Usuari Discussió:Panellet

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Us donem la BENVINGUDA
Ajuda
Manteniment
Comunitat
Polítiques
Modifica


Hola Panellet! Sigueu benvingut/da a la Viquipèdia i al coneixement lliure. Us encoratgem especialment, abans de res, a visitar la introducció per a un començament fàcil en tres senzills passos somriure. Si preferiu aprendre mitjançant un tutorial, podeu seguir el curset d'autoaprenentatge.

Aquesta és la pàgina de discussió del vostre compte d'usuari, que us servirà per a rebre missatges d'altres col·laboradors. Per a contestar, no ho feu a la vostra pàgina de discussió sinó a la pàgina de discussió de l'usuari que us ha escrit. A més, teniu la vostra pàgina d'usuari, on podeu posar les vostres dades, interessos, etc.

També seria convenient que llegíssiu els Cinc Pilars de la Viquipèdia i el llibre d'estil per a tenir una visió general i sintètica de les polítiques elementals que cal respectar per a poder editar en aquest projecte. És molt fàcil; bàsicament, cal utilitzar el sentit comú, respectar tothom, fonamentar les edicions en fonts comprovables i de qualitat i respectar el punt de vista neutral.

Si voleu trobar idees per a contribuir al projecte, visiteu el Portal del Viquipedista, on podreu coordinar-vos amb la resta dels viquipedistes. Així mateix, disposeu també de la taverna, per plantejar-hi els vostres dubtes, suggeriments o comentaris. Podeu signar en les discussions amb el botó de signatura de dalt de la barra d'edició Icona per a signar, o bé amb el codi --~~~~.

Podeu visitar el Viquiprojecte Babel per a classificar-vos segons els idiomes que conegueu o a la pàgina d'Etiquetes d'usuari per a descriure-us. També podeu afegir-vos a la llista de viquipedistes, o connectar-vos al xat per a coordinar la feina de forma ràpida.

Viquipèdia és un projecte col·laboratiu multilingüe. Si voleu traduir un article d'un altre idioma abans d'ampliar-lo i millorar-lo esteu seguint perfectament l'esperit del projecte. Per fer traduccions us pot ajudar l'Amical-bot. Visiteu la seva pàgina on s'explica com fer-lo servir.


Consell del dia: Un cop l'any es convoca la Gran Quinzena Anual de la Qualitat, però si esteu molt interessat en augmentar la qualitat de la Viquipèdia, no dubteu a seguir en qualsevol moment de l'any la llista de tasques de manteniment de la pàgina.}}

Non-Catalan? Ca-0? See Babel ca-0 and our welcome in English.

Voleu comentar aquest missatge?


Salutacions cordials

--Lohen11 18:12, 6 juny 2007 (CEST)[respon]

Articles orfes[modifica]

Recorda: En crear un article, comprova a l'enllaç de l'esquerra "Què hi enllaça" que no estiguis creant una pàgina òrfena. Si no enllaça cap pàgina a la que has creat, cal cercar almenys un article adequat des d'on crear-hi un enllaç.

Patronat[modifica]

He vist el teu article, però recorda que cal categoritzar els articles i posar algun enllaç intern perquè tota la informació quedi enllaçada. Ja ho fet, pots mirar com ha quedat i si tens cap dubte, pregunta'm a la meva discussió --barcelona 21:59, 8 jul 2007 (CEST)[respon]

M'he permès redenominar l'article William Heard Kilpatrich perquè em sembla que la darrera lletra estava malament. Endavant amb la tasca Jordi Roqué 17:16, 9 jul 2007 (CEST)[respon]

He llegit el teu article sobre l'Ellen Key, que no coneixia i he trobat molt interessant; n'he corregit quatre detallets menors. He vist que havies relaciones únicament en català els títols de les obres de l'autora: normalment posaríem principalment en català únicament els que han estat traduïts a aquesta llengua (vaja, que el títol original té una traducció "oficial"). Per als altres, jo deixaria el títol original i, al costat, la proposta de traducció:

  • Barnets århundrade (El segle dels nens)
  • Kärleken och äktenskapet (L'amor i el matrimoni)
  • Minnen av och om Emil Key (Memòries d'Emil Key)
  • Tankeböckerna (Llibres de pensaments)

A la majoria de les altres viquis poden citar els títols de les obres perquè ells ja les han editat traduïdes en els seus països, però nosaltres sempre anem per darrera. A [2] hi ha una bibliografia amb les traduccions dels títols al castellà. Si t'és útil... Em sap greu donar-te més feina. Molts ànims Jordi Roqué 18:03, 9 jul 2007 (CEST)[respon]


Recordatori[modifica]

Recorda: Les categories que posem a un article no han de ser redundants. Per exemple, si un article està a la categoria Categoria:Esportistes mallorquins, no fa falta posar-lo a la categoria Categoria:Esportistes, ni a la Categoria:Mallorquins. Pots trobar més informació aquí.
Aquest recordatori és en motiu de les teves contribucions a l'article Dan Andersson.


--Pau Cabot · Discussió 20:08, 11 jul 2007 (CEST)[respon]

Recordatori automàtic d'un bot referent a l'article que heu creat Tomàs Bosque[modifica]

Recorda: A l'inici de l'article, escrivim de forma estandarditzada el títol del mateix article en negreta. Pots veure exemples d'això a articles a televisió, Girona o gos.


Us preguem que corregiu aquest problema per tal que l'article compleixi el format estàndard de la Viquipèdia i que tragueu la plantilla que hi ha col·locat el bot. Salutacions cordials somriure!--Iradigalesc Bot (comentaris/incidències) 13:00, 19 jul 2007 (CEST)[respon]

Recordatoris de Bot a Càlic[modifica]

Recorda: A l'inici de l'article, escrivim de forma estandarditzada el títol del mateix article en negreta. Pots veure exemples d'això a articles a televisió, Girona o gos.

Recorda: Cada article ha d'estar classificat almenys en una categoria. Pots aprendre com categoritzar un article aquí.

--IradiBot (comentaris/incidències) 15:52, 24 jul 2007 (CEST)[respon]

Recorda: Cada article ha d'estar classificat almenys en una categoria. Pots aprendre com categoritzar un article aquí.

--IradiBot (comentaris/incidències) 17:35, 25 jul 2007 (CEST)[respon]

Assistència Trobada dissabte[modifica]

Bones,

Aquest dissabte a les 11 hores fem al Cibernarium de Barcelona la primera trobada informal de viquipedistes. Si us plau confirma la teva assistència a aquesta Viquitrobada en cas que estiguis interessat en assistir i hi puguis venir. També et demanaria si us plau que en cas de que no puguis venir també comuniquis la teva absència a la mateixa pàgina de la Viquitrobada.

Perdona les molèsties que t'hagi provocat i gràcies per tot!!!!

--Hugoaes 21:02, 25 jul 2007 (CEST)[respon]

Avisos de robot respecte a l'article Vivien Leigh[modifica]

Hola somriure, sigueu benvinguts a la Viquipèdia;

Estem encantats que us hàgiu decidit a col·laborar-hi ens agradaria que continuéssiu fent-hi aportacions tan valuoses com la que heu fet a Vivien Leigh. Tot i així, amb la vostra col·laboració, podem aconseguir que la Viquipèdia encara sigui millor. A continuació un bot us donarà un quants consells per tal que els vostres futurs articles us surtin encara més bé:

Recorda: Cada article ha d'estar classificat almenys en una categoria. Pots aprendre com categoritzar un article aquí.


Us pregaríem que corregíssiu aquests petits problemes a l'article Vivien Leigh per tal d'aconseguir que tots els articles de la Viquipèdia segueixin un estil comú votat per la comunitat i descrit a Viquipèdia:Llibre d'estil. Gràcies per la vostra atenció i endavant!--IradiBot (comentaris/incidències) 20:44, 26 jul 2007 (CEST)[respon]

Petites millores de format[modifica]

Hola Panellet,

T'he retocat alguns articles que has fet per adaptar-los al format estàndard de la Viquipèdia. T'ho dic per si en els propers, ho vols fer tu mateix ...

Bona feina! Pau Cabot · Discussió 15:07, 30 jul 2007 (CEST)[respon]

Avisos de robot respecte a l'article Marivona[modifica]

Recorda: Cada article ha d'estar classificat almenys en una categoria. De no ser així, costarà molt trobar-lo en mig de 749.789 articles. Pots aprendre com categoritzar un article aquí.

--IradiBot (comentaris/incidències) 20:55, 30 jul 2007 (CEST)[respon]

Articles d'animalons[modifica]

Veig que t'has animat a fer articles d'animalons. En línies generals estan bé i t'animo a seguir, però estaria bé que et fixessis en les petites correccions d'estil que hi he fet i que llegissis els comentaris deixats a les pàgines de discussió. Llull · (vostè dirà) 20:01, 31 jul 2007 (CEST)[respon]

Gràcies per les respostes, però de fet en el que estava més interessat és en l'estil. Fixa't que en les taules els sobra apòstrofs que no fan funció i que caldrà eliminar, que els éssers vius es classifiquen en la categoria taxonòmica més precisa existent (pensa que si tots els milers d'animals fossin a la categoria "zoologia" aquesta seria inservible), que cal posar entre parèntesis i en cursiva el nom científic de les bèsties al costat del nom vulgar en negreta (els tàxons, en català, -els noms científics en llatí- sempre s'escriuen en cursiva), i que cal redireccionar sempre el nom científic al vulgar per evitar duplicació d'articles. Per cert les aus en taxonomia es diuen Aves, no ho canviïs en les taules, és la forma correcta. Llull · (vostè dirà) 19:34, 1 ag 2007 (CEST)

Recordatori[modifica]

Recorda: En crear un article, comprova a l'enllaç de l'esquerra "Què hi enllaça" que no estiguis creant una pàgina òrfena. Si no enllaça cap pàgina a la que has creat, cal cercar almenys un article adequat des d'on crear-hi un enllaç.
Aquest recordatori és en motiu de les teves contribucions a l'article Tupaia de l'Índia.


--Jordicollcosta (discussió) 17:49, 1 ag 2007 (CEST)


Recordatori[modifica]

Recorda: Per tal que, en una categoria, els articles de personatges quedin ordenats pel cognom i no pel nom, es pot usar un paràmetre addicional quan indicam la categoria. Exemple: [[Categoria:Escriptors mallorquins|Alomar i Villalonga, Gabriel]]


--Pau Cabot · Discussió 16:07, 17 ag 2007 (CEST)

El que te deia, és, perquè, per exemple, a Categoria:Cantants en català, els artistes quedin ben ordenats. Ho entens? Si necessites ajuda, digues-ho. Pau Cabot · Discussió 23:10, 17 ag 2007 (CEST)


Hauries d'evitar fer valoracions personals en els articles. Les frases "és un dels noms mítics", "intel.ligent i sensible", "fa un seguit d'interessants actuacions en solitari", "un disc excel.lent"... són apreciacions personals, no fets enciclopèdics. 193.153.239.81 18:10, 18 ag 2007 (CEST)

Cantants en català[modifica]

Jo també estic d'acord amb el que t'han escrit a Discussió:Luis Eduardo Aute. En comptes de posar aquests cantants a la Categoria:Cantants en català, jo faria un article que explicàs aquests casos com Llista d'artistes que habitualment no canten en català que han enregistrat alguna cançó en català (el títol m'ha sortit una mica llarg, però no ho sé dir en menys paraules). Pau Cabot · Discussió 12:25, 19 ag 2007 (CEST)

Geminacions[modifica]

Hola!

Estic seguint els teus articles sobre la Nova Cançó. I, al marge de les nostres desavinences ;-) autianes, he observat que sistemàticament escrius malament totes les eles geminades. La ela geminada s'escriu amb un punt volat i no amb el punt ordinari que tu fas servir. Ho pots consultar ací. Si l'errada és deguda al fet que treballes amb un teclat estranger o el que siga, si vols, podries dir-me els articles que vas fent i jo els faria una ullada.

Felicitats per la faena feta. --Ferran 14:58, 19 ag 2007 (CEST)

Danses[modifica]

Enhorabona pels articles sobre balls del món que estàs fent, era una àrea poc tractada --barcelona 12:13, 25 ago 2007 (CEST)[respon]

Personatges catalanisme[modifica]

Hola! Et felicito pel treball constant i de qualitat que estàs duent a terme en aquesta categoria. Pel ritme que portes no crec que et calguin, però ànims per continuar!.--Lohen11 13:27, 29 ago 2007 (CEST)[respon]

Felicitats igualment per les teves col·laboracions!! Només una crítica somriure: penso que no cal que tots aquests personatges s'afegeixin a la llista de fills il·lustres de les seves viles natals. Segurament alguns d'ells mereixen estar-hi perquè són ben coneguts, però no crec que calgui afegir-los tots sistemàticament. Què en penses? --gpatgn (discussió) 16:37, 29 ago 2007 (CEST)[respon]
Crec que està clar que alguns d'aquests personatges "mereixen" estar en una llista de fills il·lustres perquè van dedicar-se amb més profunditat a la política o van destacar en altres facetes. Per exemple, a Tarragona, Josep Pin i Soler va destacar també en la seva faceta d'escriptor i actualment fins i tot un premi literari porta el seu nom. En canvi, a la mateixa ciutat n'hi ha d'altres com Ramon Bergadà i Panadès i Eduard de Balle i de Rubinat que no tenen la mateixa rellevància que l'anterior. Per això em sembla que no és el millor lloc per enllaçar-los. La idea que apuntes d'enllaçar-los des d'Unió Catalanista pot estar bé. Però potser seria millor crear un article amb la llista dels delegats (per exemple, Llista de delegats a l'Assemblea de Manresa) i fer-ne referència a la secció de l'Assemblea de Manresa de l'article d'Unió Catalanista. --gpatgn (discussió) 01:22, 30 ago 2007 (CEST)[respon]

Joaquim Vayreda i categorització dels delegats[modifica]

Tens manera de saber si el Joaquim Vayreda que té un enllaç vermell a l'article Unió Catalanista pot ser en Joaquim Vayreda i Vila? És que anava a fer una redirecció, però m'agradaria estar-ne segur.

D'altra banda, estava pensant en categoritzar els delegats de les assemblees de la Unió Catalanista que estàs creant, però no sé massa si considerar-los polítics o no. Tens alguna cosa pensada?--Pere prlpz 21:51, 29 ago 2007 (CEST)[respon]

Recordatori[modifica]

Recorda: Per tal que, en una categoria, els articles de personatges quedin ordenats pel cognom i no pel nom, es pot usar un paràmetre addicional quan indicam la categoria. Exemple: [[Categoria:Escriptors mallorquins|Alomar i Villalonga, Gabriel]]
Aquest recordatori és en motiu de les teves contribucions a l'article Josep Renom i Costa.


--Pau Cabot · Discussió 19:52, 22 set 2007 (CEST)[respon]

Flequer[modifica]

Bones, no acabo d'entendre gaire l'article flequer. Normalment, no acceptem definicions "de diccionari" o "trivials", del tipus "el flequer es qui fa el pa". El mes normal seria que "flequer" redirecciones a "fleca", o l'article que sigui que expliqui el proces d'elaboracio i distribucio del pa. L'altra cosa es la frase de que tal any hi havia tants flequers a Lleida. Suposo que seria una dada interessant en un article mes extens sobre la historia del pa o de l'alimentacio, pero tal com esta ara sembla una anecdota forsa desconnexa. Xevi 00:42, 19 oct 2007 (CEST)[respon]

Enllaços interns[modifica]

Hola! Abans de res enhorabona pels teus nous articles, sobretot els de bolets i pels quals tinc força devoció. Et voldria fer però una apreciació: els enllaços interns es posen per poder aprofundir en els conceptes que defineixen l'article, així, pel que fa als bolets, és lògic enllaçar per exemple bolet, himeni, agarical, conífera, etc., però no té sentit enllaçar paraules de la definició com dit, nom, color, cm, prim, etc. Fins i tot crec que en dificulta la lectura. Endavant amb la feina!--Lohen11 09:42, 19 oct 2007 (CEST)[respon]


Hola, les normes diuen que s'ha de posar en negreta la paraula que es defineix el primer cop que apareix en el text, i no cada vegada. 80.31.233.202 17:37, 19 oct 2007 (CEST)[respon]


Bibliografia[modifica]

Si només fas una citació bibliogràfica i aquesta fa referència al text en general, i no a frases en concret, que em sembla que és el que estàs fent a un munt d'articles, valdria més que en comptes de fer servir el codi de referència posessis un apartat de "bibliografia", com ara a l'article camarlenc. 80.31.233.202 23:19, 23 oct 2007 (CEST)[respon]

Els bolets[modifica]

Si fas un article d'un ésser viu, recorda de crear una redirecció des del nom científic i així evitarem que es creïn sense voler duplicacions dels articles (com Leccinum scabrum). Això és molt important en el món dels bolets on la sinonímia hi sovinteja tant. Fixa't també que el nom científic se sol posar entre parèntesis i en cursiva al costat del nom vulgar, i que tots els éssers vius tenen com a mínim una categoria de classificació taxonòmica. Si t'hi fixes, a més, en importar una taula taxonòmica d'una altra llengua és possible que et calgui adaptar el nombre d'apòstrofs esborrant-ne alguns de sobrants. He dit moltes coses, però si tens cap dubte no dubtis a preguntar. Evolució 20:15, 25 oct 2007 (CEST)[respon]

Els apòstrofs serveixen per marcar les cursives i les negretes. Com que en anglès només van en cursiva el gènere i l'espècie i en català tots els tàxons, el codi és una mica diferent i si poses aquí taules angleses "els sobren" cometes. Si mires les diferències d'edició de l'article veuràs que vull dir. Per a les redireccions pots fer un cop d'ull a Ajuda:Redirecció. Evolució 21:09, 25 oct 2007 (CEST)[respon]

Més bolets[modifica]

Hola, i enhorabona per la feina amb els bolets! Que n'opines d'això? Gràcies, Pau Cabot · Discussió 10:38, 28 oct 2007 (CET)[respon]

La llista dels delegats a les Bases de Manresa[modifica]

Paperera
Paperera

Hola, s'ha proposat l'eliminació de la pàgina «Llista de delegats a l'Assemblea de Manresa (1892)», que heu fet o en què heu col·laborat significativament.

Esteu convidat a participar en la discussió relativa a aquesta proposta. Si no esteu familiaritzat amb el procés podeu llegir-ne les normes i polítiques a «Viquipèdia:Esborrar pàgines». No us ho prengueu com una qüestió personal, intenteu entendre'n els motius i demaneu-ne aclariments si cal.

Categorització de la mitologia grega[modifica]

Veig que ara et dediques a la mitologia grega. Enhorabona per la teva feina!

Com que aquesta categoria està molt plena, potser podríem anar pensant subcategories. Alguns podrien anar a les ja creades Categoria:Divinitats i herois de la mitologia grega (que es podria dividir en dues no?), Categoria:Titans o a Categoria:Criatures llegendàries gregues i d'altres a categories noves com Categoria:Reis de la mitologia grega, Categoria:Argonautes ... Jo no hi entenc gaire de mitologia, però t'ajudaré en la categorització si em dius com ho podem fer. Pau Cabot · Discussió 16:40, 3 nov 2007 (CET)[respon]

Me semblen bé les categories que proposes, amb el benentès que n'hi ha algunes que seran normalment compatibles (per exemple, La Ilíada i Herois de la mitologia grega) i que algunes hauran de ser subcategories d'altres (exemple: Titans hauria de ser una subcategoria de Déus). Jo crec que podem posar en marxa tan titànica empresa fa l'ullet. Pau Cabot · Discussió 17:45, 3 nov 2007 (CET)[respon]
He fet quatre canvis a Categoria:Divinitats i herois de la mitologia grega. Em pots dir si m'he equivocat en els que he categoritzat? I podries categoritzar els altres? Per cert, la discussió d'aquesta categoria és interessant. Pau Cabot · Discussió 22:00, 3 nov 2007 (CET)[respon]
Un model de classificació: en:Category:Greek mythology. Pau Cabot · Discussió 19:19, 4 nov 2007 (CET)[respon]
Un altre model: es:Categoría:Mitología griega. No acab de veure clar com continuar. Jo crec que crearia les categories que m'havies dit: Pobles de la mitologia grega, Argonautes (que me sembla que encara no té els 5 articles necessaris), L'Odissea i La Ilíada. Les dels reis, prínceps, etc no les acab de veure clares. Més idees: la categoria Troians a en sembla que pugui contenir molta gent ... (sempre des del meu desconeixement del tema, eh?) Pau Cabot · Discussió 19:55, 4 nov 2007 (CET)[respon]


Hauries de contextualitzar la informació dels articles que crees sobre mitologia per no confondre el lector. En l'article Filoctetes, s'hauria de començar amb una expressió semblant o equivalent a "En la mitologia grega, Filoctetes fou...". 88.19.143.36 20:11, 8 nov 2007 (CET)[respon]

Tu saps què és una categoria, però molta gent no. El primer paràgraf és el que ha de contextualitzar la informació. Si no ho veus clar, pregunta l'opinió d'un veterà. 88.19.143.36 20:24, 8 nov 2007 (CET)[respon]
De manera semblant, he modificat l'article Ulva rigida per què en comptes de començar explicant-ne característiques comencés definint què és. 88.19.143.36 13:21, 10 nov 2007 (CET)[respon]
En articles com colitxos (per cert, no hauria de ser "colitxo"?) he canviat el codi de la taula per què s'adapti a la Viquipèdia en català. No es posa tal com ve en anglès, sinó que s'ha de treure, canviar i traduir alguna part del text per què tot encaixi amb el codi i la llengua d'aquí. 88.19.143.36 13:27, 10 nov 2007 (CET)[respon]


Recorda: els articles de la Viquipèdia sempre estan escrits en un temps verbal impersonal, mai de nosaltres.
Aquest recordatori és en motiu de les teves contribucions a l'article Albó de muntanya.

