què us sembla? Ah sí, la proposta: Viquiprojecte:Un article al dia/Articles bonificats. Pau Cabot · Discussió 17:01, 12 oct 2012 (CEST)

em sembla bé que es bonifiqui els articles més difícils/rellevants però deixant que la gent pugui anar afegint a les llistes, no ho veig un problema, n'hi ha per triar i remenar mentre el projecte continuï viu --barcelona (disc.) 17:05, 12 oct 2012 (CEST)
La idea no es substituir sinó complementar el funcionament actual amb una opció que fugi de l'aleatorietat de les llistes de portada i que valori més aquells que facin l'esforç de fer un article que el conjunt d'editors hem considerat com a més necessari per a la Viquipèdia. Pau Cabot · Discussió 17:20, 12 oct 2012 (CEST)
Com sempre, el criteri d'importància és i serà relatiu, però per això es van inventar els consensos.--MALLUS (disc.) 21:23, 12 oct 2012 (CEST)
Amb una classificació basada en els vots tendrem una idea aproximada del que la gent considera més important, no? O estàs dient que ho hem de fer d'una altra manera? Pau Cabot · Discussió 21:25, 12 oct 2012 (CEST)

ara que la gent comença a votar, proposo que valguin 2 punts i que hi hagi un màxim de 5 en portada--barcelona (disc.) 21:28, 14 oct 2012 (CEST)

Jo havia començat aquest debat a Viquiprojecte Discussió:Un article al dia/Articles bonificats. El continuam allà? Pau Cabot · Discussió 21:49, 14 oct 2012 (CEST)

Bonus

Crec que la caixa de bonus d'actualitat ja la podríem treure perquè ja no hi ha activitat als articles de la caixa des de fa algunes setmanes. --Davidpar (disc.) 13:32, 1 nov 2012 (CET)

No em sembla malament, però hi ha un problema: que hi ha articles que només estan demanats a aquestes caixes (per exemple Viquiprojecte:Un article al dia/Temes amb mancances). Pau Cabot · Discussió 14:39, 1 nov 2012 (CET)

Petició nou article

Es poden fer peticions? Us animeu a fer Història de l'Òpera als Països Catalans? A culturcat hi ha el text lliure amb el què es podria fer l'article. Podeu veure-ho llistat aquí--Kippelboy (disc.) 08:19, 26 nov 2012 (CET)

les peticions es poden posar al llistat d'articles demanats (caixa específica), però crec que potser t'aniria millor parlar amb el nostre viquipedista expert en òpera, potser el fa directament :) --barcelona (disc.) 11:28, 30 nov 2012 (CET)

viquiprojecte:Articles absents

Hola, molt bon dia. Us proposo que es crei una taula en aquest viquiprojecte per a fer articles proposats en el viquiprojecte d'articles absents, ja que així serviria per anar omplint els dos viquiprojectes al mateix temps. Crec que anar fent articles sobre temes que tenen molts interwikis és prou interessant per a la viquipèdia en català. De fet, com que l'anterior projecte està molt inectiu i aquest és més actiu, fins i tot es podrien fussionar --Pitxiquin (disc.) 15:14, 25 des 2012 (CET)

Viquiprojecte:Un article al dia/Amb molts interwikis és una versió actualitzada de Viquiprojecte:Articles absents/general que ja forma part del nou projecte VP:1AD. O sigui, que ja estan fusionats de qualque manera. Pau Cabot · Discussió 22:22, 25 des 2012 (CET)

viquiprojecte d'Àfrica

Hola. Us volia demanar si des d'aquest projecte es pot ajudar al viquiprojecte:Àfrica. Potser estaria bé crear una llista dels temes d'Àfrica que tenen més interwikis o alguna cosa semblant per a fer que des d'aquí també es pogués ajudar al Viquiprojecte:Àfrica, que encara està a les basseroles. Es pot fer una nova llista sobre temes d'Àfrica en aquest viquiprojecte? SEria una manera d'anar omplint la viquipèdia de les zones que en tenen menys.--Pitxiquin (disc.) 02:00, 11 gen 2013 (CET)

