Vés al contingut

Welp

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaWelp
Fitxa
DireccióJonas Govaerts Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióPeter de Maegd Modifica el valor a Wikidata
GuióJonas Govaerts Modifica el valor a Wikidata
MúsicaSteve Moore Modifica el valor a Wikidata
FotografiaNicolas Karakatsanis Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeMaarten Janssens Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorKinépolis Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenBèlgica Modifica el valor a Wikidata
Estrena2014 Modifica el valor a Wikidata
Durada84 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalneerlandès Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecinema de terror Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióBèlgica Modifica el valor a Wikidata
Premis i nominacions
Premis

Lloc webcubthemovie.com Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt3061836 FilmAffinity: 285657 Allocine: 234331 Rottentomatoes: m/cub Letterboxd: cub Allmovie: v615516 Metacritic: movie/cub TMDB.org: 284270 Modifica el valor a Wikidata

Welp és una pel·lícula de terror i un llargmetratge belga del 2014 de Jonas Govaerts en el que va ser el debut del director. Els fons per a Welp es van recaptar parcialment a través d'una campanya IndieGoGo i la pel·lícula va tenir la seva estrena mundial el 10 de setembre de 2014 al Festival Internacional de Cinema de Toronto.[1] El rodatge es va dur a terme durant el 2013 i és protagonitzat per Maurice Luijten com Sam, un jove que va d'acampada amb els seus companys llobatons, només per entrear en conflicte amb un caçador furtiu amb set de sang.[2]

Argument

[modifica]

Sam (Maurice Luijten) és un llobatons de dotze anys que sovint és assetjat pels companys escoltes i líder de la manada Peter (Stef Aerts). El líder de la manada Kris (Titus De Voodgt) i el xef Jasmijn (Evelien Bosmans) intenten evitar que en Peter i els altres dominin Sam, però no sempre tenen èxit. Quan una part de l'assetjament de la manada els fa perdre el camí a les muntanyes durant el viatge, en Peter i en Kris intenten mantenir la situació distesa explicant als campistes una història d'incendis sobre Kai, un home llop que pensava viure en aquest mateix bosc. Poc després, Sam es troba amb un nen salvatge (Gill Eeckelaert) que creu que és l'actual Kai. Intenta explicar-ho als altres, però és ridiculitzat per creure les històries actualment i fins i tot Kris resisteix la imaginació exagerada de Sam. Tanmateix, el que no saben és que en Kai és fill d'un caçador furtiu (Jan Hammenecker), que ha sembrat generosament el bosc amb diverses trampes elaborades i mortals. En lloc de preocupar-se que els campistes puguin caure les trampes, el pare i el fill es delecten amb la idea i aviat els campistes es troben corrent per salvar les seves vides.

Repartiment

[modifica]
  • Stef Aerts com a Peter
  • Evelien Bosmans com a Jasmijn
  • Titus De Voogdt com a Kris
  • Maurice Luijten com a Sam
  • Gill Eeckelaert com a Kai
  • Jan Hammenecker com a Stroper/Cacher furtiu

Recepció

[modifica]

La recepció crítica de Cub va ser mixta,[3] i a la taula de classificació de pel·lícules belga van rebre algunes crítiques per donar a la pel·lícula una qualificació "totes les edats".[4] La Scouts en Gidsen Vlaanderen, l'organització flamenca dels Boy Scouts, van emetre un comunicat on van condemnar la classificació "tots els públics" i van advertir als pares que no permetessin que els seus fills vegessin la pel·lícula.[5]Els productors de la pel·lícula també van expressar la seva sorpresa per la qualificació i van afirmar que no recomanarien que Welp fos vista per menors de 14 anys.[4]

Els revisors en anglès van escriure crítiques predominantment positives per a Welp,[6] i tant Dread Central com Bloody Disgusting lloaren els seus personatges mentre la pel·lícula presentava algunes debilitats a la seva meitat final.[7][8] Variety va donar una crítica majoritàriament positiva, comentant que els hauria agradat veure més creació de personatges per als personatges del caçador furtiu, el seu fill i Sam, però aquesta tècnica general de cinema de Karakatsanis va ser impressionant.[9]

Premis

[modifica]

Referències

[modifica]
  1. «CUB the Movie». IndieGoGo. [Consulta: 8 novembre 2014].
  2. Brown, Todd. «Check A Trio Of Amazing Stills From Jonas Govaert's Belgian Slasher CUB». Twitch Film. Arxivat de l'original el 8 November 2014. [Consulta: 8 novembre 2014].
  3. «Welp (Cub)». Rotten Tomatoes. [Consulta: 8 novembre 2014].
  4. 4,0 4,1 TLB. «Scouts waarschuwen jonge leden voor horrorfilm 'Welp'» (en dutch), 15-10-2014. [Consulta: 20 octubre 2014].
  5. Van Reusel, Jan. «Welp niet voor welpjes» (en dutch). Arxivat de l'original el 3 March 2016. [Consulta: 20 octubre 2014].
  6. Brown, Phil. «"CUB" (TIFF Movie Review)». Fangoria. Arxivat de l'original el 28 September 2014. [Consulta: 8 novembre 2014].
  7. «[Fantastic Fest '14 Review 'Cub' Is Kinetic, Brutal and Graphic!]». Bloody Disgusting, 21-09-2014. [Consulta: 8 novembre 2014].
  8. Whitney, Serena. «Cub (review)». Dread Central, 20-09-2014. [Consulta: 8 novembre 2014].
  9. Harvey, Dennis. «Toronto Film Review: 'Cub'». Variety, 14-09-2014. [Consulta: 8 novembre 2014].
  10. «'I Origins' Wins Best Pic at Sitges Festival». Variety, 13-10-2014. [Consulta: 8 novembre 2014].

Enllaços externs

[modifica]