--88.19.143.36 20:05, 10 nov 2007 (CET)[respon]

He fet uns quants canvis a aquesta categoria, a falta de que en Meldor m'ajudi a acabar la feina. Què en trobes? Ara, la feina estarà a subcategoritzar el munt de personatges que hi haurà a Categoria:Personatges de la mitologia grega ... Pau Cabot · Discussió 21:09, 11 nov 2007 (CET)[respon]

Reis grecs[modifica]

He intentat crear subcategories de la Categoria:Reis de la mitologia grega. No he trobat prou articles per crear les categories per als reis de Tebes, Tràcia, Calidó, Àtica o Corint i m'he embullat totalment en intentar fer una categoria per als reis de Troia/Dardanos (Rei de Troia). Hi podries pegar una ullada? Pau Cabot · Discussió 17:38, 18 nov 2007 (CET)[respon]

I sobre els reis de Troia, què en dius? N'hi ha més de cinc, si comptam els de Dardània. La pregunta és: S'han de comptar? L'article Rei de Troia fa pensar que sí... Pau Cabot · Discussió 18:06, 18 nov 2007 (CET)[respon]

Pàgines de desambiguació[modifica]

He estat reflexionant i crec que articles com Níobe, Polidor i Equíon s'haurien de convertir en pàgines de desambiguació i traslladar cada cas a un article diferent, com per exemple Níobe (filla de Foroneu) i Níobe (filla de Tàntal). No pot ser que en un article descriguem dos conceptes diferents. No definim paraules com a un diccionari sinó conceptes. Pau Cabot · Discussió 11:12, 19 nov 2007 (CET)[respon]

No sabia que a les altres ho fessin així. En tot cas, l'interwiki que hauríem de posar a la pàgina anglesa o castellana seria cap a la pàgina de desambiguació catalana. Jo miraria de comentar-ho a la Taverna, per sentir més opinions. Pau Cabot · Discussió 16:30, 19 nov 2007 (CET)[respon]
He creat aquesta categoria que pot ajudar-te: Categoria:Viquipèdia:Articles per desambiguar. Pau Cabot · Discussió 16:41, 30 nov 2007 (CET)[respon]

Argonautes[modifica]

Hauries de pegar una ullada a la llista de noms que hi ha a Argonautes. El que la va fer no va usar els mateixos criteris que tu i els enllaços no duen allà on toca. Jo he intentat fer qualque cosa però no en sé prou. Pau Cabot · Discussió 22:51, 25 nov 2007 (CET)[respon]

Pelasgs[modifica]

Ja he esborrat la pàgina que em deies. Respecte del plural, crec que s'admet en casos d'ètnies o grups humans. Pau Cabot · Discussió 07:31, 29 nov 2007 (CET)[respon]

Desambiguacions innecessàries[modifica]

Hola! Veig que estàs enfeinat amb els personatges de la mitologia grecollatina, que era un buit que feia falta a la Viquipèdia. Però aniria bé que, quan creïs un article d'un personatge que es digui igual que una altra realitat molt coneguda (ara penso en Esparta i Etna, per exemple), no creïs una pàgina de desambiguació, sinó que pots posar simplement un paràgraf desambiguador al començament de l'article geogràfic principal (mira't, per exemple, el cas d'Esparta, i des d'allà ja es redirigeix al personatge mitològic). Si no, passarà que tots els enllaços des dels diferents articles de la Viquipèdia existents fins ara que portaven a la ciutat grega o al volcà sicilià ara duran a una pàgina de desambiguació. Sí que cal, però, una pàgina de desambiguació quan es crea el nom xxxxxxx, que resulta que es refereix a dos o més personatges diferents, i llavors cadascun cal que tingui un parèntesi desambiguador aclaridor: xxxxxxx (fill de xxxxx); xxxxxxx (princesa de xxxxxxx); etc. En el cas que et deia abans, quan coincideix amb un terme geogràfic conegut, posant xxxxxxx (mitologia) ja n'hi ha prou, com Venus (mitologia), i no Venus (deessa de l'amor), per exemple. –Enric 17:14, 29 nov 2007 (CET)[respon]

Crec que estàs fent molta feina i molt bona amb la mitologia grega, però crec abans de moure articles per fer pàgines de desambiguació hauries de tenir en compte algunes coses:
  • Quan un significat és molt més habitual que els altres, l'article amb aquest significat porta el nom sense desambiguar. Per exemple, és el cas de Barcelona o Canigó, i hauria de ser el cas de museu, Etna o Esparta.
  • Si fas un reanomenament i el nom antic passa a tenir-lo un altre article o una pàgina de desambiguació, cal arreglar tots els enllaços que hi apunten buscant el significat antic perquè segueixin apuntant a l'article del mateix concepte. En el cas de museu, per exemple, t'has oblidat d'arreglar els 70 articles que hi enllaçaven buscant el significat de la institució cultural.
  • Per respecte a la feina dels altres, un canvi de nom així estaria bé proposar-lo primer a la discussió.
A ajuda:desambiguació tens explicades les maneres de fer la desambiguació sense haver de moure cap article, i fins i tot sense fer pàgina de desambiguació quan només hi ha dos articles amb un mateix nom.--Pere prlpz (discussió) 23:56, 29 nov 2007 (CET)[respon]

Cap problema! Quan un comença no es pot pas saber tot fa l'ullet Per cert, ara que dius això de la meva pàgina de discussió, ara quan s'acabi el desembre tocarà començar-ne una de nova, perquè les vaig arxivant cada mig any. Si hi hagués hagut tot el que s'hi ha escrit des d'un bon començament no l'hauries poguda obrir, ni jo tampoc hehehe. Endavant amb la colla dels hel·lens! --Enric 01:25, 1 des 2007 (CET)[respon]

Quan vulguis editar pàgines voluminoses, en comptes de clicar la pestanya edita, clica el cartellet d'edita que hi ha al costat del títol de la secció que vols editar, i així el navegador haurà de tractar amb una secció i no amb la pàgina sencera. Si és per afegir una secció nova, pots editar la darrera secció que hi hagi o, en les pàgines de discussió, clicar la pestanya +. Espero que et serveixi.--Pere prlpz 11:56, 1 des 2007 (CET)[respon]

Esborranys[modifica]

Hola, he vist que estàs creant moltes pàgines. Moltes gràcies per ajudar a expandir la Viquipèdia. Jo també col·laboro de tant en tant, però no tan com tu (no tinc temps -és el que sempre es diu-). Bé, em poso en contacte amb tu perquè com que he vist que molts dels articles que crees són força curts, estaria bé que els marquesis amb l'etiqueta {{esborrany}} o {{Esborrany de filòsof}} (ja que he vist que fas moltes pàgines de filòsofs. Res més, i moltes gràcies per ser un dels usuaris més actius de la Viquipèdia en català!--Aljullu (+) 11:20, 1 des 2007 (CET)[respon]

S'han de marcar com esborranys els articles curts en els que hi ha molta més informació per aportar, si no no hi ha gaire res més a dir, encara que l'article sigui curt no s'ha de marcar com {{esborrany}}. Jordicollcosta (discussió) 11:27, 1 des 2007 (CET)[respon]

Revisió de categories[modifica]

He creat noves categories de Categoria:Nimfes: Categoria:Oceànides, Categoria:Nàiades, Categoria:Nereides, Categoria:Plèiades. Podries pegar-hi una ullada per si he fet qualque desbarat? Properament Categoria:Dríades? Gràcies, Pau Cabot · Discussió 14:00, 1 des 2007 (CET).[respon]

La dels personatges és més complicada de subcategoritzar. Potser mirant com ho fan les altres viquipèdies ... Una altra cosa: estaria molt bé unificar la manera de desambiguar conceptes similars. A la Categoria:Oceànides, pots veure la diversitat d'opcions que segurament s'haurien d'unificar. Aquestes, jo en concret les reanomenaria a XXXX (Oceànide). Pau Cabot · Discussió 14:15, 1 des 2007 (CET)[respon]

Guineus[modifica]

jo diria que s'ha creat la pàgina de desambiguació per altres caso que no són els que m'has exposat, no sé exactament si vas editar la meua discussió abans de la versió actual de guineu (desambiguació) però ara sembla que està més o menys clar i d'acord al que recullen tant el DIEC com el TermCat. Les pàgines guineu comuna, guineu roja, Vulpes vulpes i Vulpes fulva (àdhuc, rabosa i rabosot) remeten totes a guineu –Pasqual · discussió 21:47, 1 des 2007 (CET)[respon]

Taurons[modifica]

Hola! Només m'agradaria saber d'on treu els noms comuns en català dels taurons. Gràcies!--Edustus (discussió) 16:22, 7 des 2007 (CET)[respon]

Gràcies per la teva resposta! Pel que fa a la pregunta que m'has fet diria que no tan sols es pot sinò que s'ha de fer. Gràcies també per arreglar un nom comú que havia relacionat amb l'espècie errònia (el Tauró de puntes blanques).--Edustus (discussió) 15:26, 8 des 2007 (CET)[respon]

Hesperoptenus tomes o tomesi[modifica]

Podries confirmar si la redirecció Hesperoptenus tomes és un error i, com diu l'article, el nom científic de l'espècie és Hesperoptenus tomesi? Si és així, no cal que em responguis. Només cal que posis {{destrucció}} a Hesperoptenus tomes.--Pere prlpz (discussió) 16:54, 8 des 2007 (CET)[respon]

Fonts?[modifica]

Hola, hauries de col·laborar a Discussió:Ratapinyada. 79.146.109.253 (discussió) 11:57, 9 des 2007 (CET)[respon]

Ei, deus copiar del castellà. T'he corregit un "categoría" amb accent, però l'has tornat a escriure en un altre article. Compte! ;) 80.31.235.222 (discussió) 10:39, 16 des 2007 (CET)[respon]

Llistes innecessàries[modifica]

Suposo que no has vist la discussió de Discussió:Musaranya quan ets a qui més afecta. Evolució (discussió) 11:29, 21 des 2007 (CET)[respon]

Gènere perdut[modifica]

Per aquests cassos fes servir bases de dades com aquesta. Evolució (discussió) 11:42, 23 des 2007 (CET)[respon]


Per què has posat la redirecció al revés: Discussió:Macroglossus minimus? 83.49.110.16 (discussió) 10:23, 25 des 2007 (CET)[respon]

Jordi Ferran[modifica]

Recordatori[modifica]

Recorda: En crear un article, comprova a l'enllaç de l'esquerra "Què hi enllaça" que no estiguis creant una pàgina òrfena. Si no enllaça cap pàgina a la que has creat, cal cercar almenys un article adequat des d'on crear-hi un enllaç.


--Jordicollcosta (discussió) 19:58, 28 des 2007 (CET)[respon]

Plantilles viquiespècies i commons[modifica]

Compte que estàs posant les plantilles viquiespècies i commons als nous articles que estàs creant, però en la majoria de casos els articles enllaçats no existeixen a viquiespècies ni a commons. S'haurien de treure o corregir aquestes plantilles.--Pere prlpz (discussió) 14:12, 3 gen 2008 (CET)[respon]

Si no hi ha els articles, no s'haurien de posar, perquè confonen el lector. A diferència dels enllaços interns, que quan no hi ha el lloc on han d'enllaçar queden en vermell, els enllaços a d'altres projectes no indiquen si funcionen o no.
Per saber si existeixen, la viqui anglesa pot ser una eina útil, però, donat que tant a commons com a viquiespècies estan ben categoritzats els articles taxonòmicament, crec que val més que abans de fer cada família facis un cop d'ull a veure que hi ha. Tingues en compte també que a commons de vegades hi ha articles sobre un tema i de vegades hi ha categories, que s'enllacen amb {{commonscat}}.--Pere prlpz (discussió) 14:25, 3 gen 2008 (CET)[respon]

Scinax[modifica]

Hola Panellet, podries anar posant tots aquests Scinax a la nova categoria Categoria:Scinax? Pau Cabot · Discussió 14:14, 3 gen 2008 (CET)[respon]

fa l'ullet. Pau Cabot · Discussió 14:24, 3 gen 2008 (CET)[respon]

Hylidae[modifica]

Voldria crear una categoria dels Hylidae per a tota la fauna d'aquesta família. Quin seria el seu nom en català? El saps tu? Pau Cabot · Discussió 12:45, 6 gen 2008 (CET)[respon]

Ok. Ja havia vist això de les arboríoles ... De totes formes, hi ha d'haver una traducció catalana (crec que aquests noms es catalanitzen seguint unes normes bastant senzilles). Si Ranidae són Rànids, Hylidae serien Hílids? Pau Cabot · Discussió 13:05, 6 gen 2008 (CET)[respon]
Ok. Idò ara m'hi pos. Pau Cabot · Discussió 13:14, 6 gen 2008 (CET)[respon]

checkusers inicials[modifica]

Este missatge l'heu rebut perquè heu estat editant recentment i compteu amb un nombre d'edicions considerable. També s'ha acordat enviar este missatge als més veterans encara que no hagen editat darrerament.

El propòsit d'este missatge és comunicar-vos d'una forma directa la posta en marxa de l'elecció d'uns checkusers inicials complint les normes establides a Viquipèdia:Elecció de checkusers. Si creieu que reuniu els requisits per optar al càrrec, presenteu-vos a Viquipèdia:Presa de decisions/2008/Checkusers inicials. La data límit és el 17 de gener de 2008, queden -2 dies. Tanmateix, si no us considereu suficientment experimentat, esperem que pugueu participar tant en les discussions com en les votacions. --Pasqual 00:09, 12 gen 2008 (CET)[respon]

Felicitats[modifica]

Hola! Estàs fent un molt bon treball en articles de biologia, et felicito! -- Leptictidium (parla mamífera!) 16:10, 16 gen 2008 (CET)[respon]

Hehehehe... Només va ser casualitat que comencés aquesta broma el 29 de desembre, però ja la tenia pensada des de fa molt de temps. La trauré quan la gent ja no piqui més! :D -- Leptictidium (parla mamífera!) 21:35, 16 gen 2008 (CET)[respon]

Em dec haver tornat Berserk...[modifica]

Es diu determinació :) Em fa capaç de realitzar projectes que altrament mai no seria capaç de fer... I avui se m'ha ficat al cap que hem d'arribar als 100.000 articles abans de mitjanit, encara que hagi d'escriure jo sol tots els que queden. Quan acabem, aniré a donar-me un bon bany i a fer un tractament de viqui-desintoxicació durant uns quants dies! -- Leptictidium (parla mamífera!) 15:43, 18 gen 2008 (CET)[respon]

Pots estar segur que els faré! ;) -- Leptictidium (parla mamífera!) 16:02, 18 gen 2008 (CET)[respon]
Ànims... Que ja queda poc! -- Leptictidium (parla mamífera!) 19:23, 18 gen 2008 (CET)[respon]
Ves amb compte amb les granotes, Panellet, que ja queden pocs pels cent mil! A menys que en tinguis alguna de molt bona reservada... -- Leptictidium (parla mamífera!) 21:30, 18 gen 2008 (CET)[respon]

Valoració[modifica]

Hola Panellet, què tal? No sé si ho saps, però vaig proposar l'article Leptictidium com a Article de Qualitat. Com que sé que t'interessa la biologia, t'agraïria que li fessis una ullada i votessis (a favor o en contra, com millor et sembli) a la plana de la votació. Moltes gràcies! -- Leptictidium (parla mamífera!) 17:22, 31 gen 2008 (CET)[respon]

Marató cap de setmana[modifica]

Em sembla una bona idea, pensava que els romanesos ens portaven mil articles però només ens en porten 700. Per mi d'acord, però diumenge al matí no hi participaré perquè vull aprofitar per estudiar economia i prefereixo tenir el cervell ben fresc. Tampoc no sé si podré diumenge a la tarda perquè potser faig plans. En qualsevol cas, tinc a priori lliures el dissabte sencer i diumenge a la nit. Què et sembla? Li diràs al Jolle? -- Leptictidium (parla mamífera!) 21:22, 31 gen 2008 (CET)[respon]

PS: Si vols podem fer el "pròleg" de la marató aquesta nit. -- Leptictidium (parla mamífera!) 21:25, 31 gen 2008 (CET)[respon]

Més o menys a quina hora t'hi posaràs? Ho dic perquè voldria passar uns quants apunts a net aquesta tarda, així que em buscaré un forat. Sempre encoratja més fer-ho juntament amb altres perquè es progressa més ràpidament. -- Leptictidium (parla mamífera!) 12:59, 1 febr 2008 (CET)
Bé, doncs si et va bé quedem per començar a les 18:15, així també tindré temps de fer algunes coses. Ara aviso el Jolle. -- Leptictidium (parla mamífera!) 13:12, 1 febr 2008 (CET)
Preparat? ;) -- Leptictidium (parla mamífera!) 18:09, 1 febr 2008 (CET)
Acabem de sobrepassar els romanesos per un article :) -- Leptictidium (parla mamífera!) 11:57, 2 febr 2008 (CET)
Ara en faré uns quants. El fet és que m'acabo de llevar jeje. -- Leptictidium (parla mamífera!) 12:04, 2 febr 2008 (CET)

Welcome[modifica]

Hi! You can give me the welcome? Thank you!S ir Lestaty de Lioncourt 12:50, 19 feb 2008 (CET)[respon]

Siboc, saboc i enganyapastors[modifica]

S'ha de corregir l'article i la llista. El siboc i el saboc són el mateix segons el DIEC, però no són el mateix que l'enganyapastors; per això he proposat reanomenar l'article a enganyapastors, que, a més, és la manera com sol sortir als llibres.--Pere prlpz (discussió) 22:34, 20 feb 2008 (CET)[respon]

Cua dels cetacis[modifica]

Hola company. He vist que havies escrit alguns articles sobre dofins i em pregunto si em pots resoldre un dubte. Quin és el terme català per referir-se a la mena d'"aleta" que tenen els dofins a la cua? En anglès es diu "fluke". Gràcies. -- Leptictidium (pm!) 18:20, 24 feb 2008 (CET)[respon]

Aleta caudal :) -- Leptictidium (pm!) 01:43, 26 feb 2008 (CET)[respon]
Al diccionari he trobat "lòbul de la cua de la balena", però em sembla massa feixuc i per això usaré "aleta caudal". No crec que hi hagi ambigüitats. -- Leptictidium (pm!) 10:48, 26 feb 2008 (CET)[respon]

Carnívors i animals menjadors de carn[modifica]

He creat l'article dieta carnívora. Si us plau, quan escriguis articles com Tortuga careta, fes que els enllaços apuntin a aquest article i no a carnívor, que aquest últim es refereix a l'ordre de mamífers Carnivora. -- Leptictidium (pm!) 18:40, 2 març 2008 (CET)[respon]

Basilosaurus i Llop marsupial[modifica]

Hola, com estàs? Em pregunto si tu, que ets un dels viquipedistes que en sap més, de temes de zoologia, tens uns minuts per participar a les votacions d'article de qualitat d'aquests dos articles. T'agraïria que votessis, i que si hi trobes algun defecte, ho deixis a la pàgina de comentaris. Recorda que aquests dos articles es voten seguint l'antic sistema de votacions. Moltes gràcies. -- Leptictidium (pm!) 00:59, 8 març 2008 (CET)[respon]

Potser t'interessa aquesta discussió: [3] -- Leptictidium (pm!) 14:11, 12 març 2008 (CET)[respon]

Dobles redireccions al dot[modifica]

Compte que estàs fent dobles redireccions: http://ca.wikipedia.org/wiki/Especial:Enlla%C3%A7os/Dot_%28peix%29 .--Pere prlpz (discussió) 20:36, 11 març 2008 (CET)[respon]

Cabot de roca[modifica]

He fet la pàgina de desambiguació de Cabot i no m'acaba de quadrar que Cabot de roca sigui un peix (http://dlc.iec.cat/results.asp?txtEntrada=Cabot). Me podries confirmar que això és així? Al DIEC diu que és una oreneta ... Pau Cabot · Discussió 21:46, 21 març 2008 (CET)[respon]

Ok. Així doncs, tenim dos cabot de roca: un peix i una oreneta. Si estàs d'acord, la transformaré en una pàgina de desambiguació. Pau Cabot · Discussió 18:40, 22 març 2008 (CET)[respon]
Ja està: Cabot de roca. Pau Cabot · Discussió 18:55, 22 març 2008 (CET)[respon]

Lonicera etrusca[modifica]

La meva referència és l'herbari virtual: http://herbarivirtual.uib.es/cat-med/especie/7059.html Pau Cabot · Discussió 20:20, 30 març 2008 (CEST)[respon]

Articles de gèneres[modifica]

Veig que ara t'estàs dedicant a crear moltíssims articles sobre grups taxonòmics, dues coses:

  • No es podria crear moltes categories sobre aquests articles?
  • Podries intentar anar més lent fent-los i buscar referències de l'hàbitat, les subespècies, o alguna cosa així, per que els articles tinguin més qualitat?

