Weidenfeld & Nicolson

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióWeidenfeld & Nicolson
Dades
Nom curtW&N Modifica el valor a Wikidata
Tipuseditorial Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1948
FundadorGeorge Weidenfeld Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Propietat deOrion Publishing Group Modifica el valor a Wikidata

Lloc weborionbooks.co.uk Modifica el valor a Wikidata
Facebook: WeidenfeldandNicolson Twitter (X): wnbooks Modifica el valor a Wikidata

Weidenfeld & Nicolson Ltd (fundada el 1948), sovint abreujada com W & N o Weidenfeld, és una editorial britànica de ficció i llibres de referència. Des de 1991 ha estat una divisió de Grup editorial Orion.

Història[modifica]

George Weidenfeld i Nigel Nicolson van fundar Weidenfeld & Nicolson el 1948 i entre altres llibres destacats van publicar Lolita (1959) de Vladímir Nabokov i Portrait of a Marriage (1973) de Nicolson, una biografia sincera de la seva mare, Vita Sackville-West i el seu pare, Harold Nicolson. En els seus primers anys, Weidenfeld també va publicar assajos d'Isaiah Berlin, Hugh Trevor-Roper, i Rose Macaulay, i novel·les de Mary McCarthy i Saul Bellow. Més tard va publicar títols de líders mundials i historiadors, juntament amb ficció contemporània i brillants llibres il·lustrats.[1][2]

Weidenfeld va ser una de les primeres adquisicions del grup Orion després de la seva fundació el 1991, i va formar el nucli de la seva oferta. En aquella època els segells de Weidenfeld & Nicolson incloïen Phoenix, establert molt abans; i J. M. Dent, adquirit el 1988, i d'aquesta manera, la seva sèrie Everyman. Orion va ser adquirit, al seu torn, per Hachette Livre el 1998.[3] Els drets en tapa dura de l'Everyman Library es van vendre l'any 1991, i sobreviuen com a propietat de Random House, les edicions de butxaca o en rústica d'Everyman Classics segueixen pertanyent a Orion.

A finals de l'any 2013, W & N va publicar l'edició britànica (i la filial d'Hachette Little, Brown and Company l'edició nord-americana) de I am Malala, les memòries de l'adolescent d'origen pakistanès Malala Yousafzai amb Christina Lamb. Malala Yousafzai és una activista per l'educació femenina, i guanyadora de el premi Nobel de la Pau el 2014.[4][5]

Referències[modifica]

  1. A brief history, "Weidenfeld & Nicolson".
  2. «About Orion». The Orion Publishing Group. Arxivat de l'original el 9 de febrer de 2014. [Consulta: 11 abril 2014].
  3. A brief history, "Foundation".
  4. "Shot Pakistani teen Malala Yousafzai writing book" Arxivat 2013-03-31 a Wayback Machine.. Associated Press (Londres). 28 de marzo de 2013. MSN News (msn.org). Consultado el 11 de abril de 2014.
  5. "Formats and Editions of I am Malala". WorldCat. Consultado el 11 de abril de 2014.

Enllaços externs[modifica]