Des de la viquipèdia en anglès es va engegar el WikiAfrica report. Crec que és prou interessant i podríem considerar que ens hi sumessim des de la viquipèdia catalana. Això podria justificar que es fes algun apartat concret en aquest viquiprojecte. No se si podreu veure, però us poso l'enllàç. Si no, si mireu la categoria en què estè el viquiprojecte:Gibraltarpaedia, hi arribareu: wikiafrica a en.wikipedia--Pitxiquin (disc.) 02:20, 11 gen 2013 (CET)

Articles bonificats

A Articles bonificats, quan s'ha fet algun es pot afegir un altre de la llista? --MarisaLR (disc.) 17:41, 13 gen 2013 (CET)

no, els articles bonificats van per mesos i ja s'actualitzen segons votacions --barcelona (disc.) 17:46, 13 gen 2013 (CET)

Cicle d'Otto

L'article Cicle d'Otto pot ser : Cicle Beau de Rochas? --MarisaLR (disc.) 21:13, 6 feb 2013 (CET)

Sí. Li he canviat el nom d'acord al Termcat. Crec que te pots apuntar els dos punts per detectar-ho. ;) Pau Cabot · Discussió 20:33, 15 feb 2013 (CET)

Umbracle

A la llista de reserva dels articles bonificats hi ha la petició del artícle Umbracle. Tenim dos articles: Umbraculum i L'Umbracle, es refereix a algú d'aquests?

Un altre dubte, a la llista d'aquest mes la petició d'Autonomia a què es refereix exactament? --MarisaLR (disc.) 10:50, 7 març 2013 (CET)
Autonomia és en:Autonomy. Umbracle jo diria que és Umbraculum, però ara no record qui el va proposar. Pau Cabot · Discussió 14:43, 7 març 2013 (CET)
El va demanar n'Amador. Supòs que ell t'ho podrà aclarir. Pau Cabot · Discussió 14:50, 7 març 2013 (CET)
Em referia al umbracle -construcció-. Segons el DIEC "Lloc disposat de manera que, tot donant pas a l’aire, resguarda dels rajos de sol les plantes que s’hi posen". En castellà umbráculo, si bé l'article no existeix. En anglès i castellà tenen en:pergola i es:pérgola que és una especificitat d'umbracle definida pel DIEC com "Enreixat sostingut per pilastres, a guisa de sostre, perquè s’hi enfilin parres o altres plantes arrapadisses, situat generalment en un jardí", és a dir, quan l'ombra es vol aconseguir en base a plantes. Per ser pràctics, ho podriem considerar un sinònim. --amador (disc.) 16:53, 7 març 2013 (CET)

reestructuració dels temes

Crec que a la llista normal, sense bonificacions, podríen tenir dues seccions, com ara, però canviar els articles per temes, són massa aleatoris (per què astronomia sí i no per exemple psicologia?); usaria les 10 categories dels articles vitals nivell 1 i trauria doncs els temes amb mancances de l'altra secció (es poden demanar a bonificats). Què en penseu?--barcelona (disc.) 12:19, 14 març 2013 (CET)

Em sembla bé, si no recordo malament, el projecte el va crear en Joancreus, va començar amb aquests temes amb la idea d'anar fent més, però va parar i ningú va continuar el projecte en aquest sentit. Ara mateix, no té molta lògica.--Mbosch (会話) 19:33, 24 març 2013 (CET)
La cosa decau una mica i no crec que sigui a causa de les seccions. Jo miraria de fer una fase II per revitalitzar el projecte i simplificar-lo amb una sola llista, que podria ser la dels bonificats, que em sembla bastant significativa sobretot si hi vota bastanta gent. Pau Cabot · Discussió 20:08, 24 març 2013 (CET)
Jo crec que aquest viquiprojecte han sigut molt exitós, fins que hem volgut fer dos projectes en un. A l'incorporar lo dels articles bonificats, hem fet que les caixes quedéssin en un segon terme. Personalment, trobo molt útils les caixes, ja que centralitzen totes les llistes que teníem en diferents projectes. --Davidpar (disc.) 20:16, 24 març 2013 (CET)
D'acord que hi ha gent que només es dedica a segons quins temes, però els articles bonificats fou un intent per intentar que la cosa no decaigués molt i crec que, en part, es va aconseguir. De totes maneres, veig que hi ha gent com na Marisa que no necessita les caixes i que directament se'n va a les llistes que estan just davall de les caixes. Com ja he dit, crec que la cosa comença a decaure i es necessitaria qualque altre revulsiu. Potser no eliminar les caixes, però quin? Pau Cabot · Discussió 07:14, 25 març 2013 (CET)