--Joancreus (discussió) 08:34, 13 abr 2008 (CEST)[respon]

Granotes[modifica]

M'estic dedicant a fer correccions als teus articles de granotes i te demanaria si em pots estalviar una mica de feina:

  1. Els noms de les famílies i subfamílies s'han de posar en català: pots veure els noms catalanitzats a Categoria:Leptodactílids. Bàsicament, la regla és -oidea -> -oïdeu (superfamílies), -idae -> -id (famílies), -inae -> -í (subfamílies).
  2. L'article del gènere ha d'anar dins la categoria del gènere tal com diu VP:LEC.
  3. No es pot crear una categoria (VP:LEC) si no pot encabir almenys 5 articles. Per tant, els gèneres que tenguin menys de 4 espècies no podran tenir categoria pròpia (ja que l'article del gènere també s'ha de comptar) i s'hauran de categoritzar a la categoria superior (normalment la subfamília o la família).

Gràcies, Pau Cabot · Discussió 17:25, 13 abr 2008 (CEST)[respon]

Molts cops escrius "vegeu text". La forma gramaticalment correcta seria "vegeu el text". 83.49.231.82 (discussió) 20:47, 19 abr 2008 (CEST)[respon]

Color taxbox[modifica]

Hola! Com és que el color de les taxbox dels anurs que crees estan en color verd? No hauria de ser rosa? Salutacions!--Edustus (discussió) 16:02, 25 abr 2008 (CEST)[respon]

Plantilles de navegació[modifica]

Què te semblaria crear plantilles de navegació com {{Aranyes (Superfamílies)}}?. Facilitarien molt la navegació. Amb tants articles s'està fent una mica complicada ... Pau Cabot · Discussió 21:04, 20 abr 2008 (CEST)[respon]

Jo clonaria la de les aranyes, que m'agrada molt. Ara miraré de fer-ne una prova. Pau Cabot · Discussió 21:18, 20 abr 2008 (CEST)[respon]
Què te sembla? Pau Cabot · Discussió 21:27, 20 abr 2008 (CEST)[respon]
T'animes a clonar-la per a les altres famílies / superfamílies / etc? Jo et donaria un cop de mà. Per cert, Petropedetes són Petropedètids o són Rànids? Quina és la línia majoritària actual?. Pau Cabot · Discussió 07:16, 21 abr 2008 (CEST)[respon]

Gruïformes[modifica]

Hola! En referència a aquesta pàgina, només volia dir-te que els articles sobre organismes es posen en singular; gruïforme. – Leptictidium (pm!) 14:46, 30 abr 2008 (CEST)[respon]

Bufo[modifica]

Veig que has fet molta feina a la categoria d'aquests animals, però falta l'article sobre gripau, que és el que buscarà la majoria de lectors. Perdona la meva ignorància, però és el mateix gripau que gripau comú? Crec que caldria omplir aquest enllaç --barcelona (discussió) 19:21, 4 maig 2008 (CEST)[respon]

gràcies, no sé si cal llavors redirigir, tu mateix, dubte aclarit --barcelona (discussió) 20:28, 4 maig 2008 (CEST)[respon]

Referències[modifica]

Les referències haurien de servir per posar d'on s'ha tret la informació. No acabo d'entendre que afegeixis seccions de referències en articles que no has editat mai, i menys que les posis de manera genèrica, sense posar-les com a nota a les afirmacions que coincideixin amb el que diu el llibre.--Pere prlpz (discussió) 00:18, 5 maig 2008 (CEST)[respon]

Marató Volapük[modifica]

Estem a només sis-cents articles de superar els Volapükistes i aconseguir aquesta quinzena posició que legítimament ens pertocaria. Estàs disponible, i/o tens ganes, de fer una marató d'articles aquesta tarda? En teoria hauria de dedicar la tarda a estudiar, però he d'acompanyar els meus germans a Terrassa en cotxe, així que la tarda d'estudis la dono per perduda. Et diu de fer una marató de crear articles? – Leptictidium (pm!) 11:07, 7 maig 2008 (CEST)[respon]

No et preocupis, acaba la publicació i ja ho farem en un altre moment. Si no és aquesta tarda, dijous i divendres no podré, per la qual cosa ja em va bé fer-ho dissabte. Espero que només en quedin uns 400 aleshores! Sí, també sóc de Sabadell. Visc a prop de la Bassa. Bé, doncs coratge amb la publicació i a reveure! – Leptictidium (pm!) 11:30, 7 maig 2008 (CEST)[respon]
Hola! Ara et va bé? – Leptictidium (pm!) 15:46, 9 maig 2008 (CEST)[respon]
Jo també em quedo fins les 17h, que després he d'anar a estudiar l'apassionant món de l'economia... Teoria de la inflació, uau. Crec que podem acabar, si no ja ho farem en un altre moment. Ànims! – Leptictidium (pm!) 15:54, 9 maig 2008 (CEST)[respon]

Perdoneu que m'hi fiqui. Si la idea és de fer 400 articles decents teniu la meva admiració, però si és de fer 400 microesborranys de l'estil dels reis de Powys, els Pokémons, o les granotes amb una frase i taxobox, crec que val més no fer-los. Per aquesta quinzena posició que legítimament ens pertoca, no només cal assolir-la sinó que segueixi pertocant-nos legítimament, i imitar manualment el que l'Smeira fa millor amb un bot no és gaire bon argument per seguir proclamant cap legitimitat.--Pere prlpz (discussió) 16:06, 9 maig 2008 (CEST)[respon]

Els acabem de superar! – Leptictidium (pm!) 18:54, 11 maig 2008 (CEST)[respon]
Amb la finlandesa ja no em faig il·lusions, dubto molt que els atrapem. Em sembla que el nostre lloc natural és aquesta quinzena plaça que acabem d'assolir, i quan l'haguem assegurat el meu nivell de contribucions baixarà molt. Em dedicaré únicament a crear articles de qualitat, fent-los d'un en un perquè siguin el millor possible, i sense pressa. Bona fi de cap de setmana!

Wikispecies[modifica]

Hola, potser t'interessa aquesta discussió. – Leptictidium (pm!) 20:21, 4 juny 2008 (CEST)[respon]

Ànecs[modifica]

He creat la categoria:Ànecs (Categoria Discussió:Ànecs) pensant que els ànecs eren tots els anàtids. Després he vist que els cignes també són anàtids i crec que s'hauria de reanomenar a Categoria:Anàtids. Què n'opines?

Em sembla bé, de fet ho volia proposar avui. Ara, quan acabi l'article que estic fent, tinc pensat millorar l'article sobre els anàtids.--Panellet (discussió) 11:41, 7 juny 2008 (CEST)[respon]
Llavors, hauríem de corregir Ànec de manera que digués que Ànec=Anatí i no com diu ara que Ànec=Anàtid, no? Pau Cabot · Discussió
Ho corregeixes tu? Pau Cabot · Discussió 16:48, 7 juny 2008 (CEST)[respon]

Consell Reial[modifica]

Hola:

Altres usuaris tenen opinions relatives a Consell Reial, article que vareu iniciar. Seria convenient que valoressiu aportar més informació per tal de completar i contextualitzar l'article.

Salutacions!

--Bestiasonica (discussió) 15:09, 15 juny 2008 (CEST)[respon]

Sí, gràcies. Ho acab d'arreglar. Pau Cabot · Discussió 18:27, 21 juny 2008 (CEST)[respon]

Llistes d'ocells i interviquis[modifica]

Veig que estàs fent una bona feina amb les llistes d'ocells, però estàs oblidant de posar-hi els interviquis. A la viqui en anglès hi ha llistes de la majoria d'estats, i a la viqui en francès n'hi ha algunes que no són d'estats i també et poden servir. He posat interviquis a les categories de llistes per poder-les trobar més fàcilment.--Pere prlpz (discussió) 20:00, 23 juny 2008 (CEST)[respon]

Damasenes[modifica]

Hola!

Vas crear tu Damastes (mitologia), oi? És que he vist que a moltes wikipèdies privilegien la denominació Procust. Ho he posat a la discussió de l'article. Tu què en penses?

Una salutació--Ferran (discussió) 13:23, 26 juny 2008 (CEST)[respon]

Doncs perfecte, aleshores. Més que res era per curiositat. Bona faena! ;-)

Ah, si vols, esborra la discussió (tot i que no sé si es pot).--Ferran (discussió) 19:21, 27 juny 2008 (CEST)[respon]

Imatges[modifica]

Hola! La veritat és que el sistema de Commons ha canviat i ara jo també m'hi faig embolics; el que solc fer és copiar la llicència d'una altra imatge amb una llicència igual, i canviar la informació que calgui. Si no són gaire imatges, digues-me quines són i et puc omplir la informació. – Leptictidium (pm!) 15:38, 27 juny 2008 (CEST)[respon]

Si les imatges són totes teves i les vols alliberar totes sota la mateixa llicència, no és un gran problema. Només has de fer l'esforç una vegada, i totes les vegades següents simplement copiar i enganxar la informació. L'únic que caldria canviar seria la informació sobre la imatge (objecte, lloc on s'ha pres...). – Leptictidium (pm!) 23:33, 27 juny 2008 (CEST)[respon]
Per cert, he vist que a Ocell hi ha un enllaç vermell sobre la Llista d'ocells de la Picardia... Em pregunto si el penses fer tu, i si has estat a la Picardia. – Leptictidium (pm!) 23:36, 27 juny 2008 (CEST)[respon]
Hehehe tenim vides paral·leles, els dos últims anys he estat vivint a Picardia. Ahir mateix estava a Amiens, coneixes la ciutat? – Leptictidium (pm!) 00:21, 28 juny 2008 (CEST)[respon]
Mentre no siguin altres típiques preguntes de discoteca... Estudio a Amiens, és una carrera que no es pot fer a les universitats espanyoles. I de treballar res, perquè a la Picardia només troben feina fàcilment els lampistes, els mecànics i coses així. Per cert, si hagués sabut que faries aquesta llista, hauria pres una foto d'una garsa que vaig veure al campus d'Amiens que era igual de gran que una gallina, i no exagero. – Leptictidium (pm!) 12:38, 28 juny 2008 (CEST)[respon]
He demanat el trasllat a la Universitat de Perpinyà per l'any que ve; molts dels meus amics han deixat la universitat, així que ara estic bastant sol a Amiens. Si finalment no m'accepten el trasllat, no et preocupis, ja faré moltes fotos. Però no tindré la resposta fins a mitjans de juliol, com a mínim. – Leptictidium (pm!) 13:00, 28 juny 2008 (CEST)[respon]

Tortuga de rierol[modifica]

Tenia entès que la "tortuga de rierol" era la Mauremys leprosa però en el teu article esmentes la Mauremys caspica. Podries confirmar-me que realment és aquesta darrera? Més que res per a corregir l'article Francolí en què surt aquesta tortuga. Gràcies.--Quico (discussió) 14:00, 30 juny 2008 (CEST)[respon]

Gràcies a tu per prendre't la molèstia d'investigar-ho.--Quico (discussió) 14:27, 30 juny 2008 (CEST)[respon]

Llista de peixos de les Illes Balears[modifica]

He estat fent correccions menors i desambiguació d'enllaços a Llista de peixos de les Illes Balears, però hi quatre espècies en les quals no concorden el nom vulgar i el nom científic: la rajada, el lluç, l'anfós bord i la tonyina. Hi podries pegar una ullada? Gràcies, Pau Cabot · Discussió 17:59, 6 jul 2008 (CEST)[respon]

Moltes gràcies per les teves felicitacions. Respecte al tema dels peixos: 1. Ok amb la rajada. 2. Anfós bord ha de ser una pàgina de desambiguació que dugui a Serranus cabrilla, a Mycteroperca rubra i a Epinephelus alexandrinus (o Epinephelus costae), no? 3. No he acabat d'entendre bé això de la tonyina i del lluç, podries fer les modificacions tu? Pau Cabot · Discussió 14:14, 7 jul 2008 (CEST)[respon]

Nictèrids/Nictèrid[modifica]

Les categories se solen posar en plural. Per això hauries de posar Categoria:Nictèrids. – Leptictidium (pm!) 17:40, 17 jul 2008 (CEST)[respon]

Ja queden poques famílies de mamífers per fer. Si ens repartim els ordres, aviat podríem tenir-les totes enllestides. – Leptictidium (pm!) 22:39, 17 jul 2008 (CEST)[respon]
Sí que hi aniré, però no em quedaré a dinar que últimament estic gastant moltíssims diners. – Leptictidium (pm!) 23:15, 17 jul 2008 (CEST)[respon]
Hola! Estava mirant la viqui italiana i he trobat Tursiope. És un article de qualitat molt bo, i si tens temps el podries traduir al català. Ho hauria fet jo mateix, però no vull malbaratar el bon treball que ja vas fer en l'article. – Leptictidium (pm!) 14:17, 21 jul 2008 (CEST)[respon]

Linx al Pirineu[modifica]

Hola. Estic buscant referències sobre si hi ha o no hi ha linxs a la Baixa Cerdanya, per l'article Baixa Cerdanya. No tindràs pas cap referència seriosa?--Pere prlpz (discussió) 20:11, 17 jul 2008 (CEST)[respon]

Gràcies pels enllaços. Si tens el llibre dels grans mamífers, aniria molt bé si hi poguessis mirar un parell de coses:
Llàstima, però gràcies.--Pere prlpz (discussió) 21:48, 17 jul 2008 (CEST)[respon]

Kenya[modifica]

Fixa't quins són els articles que enllacen a l'erroni "kènia": Especial:Enllaços/Kèniael comentari anterior sense signar és fet per 83.34.179.104 (disc.contr.) 21:27, 21 jul 2008 (CEST)[respon]

Salmons[modifica]

Hola, amb en Bestiasonica no ens posem d'acord sobre si els salmons són parafilètics o polifilètics. Quina és la teva opinió al respecte? – Leptictidium (pm!) 20:48, 23 jul 2008 (CEST)[respon]

A en:Greater weever i a es:Discusión:Trachinus draco diuen que és de la família Trachinidae (i no Sebastidae). Podries confirmar-ho? Pau Cabot · Discussió 02:03, 26 jul 2008 (CEST)[respon]

Perdoneu que m'hi fiqui, però és un traquínid. – Leptictidium (pm!) 02:14, 26 jul 2008 (CEST)[respon]

Symphurus[modifica]

He creat la Categoria:Symphurus. Pots usar-la. fa l'ullet Pau Cabot · Discussió 12:00, 26 jul 2008 (CEST)[respon]

Cynoglossus[modifica]

Arrib una mica tard, però ja que fas els articles, podries indexar-los de manera que sigui més fàcil trobar-los a la Categoria:Cynoglossus. Per exemple, en el cas de Cynoglossus sibogae, només has de posar [[Categoria:Cynoglossus|sibogae]].

Licos (fill de Dàscil) + Dàscil[modifica]

Hola:

Vareu crear un bucle entre aquests dos articles Licos (fill de Dàscil) i Dàscil, aclariu qui és el fill i qui és el pare.

Gràcies.

--Bestiasonica (discussió) 19:58, 27 jul 2008 (CEST)[respon]

Referències[modifica]

Si pot ser posa les referències després de la puntuació, així es com s'indica al llibre d'estil. Gràcies :).--ToNToNi (discussió) 23:17, 28 jul 2008 (CEST)[respon]

Ocells de Suècia[modifica]

Hola! A Suècia vaig aconseguir fotos de certs ocells. Et deixo enllaços a ImageShack perquè puguis intentar identificar-los i dir-me si t'interessa que carregui alguna de les imatges a Commons.

Fins aviat. – Leptictidium (pm!) – avorrit? per què no crees l'article Austràlia central? 10:25, 18 ago 2008 (CEST)[respon]

Calipso[modifica]

Què en penses de Usuari Discussió:Leptictidium#Calipso? Pau Cabot · Discussió 12:11, 22 ago 2008 (CEST)[respon]

Ocellet[modifica]

Hola! Tu que saps d'ocells, si tens temps, podries passar a llegir-te Xatrac àrtic i votar a la corresponent votació? Gràcies! – Leptictidium (discussió) 13:51, 3 set 2008 (CEST)[respon]

Nou format de les taxocaixes[modifica]

Hola! Com es va acordar en la votació corresponent, a partir d'ara les taxocaixes d'animals es deixaran amb el seu color per defecte (com pots veure a Gos, per exemple). Per això, a partir d'ara hauries de copiar les taxocaixes sense el codi | color = pink, igual que ho fan els anglesos. Segur que els peixos et quedaran molt bé amb el nou color! Fins aviat. – Leptictidium (discussió) 12:40, 16 set 2008 (CEST)[respon]

Notícia o no[modifica]

Vas posar una notícia a la portada citant com a referència el diari Avui del 25 d'abril. És més, el que diu aquesta notícia ja és a l'article Gliese 581 c, també des del 25 d'abril. És un error?--Pere prlpz (discussió) 16:44, 20 set 2008 (CEST)[respon]

Aploquèilids[modifica]

Recorda que a la taxocaixa posem els noms científics dels animals, no els transcrits. Hauries de posar | familia = [[Aplocheilidae]], i no | familia = [[Aploquèilids]]. – Leptictidium (discussió) 19:00, 4 oct 2008 (CEST)[respon]

No cal que arreglis els que ja has fet, ho he fet amb el bot. Només t'ho deia pels que facis d'ara endavant. Quant a això del Commons... no en tinc ni idea de per què passa això. El que faig jo és carregar directament al formulari bàsic de càrrega, potser tu ho fas diferent. – Leptictidium (discussió) 19:16, 4 oct 2008 (CEST)[respon]
Per cert, només per curiositat... Penses fer totes les espècies d'actinopterigis, o t'has marcat algun límit? Perquè si penses acabar-les totes, valdrà més que els teus fills et succeeixin en aquest treball :) – Leptictidium (discussió) 19:56, 4 oct 2008 (CEST)[respon]
Sí, jo estic estudiant a Perpinyà i només tinc Internet els caps de setmana, quan torno a Sabadell. I entre que també quedo amb els amics, amb la xicota, i tot, doncs no, no em queda gaire temps per a editar la Viquipèdia. Però de tant en tant, sempre aniran caient quinze o vint esborranys de mamífers per dia :) – Leptictidium (discussió) 11:45, 5 oct 2008 (CEST)[respon]
Hola de nou! Encara no arriben els artròpodes de Gondwana? ;) Podries fer un cop d'ull a l'article Trilobit i emetre el vot que creguis convenient a la votació sobre la retirada de la qualitat, si et plau? Només queden dos vots per cloure la votació i així aviat ens la podem treure de sobre. Gràcies. – Leptictidium (discussió) 12:03, 18 oct 2008 (CEST)[respon]
Jejej, no és completament meu, és una traducció de l'article en castellà (que és AdQ). Els caps de setmana em copio alguns articles per traduir al Wordpad i els vaig fent quan en tinc temps i ganes, aquest dels amfibis encara està per acabar. Gràcies pel vot. Per cert, avui penjaré les estadístiques d'aquesta setmana, i sembla que poquet a poquet ens seguim acostant als finlandesos... :) – Leptictidium (discussió) 12:33, 18 oct 2008 (CEST)[respon]

Apogon[modifica]

Podries corregir això a la plantilla dels Apogon? Gràcies, Pau Cabot · Discussió 11:35, 5 oct 2008 (CEST)[respon]

Ànec xerraire[modifica]

No tindràs per casualitat a mà la taxonomia de l'ànec xerraire? Anava a posar la mateixa que la de l'ànec collverd atès el que posa al text però no m'he decidit. És l'únic article que no té taxobox segons Categoria:Viquipèdia:Articles sense taula taxonòmica i així ja quedaria buida del tot. Gràcies! --Quico (discussió) 01:12, 11 oct 2008 (CEST)[respon]

Shurta[modifica]

Hola Panellet, la traducció més habitual de shurta és polícia, pero també es dona a cossos d'elit militars i a determinats bandolers. A l'Àndalus (probablement el teu cas), la shurta era no tans sols una policia (una mena de polñicia judicial) sinó una jurisdicció judicial encarregada de resoldre alguns afers concrets asignats a la seva competència. --joc (discussió) 11:01, 28 oct 2008 (CET)[respon]

