Wilhelm Krüger

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaWilhelm Krüger

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement5 agost 1820 Modifica el valor a Wikidata
Stuttgart Modifica el valor a Wikidata
Mort17 juny 1883 Modifica el valor a Wikidata (62 anys)
Stuttgart Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Lloc de treball Stuttgart Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciócompositor, professor d'universitat, pianista Modifica el valor a Wikidata
InstrumentPiano Modifica el valor a Wikidata

Musicbrainz: b8d9542d-48cd-4cbc-8d51-696f915e7cd9 IMSLP: Category:Krüger,_Wilhelm Modifica el valor a Wikidata

Wilhelm Krüger (Stuttgart, 5 d'agost de 1820 - Stuttgart, 17 de juny de 1883) fou un eminent pianista i compositor alemany.[1]

Biografia[modifica]

Va estudiar primer amb Peter Joseph von Lindpaintner. Va ser enviat a París pel rei de Wurtemberg, i es va quedar allà durant quatre anys per continuar els seus estudis, ensenyant i tocant. Després va anar a Berlín, on es va establir com a pianista de la cort i va ser deixeble de Siegfried Dehn.

El 1845 tornà a París i romangué com a professor de piano, continuant la seva activitat en solitari i dedicant-se a la composició. Compon 168 peces per a piano de tot tipus, incloent peces com: estudis, Six Jours de la Semaine són particularment coneguts, capricis, nocturns, peces de gènere, transcripcions, danses, un Bolero, una polonesa.

Va fundar la societat benèfica Alemanya, que sota el segon Imperi va ser un dels principals llocs d'intercanvi entre artistes francesos, com Édouard Lalo, Louis Théodore Gouvy i alemanys. Va cessar la seva activitat el 1870.

Va introduir intèrprets com Clara Schumann (1862), compositors com Bach i Händel, la música de teclat de la qual va editar. Organitzà diversos concerts cada any per ajudar els artistes alemanys a quedar-se a París. Juntament amb el violinista Richard Hammer i el violoncel·lista François-Emile Rignault, va interpretar per primera vegada el trio de Robert Schumann, Opus 63, a París, a principi de 1856.

El desembre de 1868, va obrir amb Benjamin Godard un curs de música Ensemble situat a la Rue Bergère 26 de París. Després de la declaració de guerra francoprussiana, va tornar a Stuttgart per ensenyar al Conservatori.

Referències[modifica]

  1. Fauquet, Joël-Marie. Dictionnaire de la musique en France au XIXe siècle (en francès). París: Fayard, 2003, p. 650. ISBN 2-213-59316-7. 

Bibliografia[modifica]

  • Johann Christian Kruger: la seva vida i obres: una contribució Alemanya Litteratur-i la història del Teatre del segle 18Th per Wilhelm Christian Wittekindt (114163595X)