Vis Pozidriv

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Vaig Veure a cap Pozidriv.
Puntes de tornavis Pozidriv, d'esquerra a dreta Pz-1 a Pz-4.

El vis Pozidriv ([pɒzɪdʁajv/]) és un tipus de cargol patentat per la societat American Screw Company.

Caractéristiques[modifica]

Representació schématique d'un encuny de vis Pozidriv.

És el més recent que la visc cruciforme « tradicional » (a embout Phillips) i es difon de més en més. Ha #estar concebuda al mateix esme que la visc cruciforme, tret que l'encuny ha una forma lleugerament diferent, tal que en fi de vissage, el embout no escapa pas. És la visseuse (pneumàtic on elèctric), generalment equipada d'un limiteur de parella, qui s'atura. Aquesta tècnica reduït la fatiga de l'operador en gran seria. De més, un acobla més important pot haver-hi aplicat.

Els embouts Pozidriv han marcat « Z » seguit d'un número. Els visc Pozidriv són recognoscibles fàcilment : l'encuny té una forma d'estavella a vuit branques : quatre grans com les Phillips més quatre petites desplaçades de 45°.

Hi ha set mides de vis Pozidriv : PZ-0, PZ-1, PZ-2, PZ-3, PZ4, PZ-5, PZ-6

Compatibilitat[modifica]

Els dos encunys Phillips i Pozidriv són teòricament incompatibles, encara que a primera vista quasi idèntiques. Es no ha de pas utilitzar un embout de vaig veure cruciforme per vaig veure Pozidriv i vice-va abocar. Tanmateix, es pot comprovar que per una utilització occasionnelle i per parelles de serrage i de desserrage moderats, la compatibilitat és correcta. Però en cas de resistència de la visc, generalment el cap d'aquesta última fa els costos del dolent assemblatge.

Vegeu també[modifica]


Fonts[modifica]

Referències[modifica]

Bibliografia[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Vis Pozidriv