Waterfront de Dubai

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Plànol

Dubai Waterfront és un projecte a realitzar a l'emirat de Dubai, Emirats Àrabs Units, format per un conglomerat de canals i illes artificials a la costa oest de l'emirat; es tracta de zones comercials, residencials, ressorts, i oci, amb l'objecte de crear una destinació de primera classe per residents, visitants i homes de negocis de tot el món. La zona és gestionada per la Dubai Waterfront Company, i oberta a la inversió estrangera, si bé la companyia de Dubai, Al-Nakheel Properties, té el 51%.

Les illes artificials en arc rodejaran l'illa Jebel Ali una de les illes de la Palmera, per l'oest. Els canals tindran 75 km i penetraran cap al desert, formant també un port. La seva construcció farà augmentar 820 km la línia de costa de Dubai, 12 vegades la seva actual línia costanera, i la seva superfície serà set vegades Manhattan; estarà preparada per allotjar a 400000 persones. Es troba proper a la famosa carretera del Xeic Zayed i propera a Jebel Ali i a la Zona Franca de Jebel Ali.

A la zona s'està construint també un aeroport internacional (Dubai World Central International Airport). Les zones que la formaran són: Madinat Al Arab, Al-Ras, Corniche, la Riviera, Boulevard de la Palmera, la Península, Uptown, Downtown, Boulevard, i el Exchange. Coord.: 24° 57′ 20″ N, 54° 54′ 34″ E / 24.95556°N,54.90944°E / 24.95556; 54.90944