140.000 ja?[modifica]

Què ràpid avancem! Anem acostant-nos als finlandesos poc a poc i algun dia els superarem! El millor de tot és que la qualitat també segueix avançant i no queda oblidada. Aquesta setmana tinc vacances i m'he fixat com a mínim crear un article sobre un gènere de mamífer i sobre cadascuna de les espècies corresponents cada dia, però probablement faré més i tot! Bona nit! – Leptictidium (discussió) 21:05, 7 nov 2008 (CET)[respon]

Aquest migdia podríem donar-li canya al tema. Ja he acabat de passar el que he estat fent al Word durant la setmana i hi ha molts dasiüromorfs esperant a ser creats... Et quedaràs editant gaire estona, aquest migdia? – Leptictidium (discussió) 11:28, 8 nov 2008 (CET)[respon]
A les 16:15 marxo a veure la xicota i ja no editaré més en tot el dia, però en l'estona que queda fins les 13h, i entre les 15 i les 16h, em sembla que podem fer molta cosa! – Leptictidium (discussió) 11:40, 8 nov 2008 (CET)[respon]
A Perpinyà, aquesta setmana només teníem classe dimecres i dijous, així que he pensat que valia més la pena agafar-me la setmaneta sencera de vacances i no tornar expressament per només dos dies. Aquesta nit hi seré, i tu? – Leptictidium (discussió) 13:44, 10 nov 2008 (CET)[respon]
La situació de la catalanitat a Perpinyà em fa molta ràbia... Ho tenen com si fos una curiositat regional, una cosa folklòrica: tothom porta enganxines del burro català i l'enganxina CAT al cotxe, molts porten banderetes de Catalunya, tots tenen articles de l'USAP que diuen "Sempre Endavant!", els carrers del centre tenen cartells tant en francès com en català... Però a l'hora de la veritat, gairebé ningú parla català. Sovint, els que parlen català són gent gran i la gent se'n fot d'ells, la gent et diu que no parlis en català perquè no t'entenen (fins i tot et diuen que millor que parlis espanyol!), i una noia em va dir súper orgullosa que sabia dir "tinc fred" en català. Això és el que em fa ràbia: que tractin el català com una gracieta de la regió, i no com el que realment és, una llengua molt respectable; que diguin que són "catalans" quan en realitat no fan el més mínim esforç per parlar tot el que no sigui francès. – Leptictidium (discussió) 14:09, 10 nov 2008 (CET)[respon]
Jo tinc clar que vull que els meus fills parlin català, i trobo una sagrada estupidesa renegar de la pròpia catalanitat per vergonya o coses així. A Sabadell he notat que, com bé dius, hi ha barris on el català és inexistent, però com a mínim queda el consol de pensar que són barris que van rebre molta immigració en el passat. El que més ràbia em fa són els que són de família catalanòfona de tota la vida i parlen en castellà.
En aquest respecte, crec que el paper que juga la Viquipèdia en català és el de demostrar ben alt i fort que el català no és una llengua "rural", "informal" o "d'estar per casa", sinó que és una llengua tan vàlida com qualsevol altra en el món per a afrontar el segle XXI. Cal arrancar d'arrel la idea que si es vol tenir opcions laborals cal fer els estudis en castellà, cal treure del cap de la gent el concepte que el castellà és l'únic mitjà d'obertura que tenim al món, i sobretot cal esborrar la creença que la llengua útil, la seriosa, és el castellà.
Me'n vaig a dinar. Passa una bona tarda i et desitjo moltíssima sort per trobar feina de nou! – Leptictidium (discussió) 14:44, 10 nov 2008 (CET)[respon]

Aquest cap de setmana va pujar la xicota a Perpinyà, en lloc de baixar jo! Però veig que heu fet molt bona feina mentre era fora ;) – Leptictidium (discussió) 21:51, 26 nov 2008 (CET)[respon]

Escàrid[modifica]

Idò escàrid és el nom correcte. Hi ha dues entrades d'escàrids al Google i, sobretot, ho diu el Termcat. Bona feina! Pau Cabot · Discussió 22:52, 23 nov 2008 (CET)[respon]

Només vaig comprovar que existia la paraula, és cert ... Potser els podries enviar un correu al Termcat, a veure si ho corregeixen! Pau Cabot · Discussió 15:27, 25 nov 2008 (CET)[respon]

Estadístiques[modifica]

Hola! A Usuari:Leptictidium/Estadístiques pots trobar les estadístiques actualitzades d'aquesta setmana. Com que la setmana passada em vaig quedar a Perpinyà, no en tinc les estadístiques i per tant no puc fer la comparació entre aquesta setmana i l'anterior.

He fet un petit càlcul amb l'Excel basant-me en les estadístiques: si tot segueix igual, superarem els finlandesos el dia 24 de juliol de l'any 2010. En aquell moment, la nostra Viquipèdia tindria 253.310 articles... I potser ja estaran fets tots els mamífers i tots els peixos! ;) – Leptictidium (discussió) 17:56, 29 nov 2008 (CET)[respon]

PD: I, si el ritme segueix idènticament igual, arribarem als 150.000 articles el dia de Cap d'Any :p – Leptictidium (discussió) 17:58, 29 nov 2008 (CET)[respon]

Aleshores quan apostes que arribarem als 150.000? Jo dic el 31 de desembre, un dia abans del que diu l'Excel. Ja he presentat a votació l'article Declivi en les poblacions d'amfibis, si vols passar a votar o dir quelcom. Vull fer propostes ja perquè se m'està tornant a acumular feina... – Leptictidium (discussió) 19:46, 29 nov 2008 (CET)[respon]

Traquínids[modifica]

Fet Fet! Pau Cabot · Discussió 15:56, 2 des 2008 (CET)[respon]

Estadístiques[modifica]

Aquí tens en primícia les estadístiques d'aquesta setmana. Sembla que ens hem aturat una mica en la producció d'articles, hem tingut el progrés setmanal més baix des de fa molt de temps. Fins aviat! – Leptictidium (discussió) 16:10, 6 des 2008 (CET)[respon]

Aquesta setmana només hem retallat 258 articles, aproximadament el 60% del que retallem habitualment. Dubto que arribem als 150.000 abans del cap d'any. Aquesta setmana no podré col·laborar gaire ja que estic en plena setmana d'exàmens... Passi-ho bé, bon week-end à vous. – Leptictidium (discussió) 16:20, 13 des 2008 (CET)[respon]
Faré el que pugui, però els meus exàmens es prolonguen fins la primera setmana de gener, així que hauré de continuar estudiant! El dia 31 sortiré, però el dia 30 no em faria res fer una nova marató, com la de l'any passat... El que passa és que alguns ho veurien amb mals ulls. – Leptictidium (discussió) 12:55, 14 des 2008 (CET)[respon]
Bé, ja estic aquí. Al atac! :) – Leptictidium (discussió) 21:29, 19 des 2008 (CET)[respon]
Has fet una marató personal? Aquesta setmana hem pulveritzat per gairebé 550 articles el rècord anterior de creixement en una setmana! Gràcies als articles que s'han creat avui tambe hem pogut superar el rècord en termes de creixement en percentatge. Aquí trobaràs les estadístiques detallades. Bé, me'n vaig a acabar els dasiüromorfs de tot el planeta! – Leptictidium (discussió) 16:09, 20 des 2008 (CET)[respon]

Ves amb compte: estàs escrivint anguil•liformes, amb una tipografia que no usem a la Viquipèdia. La grafia correcta seria anguil·liformes. – Leptictidium (discussió) 18:28, 22 des 2008 (CET)[respon]

Ja he arreglat els que estaven malament. Si et porta molta feina, deixa-ho estar, fes-ho com ho has estat fent fins ara i ja ho arreglaré després amb el bot. I tant que portem un bon ritme! Només espero que aquest cop no hi hagi un allau d'articles just abans d'arribar als 150.000 articles, com va passar amb els 100.000. Vam tenir sort que fos arrel cúbica, però si arriba a ser la Hello Kitty o Tropius... O almenys, si hi ha un allau d'articles, espero que els usuaris que els creïn pensin sincerament que es pot fer un bon article. – Leptictidium (discussió) 19:03, 22 des 2008 (CET)[respon]
Bon Nadal, Panellet. – Leptictidium (discussió) 15:28, 25 des 2008 (CET)[respon]
A Ègara diran que Terrassa és massa... Però Sabadell és el rei! jejejej – Leptictidium (discussió) 14:28, 28 des 2008 (CET)[respon]

Bibliografia d'articles d'animals[modifica]

Veig que estàs creant molts articles d'animals, amb bibliografia. Personalment, m'agrada que la bibliografia quedi un pèl més petita. S'ha de posar el codi següent.

<div style="font-size:95%">
*bibliografia
...
</div>

Mira la comparació:

  • Bibliografia gran.
  • T'agrada?
  • Bibliografia petita.
  • T'agrada?

--Joancreus · {{mida|115%| 11:18, 24 des 2008 (CET)[respon]

Smalls de les taules[modifica]

Al projecte VP:CHVP hi ha una llista d'errors a corregir a la Viquipèdia. La part més nombrosa és la de treure-hi el codi "small". Convindria que en enganxar plantilles a la Viquipèdia en català els anessis traient, així no s'anirien afegint a la llista. La plantilla taxobox ja ha estat modificada, i les lletres apareixeran petites de sèrie sense necessitat d'aquest afegit. 83.49.228.88 (discussió) 11:40, 2 gen 2009 (CET)[respon]

Ara li explicava a en Lepti que si hi ha la necessitat de posar text en petit en algun punt que no pugui automatitzar-se, el codi correcte està en la plantilla {{mida}}, però que si es vol estandarditzar a una mida concreta i així estalviar-se un paràmetre es podria crear la plantilla {{petit}}. 83.49.228.88 (discussió) 11:54, 2 gen 2009 (CET)[respon]
Jo no sabria com fer que el meu bot posés aquestes etiquetes automàticament. Li hauries de dir al Joancreus, que està preparant un bot que faci això. – Leptictidium (discussió) 12:21, 2 gen 2009 (CET)[respon]
Mira aquest diff i diga'm si ja va bé.--Joancreus · }} 19:32, 3 gen 2009 (CET)[respon]
En concret, el que fa és:
  1. als camps que acabin en _authority, treure els <small>
  2. treure alguns <small><espais en blanc></small> que veig que abunden
  3. canviar els <small> que quedin per {{mida|90%|text en qüestió}}
La idea és fer-ho per tots els articles, no sols els taxonòmics. Alguna idea?
En aquest exemple també es veu el que fa.
--Joancreus · 115% 21:48, 3 gen 2009 (CET)[respon]
La idea no era meva, va sortir del 83.49.228.88 i del Lepti. Estic mirant els altres casos de <small> que es troben, per incloure'ls al bot. Aniré fent més proves.--Joancreus · 115% 10:06, 5 gen 2009 (CET)[respon]
Ja n'he fet uns quants. De moment, per prudència, només toco els articles amb Taxobox, que no tenen tanta varietat de casuístiques i els tinc més apamats. Per tant, afecta sobretot a articles creats per tu i pel Lepti. N'he fet uns quants i ara paro. Mira les contribucions del JoRobot i si veus algun problema avisa'm. --Joancreus · 115% 16:34, 5 gen 2009 (CET)[respon]


He vist que l'article Barb ibèric té des del dia 2 la secció d'enllaços externs sense tenir-ne cap. No sé si es deu a què en vols posar més tard, però si no hi ha d'haver res, la secció no hi hauria de ser. 83.49.228.88 (discussió) 19:50, 5 gen 2009 (CET)[respon]

Ei, compte, estàs tornant a posar "small" en molts articles que t'ha rectificat el robot "JoRobot". 88.19.139.227 (discussió) 10:56, 7 feb 2009 (CET)[respon]

Mira special:Contribucions/JoRobot. 88.19.139.227 (discussió) 12:04, 7 feb 2009 (CET)[respon]

Espais entre seccions[modifica]

Hola Panellet, he vist que darrerament no poses espais entre seccions als teus articles, cosa que dificulta bastant l'edició. Te pareix que ho podries implementar? Gràcies, Pau Cabot · Discussió 11:34, 21 gen 2009 (CET)[respon]

Molt millor! fa l'ullet Pau Cabot · Discussió 11:42, 21 gen 2009 (CET)[respon]

ISBN[modifica]

Hola:

M'he adonat que a les referències dels articles de peixos que estàs fent sistematitzes el següent error. ISBN si el poses sense els dos punts es posa en blau i es pot buscar en les obres de referències. Si us plau tingueu en compte. Gràcies. --Bestiasonica (discussió) 20:00, 21 gen 2009 (CET)[respon]

Bona feina!

Estrelles[modifica]

Et deixo una condecoració pel teu treball a la Viquipèdia, perquè la posis on vulguis de la teva pàgina d'usuari. – Leptictidium (discussió) 12:38, 28 gen 2009 (CET)[respon]

Els estudis van bé i no van bé... Els exàmens em van anar bé, crec, però el sistema universitari francès ha entrat en vaga indefinida aquesta setmana, així que em quedaré a casa fins vés a saber quan... Espero que no duri gaire, per poder acabar el curs com més aviat millor. Bé, em desconnecto unes hores, fins aviat! :) – Leptictidium (discussió) 12:57, 28 gen 2009 (CET)[respon]
Què tal? Ja he tingut les notes dels exàmens. Et volia proposar una cosa! Què et semblaria que ens ajuntéssim per anar fent mamífers fins que tinguéssim totes les espècies fetes? T'ho dic perquè vaig veure que fa un temps feies musaranyes, ratpenats, etc. Però si t'estimes més els peixets, no passa res, només és una proposta! Que vagi bé! – Leptictidium (discussió) 11:37, 6 feb 2009 (CET)[respon]
D'acord, si ha de davallar el rendiment, millor continua amb els peixos. Només valdria la pena canviar si es pogués fer sense perdre rendiment! El Xvazquez fa artròpodes, però ens falta gent que faci altres tipus d'animals amb constància. Seria guai tenir un dia un article sobre tots els vertebrats (em sembla impossible sobre tots els animals). Espera un momentet, que faig els càlculs per veure quan atraparem els finlandesos... És que fa unes setmanes que no puc recollir estadístiques tots els dissabtes. Vejam, ja ho tinc. Si seguim al ritme actual, que és molt ràpid i no sé si el podrem mantenir, hauríem d'atrapar-los més o menys a la primera setmana de desembre. Quan acabi amb el meu enorme backlog d'articles destinats a aconseguir alguna distinció, em dedicaré més a la creació d'articles, però fins aleshores no podré col·laborar gaire. Ànim i força! – Leptictidium (discussió) 12:00, 6 feb 2009 (CET)[respon]
Aquí tens les estadístiques d'aquesta setmana, acabades de sortir del forn: Usuari:Leptictidium/Estadístiques. Hem batut el rècord de més articles nous en una setmana, i hem retallat gairebé un miler d'articles als finesos. Seguim així! – Leptictidium (discussió) 16:07, 7 feb 2009 (CET)[respon]
Veig incompatibles els dos objectius. La creació d'articles nous, necessària per atrapar els finlandesos, fa baixar el depth. Per pujar el depth, hauríem de baixar el ritme de creació d'articles i dedicar-nos a millorar els que hi ha ja... i això ens faria perdre ímpetu en la persecució dels räikkönens. – Leptictidium (discussió) 17:32, 7 feb 2009 (CET)[respon]

Hamilton[modifica]

A Viquipèdia:Enllaços incorrectes a pàgines de desambiguació/Articles pots veure que la pàgina de desambiguació Hamilton té molts enllaços que hi apunten, per poder corregir-los caldria que em confirmessis el nom complert de l'autoritat científica F Hamilton. --Jordicollcosta (discussió) 14:58, 9 feb 2009 (CET)[respon]

Podries incloure Francis Buchanan-Hamilton a la pàgina de desambiguació de Hamilton amb una breu explicació. --Jordicollcosta (discussió) 15:16, 9 feb 2009 (CET)[respon]
Perfecte. També he inclòs Francis Buchanan-Hamilton a la LlistaCurtaDemanats. en el nous articles sobre gèneres es podria utilitzar l'abreviatura F Hamilton. --Jordicollcosta (discussió) 16:46, 9 feb 2009 (CET)[respon]
He canviat els Hamilton per [[Francis Buchanan-Hamilton|Hamilton]].--KRLS , 16:42, 10 feb 2009 (CET)[respon]

Indexació del gènere[modifica]

El gènere sol ser l'article principal de les categories que fas i, els articles principals, es recomana indexar-los amb un espai. Pots veure com ho fas tu a Categoria:Phoxinellus i com ha de ser a Categoria:Epalzeorhynchos. En resum, en lloc de posar [[Categoria:Phoxinellus|Phoxinellus]], has de posar [[Categoria:Phoxinellus| ]]. Veges Viquipèdia:Categorització#Indexació dels articles principals. Pau Cabot · Discussió 21:07, 9 feb 2009 (CET)[respon]

Megalobrama[modifica]

Acabes d'omplir Categoria:Megalobrama o l'esborr? El que tu trobis ... Pau Cabot · Discussió 11:38, 18 feb 2009 (CET)[respon]

Beníssim! fa l'ullet Pau Cabot · Discussió 12:23, 18 feb 2009 (CET)[respon]

Java[modifica]

Mira que ens portes feina eh! :) Quan possis java posa millora illa de Java o [[illa de Java|Java]], perquè així no hauré d'anar arreglant els enllaços. Okis? Apa! Vagi bé.--KRLS , 21:10, 26 feb 2009 (CET)[respon]

32.874[modifica]

Aquest és el nombre d'articles que ens separa dels finlandesos ara mateix. Acabo d'agafar les estadístiques d'aquesta setmana i estem progressant a un bon ritme. Bona tarda! – Leptictidium (discussió) 16:11, 28 feb 2009 (CET)[respon]

Que bé t'està quedant la llista! Però no oblidis de posar els noms científics en cursiva. Desafortunadament, el depth s'està enfonsant a poc a poc... Portem una ratxa negativa bastant llarga, mira-ho a Usuari:Lohen11/Depth. Ara no tinc temps de calcular quan superarem els noruecs, aquesta tarda tinc dos compromissos (aniversari de l'àvia i sortida amb la xicota) i vaig molt apressat! Així que ara vaig a dutxar-me, i com que em sembla que demà no em connectaré, m'acomiado de tu fins divendres que ve. Bona setmana! – Leptictidium (discussió) 16:38, 28 feb 2009 (CET)[respon]
Vejam, m'ha sobrat temps de la dutxa així que aquí va la meva estimació: en el millor dels casos, superaríem els noruecs a principis del febrer de l'any que ve, i en el pitjor dels casos, a finals d'abril. Hi ha dos mesos d'incertesa perquè les fluctuacions en la creació d'articles poden ser grans en períodes "tan llargs". Per cert, aviat se t'acabaran els peixos, no? És que si hi ha 20.000 actinopterigis, i en fas uns 100 per dia, en menys de vuit mesos ja els tindrem tots! Tens pensat algun pla B per continuar la cacera dels finlandesos? – Leptictidium (discussió) 17:10, 28 feb 2009 (CET)[respon]
Sí, home, el Xvazquez se'ls estima. Així doncs, si no és una pregunta discreta, ja has tingut sort per trobar feina? – Leptictidium (discussió) 17:26, 28 feb 2009 (CET)[respon]
En conec un... jo :) Ara estic buscant contactes allà per promocionar-hi la Viquipèdia, però no conec ni tan sols gent que col·labori amb la Viquipèdia francesa. I els meus estudis... Doncs em trobo en una situació rareta :) Vaig treure tan bones notes al primer semestre, que al segon semestre gairebé que en tinc prou d'entregar els exàmens per fer mitjana i aprovar el curs... Però l'assistència és obligatòria, així que he d'anar a classe de totes maneres i empassar-me algun que altre rotllo. Però bé, d'aquí a dos mesets ja hauré acabat. – Leptictidium (discussió) 17:51, 28 feb 2009 (CET)[respon]

Cite journal[modifica]

Els problemes amb la plantilla són els mateixos que vas explicar a la taverna? O uns altres? Digue'm casos on fallava per poder mirar d'arreglar-ho. --V.Riullop (parlem-ne) 20:33, 28 feb 2009 (CET)[respon]

Perdona. El missatge anava pel Lepti i no sé com vaig anar a parar aquí :-(--V.Riullop (parlem-ne) 10:18, 1 març 2009 (CET)[respon]

Balitòrids[modifica]

Idò jo crec que sí (Viquipèdia:Forma catalana dels noms científics), però ho confirmaria amb Enric. Pau Cabot · Discussió 18:23, 2 març 2009 (CET)[respon]

Sens dubte que sí, Panellet sabadellenc fa l'ullet . A més a més, si ho busques al Google, veuràs que en surten dos tristos resultats, un de la revista Mètode de la Universitat de València i l'altre del mateix IEC. Per tant, balitòrids. Pel que fa a necessitar correctors en plantilla, em sap greu dir-te que, últimament, més aviat fan fora gent que no pas n'entra. I l'únic que corregeix llibres en català sóc jo allà dins, que hi faig una mica de tot, ja que l'editorial treballa essencialment en castellà. Llàstima, doncs. De tota manera, si hi hagués canvis en perspectiva ja t'ho faria saber. Ànims! --Enric (discussió) 01:03, 3 març 2009 (CET)[respon]

Cursives[modifica]

Hola, hola. Recorda que has de posar la cursiva al nom binomial de les espècies. Per exemple, no ho has fet a Nemacheilus platiceps. Fins una altra! – Leptictidium (discussió) 13:27, 6 març 2009 (CET)[respon]

Aquí tens les estadístiques d'aquesta setmana. Sembla que abans d'un mes ja estarem a la mateixa distància dels finlandesos per amunt com dels ucraïnesos per sota. – Leptictidium (discussió) 16:10, 7 març 2009 (CET)[respon]
Ja han sortit les estadístiques d'aquesta setmana. No sé per què, però em retallat menys diferència que altres setmanes. – Leptictidium (discussió) 17:20, 14 març 2009 (CET)[respon]

El vostre vot compta[modifica]

Hola,

S'ha desat automàticament este missatge a la vostra discussió perquè teinu més de 500 edicions i heu editat fa menys d'un més.

