War (pel·lícula)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaWar
Fitxa
DireccióPhilip Atwell
Protagonistes
ProduccióSteve Chasman
Christopher Petzel
Jim Thompson
GuióLee Anthony Smith
Gregory J. Bradley
MúsicaBrian Tyler
FotografiaPierre Morel
MuntatgeScott Richter Modifica el valor a Wikidata
ProductoraLionsgate Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorLionsgate
Dades i xifres
País d'origenEstats Units
Estrena24 d'agost del 2007
Durada103 minuts
Idioma originalAnglès
RodatgeVancouver Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Format2.35:1 Modifica el valor a Wikidata
Pressupost25 milions $
Recaptació40,245,863 $[1]
Descripció
GènereAcció
Thriller
Lloc de la narracióSan Francisco Modifica el valor a Wikidata

Lloc webwarthefilm.com Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt0499556 Filmaffinity: 828147 Allocine: 109754 Rottentomatoes: m/war Letterboxd: war Mojo: war07 Allmovie: v349929 TCM: 649244 Metacritic: movie/war AFI: 64455 TMDB.org: 10431 Modifica el valor a Wikidata

War és una pel·lícula americana del 2007, dirigida per Phillip Atwell que fa el seu debut al cinema, amb la coreografia de la lluita per Corey Yuen. La pel·lícula va ser llançada a Amèrica del Nord el 24 d'agost de 2007, i va ser classificada com a R per la MPAA per tenir seqüències de violència, sang i un vocabulari amb molts d'insults. La pel·lícula és protagonitzada per Jet Li i Jason Statham, fent la seva segona col·laboració després de la pel·lícula de 2001 L'únic. És la segona col·laboració entra Jet Li i Jason Statham després de L'únic. Es trobaran per The Expendables i The Expendables 2.[2] És la primera vegada que l'actriu francesa Nadia Farès actua a Hollywood.

Argument[modifica]

Des de l'assassinat del seu millor amic, l'agent de l'FBI Jack Crawford no té més que una obsessió: trobar Rogue, al que tot assenyala com a culpable, i fer justícia ell mateix. Però com atrapar el més temible dels assassins, un autèntic fantasma capaç d'aparèixer no importa d'on per sembrar el caos abans d'evaporar-se?

Quan Rogue torna a la superfície, tan misteriós com imperceptible, desencadena una guerra espectacular entre la Triada xinesa i els Yakuza japonesos. Malgrat els riscos, Crawford està més decidit que mai a acabar amb Rogue i es llença a la baralla.

Mentre que la guerra de les bandes estava en el seu apogeu, Crawford s'apropa cada cop més al seu enemic per descobrir el secret que s'amaga darrere de cada combat.[3]


Repartiment[modifica]

Referències[modifica]

  1. Fitxa de la pel·lícula. Box Office Mojo. (anglès)
  2. «trivia». ImdB.
  3. «War». Allociné.

Enllaços externs[modifica]

Vegeu war en el Viccionari, el diccionari lliure.