Tots els temes de les llistes també es poden usar? Fa un temps vaig acabar els articles de ciències naturals i el vaig reomplir amb articles demanats. No havia caigut en el fet que per fer això directament creo un article en vermell d'alguna de les llistes, més tenint en compte que els que vaig seleccionar van ser de forma totalment arbitrària. Personalment, si he parat de crear articles és per l'escassetat que hi ha, miro a les taules i cap em motiva, però a les llistes hi ha per comprar i vendre, si es fiquen tota aquesta burrada d'articles per fer dins (Que potser es pot però no m'he adonat, com només hi ha la taula allà... :P), jo i potser molts altres tornem a crear nous articles.--Mbosch (会話) 20:39, 24 març 2013 (CET)

Els de les llistes també valen, o així ho havíem interpretat molts usuaris fins ara. Potser (relacionat amb el que he dit una mica més amunt) aquest podria ser un canvi a fer, però veig que és exactament el contrari del que tu demanes... Pau Cabot · Discussió 07:14, 25 març 2013 (CET)
no matis tan d'hora el projecte Pau, que el volies tancar i s'ha anar revifant hehe. Crec que efectivament cal fer un revulsiu. Què us sembla 3 eixos? Un: articles per categories (els 10 articles vitals nivell 1), dos: centralització de llistes com sense iw, demanats dels 1000 i d'altres, que com diu en David va molt bé tenir-ho junt, tres: bonificats (que ja no ho serien), per votació. I apart de les taules, valen llistes, perquè de fet ja s'està fent --barcelona (disc.) 18:56, 25 març 2013 (CET)
Jo ho simplificaria en lloc de complicar-ho. Ara mateix ja hi ha els bonificats, els de les caixes i els de les llistes...
Per exemple: una sola llista, però que agafi articles de totes les anteriors. Això sí: qualcú s'hauria d'implicar a fer aquesta llista única. Hauria de ser una llista ben estructurada per temes i que fos fàcil d'editar. Pau Cabot · Discussió 19:09, 25 març 2013 (CET)
Una sola llista amb tot? Que alterni votacions, iw i altres? Crec que la varietat motiva més, amb una sola llista es podrien llistar menys temes --barcelona (disc.) 18:18, 30 març 2013 (CET)
Tot depèn de la llargada de la llista. Aquesta, per exemple, és una sola, llarga i diversa. Pau Cabot · Discussió 18:35, 30 març 2013 (CET)

Aquest és un bon viquiprojecte gràcies el qual s'ha iniciat centenars d'articles. El factor de "competició" crec que és clau. Què passa ara? Doncs que la classificació s'ha estancat i és molt complicat que algú de la part baixa pugui arribar a les primeres posicions. Així doncs, proposo començar de nou la "classificació" (una segona fase?), ja que així crec que "la comunitat" tornaria a motivar-se per crear nous articles. Opinions? --Davidpar (disc.) 14:40, 31 març 2013 (CEST)

Els meus 105 punts no els agrada ¬¬
Deixant bromes a part, al viquiprojecte dels 1000 que també va tenir molt d'èxit el que es feia era començar cada mes. Es podria fer el mateix. També es podria mantenir una taula absoluta (tenint la de cada mes) per veure tota la feina feta en el projecte. També crec que la taula s'hauria d'editar i fer-la plegable, és molt gran i no para de créixer.--Mbosch (会話) 15:15, 31 març 2013 (CEST)
d'acord amb la idea de fer dues classificacions, mensual i global, amb taules amagades --barcelona (disc.) 23:00, 1 abr 2013 (CEST)
D'acord, també. Pau Cabot · Discussió 10:41, 2 abr 2013 (CEST)
OK. Si no hi ha cap objecció, deixem acabar aquest mes i comencem aquestes dues classificacions el maig? --Davidpar (disc.) 23:49, 2 abr 2013 (CEST)

per mi sí, comencem el mes que ve i ara a crear articles :) --barcelona (disc.) 09:55, 4 abr 2013 (CEST)

penso que si hi ha acord en el tema reinici de punts, caldria ara parlar de la llista única vs. reestructuració i fer-la abans que comenci el mes, no? Opinions? --barcelona (disc.) 11:38, 20 abr 2013 (CEST)

