WSDL

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

WSDL són les inicials de Web Services Description Language, un format XML que s'utilitza per descriure Serveis web. La versió 1.0 és la que existeix com recomanació del W3C. L'actual versió és la 2.0, anteriorment anomenada 1.2, però que va esdevenir tan diferent de la 1.1 que fou reanomenada així.

WSDL descriu la interfície pública dels serveis web. Està basat en XML i descriu la forma de comunicació, és a dir, els requeriments del protocol i els formats dels missatges necessaris per interaccionar amb els serveis que es troben a la llista del seu catàleg. Les operacions i missatges que admet es descriuen de forma abstracta i s'enllacen després al protocol concret de xarxa i al format del missatge.

Així, WSDL acostuma a utilitzar-se en combinació amb SOAP i XML Schema. Un programa client que es connecta a un servei web pot llegir el seu descriptor WSDL per determinar quines funcions es troben disponibles al servidor. Els tipus de dades especials s'inclouen al fitxer WSDL en forma de XML Schema. El client pot utilitzar SOAP per fer la petició a una de les funcions de la llista del WSDL.

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]