El propòsit d'este missatge es assabentar el nombre d'usuarisel més gran possible per a que participeu a la votació en curs delsnous verificadors d'usuaris.

No queda gaire temps i a l'usuari Góngora només li falten quatre vots per a aplegar al mínim requerit.

Si creus que aquest usuari mereix la teua confiança i realment compleixes els requisits per a votar, no t'ho penses més, per favor dona-li el teu suport. –Pasqual · discussió · xat 15:29, 6 març 2009 (CET)[respon]

Associació d'amics de la Viquipèdia en català[modifica]

Hola Panellet, com va tot? Et volia preguntar si ja estàs al corrent de l'existència de l'Associació d'Amics de la Viquipèdia en català que estem preparant molts viquipedistes. Volem promocionar els projectes Viquimèdia en català (Viccionari, Viquillibres... i sobretot Viquipèdia). L'objectiu és que ens reconeguin com a Chapter, al mateix nivell que altres llengües (però hi ha gent que s'hi oposa perquè els Països Catalans no formen un estat propi). Si vols participar-hi, o simplement vols que t'anem informant del que es vagi fent, si et plau inscriu-te signant en aquest enllaç a Metawiki. Ja veuràs que molts viquipedistes ja s'hi han apuntat. Dit això, et desitjo una bona tarda, que he d'anar al metge. Fins aviat! – Leptictidium (discussió) 17:35, 13 març 2009 (CET)[respon]

La visita és perquè sembla que he recaigut de la malaltia greu que vaig tenir fa un any. Per sort, aquesta vegada només és "la meitat" de greu que fa un any, per dir-ho així. De fet, jo ni ho vaig notar, simplement m'ho van trobar dimarts quan vaig provar de donar sang. Fins una altra, que vagi bé! – Leptictidium (discussió) 19:58, 13 març 2009 (CET)[respon]
El nostre treball dóna fruits :) Ja som la primera viquipèdia segons una classificació; la dels usuaris més treballadors! – Leptictidium (discussió) 21:19, 16 març 2009 (CET)[respon]
En la meva opinió, l'efecte que tens sobre el depth és inferior a l'efecte que tenies sobre la quantitat d'articles, però això no és important. L'important és que facis a la Viquipèdia el que més et vingui de gust, sigui crear peixos, ampliar articles que ja vas fer en el passat, o el que vulguis. La VP és un passatemps, no una obligació! :) – Leptictidium (discussió) 08:50, 17 març 2009 (CET)[respon]
Recorda que els noms científics han d'anar en cursiva. Ara mateix t'estàs equivocant al paràmetre "| name =" de la taxocaixa. – Leptictidium (discussió) 12:12, 18 març 2009 (CET)[respon]

Gràcies per avisar-me! I pobre Joan Daniel! :(– Leptictidium (discussió) 10:58, 19 març 2009 (CET)[respon]

Referències[modifica]

Veig que poses nombroses referències als articles de peixos. Trobo que està molt bé, però que hauries d'escriure <ref name="Fishbase">[pàg. web del fishbase, tal i qual...]</ref> i quan hagis de tornar a posar una referència cap a FishBase, bastarà que posis <ref name="Fishbase" />. A més, així ambdues referències redireccionaran cap al mateix comentari de peu.--Cparres (discussió) 17:09, 17 març 2009 (CET) P.D.: No sé si ho he dit gaire clarament, però esper que ho entenguis. :-D[respon]

Peckoltia[modifica]

Hola Panellet, quina marxa que portes! Hauries de crear la categoria Peckoltia.--Lohen11 (discussió) 12:28, 19 març 2009 (CET)[respon]

Ara si que em deixes parat, amb l'experiència que tens i no has creat mai una categoria? Tens l'ajuda aquí: Ajuda:Categoria. En tot cas, seria clicar a l'enllaç vermell de la categoria que no està creada, posar-hi les categories de les que depèn, mirar si hi ha interwiquis i llestos. Si tens algun dubte m'ho comentes.--Lohen11 (discussió) 12:43, 19 març 2009 (CET)[respon]
Disculpeu que em posi a la conversa, però és que sempre m'havia semblat un misteri per què el Panellet no creava ell mateix les categories :). És molt fàcil; quan has creat un article que estigui dins una categoria inexistent, baixes a baix de tot de la pàgina, i cliques a l'enllaç en vermell de la categoria. Un cop allà, copies el següent codi i deses la pàgina:
{{infocat|Peckoltia}}
[[Categoria:Loricàrids]]

Evidentment, quan facis altres gèneres has de canviar el contingut del paràmetre "infocat" i, si s'escau, la categoria mare (en aquest cas, "loricàrids"). – Leptictidium (discussió) 12:46, 19 març 2009 (CET)[respon]

Sondeig[modifica]

Hola. Potser t'interessarà veure que ja han sortit els resultats del sondeig que s'ha anat fent als lectors de la viquipèdia en català aquests últims dies. Fins aviat. – Leptictidium (discussió) 11:44, 20 març 2009 (CET)[respon]

Juan Jose Carricondo[modifica]

Ep, gràcies per la correcció, no havia parat compte. És Pérez i ja està apanyat. Salutacions des de la comarca veïna. --En cadufet (discussió) 14:48, 20 març 2009 (CET)[respon]

Llista de dibuixants catalans (1888-1929)[modifica]

Com que n'ets l'autor seria bo que revisessis la Discussió:Llista de dibuixants catalans (1888-1929).el comentari anterior sense signar és fet per Galazan (disc.contr.) 17:45, 27 març 2009 (CET)[respon]

Venia a dir això mateix.--Pere prlpz (discussió) 18:08, 27 març 2009 (CET)[respon]

fongs[modifica]

primer enhorabona un altre cop per la feina que estàs fent, continua així! Als fongs, però, hi ha una plantilla que apunta cap a un inexistent viquiprojecte fongs, potser els que esteu en el tema us ho hauríeu de mirar --barcelona (discussió) 11:53, 31 març 2009 (CEST)[respon]

Finlandesos[modifica]

Menys de 30.000 articles de diferència ja! Probablement la setmana que ve ja serà superior la diferència per avall amb els ucraïnesos, que per amunt amb els finlandesos. – Leptictidium (discussió) 15:46, 5 abr 2009 (CEST)[respon]

Això que fas d'ampliar un article dels 1.000 principals no millora el depth. Ens fa guanyar posicions en aquesta classificació. Últimament hem guanyat moltes posicions, així que s'hauria de convertir en una prioritat. Et deixo una llista d'alguns articles que amb una petita millora ens farien guanyar molts punts: – Leptictidium (discussió) 16:16, 5 abr 2009 (CEST)[respon]

La tinc aquí, amb els articles ordenats per àrea temàtica (biografies, geografia, tecnologia, etc.). Els articles que donen més punts amb menys esforç són els que estan just per sota de 10.000 octets o just per sota de 30.000. Caldria pujar-los a 12.000 o 32.000. Fins aviat. – Leptictidium (discussió) 17:21, 5 abr 2009 (CEST)[respon]

Encara no he trobat la manera de fer que apareguin els títols dels articles a la pàgina. Però si edites la secció en què es troben, aleshores sí que pots veure el nom de l'article al qual es refereix, així. – Leptictidium (discussió) 17:39, 5 abr 2009 (CEST)[respon]

Em sap greu, no conec cap obra com la que dius, ni tan sols pels mamífers. Tanmateix, les normes de transcripció són molt fàcils:
  • cha, cho, chu es converteixen en "ca", "co", "cu" (Charadriiformes => "caradriformes")
  • che, chi es converteixen en "que", "qui" (Chelonia => "quelonis")
  • yi i ii se simplifiquen en "i" (Anobiidae => "anòbids")
  • les ll es tornen "l·l" (Galliformes => "gal·liformes")
  • ph es converteix en "f" (Amphicyonidae => "amficiònids")
  • les consonants geminades se simplifiquen, si no existeixen en català (Psittacosaurus => "psitacosaure")
  • les y es converteixen en "i", excepte si es tracta del nom d'una persona (Lycaon => "licaó")
Em sembla que això és tot... Si tens algun dubte digues-m'ho. – Leptictidium (discussió) 12:17, 6 abr 2009 (CEST)[respon]
Discussió:Ameiurus platycephalus ;) – Leptictidium (discussió) 11:18, 7 abr 2009 (CEST)[respon]
Ara ens hauràs de convidar a tots a un bon Ameiurus platycephalus a la brasa... Hehe. Fins aviat. – Leptictidium (discussió) 11:59, 7 abr 2009 (CEST)[respon]
Avui ja no tinc temps de penjar les estadístiques (ho faré demà), però ja ens trobem a una distància igual dels finlandesos que dels ucraïnesos. Combinat amb el treball que estem fent en la classificació d'articles més importants, últimament estem fent grans avenços. Bona nit. – Leptictidium (discussió) 20:19, 11 abr 2009 (CEST)[respon]

Enllaç[modifica]

Panellet quan vulguis posar mascles, posa [[Mascle (biologia)|mascles]] o variant, perquè mascles, mascle i masculí redirigeix a una plana de desambiguació.--KRLS , 19:27, 5 abr 2009 (CEST)[respon]

Després em pots explicar perquè has creat Silurus imberbis si redirigeix a una pàgina que no existeix? L'esborrem?--KRLS , 20:13, 5 abr 2009 (CEST)[respon]
Perquè no poses ara [[Mascle (biologia)|mascles]]? Crec que encara que estigui en vermell, properament s'omplirà ja que s'ha demanat que es crei.--KRLS , 14:41, 6 abr 2009 (CEST)[respon]

Rhamdellas[modifica]

Veig que estàs creant molts articles sobre el gènere Rhamdella, per exemple, però entre article i article només hi ha dues diferències: el lloc on habiten i la mida. Crec que es podria fer l'article Rhamdella molt llarg, amb una taula com la següent:

Nom científic Nom comú
(si existeix)
Descrit per Distribució Mides Imatge etc.

--Joancreus · 115% 13:49, 15 abr 2009 (CEST)[respon]

Una altra cosa, a sota de cada famíla o gènere, quan i diu, per exemple, "Gill, 1881" queda molt petit, gairebé no es pot llegir. S'hauria d'ampliar una mica la mida. --Joancreus · 115% 13:52, 15 abr 2009 (CEST)[respon]
Doncs cap problema. --Joancreus · 115% 20:07, 16 abr 2009 (CEST)[respon]

Estadístiques i Rhamdella[modifica]

Ei, què tal? Ja tinc les estadístiques d'aquesta setmana, però de moment no les penjo perquè el fitxer ha crescut molt de mida i vull intentar trobar un format que permeti carregar-lo més facilment (ho he provat amb .xls però no em deixa). En qualsevol cas, aquesta setmana només hem tret uns 270 articles als finlandesos; és cert que ells han apretat l'accelerador per arribar als 200.000 articles, però també és cert que hem tret menys articles del normal als ucraïnesos per sota. A veure si només ha estat una setmana regular i a partir de la següent ja remuntem el vol.

D'altra banda, vull mostrar que estic d'acord amb tu que els articles de Rhamdella i tots aquests han de continuar sent articles separats mentre a l'article de cada espècie hi hagi informació que no es trobi en els altres articles. I si dius que els ampliaràs, motiu de més per conservar-los separats. Bona tarda. – Leptictidium (discussió) 16:12, 18 abr 2009 (CEST)[respon]

Curiós; aquesta setmana hem fet 200 articles menys que l'anterior (1.086) i tanmateix hem retallat més distància als finlandesos (-387 articles). Probablement s'han calmat després dels 200.000. Encara tens problemes de connexió? Bé, marxo a fer un volt per Collserola en bici, ja ens veurem! – Leptictidium (discussió) 16:06, 25 abr 2009 (CEST)[respon]
Dos opòssums més i ja els tindrem tots. L'excursió en bici va anar molt bé, a dalt de tot del Forat del Vent hi havia unes vistes espectaculars del Vallès... Però al costat barceloní tot era gris i núvol. Bé, pren nota: auqueniptèrids, auquenoglanídids, akísids, amblicipítids, amfílids, esquílbids, eretístids i hipoftàlmids. Avui marxo a Perpinyà; 15 exàmens d'aquí a dijous, així que no ens veurem com a mínim fins dissabte. Que vagi bé la setmana. – Leptictidium (discussió) 11:27, 26 abr 2009 (CEST)[respon]
Ja he acabat la carrera! :D :D Dijous vaig sortir a celebrar-ho i només vaig dormir dues hores, així que ahir estava massa cansat per estar feliç, però ara ja puc fer bots d'alegria hahahah! Ara dos mesos de "vacances" fins que faci pràctiques a l'empresa. Ara només toca que el Barça guanyi aquesta nit! Bé, et deixo, fins aviat! – Leptictidium (discussió) 11:15, 2 maig 2009 (CEST)[respon]
Estadístiques setmanals

Aquí les tens, acabades de sortir del forn.

  • Hem creat 1.063 articles, per un total de 174.338 (un creixement setmanal del 0,61%)
  • Tenim 450 usuaris més, per un total de 32.711 (un creixement setmanal de l'1,39 %)
  • Hem retallat 429 articles als finlandesos; la distància actual és de 27.801 articles
  • Hem tret 167 articles als ucraïnesos; la distància actual és de 29.213 articles

Leptictidium (discussió) 16:05, 2 maig 2009 (CEST)[respon]

Hola! Ja et vaig dir que el depth no té res a veure amb l'ampliació d'articles per sobre dels 30.000 articles. Per augmentar el depth, compta més fer moltes edicions que no pas el pes d'aquestes edicions. Per exemple, afegir 500 octets a un article al llarg de dues edicions farà pujar més el depth que afegir-hi 50.000 octets d'una sola edició. Això em fa pensar que al cap i a la fi el depth no és un indicador tan bo. Hi ha altres indicadors, si t'interessen.
Bé, les transcripcions: claroteids, pangàsids, aspredínids, eretístids i amblicipítids. Amb la feina que fas pels peixos, haurien d'anomenar una família panellètids! :D
Al bosc de Can Déu? Així que ja has tornat del Delta de l'Ebre. Que et diverteixis! – Leptictidium (discussió) 15:29, 3 maig 2009 (CEST)[respon]

Sistema de cites[modifica]

Hola: Ja fa dies que dono voltes a com millorar el sistema de citacions dels articles i he iniciat Viquipèdia:Plantilles per a citar fonts per tal de facilitar la sistematització de les cites d'obres de referència. Si us plau, feu-hi una ullada i exposeu els vostres dubtes, objeccions, millores i aclariments que considereu oportuns. Salut! --Bestiasonica (discussió) 13:02, 20 abr 2009 (CEST)[respon]

Mariannes[modifica]

Gràcies! Ara ho canviï. Pau Cabot · Discussió 12:44, 22 abr 2009 (CEST)[respon]

Els 1.000[modifica]

Hola! He vist que encara no t'has inscrit al viquiprojecte dels 1.000. Aquest mes hem aconseguit uns resultats excepcionals, pujant cinc posicions a la llista de viquipèdies per mostra d'articles i arribant al top 10. Imagina't el que podríem aconseguir si fóssim encara més gent treballant en això. Bé, ja em diràs si t'hi vols inscriure o no. – Leptictidium (discussió) 09:51, 5 maig 2009 (CEST)[respon]

D'acord, com que sovint et preocupes per la qualitat i no només la quantitat he pensat que valdria la pena proposar-t'ho. Una cosa; el te porta més de 30.000 octets, però en nombre de caràcters encara no supera el llindar. Caldria una petita ampliació, si tens temps i ganes. En efecte, a les altres viquipèdies estan flipant; a la Taverna ja ens demanen com ho hem fet. – Leptictidium (discussió) 13:30, 5 maig 2009 (CEST)[respon]
Ja torno a estar aquí després d'un disgust... Què tal? Et volia dir que, si tens temps, és sorprenent que encara ens falti l'article areng (Clupea harengus). – Leptictidium (discussió) 14:12, 15 maig 2009 (CEST)[respon]
Quina alegria! Moltes gràcies. – Leptictidium (discussió) 12:56, 25 maig 2009 (CEST)[respon]

El Periòdic d'Andorra[modifica]

Recordeu: La Viquipèdia és una enciclopèdia no una base de dades o un lloc per a fer promoció. En crear un nou article mireu d'aportar referències de fonts fiables que no estiguin implicades directament amb el propi objecte de l'article. Podeu trobar més informació a Viquipèdia:Criteris de notabilitat.

Si no s'aporten referències de terceres parts independents l'article podria entrar en un procés de fusió o esborrament. Mantingueu-vos calmat durant les discussions i intenteu cercar el consens a l'hora de defensar els vostres arguments o rebatre els dels altres usuaris.
Aquest recordatori és en motiu de El Periòdic d'Andorra. --Bestiasonica (disc.) 21:31, 6 maig 2009 (CEST)[respon]

Fotos de Commons[modifica]

commons:File:SuricataBCN1.JPG sembla que està perfecta (té categoria i tot). En canvi, a aquesta altra, li manca la categoria. Pau Cabot · Discussió 11:14, 17 maig 2009 (CEST)[respon]

Crides[modifica]

Hola, fa un temps es va discutir a la Taverna (aquí) on col·locar les crides (numerets de les referències), i es veure que el més correcte era posar-ho després dels signes de puntuació en cas que n'hi haguéssin. T'ho dic perquè en la feinada que estàs fent amb els peixos ho estàs posant al revés. Espero que els nous articles ja ho posis bé (tampoc és per corregir tots els altres ara). Salut!--Ssola (disc.) 20:44, 22 maig 2009 (CEST)[respon]

Gràcies per fer-ho i endavant amb els peixos! ;)--Ssola (disc.) 15:10, 23 maig 2009 (CEST)[respon]

1000[modifica]

Ja que tens els 2 articles que volies article per sobre els >30kb de l'índex, aniria bé que actualitzessis i els possessis com a fets a Viquiprojecte:Els 1.000.--KRLS , 12:42, 26 maig 2009 (CEST)[respon]

Era això! No sabia com expressar-ho. xD--KRLS , 13:10, 26 maig 2009 (CEST)[respon]
Estàs fent una feina molt bona en el viquiprojecte, continua així! Estem al top 10, aviat estarem al top 8 i existeix la possibilitat que algun dia poguéssim encapçalar la llista! – Leptictidium (discussió) 13:10, 27 maig 2009 (CEST)[respon]
Doncs serem Rosegadors! – Leptictidium (discussió) 13:23, 27 maig 2009 (CEST)[respon]
Si les previsions del Pasqual es compleixen, ja haurem arribat a la 7ª posició... Ara sí que estem jugant amb els grans! I... *somriure malvat*... Si continuem a aquest ritme, el mes que ve ja passarem els espanyols :) – Leptictidium (discussió) 11:46, 2 juny 2009 (CEST)[respon]
Els suecs ja ens han copiat i pots veure que hi ha una gran diferència de resultats... El mateix mètode no funciona d'igual manera amb diferents persones. Ara és el moment d'anar a totes per assegurar-nos que la propera vegada estarem al top-5... i si possible, per sobre els de l'oest. – Leptictidium (discussió) 12:06, 2 juny 2009 (CEST)[respon]

Disculpa'm pel castellanisme, creia que era "anèmona". Sembla bastant clar que arribarem al podi... Ara bé, et sembla possible/probable que d'aquí a un temps arribem al 1r lloc? – Leptictidium (discussió) 15:23, 13 juny 2009 (CEST)[respon]

Una contribució modesta, però sense cap ajut de les institucions, cal subratllar-ho. – Leptictidium (discussió) 15:45, 13 juny 2009 (CEST)[respon]
Per cert, no et sembla més lògic Llista d'animals venuts als mercats catalans? – Leptictidium (discussió) 17:24, 14 juny 2009 (CEST)[respon]

