Viquiprojecte Discussió:Viquitrobada 2017

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.

Sobre aquest tauler

Enric (discussiócontribucions)

Què se'n sap del famós sopar de germanor de divendres en què s'ha de quedar al centre a les vuit del vespre? Perquè som a dimecres, i això és d'aquí a un parell de dies...

ÀlexHinojo (discussiócontribucions)

En aquest cas, com cada any, el sopar de germanor és auto-organitzat entre el grup d'interessats. Si et sembla, proposa hora i lloc i un cop ens/us trobeu, decidim lloc, ja que es tracta d'un sopar informal.

Enric (discussiócontribucions)

Segons diu el programa, "Es quedarà a les 20.00 h en un lloc cèntric (per determinar)". Per tant, l'hora ja està fixada, si us va bé; i si preferiu més tard, doncs més tard. El lloc, si ha de ser cèntric, podria ser ben bé davant la terrassa del Zurich, a pl. Catalunya.

ÀlexHinojo (discussiócontribucions)

Perfecte! Edita tu mateix la pàgina. Jo encara no se si podré anar-hi, depenc d'horaris familiars :-)

Barcelona (discussiócontribucions)

Com que sortirem junts, ja decidirem què fem divendres, molts gent marxarà a casa, els que quedem busquem lloc pel centre

Barcelona (discussiócontribucions)

Perdó, deies divendres, no he dit res!!

Enric (discussiócontribucions)

Ja ho he col·locat a la pàgina principal. Veurem si respira algú...

Resposta a «Sopar de divendres»
ÀlexHinojo (discussiócontribucions)

Bon dia, com ja és tradició, la temàtica de les discussions de diumenge al matí la trien els membres de la comunitat. Quins temes voldríeu parlar o que es parlessin? Digueu la vostra i amb tots els comentaris farem una proposta d'horari.

Medol (discussiócontribucions)

Podríem parlar de com millorar el sistema actual d'avaluació i votació dels AdQ, i sobretot com incentivar la participació amb millores tècniques, incentius...

Pau Colominas (discussiócontribucions)

També estaria bé parlar de la portada (faig ping a en Xavier Dengra)

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Exacte. I depenent del nombre de propostes, es podria ampliar a dues hores en una de les aules per fer semi-hackaton a part del debat.

FranSisPac (discussiócontribucions)

@Xavier Dengra (CC @Pau Colominas): havent dedicat bastant esforç a anar revisant, quasi diàriament, els continguts de la portada i articles que se'n deriven, és evident que aquest és un tema que m'interessa i, vist que s'ha incorporat, espero poder-hi intervenir. Ja te'n vaig parlar amb motiu de la seva frustrada inclusió en l'anterior Viquitrobada i no hi he insistit en considerar-lo tancat. Penso que el nou disseny de la portada, que podria estar basat en la teva proposta (no tinc clar quina n'és l'última versió), encara necessita un cert debat, posat al dia, i això potser desaconsellaria endegar, directament, una hackató. Si obriu algun lloc de discussió prèvia, agrairé me'n tingueu informat. Gràcies.

Pau Colominas (discussiócontribucions)

Totalment d'acord.

Barcelona (discussiócontribucions)

Teniu un espai monogràfic diumenge...

KRLS (discussiócontribucions)

Propostes que em semblen d'actualitat comunitària:

