Yang Luchan

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaYang Luchan

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement1799 Modifica el valor a Wikidata
Guangping County (Xina) (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Mort1872 Modifica el valor a Wikidata (72/73 anys)
Activitat
Ocupacióartista marcial Modifica el valor a Wikidata
ProfessorsChen Changxing (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
AlumnesYang Banhou Modifica el valor a Wikidata
Esportart marcial Modifica el valor a Wikidata

El mestre Yang Luchan (Yang Lu-ch'an) 楊露禪, també conegut com a Yang Fu-K'ui (楊福魁) (1799-1872) va néixer a Guangping (Kuang-p'ing), Xina. Va ser un artista marcial xinès, mestre de Tai Chi i un dels més influents practicants d'aquest art marcial. A causa de les seves excepcionals habilitats marcials va ser sobrenomenat Yang, l'Invencible.[1][2]

És el creador del Yang Taijiquan (楊氏太極拳), va ser un dels més influents mestres de l'art marcial intern conegut com a Tai Chi Chuan durant la segona meitat del segle xix. A causa de la seva contribució per divulgar aquest art i en el gran nombre de mestres que va formar, l'estil Yang és reconegut com un dels grans cinc estils de Tai Chi, i el més practicat a nivell mundial.

Referències[modifica]

  1. Wile, Douglas. Tai Chi Touchstones: Yang Family Secret Transmissions. Sweet Ch'i Press, 1983. ISBN 978-0-912059-01-3. 
  2. Wile, Douglas. Lost T'ai-chi Classics from the Late Ch'ing Dynasty (Chinese Philosophy and Culture). State University of New York Press, 1995. ISBN 978-0-7914-2654-8. 

Enllaços externs[modifica]