Ei, què tal tot? Et volia comentar una cosa. En milers de peixos que has fet, has posat un enllaç a Nova Jersey a la bibliografia. L'enllaç correcte seria Nova Jersey. Ara el bot ho anirà arreglant, però en el futur pensa en posar-ho en català! Gràcies. – Leptictidium (discussió) 22:56, 27 juny 2009 (CEST)[respon]

Wolfgang Amadeus Mozart[modifica]

Hola Panellet. Al contrari, crec que l'intrús he sigut jo que l'he agafat fa unes hores sense adonar-me que el tenies tu. Objectius a part, algun dia s'hauria de refer sencer, cosa que m'estava plantejant però em feia mandra.--Lohen11 (disc.) 12:25, 27 maig 2009 (CEST)[respon]

pol sud[modifica]

Gracies x l'ampliacio. Per mes que ho he intentat, ja no sabia que mes posar x arribar a 30K!!.~~----el comentari anterior sense signar és fet per Amadalvarez (disc.contr.) 19:08, 27 maig 2009 (CEST)[respon]

Afganistan[modifica]

Hola! Ja m'ho pensava que els noms propis els has trobat a la GEC, però hi ha un problema (fa temps que m'hi he encarat ja que sovint treballo en articles relacionats amb el món àrab, indi, etc). La política de transcripcions de l'enciclopèdia no és gaire coherent: en un article parlen de Brama, en un altre de Brahma, a vegades és Čiva, d'altres Xiva, etc. A més, en general han optat per utilitzar transcripcions amb diacrítics quan el mateix nom ja s'utilitza correntment en català sense (per exemple, Bāmīān -Bamian o Qandahār - Kandahar). Per això he acabat referint-me també a d'altres fonts (pel que fa a això dels noms propis) com l'Esadir [4] o altres obres, i veig que no sóc l'únic usuari que ho fa. Així, si tens paciència, pots verificar els noms del teu article perquè força ja existeixen i els teus enllaços no hi envien. Si no tens temps, ja m'ho miraré jo, perquè com que vaig fer un article sobre els talibans ja em vaig passejar virtualment una mica per aquestes contrades... En tot cas, felicitats pel que fa a la resta de l'article i a les fotos que has triat per il·lustrar-lo!--Hinio (disc.) 21:34, 30 maig 2009 (CEST)[respon]

Gèneres monotípics[modifica]

Hola! Un detallet: quan en un gènere només hi ha una sola espècie, no val la pena fer un article separat pel gènere i un per l'espècie. El que fem en aquests casos és fer l'article només de l'espècie, i redirigir-hi el nom del gènere. Pots veure les correccions que t'he fet a Colossoma macropomum. Bon final de cap de setmana! – Leptictidium (discussió) 18:18, 5 jul 2009 (CEST)[respon]

Crenúquids :) – Leptictidium (discussió) 15:58, 14 jul 2009 (CEST)[respon]
Els finlandesos ja ens porten menys de la meitat de l'avantatge que tenien quan vaig començar a fer les estadístiques. – Leptictidium (auderiense) 16:04, 29 ago 2009 (CEST)[respon]
Gràcies! – Leptictidium (auderiense) 20:28, 29 ago 2009 (CEST)[respon]
Bon dia, senyor Panellet. El convido a participar en la Marató que estem fent l'usuari Esv i jo per arribar als 200.000 articles abans de mitjanit. Accepta la invitació? – Leptictidium (auderiense) 15:19, 19 set 2009 (CEST)[respon]
Home, l'últim cop vam fer 800 articles en una tarda. Aquest cop només cal fer-ne 600. – Leptictidium (auderiense) 16:12, 19 set 2009 (CEST)[respon]

feina?[modifica]

Hola, com estàs fent coses d'éssers vius i tal, ens falta un article que considero essencial: Creixement, potser t'hi voldràs posar en una pausa dels teus projectes. --barcelona (disc.) 19:57, 19 jul 2009 (CEST)[respon]

Gràcies, així dóna gust! --barcelona (disc.) 20:05, 19 jul 2009 (CEST)[respon]
kumba apart de peixos pot ser un tipus de persona... si es creés ja desambuagira, perquè potser llavors s'hauria de dir kumbaià. Molt bé les llistes de peixos, veig que et dones feina futura :)--barcelona (disc.) 12:31, 2 ago 2009 (CEST)[respon]

VP:1000C[modifica]

Hola Panellet, s'han iniciat les votacions per tal de mirar de triar els articles que haurien d'estar inclosos en el VP:1000C, seria d'agrair que hi diguéssiu la vostra. --Marc (Mani'm?) 12:05, 30 jul 2009 (CEST)[respon]

Dubtes de categories[modifica]

Ho fas quasi tot bé, però quan crees la categoria, en lloc de posar-li la categoria que estàs creant li has de posar la categoria superior. Per exemple, si estàs creant la Categoria:Esciliorínids, quan l'editis, li has de posar a baix [[Categoria:Carcariniformes]]. Ho entens? Pau Cabot · Discussió 19:12, 5 set 2009 (CEST)[respon]

fa l'ullet Beníssim. Bona feina! Pau Cabot · Discussió 20:27, 5 set 2009 (CEST)[respon]


Estava dividint categories de peixos en subcategories més petites i és increïble la gran quantitat d'articles que has fet sense limitar-te a posar-hi només quatre paraules sinó omplint-lo cada un amb informació individualitzada. Bona feina! 193.152.140.239 (discussió) 18:43, 9 oct 2009 (CEST)[respon]

Has d'utilitzar [[peix|pisces]] així m'estalvio haver de passar el bot perquè no redirigeixi a una desambiguació.--KRLS , (disc.) 16:26, 12 oct 2009 (CEST)[respon]

Re: Hemipimelodus[modifica]

un cop al mes, més o menys, patrullo el llistat de Especial:Redireccions rompudes, no solo mirar els autors, a partir d'ara miraré de fixar-me amb els peixitos, si hagués vist que eren teves hagués esperat uns dies i després t'ho hagués preguntat, disculpa les molèsties. --Jordicollcosta (discussió) 17:17, 28 oct 2009 (CET)[respon]

Phoenicopterus jamesi[modifica]

No deuria ser reanomenat com Flamenc de James--Nelo (disc.) 23:55, 28 oct 2009 (CET)[respon]

Phoenicopterus ruber[modifica]

No es deuria reanomenar com Flamenc del Carib?.--Nelo (disc.) 00:00, 29 oct 2009 (CET)[respon]

Phoenicopterus ruber[modifica]

Hola, com va?. Al CERCATERM surten tres opcions si introduïm Phoenicopterus ruber, 1. Flamenc. 2. Flamenc comú del Carib. 3 Flamenc rosat. Comprenc el problema que tenim al no disposar d’una base de dades en català ben actualitzada i prou exhaustiva per als noms vulgars d’espècies animals. Jo he optat per la segona accepció amb una lleugera modificació. La primera, "flamenc", és vàlida per les sis espècies del gènere. La tercera, flamenc rosat, és l'accepció generalitzada per Phoenicopterus roseus (consulta CERCATERM). Tradionalment Phonenicopterus ruber, P.roseus i P.chilensis, es consideraven subespècies d’una única espècie, Phoenicopterus ruber, o flamenc comú, per això Flamenc “comú” del carib o Flamenc “comú” rosat. En l'estat actual, en que les tres subespècies s’han separat en espècie diferents, i ja que figura en CERCATERM el “Flamenc comú del Carib”, l’únic que he fet és eliminar la paraula “comú”.--Nelo (disc.) 10:11, 29 oct 2009 (CET)[respon]

Phoenicopterus andinus[modifica]

Hola de nou. Ja he reanomenat "Phoenicopterus ruber" tal com em vas indicar. Però hi ha més propostes per a la resta del gènere.

L'espècie Phoenicopterus roseus deuria ser reanomenada com "Flamenc rosat". En TERMCAT figura com "Flamenc comú rosat" però el plantejament és el mateix que el que et vaig comentar amb respecte de P.rufus, i la paraula "comú" no té aquí cap sentit.

Phoenicopterus chilensis té dues entrades, una amb el nom científic i un altra amb el vulgar "Flamenc xilè", que figura en TERMCAT. Deurien ser reunificats els dos articles, i ho faré si et sembla bé.

Phoenicopterus andinus és l'única espècie del gènere que no figura en TERMCAT. Esp: "Flamenco andino", ang: "Andean Flamingo", fra: "Flamant des Andes", ale: "Andenflamingo". Crec que es deuria reanomenar com Flamenc andí, tal com se l'ha nomenat en programes de televisió i figura en algunes pàgines d'Internet <http://elsalardeuyuni.blogspot.com/2009/06/el-salar-duyuni_14.html>. Totes sis espècies de flamencs tindrien l’entrada en català. Nelo (disc.) 18:26, 29 oct 2009 (CET)[respon]

Quan puguis podries crear l'article: Acestridium? És que has creat les subespècies però no l'article del gènere.--KRLS , (disc.) 12:30, 31 oct 2009 (CET)[respon]

Qualsevol d'ocells[modifica]

Tinc un dubte respecte a les classificacions taxonòmiques que es deuen fer servir. Entenc que la participació lliure en la redacció dels articles puga fer que la uniformitat no siga una de les característiques de l'obra. He observat que, de vegades, es fan servir catàlegs taxonòmics de diferents autors, no únicament entre les diferents Wikipèdies, si no dins de viquipèdia mateix. Per exemple hi ha entrada per "Falconiformes" i també per "Accipitriformes", situant així la mateixa au en dos ordres diferents. ¿Hi ha algun consens sobre quina classificació hem d'utilitzar?. Si no n'hi ha, ¿com prodriem fer per arribar a un acord els interesats en el tema?. Perdona que siga tan pesat.--Nelo (disc.) 17:47, 4 nov 2009 (CET)[respon]

Noms científics[modifica]

Com és que últimament estàs anomenant categories i articles amb els noms en llatí en lloc de transcriure'ls? – Leptictidium (auderiense) 12:34, 7 nov 2009 (CET)[respon]

Preferiria que ho fessis directament en català, altrament comporta molta feina anar movent els articles d'una categoria a l'altra amb el bot. Si vols, em pots fer una llista de les properes famílies que penses fer i te les translitero, així ja podràs fer les categories directament bé. – Leptictidium (auderiense) 12:49, 7 nov 2009 (CET)[respon]
Ancàrids, cetòpsids, nematogènids, olírids i paraquísids. Com diu l'anònim més amunt, prepararem una pàgina de transliteració que en teoria hauria de ser fàcil de comprendre i aplicar. – Leptictidium (auderiense) 13:01, 7 nov 2009 (CET)[respon]
Per cert, aquests són alguns tàxons de peixos que es troben entre les pàgines més demanades de la Viquipèdia: – Leptictidium (auderiense) 14:10, 7 nov 2009 (CET)[respon]
  1. Loricarioidea ‎(loricarioïdeu)
  2. Hypostominae ‎(hipostomí)
  3. Ancistrinae ‎(ancistrí)
  4. Elopidae ‎(elòpid)
  5. Linophrynidae ‎(linofrínid)
  6. Hypoptopomatinae ‎(hipoptopomatí)
  7. Characinae ‎(carací)
  8. Loricariinae ‎(loricarí)
  9. Latimeriidae ‎(latimèrid)
  10. Trachyrincidae ‎(traquiríncid)
  11. Macrourididae ‎(macrourídid)
  12. Coryphaenoididae ‎(corifenòidid)
  13. Bathygadidae ‎(batigàdid)

Estem elaborant Ajuda:Catalanització dels tàxons. Si tens dubtes concrets que no hi siguin explicats pots anotar-los a la pàgina de discussió i potser sabrem incloure-ho a la pàgina. 193.152.140.239 (discussió) 13:44, 7 nov 2009 (CET)[respon]

Gal·liformes[modifica]

És segur que Gal·liformes és la forma correcta?. Sembla que gall, gallina, gallinàcia, ha de donar Galliformes. El gal·li és un element químic i sí que podria donar una forma pareguda. Amés en tots els documents al meu abast es pot llegir Galliformes.Nelo (disc.) 19:27, 10 nov 2009 (CET)[respon]

gal·liformes[modifica]

¡Quines coses!Nelo (disc.) 20:24, 10 nov 2009 (CET)[respon]

Siluriformes[modifica]

Hola! En català, el que has dit no queda malament, perquè "acabar amb" no té el mateix significat que "acabar con" en castellà (de fet, utilitzar aquesta expressió amb el sentit de "matar, destruir" és un barbarisme). Bé, deixem la lliçó de barbarismes per un altre dia!

Acestrorínquids, alèstids, quilodòntids, citarínids, ctenolúcids, cinodòntids, eritrínids, gasteropelècids, hemiodòntids, hepsètids, lebiasínids, parodòntids, proquilodòntids. Ufff, quantes paraules estranyes! Si tens algun dubte, no hesitis en preguntar-ho. – Leptictidium (auderiense) 21:59, 11 nov 2009 (CET)[respon]

Bona tarda! Tens un minut per fer una ullada a això? – Leptictidium (auderiense) 20:15, 27 nov 2009 (CET)[respon]
Una novetat: a partir d'ara, quan creïs articles sobre peixos, en lloc de posar la plantilla {{Taxocaixa}}, posa la plantilla {{Taxocaixa peix}}. Tots els altres paràmetres continuen igual. La idea és multiplicar les taxocaixes que es fan servir per cada gran grup d'animals per poder fer taxocaixes "personalitzades" per cadascun d'ells. Merci. – Leptictidium (auderiense) 22:32, 28 nov 2009 (CET)[respon]

Traduccions[modifica]

Bon dia!

Aracànids, diodòntids, monacàntids, ostràcids, tetraodòntids, triacàntids, triacantòdids i triodòntids. Sí! Aquest mes ja superarem els anglesos en qualitat dels 1.000 principals i després ja anem a pels finlandesos en quantitat! Ara estic dissenyant un sistema de traducció quasi-automàtica d'articles del castellà: li faig traduir al sistema i llavors li corregeixo els errors que hagi fet perquè no els torni a fer mai més. És una feina de xinos perquè se li han d'anar corregint una pila d'errors, però lo bo és que cada cop en fa menys! Potser d'aquí un parell de mesos ja funcionarà 99,5% bé. Fins aviat! – Leptictidium (auderiense) 13:33, 6 des 2009 (CET)[respon]

Ai, em temo que no farem cap gran salt en nombre d'articles: lo que estic preparant pot traduir un article de 150.000 octets en qüestió de minuts, però triga molt més en traduir múltiples articles perquè li he d'anar introduint cada article un per un... I la introducció costa 5-10 minuts. El penso fer servir especialment per traduir articles que allí siguin molt llargs i aquí molt curts. – Leptictidium (auderiense) 14:13, 6 des 2009 (CET)[respon]
Sí, no ho havia vist! Allà va:
Adrianíctid, belònid, escomberesòcid, hemiràmfid, exocètid, grammicolepídid, oreosomàtid, parazènid, zeid, zeniònid i caproid. Bona nit. – Leptictidium (auderiense) 23:00, 29 des 2009 (CET)[respon]

Peixet[modifica]

El "peixet" és el Dunkleosteus que s'està avaluant. Bé, un peixet un pèl "agressiu". Salut.--Peer (disc.) 14:40, 8 des 2009 (CET)[respon]

Ancistrus dolichopterus[modifica]

Han deixat un comentari a Discussió:Ancistrus dolichopterus. --Jordicollcosta (discussió) 11:47, 9 des 2009 (CET)[respon]

Bon Nadal![modifica]

Desitjo que tinguis un Bon Nadal i una bona entrada a l'any 2010. Que sigui profitós i ple de bons moments. --Bestiasonica (disc.) 16:56, 24 des 2009 (CET)[respon]

Panellet, quina alegria! I quina felicitació més original. El 2010 serà un any per recordar, ja veuràs! Bon Nadal. – Leptictidium (auderiense) 18:17, 24 des 2009 (CET)[respon]
Bon Nadal i feliç any nou, benvolgut company! --Josep Gustau3 anys - Discussió 18:23, 24 des 2009 (CET)[respon]
Moltes gràcies i bones festes a tu també! M'encanta! Pau Cabot · Discussió 18:25, 24 des 2009 (CET)[respon]
Molt ben trobat. Et felicito per vers i per l'any que s'ens ve a sobra. MOLTTTT BON NADAL !!--amador (disc.) 19:03, 24 des 2009 (CET)[respon]
També et desitjo molt bon nadal i cap d'any. --joc (disc.) 19:07, 24 des 2009 (CET)[respon]
Bon Nadal i feliç any nou!! --MarisaLR (disc.) 19:39, 24 des 2009 (CET)[respon]
Zorionak eta Urte Berri On! Cuide't.--KRLS , (disc.) 19:56, 24 des 2009 (CET)[respon]
Molt curradíssim. Continua així, wikicamarada! Bon nadal i encara millor 2010Walden69 (disc.) 20:11, 24 des 2009 (CET)[respon]

Bon Nadal i Feliç Any Nou!--Joancreus (discussió) 20:34, 24 des 2009 (CET)[respon]

Una gran poesia. Gràcies i bon Nadal igualment!--Ssola (disc.) 21:26, 24 des 2009 (CET)[respon]
Felicitació ben original. Què passis unes bones festes i un any 2010 de deu i matrícula.--Peer (disc.) 08:38, 25 des 2009 (CET)[respon]

Molt bona! Gràcies--barcelona (disc.) 11:19, 25 des 2009 (CET)[respon]

Bones festes, company! Ferbr1 (disc.) 13:00, 25 des 2009 (CET)[respon]
Moltes gràcies, igualment per a tu i gràcies per la teva lluita.--Lohen11 (disc.) 18:36, 25 des 2009 (CET)[respon]

Bon any[modifica]

Que tingues un any 10. –Pasqual · discussió · xat 17:33, 31 des 2009 (CET)[respon]

Categoria petita a Paraquísids[modifica]

Recorda: S'ha consensuat al que les categories continguin un mínim de cinc elements existents. Pots trobar-ne més informació aquí.

Les que en tinguin menys seran eliminades pel procediment ràpid a no ser que es consensuï una excepció.
Aquest recordatori és en motiu de Categoria:Paraquísids. --KRLS , (disc.) .