  • Arran del vandalisme creixent els darrers mesos per l'actualitat política, potser caldria fer un debat sobre com hem actuat el respecte (bloquejos de pàgines, gestió d'actualització contingut en pàgines bloquejades) i com actuar si aquesta actualitat torna a estar candent. Potser es pot lligar amb els conflictes d'edició que també s'han traslladat a Wikidata.
  • "Confrontant les estadístiques". Malgrat l'increment en quantitat i qualitat d'articles el nombre de visites de la Viquipèdia en català no acaben d'aixecar el vol, sinó que es mantenen. A diferència de les principals Viquipèdia, la comunitat catalana té un cercle d'editors poc actius (>5) molt estacional, però igual que elles (a exepció d'en.wiki), el nombre d'editors manté bastant estable des de fa 10 anys; Per què no hem estat capaços d'eixamplar aquesta base? Etc.
  • Ha arribat l'hora d'iniciar una nova fase a Wikidata? Ara que el 58% dels articles de la Viquipèdia usen una plantilla totalment o parcialment automàtica, és hora de fer un nou pas?
  • O la recurrent: som encara una comunitat 'Amigable'?
Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Crec que la petició d'ORES en català d'en @QuimGil pot tenir cabuda en aquestes sessions. Una de les dues sales pot estar més enfocada a debats tècnics i altres més a debats socials i comunitaris.

QuimGil (discussiócontribucions)

Em sap molt de greu dir que per motius familiars he hagut de canviar els plans de viatge. Durant la Viquitrobada seré a Alemanya i aterro a Barcelona el dilluns al vespre. Tenia tantes ganes de venir.  :( (la Viquitrobada era el motiu inicial del meu viatge a Catalunya, un auto-regal d'aniversari)

ESM (discussiócontribucions)

No sé si és el lloc ni el moment, però potser es podria aprofitar per fer un "estat de la cosa" sobre la Hackathon, recollir oferiments i repartir feines, si convé. Ping @Toniher: et al!

Toniher (discussiócontribucions)

No patiu, que us fotré prou la tabarra (i llançaré la xarxa) hi hagi tant un moment dedicat com no! Dit això, estaré encantat de tenir una estona per captar l'atenció de tots els assistents :)

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Pensava fer-vos 5 cts. del que varem veure a WikidataCon (si, ja sé que tinc pendent de fer l'informe preceptiu, però una exposició verbal sempre ve bé).

Si voleu ho posem en aquest espai o al bloc previst dissabte

Toniher (discussiócontribucions)

Tenir quelcom escrit sempre s'agraeix. Tot i que també podem prendre notes d'allò que ens comentis la setmana que ve. En parlem!

Resposta a «Temes a parlar diumenge»
Lluismdies (discussiócontribucions)

Com és que la Viquitrobada no apareix a l'agenda d'activitats de la Casa Orlandai?

ÀlexHinojo (discussiócontribucions)

Suposo que és pq és un espai "Llogat" en certa manera. Fem servir l'espai i la fem oberta a tothom però no s'inclou dins de la seva programació oficial.

Resposta a «L'agenda del centre»
Kippelboy (discussiócontribucions)

Hi hauràs stroopwafels?

Llumeureka (discussiócontribucions)

mmm.... :-)

Enric (discussiócontribucions)

Em sembla que si no els compreu a can Foix de Sarrià, de stormtroopers (vull dir stroopwafels) res de res, perquè els camells proveïdors oficials aquest any no vénen [conservant el diacrític, per la possible ambigüitat ].

ÀlexHinojo (discussiócontribucions)

mmm...intentaré gestionar-ho ;)

Amadalvarez (discussiócontribucions)

L'any passat m'ho van delegar els camells i els vaig trobar al carrer Llúria per sota Aragó en una botiga d'aliments del món.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Del que sí podeu estar segurs és que enguany hi haurà kanelbolle ;)

QuimGil (discussiócontribucions)

(Ja té nassos, dóna la casualitat que la primera foto (SLURP!) és d'un amic meu a Colònia que jo ni sabia que contribuïa a Commons!)

ÀlexHinojo (discussiócontribucions)

Dissident! Els stroopwafels seran sempre nostres!

Enric (discussiócontribucions)

Onze picades de mans seguides...

Resposta a «prova»
Lluis tgn (discussiócontribucions)
Resposta a «Pads»

Aprofitem per a parlar de la Wikimedia Hackathon 2018?

6
QuimGil (discussiócontribucions)

Estic organitzant la visita a Barcelona per a participar a la Viquitrobada, com a voluntari. Estava pensant, però, si seria interessant reservar el divendres o el dilluns per a parlar de la Wikimedia hackathon 2018, donat que el meu equip a la Fundació Wikimèdia és co-organitzador juntament amb Amical. A Barcelona també o a la UAB, com anés millor.

