Viquiprojecte Discussió:Viquitrobada 2022

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.

Sobre aquest tauler

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Primer de tot, vull superfelicitar a @Judesba i @Lluis tgn per l'enorme treball i el resultat assolit, agrair a Amical l'organització, als talleristes per la implicació, a en Capdevila per fer de xofer i a tota la resta per la benvinguda i l'afectuosa acollida que em vareu donar.

Ja que es va demanar feedback als assistents, obro foc:

  • Que el programa de tallers inclogui una pausa de 5 minuts entre sessions per canviar d'aula, anar al bany, fer un cafè.
  • Pregar als talleristes que calculin un guió 10 minuts més curt que el temps de la sessió, per tenir marge a imprevistos, preguntes, etc.
  • Fer una sessió d'edició en grups (4-5 persones): repartir els grups un parell de dies abans o el mateix dissabte de matí (barrejant usuaris novells i veterans, etc), que els grups s'organitzin durant el dia (dinars, sopars, etc) i diumenge fer una sessió doble (90') per redactar-lo. Això fa que els viquipedistes surtin del seu grupet i parlin amb altres usuaris, comparteixin punts de vista, trucs, etc.
  • Comentari subjectiu sobre els restaurants: en els menús amb pica-pica, que un dels plats sigui una amanida o unes verduretes (a priori, més econòmic, més sa i no omple tant).
  • Proposta de viquimarató per 2023, que combina WD, VP i Commons: Gastronomia (no necessàriament catalana). Es tracta de cercar receptes tradicionals, crear la fitxa a wikidata (ingredients, origen, regió...), redactar un article i fer-li fotos (cuinant el plat a casa o anant a un restaurant) carregant-les a commons. Potser ja s'ha fet alguna viquimarató d'aquesta temàtica, però segur que encara queden centenars de plats sense fotos i articles. Pregunta: les receptes es poden carregar a Viquillibres?
Judesba (discussiócontribucions)

Moltes gràcies, Cataleirxs per les teves paraules i pels suggeriments! Responc per al·lusió:

  • No em sembla malament la idea dels cinc minuts; no s'ha fet abans i (si es fa bé) no crec que calgui, en realitat, però la distribució horària del programa ens va venir marcada, no la vam triar. Jo hagués fet tallers d'una hora, amb espai per a preguntes, etc, i recollir cinc minuts abans per al canvi d'espai i els "hola, quant de temps!" als passadissos. En contra dels "cinc minuts per al cafè", per evitar la dispersió; ja tenim un espai per a esmorzar, i és comú justament per això, per a fomentar la interacció entre tots plegats i continuar amb les sessions.
  • Crec que les i els talleristes també haurien de respectar l'horari marcat i no "despistar-se"; tothom té rellotge i tothom té ganes de fer la seva sessió amb l'estona que se li ha assignat. Jo, per exemple, em vaig haver de quedar amb 25 minuts hàbils d'un taller que en tenia 45.
  • No s'ha comentat aquí, però vam tenir un parell de contratemps tècnics que ens van jugar a la contra.
  • Sobre els restaurants: són ells qui decideixen quin menú volen oferir, no nosaltres. Alguns no fan menú habitualment i costa aconseguir que ens facin alguna cosa, i d'altres ja el tenen marcat; fins i tot, hi ha opcions diferents per migdia i nit, i entre setmana i cap de setmana. L'objectiu prioritari és que tinguin prou espai per a tanta gent, que el preu encaixi en el pressupost, que l'oferta gastronòmica sigui mitjanament interessant, que tinguin opcions per a vegans/vegetarians (d'altres particularitats alimentàries són més excepcionals) i que ens entenguin en català. De les vegades que he buscat restaurants jo, cuina autòctona abans que la forània. A l'hora de triar-los, he hagut de prioritzar la ruta a seguir (exemple: dissabte al migdia) i l'espai per a la festa (exemple: dissabte nit).
  • Sobre la sessió d'edició en grups: no sé si t'acabo d'entendre. Un espai només dedicat a l'edició, vols dir? Si és així, crec que la gent triaria anar a un taller o xerrada, que li aportaria informació nova.
  • Sobre la teva proposta de viquimarató pel 2023, em sembla molt bé, però no té relació amb la Viquitrobada 2023, no? Sí, les receptes es poden carregar al Llibre de cuina. somriure

També agrair-te la participació en tot! Fins aviat!!

Cataleirxs (discussiócontribucions)

La proposta de viquimarató no va vinculada a la propera viquitrobada. No sé qui va dir que entre els suggeriments podiem afegir propostes de viquimaratons.

