Wanda (Misiones)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Wanda (Argentina))
Plantilla:Infotaula geografia políticaWanda

Localització
Map
 26° 00′ S, 54° 36′ O / 26°S,54.6°O / -26; -54.6
EstatArgentina
ProvínciaProvíncia de Misiones
DepartamentDepartament d'Iguazú Modifica el valor a Wikidata
Geografia
Altitud206 m Modifica el valor a Wikidata

Municipi de Wanda dins del departament d'Iguazú i la seva taca urbana.

Wanda (pronunciat vanda) és una localitat argentina de la província de Misiones,[1] situada dins del departament Iguazú. Se situa a una latitud de 25° 58' Sud i a una longitud de 54° 34' Oest. El municipi és denominat Colònia Wanda, no obstant això, la localitat és en general anomenada Wanda a seques.

El 2010 hi havia censades 15529 persones en tot el municipi, dels quals 13901 vivien a l'àrea urbana; el 2001 s'hi van censar 11799 a l'àrea urbana, cosa que representa un increment del 18% en 10 anys. Es troba a tan sols 55 quilòmetres de les Cascades de l'Iguaçú, i suposa una parada obligada per als turistes que recorren la província, visitant les mines d'extracció de pedres precioses i ornamentals. En l'actualitat, és la segona destinació turística triada dins de la província.

Wanda es troba ben comunicada a la resta del país per la ruta Nacional RN 12, que la comunica amb Puerto Iguazú, Posadas i Buenos Aires. Així mateix a Wanda hi té el seu origen la ruta provincial Núm. 19, única via d'accés per a la ciutat d'Andresito i el pont internacional que comunica aquesta última amb Capanema, al Brasil.

La principal activitat econòmica és la reforestació al voltant de la meitat de les terres del municipi estan cobertes per masses boscoses reforestades. També són importants el cultiu de mate i el turisme.

Referències[modifica]