Xanascat

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

XANASCAT és el nom que rep la Xarxa Nacional d'Albergs Socials a Catalunya, una organització que compta amb més de 48 albergs repartits per tot Catalunya. L'objectiu d'aquesta Xarxa Nacional és facilitar la relació entre els joves, compartint experiències. Aquests albergs són perfectes per descobrir l'entorn i fer una gran varietat d'activitats en família o amb amics. Aquestes activitats són internes i externes. La majoria d'aquestes activitats es fan a l'aire lliure per descobrir l'entorn. Aquesta Xarxa es basa en 4 programes principals.

Programes[modifica]

Aquesta Xarxa compta amb 4 principals programes per arribar a assolir els seus objectius : Facilitar la relació entre joves i millorar en diferents àmbits i/o habilitats. La majoria d'aquests programes volen fomentar el esport i el coneixement de l'entorn.

XANASCAT Joves[modifica]

Aquest programa està dirigit per als Joves de Catalunya. Vol fomentar i potenciar la mobilitat entre joves per millorar la convivència general.

L'Estiu és teu.[1][modifica]

Aquest és un programa dirigit per a nois i noies de 5 a 16 anys. Es duu a terme a l'Estiu, en entorns i en diferents dates. Els Albergs esperats per aquest programa els presta la XANASCAT. Els objectius de l'estada depenen de la tipologia triada. Hi ha una gran varietat de modalitats perquè els joves puguin millorar a l'Estiu en àmbits diferents.

Per part d'idiomes com és l'Anglès el Francès o l'Alemany. Per part d'esports on hi han activitats multi esportives.[2]

També hi han estades combinades com és la d'Anglès+ multi esportives, on es combinen les accions esportives amb 3h d'anglès cada dia. Després es troben estades més artístiques on es fomenta el treball en la música, la dansa o fins i tot teatre.

És el programa perfecte per conviure amb joves de la mateixa edat, fer noves amistats i aprendre coses noves.

Colònies de Setmana Santa[modifica]

L'objectiu d'aquestes colònies són, a l'igual que a les colònies d'estiu, transmetre nous valors de convivència junt amb la companyonia d'una manera diferent i divertida durant aquestes cartes vacances de Setmana Santa. Sobre tot les activitats són per tenir un millor coneixement de l'entorn. També serveixen per ampliar continguts generals. Els Albergs que es fan servir per a aquestes petites colònies els presta la XANASCAT. Aquestes colònies són per nois i noies de 8 a 16 anys.

ESC...apa't el cap de setmana[modifica]

Com bé indica el seu nom aquest programa consisteix en l'Escapada de família o amics un cap de setmana a qualsevol alberg ofert per la XANASCAT. Aquest programa es duu a terme tant en caps de setmana, en pons o petites vacances duran l'any. Segons l'època que es triï hi haurà una tipologia o un altre d'activitats internes i externes. L'objectiu d'aquest programa és fer gaudir dels temps lliure a totes aquelles persones que u desitgin. Generalment aquest programa està dirigit a joves els quals poden gaudir de les activitats que més els hi agraden.

XANASCAT Escoles[modifica]

Aquest programa ofereix tot tipus d'activitats i crèdits per a totes les escoles de Catalunya on faciliten la descoberta del territòri Català la seva història, la cultura o la natura. Aquestes activitats les porten a càrrec serveis professionals de pedagogia del departament d'Activitats de la XANASCAT.

L'Escola a la neu[modifica]

A l'hivern la XANASCAT posa a disposició de les escoles de Catalunya alguns dels seus albergs de muntanya. En aquests tipus d'estades els programes són molt variats perquè cada nen pugui practicar la modalitat que més li agradi (esquí, snowboard, trineu, construcció d'iglús...). L'objectiu és que els nens gaudeixin de l'estada de la manera que més els hi agradi. Igual que els altres programes un altre objectiu és fomentar la companyonia entre els alumnes d'una manera diferent i més divertida.

Descobrir Catalunya[modifica]

Aquest programa està dirigit a grups escolars o grups de gent que ve a Catalunya des que-de fora i vol descobrir Catalunya. És un programa on el seu objectiu és donar a conèixer el territori Català a gent de fora en diferents aspectes per part cultural i tradicional. Així doncs la XANASCAT posen a l'abast els seus albergs on grups de fora puguin estar mentrestant descobreixen Catalunya. Hi ha un munt d'activitats on cadascuna té un objectiu diferent.