Si penseu que és més senzill trobar temps durant el cap de setmana, jo a disposar. I si voleu que ja posats prepari algun altre tema (per exemple, una introducció a Phabricator), jo encantat.

QuimGil (discussiócontribucions)
Toniher (discussiócontribucions)

Ep @QuimGil, em sembla fantàstc trobar un temps per aprofitar per parlar-ne. Personalment diria que si has de reservar un dia addicional de viatge, potser el millor seria el divendres abans. Anem concretant-ho. Vora un mes abans també tindrem na Rachel per aquí.

QuimGil (discussiócontribucions)

Molt bé, doncs em reservo el divendres.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

La setmana passada en @paucabot i jo varem estar al WikidataCon 2017. A banda dels continguts, què és el tema central i important, els de WMDE van fer un treball d'organització excel·lent tan a la fase prèvia (múltiples mails "in crescendo" per assegurar implicació) com durant les jornades. Miro de fer 4 ratlles i les faig arribar

QuimGil (discussiócontribucions)

Com he comentat en un altre tema, al final m'haig de quedar a Alemanya durant el cap de setmana i volo a Barcelona el dilluns, amb la Viquitrobada a celebrada.  :(

@Toniher ja t'escriuré per a veure si és possible quedar, encara que sigui sense Viquitrobada.

Resposta a «Aprofitem per a parlar de la Wikimedia Hackathon 2018?»

Sprint per a ensenyar ORES a entendre el català

5
QuimGil (discussiócontribucions)

Proposta per a una sessió pràctica: ORES en català.

Hi hauria una molt breu introducció a ORES i la seva avaluació automàtica d'edicions benignes o malignes. Llavors cada participant introduiria avaluacions humanes amb el seu portàtil, ensenyant així a l'ORES a entendre el català.

La motivació de la sessió seria incrementar el percentatge de cobertura del català d'ORES (avui un 4%, insuficient). El resultat al final de la sessió seria fàcilment mesurable ("Gràcies a aquest sprint, hem passat de n% a n%!). Més enllà d'aquest objectiu, aconseguiríem que més persones entenguin la utilitat d'ORES i com contribuir a posar-lo a punt per als projectes en català.

ESM (discussiócontribucions)

A mi em resulta interessant. De fet vaig intentar col·laborar a tall individual però ho vaig deixar estar perquè no sabia ben bé com funcionava!

Townie (discussiócontribucions)
Gerardduenas (discussiócontribucions)

Si cert vaig intentar engegar-ho però com que estic molt fora de tot no ho he pogut tirar endavant. A veure si algú s'hi anima, trobo que és un projecte molt interessant. Jo no tinc temps per posar-m'hi

Barcelona (discussiócontribucions)

Em semblaria una bona proposta per a dissabte o una sessió de diumenge. Si és aquesta segona opció, ompliu-la vosaltres mateixos, tenim 4 espais oficials més els no oficials :)

Resposta a «Sprint per a ensenyar ORES a entendre el català»
Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Bones, es va proposar de manera informal entre alguns viquipedistes de reprendre el tema de la portada seriosament per poder-ne estrenar una coincidint amb la Hackaton. Com ho veieu? Es podria proposar per dissabte a la tarda, xino-xano després de dinar?

Pau Colominas (discussiócontribucions)

Actualitzar la portada em sembla realment prioritari. Però no entenc el teu missatge: "Es podria proposar per dissabte a la tarda". El què? Reprendre el tema? O fer una pre-hackaton?

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Ai perdó, em referia a enquadrar la sessió de desenvolupament en aquella franja horària.

Townie (discussiócontribucions)
Barcelona (discussiócontribucions)

Potser podria ser un taller apart o bé quedar allà. Pot ser també una tasca dels actes previs a la hackathon

Resposta a «Espai pre-Hackaton : Nova portada»
Cap més tema anterior