A Usuari:Davidpar/proves he preparat el tema del reinici de punts per quan acabi el mes. No sé què us sembla... --Davidpar (disc.) 18:18, 27 abr 2013 (CEST)

Antonio de Puente y Franco i José Francisco Díaz

A la caixa de "Els més demanats (general)" hi ha dos personatges (Antonio de Puente y Franco i José Francisco Díaz), dels quals no he trobat cap referència. Tot bé donat degut a que són enllaçat a la {{Fontslleis}}. Si algú troba alguna referència, que ens la faci arribar... Sinó, esteu d'acord en esborrar els dos enllaços de la plantilla i treure'ls de la caixa de "més demanats (general)"? --Davidpar (disc.) 17:35, 26 març 2013 (CET)

Sí, d'acord en llevar els enllaços de la plantilla i llevar-los dels demanats. Jo també he fet una cerca i no apareix gairebé res de cap dels dos. Pau Cabot · Discussió 17:38, 26 març 2013 (CET)
Fet Fet! --Davidpar (disc.) 16:34, 30 març 2013 (CET)

llista única o diverses

Encara no tinc clara la reestructuració del projecte en llista única però si penseu que és la millor opció, faig una proposta per no perdre la diversitat de llistes i que es pugui editar fàcilment. La llista tindria 100 articles, que s'anirien renovant, en deu blocs de deu articles:

  1. Amb molts iw
  2. Demanats dels 1000
  3. Els més demanats
  4. Articles vitals del nivell 4 / articles escolars (fusionaria, ja que no estan tenint gaire èxit)
  5. Articles per votació (els bonificats actuals)
  6. Un article de cada categoria dels vitals del nivell 1 (substituint els temes amb manances)
  7. Vermells que sorgeixin dels més visitats (anuals o mensuals)
  8. Traducció de la setmana de Meta i articles relacionats (així revifaríem el projecte)
  9. Vermells dels AdQ, que així completem els millors exemples i els lluïm com cal
  10. Articles locals (pot ser 1000c, geografia, temes d'actualitat....)

Què en penseu?--barcelona (disc.) 12:21, 27 abr 2013 (CEST)

A mi em sembla molt bona pensada. --Davidpar (disc.) 18:15, 27 abr 2013 (CEST)

Nova proposta

Faig una proposta que simplificaria el procés: una sola llista (que seria Viquiprojecte:Un article al dia/Articles bonificats) i allà on la gent hi podria afegir lliurement articles que consideràs importants (independentment de quina llista provinguessin). Per destacar la importància de l'article, es podria posar una petita descripció on s'explicàs la seva importància com:

Si ho feim bé, es podria simplificar amb icones:

(ja faríem les plantilles necessàries)

L'altra novetat seria la puntuació: cada article donaria tants de punts com persones hi haguessin votat a favor. Així, prioritzaríem de forma molt més clara que ara els articles més aclamats. És a dir, un sol article podria arribar a donar fins a 9 punts (que més sembla que és el màxim al qual hem arribat). Això també faria millorar la competició: seria més fàcil atrapar el líder. Pau Cabot · Discussió 12:18, 5 maig 2013 (CEST)