Lluis tgn (discussiócontribucions)

Hola, gràcies @Cataleirxs pels teus comentaris. Espero que ens puguem retrobar ben aviat. Salutacions.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Dono suport al comentat d'en @Robertgarrigos en un altra canal sobre l'interès de fer de forma imminent una enquesta de satisfacció d'assistents i ponents.

No s'ha de confondre una enquesta on anònimament s'avalua l'organització, el funcionament i els resultats que per cadascú ha tingut, que fer un recull de suggeriments, idees i recomanacions, on sí que sembla interessant fer servir aquesta pàgina de discussió, especialment de cara a futures edicions.

Pels que no l'hagin vist, el reprodueixo a continuació:

"Amics i amigues, el dissabte, mentre sopàvem a la viquitrobada, parlàvem de la necessitat de preservar el coneixement generat en els viquitrobades (pel que fa a organització) per poder anar millorant continuament independentment de qui l'organitzi o la junta que hi hagi. Hi ha moltes coses a fer en aquest sentit, però la primera que em ve al cap, i que us pregunto si està previst de fer, és una enquesta de satisfacció al assistents i ponents. La farem?". Robert.


Com que la resposta d'en Medol ha estat:

"No estava previst fer-la ara però l’enquesta es pot fer, i es podria ampliar a aspectes no només relacionats amb la viquitrobada. Després de les viquitrobades podria ser un bon moment per fer-ne una cada any. Caldria trobar la manera com fer-la. Com dius, esperem uns dies q hi hagi més comentaris." Miquel


m'ha semblat que calia trobar suports per tal que es faci abans no se'ns esborrin les sensacions i els detalls.

Podeu votar a continuació:

Cataleirxs (discussiócontribucions)

A favorA favor Suport

Pilardenou999 (discussiócontribucions)

També l'enhorabona a organitzadors i organitzadores (s'agraeix la voluntat de complaure, el guia del delta, la cantadora i els músics...) i participants i participantes en general. El meu feedback:

  • Potser seria desitjable més diversitat de talleristes (és fàcil de dir, sí), una mica més de temps per a conversa i debat dels assistents al final, com s'ha dit, un report de les qüestions que hagin pogut sortir a debat, que es fonen en l'espai...
  • Sobre el Safari fotogràfic: Estaria bé que no coincidís amb tallers (també és fàcil de demanar, ésclar).
  • Sobre restaurants: poca opció al menjar més frugal... menys pastissos i alguna amanida o verdura en l'àpat no-vegetarià (pel meu gust).
  • Posada a demanar: un paquet d'arròs del delta (cru) hauria estat bé. De cuit ja me'n dono per servida, que, a més, em va tocar a la rifa.
  • Suport a altres propostes ja fetes: pausa de 5 minuts entre sessions, enquesta de satisfacció...
  • Tantes fotos que es van fer... on les esteu penjant?
Judesba (discussiócontribucions)

Gràcies, Pilardenou999.

  • Sobre els restaurants: ja ho he comentat més amunt.
  • Sobre els cinc minuts i l'enquesta de satisfacció: ja ho he comentat més amunt.
  • Sobre el safari fotogràfic: sempre coincideix amb altres sessions, ja que és una activitat més. Vaig dividir les sessions en dues meitats per tal que més gent pogués participar del safari una estona en cas que volgués. L'objectiu de l'activitat és sempre fer fotos i pujar-les a Commons.
  • Sobre la diversitat de talleristes: les i els talleristes són els que són; si volem més talleristes, cal que més persones vulguin fer-ho i que s'ofereixin per conduir les sessions. El que demanes és més implicació per part de la comunitat viquipedista, en realitat.
  • Sobre les fotos: mira't la pàgina de la Viquitrobada i hi trobaràs l'enllaç; també us ho vaig enviar per correu dilluns.

Salut!

Resposta a «Comentaris post-viquitrobada»
Davidpar (discussiócontribucions)

Hem penjat la nota de premsa sobre la Viquitrobada aquí, per tal que la comunitat la pugui revisar. La idea és enviar-la demà als mitjans de comunicació.

Judesba (discussiócontribucions)

La taula rodona sobre l'estat del català a Internet encara balla i no és segura 100%. Vam haver de cancel·lar-la i la proposta està ara novament sobre la taula, però no és definitiva. Ens agradaria tancar-ho aquesta tarda; vaig contrarellotge amb aquest i altres temes organitzatius.

Medol (discussiócontribucions)

Ho he tret de la nota doncs.

Resposta a «Nota de premsa»
Cap més tema anterior