Wayback Machine

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Wayback Machine
Wayback Machine logo
URL [1]
Comercial?
Tipus de lloc fitxer
Registre No
Llengua anglès
creat per Brewster Kahle
Bruce Gilliat
Situació actual Online

Wayback Machine és una base de dades que conté rèpliques d'una gran quantitat de pàgines d'Internet,[1] és a dir que si per alguna raó algun lloc no està disponible momentàniament l'hi pot consultar via "Wayback machine ". El "curiós" d'aquest projecte és que també es pot consultar la pàgina a través de la història

Característiques[modifica | modifica el codi]

Wayback Machine funciona d'una manera simple: n'hi ha prou teclejar l'adreça (URL) d'una pàgina web per veure quina és l'última còpia que hi ha guardada al Wayback Machine.[1]{ Si volem veure com era fa un temps una pàgina en qüestió, llavors Wayback machine ens demanarà en quina data i en any volem visitar la pàgina. Ara hi ha una nova barra a la part superior de la pantalla, que permet veure gràficament aquests moments al llarg del temps. La longitud de les barres del gràfic indica en quins mesos es van fer més còpies.

El que fa aquest lloc per emmagatzemar tot el contingut de la pàgina web, és molt simple però enginyós: emmagatzema tot el contingut html del codi font i guarda així no les imatges sinó només els codis, per això, quan un servidor d'imatges elimina alguna imatge del lloc web que visitem, aquesta no és reproduïda, sinó que es marca com un error 404]. el 2006 contenia fins a 2 petabytes d'informació i creixia al voltant de 20 terabytes per mes.

Referències[modifica | modifica el codi]

  1. 1,0 1,1 Ted Claypoole; Theresa Payton & Chris Esq Swecker. Protecting Your Internet Identity: Are You Naked Online?. Rowman & Littlefield, 16 April 2012, p. 9–. ISBN 978-1-4422-1220-6 [Consulta: 8 desembre 2012]. 

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]