XANASCAT Social[modifica]

Aquest programa està destinat a promocionar el benestar a Catalunya. Es centra en famílies nombroses, monoparentals o fins i tot de famílies amb recursos econòmics limitats.

1.3.1. Vacances en família[modifica]

L'objectiu d'aquest programa és que les famílies coneguin el territori d'una manera més aprofundida i alhora que pares, mares i fills conviuen juntament fonamentant la relació familiar del seu núcli. Aquest programa es du a terme a les vacances d'estiu, alguns caps de setmana, els ponts i a les vacances de Setmana Santa. La XANASCAT posa a disposició de les famílies alguns dels seus albergs. Hi ha un munt d'activitats i diferents modalitats per divertir-se i alhora conviure amb la teva família.

Residències d'estudiants[modifica]

La XANASCAT posa a disposició 3 dels seus albergs en tot Catalunya on estudiants de dins i de fora de Catalunya poden allotjar se mentres estudien si es que ho fan a un lloc fora de la seva residència habitual. Ofereixen la seva residència durant el curs acadèmic. El seu objectiu és simple, facilitar l'aprofitament acadèmic del jove.

XANASCAT Entitats[modifica]

La XANASCAT posa al servei de cualsevol entitat Catalana eines per poder dur a terme les activitats o programes proposats en les millors condicions possibles. Amb entitats ens referim a: Colles, associacions juvenils, empreses, associacions de pares i mares... Les eines que posen a disposició són les següents:

-Serveis de menjador

-Sales i auditoris adaptats a les necessitats de les entitats.

-Allotjaments de tota classe

Serveis, instal·lacions i equipament. (Dels albergs)[modifica]

• Diferents tipologies i capacitats d'habitacions

• Instal·lacions adaptades a gent amb discapacitats físiques o mobilitat reduïda.

• Servei de restauració

• Menús adaptats a especifiques necessitats alimentàries

• Serveis d'alimentació addicionals

• Sales de reunions

• Espais de joc o ludoteques

• Sales d'estar amb TV inclosa

• Instal·lacions esportives variades

• Servei d'Internet (Wifi)

• Servei d'informació turística de la zona.

Albergs[modifica]

Els albergs están repartits per tot Catalunya per així poder estar a l'abast de tothom. Es troben per la costa, per la plana i per la muntanya. Cadascun d'aquests albergs compta amb diferents activitats externes que depenen del relleu de la zona.

Alberg Anna Maria Janer

Alberg Barcelona Urbany Hostel Alberg Be Hostels Mar

Alberg Be Hostels Sound

Alberg Ca la Jepa

Alberg Cal Pons

Alberg Casa Gran

Alberg Center-Rambles

Alberg Costa Brava

Alberg d'Empúries

Alberg de Banyoles

Alberg de Berga

Alberg del Carme

Alberg del Pallars

Alberg Equity Point Centric

Alberg Era Garona

Alberg Escola de Piraguisme de Sort Alberg Ideal Youth Hostel

Alberg In/Out

Alberg Jaume I

Alberg Josep Maria Batista i Roca Alberg l'Encanyissada

Alberg la Conreria

Alberg la Sala

Alberg la Valira

Alberg Mare de Déu de les Neus Alberg Mare de Déu de Montserrat Alberg Mas de la Coixa

Alberg Mas Silvestre

Alberg Matacabós

Alberg Molí de Sant Oleguer

Alberg Món Natura Pirineus

Alberg Montsec Mur

Alberg Mossèn Antoni Batlle

Alberg Pere el Gran

Alberg Pere Figuera

Alberg Pere Tarrés

Alberg Pic de l'Àliga

Alberg Rectoria de la Selva

Alberg Ruta del Ferro

Alberg Santa Maria del Mar

Alberg Torre Ametller

Alberg Torre Malagrida

Alberg Twentytú Hostel

Alberg Vall d'en Bas

Alberg Viladoms de Baix Alberg

Residència Canonge Collell Alberg

Residència Cerverí de Girona Alberg

Residència Esportiva Àster Alberg

Residència Sant Anastasi Alberg

Residència Sant Jordi

[1][3]

Enllaços externs[modifica]

Web oficial xanascat: https://www.xanascat.cat

Web oficial al Estiu és teu: http://www.estiuesteu.cat

Twitter: https://twitter.com/xanascat?lang=ca

Facebook: https://www.facebook.com/xanascat/

Referències[modifica]