Em sembla bé, hi ha temes que potser la gent no ha votat perquè no ho relaciona, no entenc per exemple que crol tingués 8 vots i la braça o la papallona només 1 (és a dir cap, vot meu perquè ho he proposat). D'igual forma amb El geperut de Notre Dam, i en:The Great Mouse Detective o en:Atlantis: The Lost Empire, altres clàssics Disney. Sobre el vots em sembla bé, tot i que es podria moderar una mica, per exemple, dos vots un punt. Donar nou a un sol article ho trobo excessiu.--Mbosch (会話) 12:31, 5 maig 2013 (CEST)
doncs justament per això dic les llistes, Msbosch. Jo vaig votar només un estil de natació i 1-2 especialitats mèdiques per equilibrar la llista, perquè no volia que fossin tot dominis, tot films, tot natació.... Si poses una llista amb pocs temes, només atreus uns editors concrets. Per això crec que ha d'haver un mínim de seccions/llistes/temes i després els vots que creieu necessaris --barcelona (disc.) 12:51, 7 maig 2013 (CEST)
Jo faria la prova de fer votar a molta gent (cosa que ja vaig fer a finals de gener) i així, de ben segur que sortirien resultats més raonables. Dit això, però, he de dir que el meu criteri segur que no coincideix amb el teu ni amb el dels altres viquipedistes (cadascú té una percepció subjectiva del que és important), però la suma dels criteris de tothom sí que ens pot donar una idea del que, almanco, els editors de la Viquipèdia consideram mancances garrafals.
Respecte de dividir el nombre de vots per dos, jo crec que complicaria els recomptes ja que hi hauria molts d'articles que només valdrien 0.5 punts. Jo crec que seria més divertit amb articles de molt de valor, com la ce trencada en l'Scrabble. A més, no estic segur que tornem a aconseguir nou vots per un sol article. Jo miraria de fer la fer la prova, no crec que hi hagi moltes queixes donada la quantia del premi que donam... fa l'ullet Pau Cabot · Discussió 12:49, 5 maig 2013 (CEST)
Reforço la idea de ficar una petita descripció. He afegit a la llista guanyadors del premi Nobel (només queden 10 de més de 800 que hi ha), crec que són importants, no obstant segurament ningú els votarà per desconeixement.--Mbosch (会話) 21:03, 5 maig 2013 (CEST)
M'agrada molt la idea de les icones i el nou sistema de puntuació del Paucabot. Penso que "t'obliga" a crear articles, ja que no pots baixar la guàrdia perquè sinó t'atrapen i has d'intentar superar el de davant teu fent-ne un de valuós. Així seria més possible d'atrapar-te, Mbosch fa l'ullet --Townie (Discussió) 22:17, 5 maig 2013 (CEST)
No ho aconseguiràs, aquest mes ja et trec 5 punts muahahaha.--Mbosch (会話) 00:24, 6 maig 2013 (CEST)
Una altre idea apart dels logotips podria ser una plantilla que si es clica desplega una petita descripció? Per exemple: Gordon Ramsay. Xef amb més estrelles Michellin del món i presentador de diversos programes de la televisió.---Mbosch (会話) 13:49, 6 maig 2013 (CEST)
Així?

Gordon Ramsay

Pau Cabot · Discussió 15:22, 6 maig 2013 (CEST)

Sí, gràcies, volia dir això, però no ho sabia fer.--Mbosch (会話) 15:38, 6 maig 2013 (CEST)

però això seria com un demanats amb votació, crec que és important que surtin els articles de les llistes, i que estiguin centralitzades en un projecte, si no depenem de la gent que les vagi a buscar i proposar X articles. Les icones aclareixen però compliquen l'edició, li has de dedicar molt més temps, ídem amb la descripció amagada, estètic però complex, creia que estàvem simplificant el projecte. En canvi m'agrada molt el sistema de puntuació, de prioritzar els més demanats --barcelona (disc.) 12:46, 7 maig 2013 (CEST)

Els articles de les llistes són a la llista dels bonificats i és cert que depenen dels editors per fer les propostes, però això no és un inconvenient. Tots els viquiprojectes depenen dels editors.
Les icones i la descripció crec que, ans al contrari, simplifiquen l'edició. Una plantilla amb una sintaxi senzilla està a l'abast de tots els participants del Viquiprojecte i a més, l'edició seria més senzilla del que és actualment, on has d'afegir cada vegada el codi manualment. Pau Cabot · Discussió 10:55, 9 maig 2013 (CEST)

Ja he fet la plantilla: {{Demanat}}. Un exemple:

{{Demanat |vots=3 |article=Xinès yue |llista=interwikis |Usuaris=Paucabot, Mbosch, Okerele |motiu=El tenen a 57 wikis}}

dóna:

InterwikisXinès yue. 3 vots


Pau Cabot · Discussió 11:01, 9 maig 2013 (CEST)