Coregonus[modifica]

I hope you don't mind me leaving a note in English:

I've been working on the articles on the genus Coregonus on the English Wikipedia, and I've been making little corrections on the other Wikipedias. I've noticed that all the Coregonus articles here include the same generic sources in English on fish as "Bibliografia", even if they are not at all relevant, as with Coregonus fontanae, where the books were all published before the species was discovered or do not mention it. If you can explain why this is done on the Catalan Wikipedia, or otherwise respond, please leave a message here or at my English Wikipedia talk page. (en:User talk:Innotata) Innotata (disc.) 02:11, 17 gen 2010 (CET)[respon]

Sorry if you don't know much English: your Babel thing said "en-3". Do you mind if I go and remove irrelevant further reading while I add interwiki links and images? (Here's a tip: add the edit summary "iw" and tick the minor edit box while adding links to this Wikipedia at the English Wikipedia.) There are some more things I'd like to ask about, but I'll ask later. Innotata (disc.) 17:32, 18 gen 2010 (CET)[respon]

Thanks for the message. I'll keep that about the Gobiidae in mind. Keep it up: you've actually made the Catalan Wikipedia have more articles for some groups (Coregonus) than the English Wikipedia. Innotata (disc.) 17:57, 18 gen 2010 (CET)[respon]

Quite correct about en:Cepola macrophthalma, but the map was from this Wikipedia and the image was from the Italian Wikipedia—hence my interest in other Wikipedias! Innotata (disc.) 20:50, 18 gen 2010 (CET)[respon]

Formicàrid[modifica]

Estimat company: Tradicionalment a la família dels formicàrids s'han situat (a mes de Formicarius i Chamaeza) Grallaria, Hylopezus, Myrmothera i Grallaricula, que classificacions modernes situen a la família dels grallàrids (Grallariidae), i també Pittasoma, inclós a la dels conopofàgids (Conopophagidae)

  • IOC: [5]
  • Tree of Live:
    • Formicàrids: [6]
    • Conopofàgids: [7]
    • Grallàrids: [8]
  • Alan P.Peterson
    • Formicàrids: [9]
    • Grallàrids: [10]

A mi m'agrada la classificació del Congrés Ornitològic Internacional (IOC) pel que té de classificació de consens. És la que els francesos, des del meu punt de vista amb bon criteri, fan servir. De tota manera si estem d'acord en utilitzar la del Taxomicon, endavant. Si et sembla bé, el que puc fer és introduir en l'article algún comentari i alguna referència a les classificacions alternatives. --Nelo (disc.) 23:53, 3 feb 2010 (CET)[respon]

Formicàrids[modifica]

No Planellet, no és això, jo no soc pas cap autoritat ornitològica. Jo soc un modest infermer. Comentava això de que em semblava una classificació de consens perquè tinc entès que eix d'uns congressos bianuals amb participació d'una bona mostra dels ornitòlegs del món. Jo no tinc formació per valorar si els seus llistats estan o no més encertats que els d'altres entitats. Crec que has fet bé al fer-m'ho repassar, perquè cal fer menció a classificacions alternatives i això ho tindré en conte d'ara en davant.--Nelo (disc.) 19:31, 4 feb 2010 (CET)[respon]

T'he copiat[modifica]

T'he copiat la teva etiqueta del nivell D, espero que no et molesti.--Climent Sostres (disc.) 00:41, 15 feb 2010 (CET)[respon]

L'Esquerda de Roda de Ter[modifica]

Hola Panellet. He vist que fa uns dies algú va crear l'article Jaciment Arqueològic de l’Esquerda força complet. També he trobat que fa alguns anys tu ja havies fet un esborrany sobre el mateix amb un altre nom (L'Esquerda de Roda de Ter). Em sembla que el millor seria fusionar els dos articles. T'ho comento per, si et sembla bé, els fusionis tu que fa més temps que voltes per la viquipèdia que no pas l'altre usuari. --Puigalder (disc.) 21:04, 16 feb 2010 (CET)[respon]

Ràjids i rajiformes[modifica]

Opino que hauria de ser ràjids i rajiformes, però suposo que la GEC té més autoritat que jo. – Leptictidium (auderiense) 22:49, 22 feb 2010 (CET)[respon]

T'animes a fer Gymnothorax? És un dels articles més demanats de la Viquipèdia i em sembla que ja hi ha moltes espècies fetes. --13XIII (disc.) 14:51, 12 març 2010 (CET)[respon]
Ei! A partir d'ara, quam creïs un article que el títol no estigui catalanitzat (és a dir, el nom llatí), afegeix la plantilla {{títol cursiva}} just abans de la taxocaixa, sisplau. – Leptictidium (auderiense) 17:47, 12 març 2010 (CET)[respon]
Ateny tot el que no tingui una forma catalanitzada. Per exemple, afectaria Leptictidium tobieni i Leptictidium, però no afectaria leptíctid. – Leptictidium (auderiense) 22:00, 12 març 2010 (CET)[respon]
I al revés també :-) Quan reanomenis una pàgina amb un nom català, cal treure-li la plantilla: Crocidura nigricans ==> Musaranya fosca d'Angola. Això és perquè, si reanomenes l'article, ja no té un nom en llatí. Merci. – Leptictidium (auderiense) 16:23, 13 març 2010 (CET)[respon]
Genial! Si ho poses així el format de l'article queda millor, sense un salt de línia addicional. Per cert, sóc el Lepti, aquest és el compte que faig servir des d'ordinadors que no són el meu. Em pots respondre allí ;) --13XIII (disc.) 15:23, 15 març 2010 (CET)[respon]
Els finlandesos han accelerat aquesta setmana, tenen por que els atrapem! Com diria l'amic Edustus... más madera! – Leptictidium (auderiense) 10:54, 20 març 2010 (CET)[respon]
Ja tenim fetes totes les espècies vivents de Crocidura (el gènere de mamífers amb més espècies). Quina alegria veure que també col·labores amb els mamífers! – Leptictidium (auderiense) 16:18, 21 març 2010 (CET)[respon]
Han accelerat una mica, no sé si perquè tenen por que els avancem, així que potser no els atrapem abans de finals de mes. En tot cas, el compte enrere per atrapar-los ja ha començat i ben aviat els tindrem al sac... i ben lligats. – Leptictidium (auderiense) 16:35, 21 març 2010 (CET)[respon]

Estàs posant {{Taxocaixa mamífer}} als ocells... 13XIII (disc.) 15:24, 23 març 2010 (CET)[respon]

Els finlandesos estan reaccionant, grrrr... – Leptictidium (auderiense) 15:20, 27 març 2010 (CET)[respon]
Ja som catorzens! – Leptictidium (auderiense) 15:46, 28 març 2010 (CEST)[respon]

Confusion[modifica]

Dear Panellet, I found two fishes name which is probably one species. They are Australoheros facetus and Cichlasoma facetum. Why did you write this two? I hope you answer my problem and I wait for your reaction to use hu:Vörösszemű bölcsőszájúhal on the proper interwiki way. cheers, Andrew69. (disc.) 15:44, 9 març 2010 (CET)[respon]

Mustela[modifica]

Panellet, fixa't que t'he creat categories per a diverses espècies del gènere Mustela ... Pau Cabot · Discussió 17:40, 20 març 2010 (CET)[respon]

Idò ho estàvem discutint amb en Vriullop. Jo crec que ho faria en singular: categoria:Musaranya del Senegal. Pau Cabot · Discussió 09:27, 21 març 2010 (CET)[respon]
[11] Pau Cabot · Discussió 10:21, 21 març 2010 (CET)[respon]

Re: Llops[modifica]

Doncs tens raó, estan barrejades. El més fàcil serà crear dues categories noves: Categoria:Llops i Categoria:Constel·lació del Llop traslladant cada article on toqui i evitar confusions.--V.Riullop (parlem-ne) 17:42, 24 març 2010 (CET)[respon]

A la taverna[modifica]

Viquipèdia:La taverna#Dotzenes d'articles de subespècies redireccionables. Què n'opines? Pau Cabot · Discussió 17:05, 2 abr 2010 (CEST)[respon]

Hi he posat la meva opinió. Pau Cabot · Discussió 12:32, 3 abr 2010 (CEST)[respon]

Peix vermell[modifica]

Mira't Discussió:Peix vermell. Hi ha un embolic de peixos. --V.Riullop (parlem-ne) 10:03, 13 abr 2010 (CEST)[respon]

Plantilla Wikimedia CAT[modifica]

S'ha creat la plantilla d'usuari Wikimedia CAT. El motiu d'aquesta es mirar de fer el màxim visible el suport a la iniciativa de crear la secció local de Wikimedia. La teniu a la vostra disposició per tal de posar-la en la vostra pàgina d'usuari (tant d'aquí com de altres projectes, si no es molt demanar). El suport de tots i cada un de nosaltres és valuós per tal de poder assolir l'objectiu. Tens més informació a la pàgina d'Amical Viquipèdia Gràcies i disculpa la intrusió a la teva pàgina--Gus.dan (disc.) 17:32, 5 maig 2010 (CEST)[respon]

Plantilla Wikimedia CAT[modifica]

S'ha creat la plantilla d'usuari Wikimedia CAT. El motiu d'aquesta es mirar de fer el màxim visible el suport a la iniciativa de crear la secció local de Wikimedia. La teniu a la vostra disposició per tal de posar-la en la vostra pàgina d'usuari tant d'aquí com de altres projectes, si no es molt demanar). El suport de tots i cada un de nosaltres és valuós per tal de poder assolir l'objectiu. Gracies Marc (Mani'm?) 17:53, 6 maig 2010 (CEST)[respon]

VAPORS DE SABADELL[modifica]

Ei Panellet! Ara fa dies estic fent articles sobre edificis de Sabadell, i ara en concret n'estic fent sobre els diferents Vapors de Sabadell. Penso que pot ser un repte interessant carregar a la Viquipèdia tot d'articles de la història de la nostra ciutat i, per això, et pregunto si vols col·laborar a contribuir-hi. També ho he fet saber a tots els viquipedistes de Sabadell que figuren a la llista Viquipedistes de Sabadell per col·laborar-hi conjuntament i poder coordinar-nos millor. Què et sembla?

Si s'interessa, mira algun dels articles que he anat fent, i així mantenim un mateix format:

Doncs, a veure si t'hi animes i aconseguim fer el Portal:Sabadell, que això si que és un gran repte tot i que no és impossible. Moltes gràcies i ànims! --Catalaalatac (discussió) 19:05, 9 maig 2010 (CEST)[respon]

Peixets de la GEC[modifica]

Hola panellet, com a especialista en els dominis de Neptú i ses bestioles recorreixo a vós per que no se ben bé que fer amb aquesta entrada de la GEC: trotllo «Panellet». Gran Enciclopèdia Catalana. Barcelona: Grup Enciclopèdia Catalana., No sé si val la pena crear un article "tipus desambiguació cap a les especies nomenades (i mirar si en manquen més) o bé fer cas del DIEC ([12]) i fer una redirecció ... Tindríeu a bé fer-hi un cop d'ull i actuar segons el vostre criteri? ... Gracies --Marc (Mani'm?) 11:10, 9 juny 2010 (CEST)[respon]

Ai las! ... a sobre modest .... quin gran partit! --Marc (Mani'm?) 16:37, 10 juny 2010 (CEST)[respon]

Plantilla Wikimedia CAT[modifica]

Bon dia, perdona que et vinga a emprenyar. S'ha creat la plantilla d'usuari Wikimedia CAT. El motiu d'aquesta és mirar de fer el màxim visible el suport a la iniciativa de crear la secció local de Wikimedia. La teniu a la vostra disposició per tal de posar-la en la vostra pàgina d'usuari (tant d'aquí com d'altres projectes, si no és molt demanar). El suport de tots i cadascú de nosaltres és valuós per tal de poder assolir l'objectiu. Tens més informació a la pàgina d'Amical Viquipèdia Gràcies i disculpa la intrusió a la teva pàgina, et desitge un molt bon estiu, cordialment --Capsot (disc.) 18:33, 12 juny 2010 (CEST)[respon]

Lohen11/Depth[modifica]

Ràpidament hi he fet anar un coet per arreglar-ho.--Lohen11 (disc.) 11:43, 13 juny 2010 (CEST)[respon]

Mitologia grega[modifica]

Bona tarda Panellet,

He vist que una part dels déus grecs que hi han a la Viquipèdia els has fet tu i m'agradaria preguntar-t'he aviam si podries donar-li un cop d'ull a aquesta plantilla que estic fent: Plantilla:Mitologia grega, més que res tinc dubtes amb els noms que estan en vermell dels "Protogens".

Gràcies,

Adéu --Castor (disc.) 19:00, 14 juny 2010 (CEST)[respon]

Bon vespre,
Tranquil no fa falta que et disculpis, només faltaria fa l'ullet . La web ja la coneixia l'únic que em porta de volit (com sempre) són les traduccions al català dels noms i llocs, per últim gràcies pels dos llibres, miraré aviam si els veig. I si amb Thesis em referia al Protogen Tesis, no sé perquè no el tenia ben enllaçat
Adéu --Castor (disc.) 21:35, 15 juny 2010 (CEST)[respon]

Trobada[modifica]

Hola, potser t'interessa: Viquipèdia:La_taverna/Arxius/Novetats/Recent#Viquitrobada_informal_a_Sabadell. – Leptictidium (nasutum) 19:33, 16 juny 2010 (CEST)[respon]

article marc[modifica]

potser t'interessa omplir Organisme model com a marc de les espècies que aneu fent --barcelona (disc.) 17:47, 6 ago 2010 (CEST)[respon]

llistes de peixos[modifica]

no entenc per què apareix la subcategoria de peixos per territori si no depèn d'una més gran, la de llistes de peixos no conté cap article --barcelona (disc.) 20:14, 3 oct 2010 (CEST)[respon]

Lepti is back![modifica]

Ei, Panellet! Com van les coses per aquí i pel Delta de l'Ebre? L'altre dia vaig tenir un alumne (ara faig d'instructor lingüístic) que em parlava dels peixos tropicals i em vaig recordar de tu. Salut! – Leptictidium (nasutum) 17:10, 11 oct 2010 (CEST)[respon]

Llistes de peixos[modifica]

Ei, Panellet! He vist que has fet un munt d'articles de llistes de peixos, si em permets ara mateix en recategoritzaré alguns per fer Categoria:Llistes de peixos per mar, t'ho dic perquè si fas més llistes de peixos de X mar que els categoritzis allà directament. A part d'això, també estaria bé crear una plantilla per enllaçar tota aquesta mà d'informació. A tu com et sembla? --Catalaalatac (Parlem-ne) 21:04, 21 oct 2010 (CEST)[respon]

Ei saballut! Com va això Panellet? Si tens un moment, ves a Categoria:Llistes de peixos per territori. Allò que volia categoritzar ja està Fet Fet!. A més fixa't que he creat plantilles de navegació per illa, mar i país. Són aquí: {{Llistes de peixos per illa}}, {{Llistes de peixos per mar}} i {{Llistes de peixos per país}}. També es podrien fer les plantilles de llistes de peixos per llac i per riu. Si en tinc ganes ja ho faré. Per cert, ara mateix hi ha 99 llistes diferents de peixos però seria molt interessant i realment una gran obra anar omplint poc a poc aquestes plantilles amb més enllaços blaus cap a més llistes. Apa, que vagi bé. Que fas molt bona feina! --Catalaalatac (Parlem-ne) 03:05, 23 oct 2010 (CEST)[respon]
Ei noi, què dius? Ja he creat una altra plantilla, la de {{llistes de peixos per riu}}. També he afegit enllaços des de les plantilles en sí cap a les altres plantilles. Ja ho veuràs. He vist però que a tots els articles de rius hi has afegit l'enllaç corresponent. Un altre cop fixa't-hi, siusplau. No es posa "" Vegeu-NE també" sinó simplement "Vegeu també". Si pots intenta-ho canviar que fa mal als ulls. També crec que hauries de dir el país o països per on passa, per situar-lo geogràficament. Dius: "Aquesta llista de peixos del riu Níger inclou les 260 espècies de peixos que es poden trobar al riu Níger, ordenades per l'ordre alfabètic de llurs noms científics" sense mencionar a on coi és el riu. Penso que seria més apropiat un "[...] al riu Níger , a Guinea, Mali, Níger i Nigèria, ordenades [...]". I una altra cosa. Quan facis nous articles no els categoritzis a "llista de peixos per tal" només, posa'ls també a la categoria d'on es troben geogràficament. Per exemple, el Riu Iang-Tsé, també va a Categoria:Xina. Així és més fàcil de trobar. Ja parlarem. --Catalaalatac (Parlem-ne) 17:37, 23 oct 2010 (CEST)[respon]
Ei Panellet! Ja he creat la planilla que faltava ({{Llistes de peixos per llac}}). Ja saps, simplement sàpigues que cada nova llista de peixos que facis la insereixis a la plantilla corresponent. I siusplau, digues a quin país correspon cada riu, llac, illa o mar. Pensa que el lector ha d'ubicar els peixos a algun lloc. Ja parlarem, que vagi bé. --Catalaalatac (Parlem-ne) 15:45, 27 oct 2010 (CEST)[respon]

Far West[modifica]

S'ha sotmès a avaluació l'article Far West en el que vos heu contribuït. Sou convidat a llegir-lo i opinar sobre què us sembla i/o contribuir a millorar-lo. Moltes gràcies.--Climent Sostres (disc.) 01:05, 28 oct 2010 (CEST)[respon]

Felicitats![modifica]

Ei Panellet! Felicitats per haver acabat tots els Cottus. Si t'hi fixes ara mateix és el millor article de qualsevol viquipèdia, i el més complet, bé de fet, l'únic que té totes les subespècies de Cottus.
Per cert, potser t'interessa aquesta discussió. És sobre l'ús de les plantilles, que últimament se n'estan fent moltes. A veure si aconseguim arribar a un consens en el tema. Moltes gràcies. --Catalaalatac (Parlem-ne) 18:14, 29 oct 2010 (CEST)[respon]

Fringíl·lid[modifica]

Hola, com va?. Mira, que estava mirant d'incloure articles sobre els gèneres de la família dels fringíl·lids, i he vist que l'article principal de la família és teu. Resulta que jo faig servir la classificació del COI, i crec que tu vas utilitzar la de Clements. Aquesta família ha patit alguna reestructuració des que s'han generalitzat els anàlisis genètics. Vull demanar-te permís per adaptar la classificació que figura a l'article, a la de l'IOC. Això ho necessitaria per a referenciar els diferents gèneres a l'article sobre la família. Gràcies.--Nelo (disc.) 11:14, 21 nov 2010 (CET)N'estic molt agraït per la teua confiança. T'ho dic de veres.--Nelo (disc.) 07:52, 22 nov 2010 (CET)[respon]

els 1000[modifica]

un dels articles que podem pujar per contribuir al projecte dels 1000 és Oceà Antàrtic, mira la secció de vida, segur que pots afegir-hi coses --barcelona (disc.) 10:40, 23 nov 2010 (CET)[respon]

gràcies!--barcelona (disc.) 11:52, 26 nov 2010 (CET)[respon]
De la mà de la petició de barcelona, potser també li podries donar una empenta al mateix tema de la vida marina, a l'article "generals" dels Oceans. Gràcies! --Solde (disc.) 14:52, 2 des 2010 (CET)[respon]

Usuari Autopatrullat[modifica]

Apreciat Panellet via VP:PA s'us han concedit els drets d'usuari autopatrullat. --Marc (Mani'm?) 16:37, 29 nov 2010 (CET) [respon]

A mi no ... si de cas a en Pau :P ... --Marc (Mani'm?) 16:53, 29 nov 2010 (CET)[respon]
fa l'ullet Pau Cabot · Discussió 18:43, 29 nov 2010 (CET)[respon]

Bon Nadal[modifica]

BBBBB OOOOO N N N N A DDDD A L
B B OO OO NN N NN N A A D D A A L
BBBBB OO OO N N N N N N A A D D A A L
B B OO OO N NN N NN AAAAAAA D D AAAAAAA L
BBBBBB OOOOO N N N N AA AA DDDD AA AA LLLLL

I feliç ninou! --Bestiasonica (disc.) 12:24, 25 des 2010 (CET)[respon]

Espero que acabis de passar unes bones festes i que el nou any t'ompli d'alegria. --Lluis_tgn (disc.) 14:08, 26 des 2010 (CET)[respon]

...i bon any![modifica]

Hola! Ja deus haver vist que l'article islam ha estat ampliat i reestructurat. La majoria de les teves intervencions, com que estaven molt bé, les he traslladades a d'altres articles. El problema és que no cites fonts o referències. Si les recordes, podries indicar-les a l'article fàlsafa, si et plau? Gràcies i bon any!--Hinio (disc.) 20:44, 18 gen 2011 (CET)[respon]

Avaluació[modifica]

Hola Panellet, passo només a dir-te que acabo de presentar a l'avaluació un nou article que vaig crear fa poc. Es tracta de la Pista Coberta d'Atletisme de Catalunya. Tot i que no hi té res a veure amb el tema que tu toques normalment, com que ets de Sabadell he pensat que potser el tema et tocarà més de prop. Si tens un moment podries passar a fer-hi un cop d'ull i avaluar-lo? Moltes gràcies. --Catalaalatac (Parlem-ne) 17:57, 24 gen 2011 (CET)[respon]

Ei nano, quina rapidesa. Doncs res, què t'he de dir? Que espero la teva resposta i ja em diràs el què. I igualment, molt bon 2011! --Catalaalatac (Parlem-ne) 18:03, 24 gen 2011 (CET)[respon]
Per cert: any nou, pàgina de discussió nova. O és que la penses allargar eternament? xD --Catalaalatac (Parlem-ne) 18:07, 24 gen 2011 (CET)[respon]

Almodi / Almodí ?[modifica]

Hola Panellet. Suposo que ja hauràs notat que estic afegint la referència del Diccionari d'Història de Catalunya d'ed. 62 a diversos articles de la Viquipèdia. Ara ho anava a fer de l'article Almodí però m'he fixat que al Diccionari va sense accent a la i: Almodi. Per això et volia demanar si pots confirmar personalment que al Diccionari de la Catalunya Medieval d'en Bolòs porta l'accent o no (que no fos una petita errada de mecanografia). Moltes gràcies!--Galazan (disc.) 21:16, 28 feb 2011 (CET)[respon]

fal·lus impúdic[modifica]

Tinc dubtes sobre l'existència d'aquest terme "fal·lus impúdic" per a designar l'ou del diable.--KRLS , (disc.) 09:51, 14 març 2011 (CET)[respon]

Categoria petita a Lacantuniidae[modifica]

Recorda: S'ha consensuat al que les categories continguin un mínim de cinc elements existents. Pots trobar-ne més informació aquí.

Les que en tinguin menys seran eliminades pel procediment ràpid a no ser que es consensuï una excepció.
Aquest recordatori és en motiu de Categoria:Lacantuniidae. --Pau Cabot · Discussió

També per a Categoria:Triodòntids i Categoria:Austroglanídids. Pau Cabot · Discussió 21:42, 21 abr 2011 (CEST)[respon]

Recordatori d'admissibilitat de: Smoking Stones[modifica]

Recorda: La Viquipèdia és una enciclopèdia no una base de dades o un lloc per a fer promoció. En crear un nou article s'haurien de comprovar els criteris d'admissibilitat («que hagi rebut cobertura significativa en fonts fiables i independents del subjecte»). Cal mirar d'aportar referències de fonts fiables que no estiguin implicades directament amb el propi objecte de l'article.

