Yoigo

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Xfera)
Infotaula d'organitzacióYoigo
(es) Xfera Móviles, S.A.U. Modifica el valor a Wikidata
Dades
TipusPrivada
Indústriasector de les telecomunicacions i indústria de la telefonia mòbil Modifica el valor a Wikidata
Camp de treballTelecomunicacions
Història
Creació2000, inici de l'activitat comercial el 2006, Madrid Modifica el valor a Wikidata
Activitat
ProdueixTelefonia Mòbil 3G
Governança corporativa
Seu 
Entitat matriuGrup MásMóvil Modifica el valor a Wikidata

Lloc webwww.yoigo.com
Facebook: Yoigo Twitter (X): yoigo Instagram: yoigo Modifica el valor a Wikidata

Yoigo (anteriorment Xfera) és el nom comercial sota el qual opera Xfera Móviles S.A., el quart operador de telefonia mòbil espanyol. Yoigo disposa de llicència i xarxa pròpia per a la tecnologia UMTS/3G/4G, i de dos acords d'itinerància nacional per utilitzar les xarxes GSM i UMTS de Movistar i la xarxa GSM de Vodafone en tot el país. L'acord prioritza la xarxa de Movistar.

Tot i que el seu llançament comercial es va dur a terme el desembre de l'any 2006, l'empresa es va fundar l'any 2000. A finals de 2008 tenia 760.000 clients aproximadament, i és la quarta operadora per nombre de línies al mercat català i espanyol. La previsió dels seus responsables d'aconseguir el milió de clients es va aconseguir el gener de 2009.

Els seus principals competidors són les altres tres empreses amb xarxa pròpia: Movistar, Vodafone i Orange i, entre els operadors mòbils virtuals Simyo, Carrefour Mòbil i Eroski Mòbil.

Targeta SIM de l'operadora

Història[modifica]

De Xfera a Yoigo[modifica]

Inicialment aquest operador anava a anomenar-se Xfera, un nom que es conserva avui en la seva denominació jurídica. Es va crear el 2000 per competir en concurs per una nova llicència UMTS a Espanya, que va acabar per guanyar.[1] En aquells dies, els seus principals accionistes eren la companyia francesa Vivendi, la constructora espanyola ACS i l'operador de telefonia mòbil escandinau Sonera, posteriorment conegut com a TeliaSonera.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]