Xiahou En

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula personatgeXiahou En
Tipus ésser humà
Dades
Sexe home
Naixement 167 (Gregorià)
Mort 208 (Gregorià)
Modifica dades a Wikidata
Xiahou En
Xinès tradicional:夏侯恩
Xinès simplificat:夏侯恩
En aquest nom xinès el cognom és Xiahou.

Xiahou En (mort en la ficció el 208 EC) és un personatge de ficció en la novel·la històrica del Romanç dels Tres Regnes de Luo Guanzhong. Ell és representat com un general militar servint sota el senyor de la guerra Cao Cao i es diu que portava l'espasa Qinggang (青釭), una de les armes personals de Cao més apreciades. Durant la Batalla de Changban contra les forces de Liu Bei, Xiahou és mort per Zhao Yun, que li arrabassa l'espasa Qinggang.

En el Romanç dels Tres Regnes[modifica]

Xiahou En obtingué fama durant un viatge de caça quan va salvar a Cao Cao d'un tigre, guanyant-se el dret a portar una de les espases personals de Cao Cao, coneguda indistintament com la Fulla Blau o Qinggang (青 釭). Posteriorment, durant un atac a la província de Xu, Xiahou En va guanyar fama pel seu tir amb arc, guanyant en comparacions amb el seu cosí Xiahou Yuan. Xiahou En serví en el front en la lluita contra Liu Bei, i en la Batalla de Changban de 208, va ferir al general enemic Jian Yong durant un atac ferotge, però el va matar Zhao Yun, que havia arribat en socors de les forces assetjades.

En els videojocs de Dynasty Warriors, Xiahou En no en porta una, sinó dues espases de Cao Cao però diu que una va ser furtada a Chang Ban; això no obstant, el seu destí segueix sent en gran mesura el mateix que en la novel·lització.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  • Luo Guanzhong. San Guo Yan Yi. Yue Lu Shu She, 1986. ISBN 7-80520-013-0. 
  • Lo Kuan-chung; tr. C.H. Brewitt-Taylor. Romance of the Three Kingdoms. Tuttle Publishing, 2002. ISBN 0-8048-3467-9. 

Enllaços externs[modifica]