Ara només faltaria usar la funció switch per fer-hi aparèixer la icona adequada i els enllaços depenent del paràmetre "llista". Pau Cabot · Discussió 11:04, 9 maig 2013 (CEST)
Fet Fet! Pau Cabot · Discussió 11:34, 9 maig 2013 (CEST)
no ho veig gens senzill, la veritat, cal editar una taula poc intuïtiva en comptes de fer llistats, més fàcil, els motius i les icones poden ser redundants. Però anem a pams, podem discutir el tema llistes / única i després el format. Jo els dibuixets els trauria tots fora, carreguen de manera innecessària. Si vols convertir el 1ad en un demanats per votació, es pot parlar, però les llistes llavors desapareixen com a lloc centralitzat, és aquí on no veig el guany--barcelona (disc.) 13:09, 10 maig 2013 (CEST)
Des del meu punt de vista, una de les gràcies d'aquest projecte era tenir centralitzades totes les llistes a un projecte. Amb aquesta proposta, passa de ser Viquiprojecte:Un article al dia a Viquiprojecte:Articles votats. No ho veig del tot clar... --Davidpar (disc.) 14:10, 10 maig 2013 (CEST)
@Barcelona: els dibuixets no són dibuixets. Són icones per explicar, de manera simplificada (que era la intenció) de quina llista provenen.
Les llistes no desapareixerien del projecte sinó que només quedarien en un segon pla i ens servirien de magatzem per seleccionar els articles. Es prioritzarien aquells articles seleccionats a mà democràticament de les llistes específiques.
@Davidpar: Sí, el projecte canvia i se simplifica per tal de revitalitzar-lo. Què és el que no veus clar? Ja he comentat més amunt que les llistes no desapareixen ... Pau Cabot · Discussió 14:24, 10 maig 2013 (CEST)
doncs llavors no ho he entès bé. Els votats serien de les llistes o d'on sigui? Perquè crec que la gràcia és centralitzat tots els demanats en un lloc, no fer ara suggeriments d'un tema i després d'un altre (com li responc al Mscbosch, no votaré totes les pel·lícules de Disney, crec que cal varietat). Proposes prioritzar de les llistes? Però ja es feia. --barcelona (disc.) 22:07, 10 maig 2013 (CEST)
Els articles que es farien serien únicament de la llista dels bonificats. Les llistes sectorials seguirien omplint la llista dels bonificats, però ja no serien tan visibles. Això permetria proposar articles d'aquestes llistes i d'altres articles lliures (com fins ara, vaja) i el que decidiria la puntuació serien els vots dels usuaris. I és clar, seguir votant com fins ara els articles que proposin els companys i que ens semblin bé. Una altra cosa que havia pensat és anar eliminant paulatinament de la llista articles amb un sol vot (que són articles que no interessen al conjunt dels viquipedistes, sinó només a un usuari en particular).
Per tant, tot continuaria molt igual excepte: 1. La simplicitat i l'estètica de la llista de bonificats. 2. El nou sistema de puntuació. 3. Llevar de la portada les llistes sectorials per posar-hi una llista única (la dels bonificats), que ja inclou(ria) articles de les llistes sectorials. 4. (si us sembla) anar eliminant articles poc votats per no allargar molt la llista. Pau Cabot · Discussió 22:51, 10 maig 2013 (CEST)

A veure, anem a pams. Si qualsevol pot posar qualsevol article, sigui o no de les llistes, on queden les llistes? Físicament i al projecte. Clar que hom les pot consultar si vol fer propostes però no veig com s'integren dins 1ad en la teva proposta, no s'e si m'explico (apart de les icones). Dius que no són tan visibles, però és que no les veig gens visibles, si no hi ha usuaris que específicament les usin per a fer suggeriments. Respecte als canvis que proposes, comparteixo 2 i 4, bonificar els més demanats per la comunitat, però no el sistema global del canvi. --barcelona (disc.) 22:57, 10 maig 2013 (CEST)

On queden les llistes? A una subpàgina, per exemple: Viquiprojecte:Un article al dia/Llistes. Estarien tan visibles com ara ho estan els bonificats. Pau Cabot · Discussió 23:12, 10 maig 2013 (CEST)