Si no s'aporten referències de terceres parts independents l'article podria entrar en un procés de fusió o esborrament. Demanem calma durant les discussions per intentar cercar el consens a l'hora de defensar els teus arguments o rebatre els dels altres usuaris.
Aquest recordatori és en motiu de Smoking Stones. --Pau Cabot · Discussió 19:50, 8 jul 2011 (CEST)[respon]

Ordre del gènere Himantura[modifica]

Hola Panellet,

He vist que has modificat l'ordre del gènere Himantura de Myliobatiformes a Rajiformes. Entenc que si la família dels Dasiàtids, pertany a l'ordre dels Myliobatiformes, tots els seus gèneres i espècies, també. En aquest sentit, he estat corregint les espècies del gènere Dasyatis, ja que entenc que no estaven correctament classificades. Anava de procedir a fer el mateix amb el gènere Himantura i m'he trobat que has canviat l'ordre del gènere. Si no et fa res, ho corregiré.

--Sng (disc.) 13:08, 25 jul 2011 (CEST)[respon]

Certament, hi ha certa controvèrsia en la classificació d'algunes gèneres, famílies i ordres dels batoids. Malgrat tot, he tingut en compte el que es deia als articles Myliobatiformes i Batoidea de la versió anglesa. Concretament, en l'article dels Myliobatiformes es diu literalment el següent: Antigament es trobaven inclosos dins de l'ordre dels raïformes, tot i que estudis filogenètics més recents han demostrat que els Myliobatiformes són un grup monofilètic... Per tant, he optat per corregir la classificació de les famílies i gèneres de rang inferior en funció de la del rang superior, amb la intenció d'evitar dades incoherents. Salutacions. --Sng (disc.) 08:53, 26 jul 2011 (CEST)[respon]

Enllaç redundant[modifica]

He vist que has tornat a incloure l'enllaç del nom científic de Escurçana gegant d'aigua dolça a l'article Himantura. Personalment no l'inclouria, donat que l'article del nom científic és una redirecció a l'article amb el nom vulgar i seria redundant. A més, això ja per motius purament estètics, jo posaria primer el nom científic, sense enllaç, i a continuació, separat per un guió el nom vulgar, amb l'enllaç a l'article. Bàsicament per coherència amb la resta d'espècies del gènere que formen la llista.

Quedaria així:

Posant al davant el nom vulgar o científic, jo trauria l'enllaç del nom científic. --Sng (disc.) 12:50, 28 jul 2011 (CEST)[respon]

L'enllaç redundant estava en el nom científic, no en el vulgar, que en teoria és el que prioritàriament hem de fer servir, en cas de ser possible. Ja ho he corregit. --Sng (disc.) 13:43, 28 jul 2011 (CEST)[respon]

Possible conflicte[modifica]

Hola Panellet,

No t'espantis pel títol. He trobat al Cercaterm que aquesta espècie, en català, rep el nom de Musaranya de Sclater. Resulta que aquest article ja existeix, però segons el seu contingut, el seu nom científic és Myosorex sclateri enlloc de Sorex sclateri. Com que l'article el vas escriure tu, he pensat que calia comentar-t'ho. L'altre article el va escriure en Leptictidium. Jo no tinc prou coneixement com per prendre una decisió. En qualsevol cas, cercaré informació al respecte.

Salutacions. --Sng (disc.) 14:46, 2 ago 2011 (CEST)[respon]

Insectes[modifica]

Bones, he vist que t'estàs dedicant a fer articles sobre insectes. Ara mateix em sembla que només en fem tu i jo i m'agradaria que poguéssim parlar i col·laborar junts per fer articles sobre aquest tema, salutacions --Hinox (disc.) 20:43, 7 oct 2011 (CEST)[respon]

fa relativament poc que estic per aquí, per on podríem parlar? --Hinox (disc.) 22:53, 7 oct 2011 (CEST)[respon]
em sembla que vaig intentar-lo provar un dia (el xat) però per causes qu no recordo vaig fracassar... Bé, doncs, a grans trets, aniré al gra, et vull fitxar temporalment per fer articles sobre lepidòpters. En cas que acceptessis, hauríem d'acordar una organització (alguna cosa com donar-te una llista d'articles per creas i que els creessis i jo els completo, l'inrevès, etc.) i ja et donaria enllaços de webs d'on podries treure informació fiable.--Hinox (disc.) 10:08, 8 oct 2011 (CEST)[respon]
D'acord, doncs si això avisa'm quan acabis amb els articles sobre plecòpters (que per cert, depenent quina viquipèdia posen que hi ha 1900, 2200 o 3x00 espècies...) o quan et vulguis prendre un descans i reprenem aquesta conversa.

M'hi he posati ja ho he aconseguit. T'explico com ho he fet en 3 passos:

  1. Descarregar Xchat i instal·lar-lo.
  2. Un cop instal·lat, s'obra i apareix un llistat de noms (no m'he parat a veure sobre què anaven ni què eren) i a dalt podràs configurar el nick.
  3. En aquest llistat, busques AccessIRC i poses #wikipedia-ca

Amb això ja està tot fet. En total pots tardar menys d'un minut.

Tricolomes[modifica]

Idò si el gènere o la família o l'ordre tenen un nom vulgar, se sol usar aquest nom (per exemple Categoria:Elefants). En tot cas, el que segur que no hi pot haver són les dues categories que descriguin el mateix concepte, que era així com havia quedat. Si creus que s'ha de canviar el nom a l'actual Categoria:Tricolomes, pots proposar-ho amb la plantilla {{Moure}}. Pau Cabot · Discussió 07:23, 27 nov 2011 (CET)[respon]

Pastaza[modifica]

És impossible en molts mots, però quan penjo un article procuro emblaví els vermells. I la geografia m'encanta.--Vulcano (disc.) 12:36, 8 des 2011 (CET)[respon]

Pastaza[modifica]

És impossible en molts mots, però quan penjo un article procuro emblaví els vermells. I la geografia m'encanta.--Vulcano (disc.) 12:37, 8 des 2011 (CET)[respon]

Pastaza[modifica]

És impossible en molts mots, però quan penjo un article procuro emblaví els vermells. I la geografia m'encanta.--Vulcano (disc.) 12:37, 8 des 2011 (CET)[respon]

Pastaza[modifica]

És impossible en molts mots, però quan penjo un article procuro emblaví els vermells. I la geografia m'encanta.--Vulcano (disc.) 12:37, 8 des 2011 (CET)[respon]

Pastaza[modifica]

És impossible en molts mots, però quan penjo un article procuro emblaví els vermells. I la geografia m'encanta.--Vulcano (disc.) 12:37, 8 des 2011 (CET)[respon]

Agrairia si en el futur...[modifica]

Hola Panellet. Agrairia si en el futur en els articles de peixos que creesis comprovessis a on va cada enllaç intern que crees. Per exemple, em trobo ara mateix canviant enllaços de Washington (desambiguació) cap a Washington DC (capital estatunidenca). Ho apreciaria si en el futur simplement puguessis fer petits canvis com aquests per a que altres no tinguin que corregir aquests petits canvis que s'acumulen i acaben sent un nombre impressionant d'articles. Gràcies, i gràcies per les teves contribucions amb peixos, són esplèndides! JaumeBG 17:45, 9 des 2011 (CET)[respon]

Te'n recordes de mi?[modifica]

Bones,

bé doncs, aquí estic de nou per preguntar-te certes coses i per informar-te d'altres. Ja fa un temps vaig parlar amb tu sobre si estaries disposat a col·laborar amb mi per fer articles sobre lepidòpters... doncs bé, de fet ara estic pensant de començar un viquiprojecte sobre aquests (tinc anotat com serà la pàgina, només faltaria el codi pel disseny, en pestanyes) i em pregunto s'hi t'hi voldries implicar. El cas és que jo ara tinc exàmens i si tot va bé hauré d'estar prou inactiu fins a finals de mes.

Bé, la feina seria la mateixa que sense el viquiprojecte (però en cas de que s'arribés a iniciar, serviria per donar ressò), és a dir, creació d'articles sobre espècies (però prou complets). Si estàs disposat a ajudar-me avisa'm, així ens posarem d'acord i sincronitzem la hipotética estrena del viquiprojecte amb l'inici (esperem que massiu, jeje) de creació d'articles. Per cert, si pots fitxar a algú més t'ho agrairia,

salutacions--Hinox (disc.) 17:01, 9 gen 2012 (CET)[respon]

PS: hm... també estaria bé una neteja de la pàgina de discussió si et sembla bé...

Bé, no passa res doncs; de fet ara tinc el tema molt aparcat i fa molts dies que no faig res per aquí. Per cert, si vols fer neteja, simplement vas a modifica i borres el que vulguis.--Hinox (disc.) 12:17, 19 gen 2012 (CET)[respon]
Passa't pel xat, que hem de parlar!. Ves on diu Xat i al quadre groc de l'equerra, clica a CGI:IRC--Hinox (disc.) 20:53, 13 jul 2012 (CEST)[respon]

Bloqueig a es:wp[modifica]

Informar-te que l'usuari Sebsalva ha sigut desbloquejat, i que no és l'usuari de Tomeu Riera, que pareix que era qui t'havia enviat el mail. No són la mateixa persona. De totes formes, aquest Riera perd molt de la seua credibilitat buscant formes de boicotejar el projecte al post del blog de Bibiloni. Salut! --Millars (disc.) 21:28, 24 gen 2012 (CET) PD Per cert a Tomeu Riera se li acaba el bloqueig demà mateix. --Millars (disc.) 21:30, 24 gen 2012 (CET)[respon]

Viquiprojecte:Els 1.000[modifica]

Bon dia, Panellet! Què tal va tot pel Delta de l'Ebre? O ja has tornat a Sabadell? Com possiblement ja saps, s'estan discutint canvis a les normes que faran perdre a la Viquipèdia en català el seu lideratge a la Llista de viquipèdies per mostra d'articles. Tanmateix, encara ens podem "salvar" si ampliem uns determinats articles! Per això agrairíem moltíssim la teva col·laboració. Digue'm quin tipus d'article t'agrada més editar i et proposaré els articles que podries ampliar per ajudar-nos a mantenir el lideratge de la Viquipèdia en català. Gràcies! – Leptictidium; what else? 11:50, 11 feb 2012 (CET)[respon]

Hello. Sorry, cant spek catalan. May i ask you, why you create that list but not category? --Igor Yalovecky (disc.) 16:42, 17 feb 2012 (CET)[respon]

Proves amb nova taula[modifica]

Com he explicat a la Taverna a la versió en anglès hi ha milers d'articles que tenen un tipus de taula automatitzada que aquí no tenia un equivalent. De fet hi ha bots que l'estan canviant, pel que potser acabarà sent la dominant allà. Probablement ja l'hagis vista. Crec que una taula com aquesta et podria anar especialment bé a tu que et centres en fer molts articles d'una part molt concreta dels animals. He editat l'article Satchelliella stammeri com a prova per a què vegis com funciona i en puguis donar l'opinió de si la trobes útil. 88.11.4.156 (discussió) 09:59, 22 feb 2012 (CET)[respon]

I tant. He editat la pàgina Satchelliella bucegiana i hi he posat la plantilla Automatic taxobox amb l'única dada que té i que no es generarà automàticament que és la de l'autoritat. Automàticament s'ha creat una taula amb instruccions (suposo que s'hauria de traduir) dient què s'ha de fer. A sota hi veuràs un missatge dient Unrecognized taxon (fix): si pitges a fix aniràs a parar a una pàgina amb una plantilla ja establerta. Només hi has de posar "species" a rang i "Satchelliella" a parent, i ja estarà tot fet. T'hauria de quedar com a Plantilla:Taxonomy/Satchelliella stammeri. D'aquesta manera si en algun cas vols fer un canvi, per exemple incloent-hi una nova subfamília que no havies tingut en consideració abans, es podrà veure reflectit en tots els centenars de taules que ja s'havien fet i que són dins de la subfamília. Encara falten arreglar detalls de la taula com posar-hi diferents colors. Això dependria d'una plantilla que ara mateix està protegida pels administradors. 88.11.4.156 (discussió) 10:44, 22 feb 2012 (CET)[respon]
He posat unes instruccions massa confuses? 88.11.4.156 (discussió) 11:44, 22 feb 2012 (CET)[respon]

Són diferents per què en una hi diu "| display parents = 10" i així mostra més tàxons. L'he posat primer per què s'assemblés més al que tu feies, però en el segon no l'he posat per què veiessis que realment cal posar-li molt poca cosa per a què la plantilla funcioni. Si no s'especifica només mostra els tàxons més rellevants. En principi tota la informació extra que funcionava amb les taules anteriors també haurien de funcionar amb les noves. Això inclou els paràmetres que indiques. Podria passar que part de la interfície encara estigués en anglès (traduir-ho està sent confús) i que això provoqués algun enllaç trencat que s'hagués d'arreglar sobre la marxa. El que no funciona bé és la informació de la descendència que també és automatitzada (ho pots veure aquí Traquimedusa). He demanat ajuda al que ho va programar a la versió en anglès. Però per a espècies diria que ja és del tot funcional i que es podrà copiar sense problemes les plantilles de la família que es trobin a la versió en anglès. 88.11.4.156 (discussió) 12:23, 22 feb 2012 (CET)[respon]

El súmmum de la ganduleria. Amb la plantilla Speciesbox que he posat per a provar-ho a Satchelliella canariensis ni tan sols cal crear la segona plantilla que et deia. Això sí, només funciona per a espècies, no per a altres tàxons. 88.11.4.156 (discussió) 13:07, 22 feb 2012 (CET)[respon]

"Missatge equivocat"[modifica]

Hola Panellet! Acabo de veure que em volies deixar un missatge i que per error el vas posar a la pàgina de discussió del Gomà. Vaja, això del limfoma de Hodgkin... Almenys cal veure el got mig ple: aquest limfoma és un dels menys perillosos, no? Espero que t'hagis curat definitivament i que mai més no t'hagis de preocupar per això. Ànims i força! Llàstima que no t'haguem vist a la Viquitrobada, t'hem buscat amb un cartell que hi posava "Panellet" i tot! Au, fins aviat. – Leptictidium; what else? 22:00, 3 març 2012 (CET)[respon]

Doncs m'alegro moltíssim que l'última prova et sortís bé i espero que la pròxima també et surti bé... i la següent... i la següent... i així per sempre! :-) A mi m'operen el dia 30. Potser hauria de fer un article i tot... "resecció ileocecal". – Leptictidium; what else? 18:01, 7 març 2012 (CET)[respon]
Tranquil, que no em preocupo... :-) La meva xicota i ma mare estan més preocupades que jo. Per cert, si tens uns minutets, podries mirar-te l'article Miniopterus griveaudi i votar a la votació d'AdQ corresponent? Moltes gràcies!– Leptictidium; what else? 19:44, 7 març 2012 (CET)[respon]

Termcat[modifica]

Gràcies :)

Plantilles Taula taxonòmica[modifica]

Hola Panellet, revisant plantilles he vist una col·lecció de subplantilles de taxocaixes que va crear en Martorell fa força anys "Taula taxonòmica" (Categoria:Infotaules_d'éssers_vius) i que no es fan servir, perquè les que s'utilitzen són les de la família "taxocaixa", que veig que fas servir. He deixat un missatge a la pàgina de discussió de l'usuari Martorell, però com que no és gaire actiu et volia preguntar què et sembla que s'hauria de fer en aquest cas. No tinc cap pressa sobre aquesta qüestió, simplement ho he vist ara i començo a moure el tema fent una primera consulta amb l'autor (en previsió que trigarà a contestar) i comentant-ho a tu i a en Lepti que veig que teniu controlada la temàtica. La idea és donar una mica de temps per obtenir resposta de l'autor, comentar-t'ho i després obrir una consulta a la taverna. --Viaranyestelat (disc.) 12:25, 7 abr 2012 (CEST)[respon]

Subespècies del Bubo bubo[modifica]

Salutacions cordials. Estic repassant els articles sense interviqui...i he observat com hi ha un grapat de subespècies del duc que estan sense correspondència a altres llengües. Quan m'he posat a repassar, he vist que hi havia una discordança entre el nom científic que figurava a l'article català i el nom científic que figurava a la resta d'articles. En concret, als nostres articles les subespècies apareixen com a "Bubo bubo + el que sigui", mentre que a la resta de viquis apareixen només com a "Bubo+el que sigui" (tot i tractar-se del mateix ocell). Suposo que això és un simple criteri de denominació, però donada la meva ignorància ornitològica i taxonòmica, m'estimaria més que tu hi fessis una ullada.

D'altra banda, observo una discordança entre dos articles, a saber:

  • Duc (ocell) (o sigui Bubo bubo) que fa referència a una espècie de mussol gran i
  • Bubo, article que s'ocupa del gènere d'ocells on s'hi encabeix el nostre Bubo bubo

I dic que hi ha una discordança perquè segons el primer article, hi ha una colla d'ocells que són subespècies d'aquesta espècie de "Bubo bubo", mentre que si ens mirem l'article del gènere (o sigui "Bubo"), observem que aquests mateixos ocells (amb un "bubo" menys, això sí), són espècies del gènere Bubo. No ho acabo de veure clar, sincerament. He reanomenat Bubo bubo bengalensis però davant el dubte m'estimo més que tu mateix hi facis una ullada. Gràcies.--MALLUS (disc.) 20:35, 23 abr 2012 (CEST)[respon]

Com va tot?[modifica]

Hola Panellet, què tal? Et deixo un petit missatge per posar-me al dia sobre la teva recuperació. Espero que tot estigui ben encarrilat i et sentis ben en forma! – Leptictidium nasutum 21:02, 28 maig 2012 (CEST)[respon]

Viquitrobada[modifica]

Hola Panellet, què tal? Per la viquitrobada, proposo que els nadius sabadellencs ens trobem a les 9:30 davant de la biblioteca del Vapor Badia. Des d'allí aniríem a buscar els altres viquipedistes a l'estació de Sabadell Rambla i la de Sabadell Centre. Comptem amb tu? – Leptictidium nasutum 08:17, 14 ago 2012 (CEST)[respon]

Bé, ara ja estic menys ocupat i tinc [una miqueta] més de temps per a la Viquipèdia. Què tal va tot? Ja t'han fet les proves? A mi me'n van fer una dijous i va sortir més o menys el resultat que m'esperava - ni el pitjor, ni el millor possible. Però bé, de moment no tinc cap símptoma. – Leptictidium nasutum 16:15, 6 oct 2012 (CEST)[respon]

Llaurador[modifica]

Et podries passar per Discussió:Llaurador? Merci --Davidpar (disc.) 17:30, 30 set 2012 (CEST)[respon]

Llista d'animals venuts als mercats catalans[modifica]

Hola, mestre! He vist que l'article Llista d'animals venuts als mercats catalans està incomplet des de fa uns anys. T'animes a acabar-lo? fa l'ullet --Davidpar (disc.) 10:36, 3 nov 2012 (CET)[respon]

Agulla imperial[modifica]

Tinc un peixet per a tu que t'has passat per alt: l'agulla imperial (Strongylura acus), que l'he trobat remanant el VP:1000 GEC. T'animes a fer-lo fa l'ullet --Davidpar (disc.) 20:15, 16 des 2012 (CET)[respon]

Bones festes[modifica]

Bones Festes i Bon Any nou! --Davidpar (disc.) 19:26, 24 des 2012 (CET)[respon]

Esborrar[modifica]

Hola Panellet. M'estic qüestionant si proposar a esborrar l'article Smoking Stones que feres el 2007. Ara que ja fa 5 anys que el feres, creus que segueix sent admissible a la Viquipèdia? T'animes a millorar-lo o el proposo a esborrar?--KRLS , (disc.) 01:33, 26 des 2012 (CET)[respon]

Satchelliella ussurica[modifica]

Pots mirar Satchelliella ussurica que el tens inacabat? merci.--Arnaugir 17:28, 27 des 2012 (CET)[respon]

assemblea[modifica]

Hi ha assemblea ara mateix al xat., vols venir? --Beusson (disc.) 22:20, 9 gen 2013 (CET)[respon]

Imatges d'animals i fusió[modifica]

Vinc per dues coses no relacionades:

  • Pots passar per Discussió:Cadernera#Fusió?
  • He estat recollint amb bot imatges pels articles sense foto a Usuari:PereBot/Fotos per on manquen i he començat pels animals. De moment ja he revisat i col·locat les imatges que he trobat de mamífers, aus i part dels dinosaures, però veig que em sortiran molts amfibis i probablement molts peixos i no sé si em quedarà esma i temps de revisar-los tots. Potser t'interessa mirar-t'ho tu, perquè la major part són articles fets teus. Si a més vols revisar les imatges que he posat a aus, mamífers i dinosaures, endavant, que segur que n'hi ha alguna d'equivocada.--Pere prlpz (disc.) 23:19, 10 març 2013 (CET)[respon]

Discussió:Estatge montà[modifica]

Pots passar per Discussió:Estatge montà? Gràcies.--Pere prlpz (disc.) 00:32, 19 abr 2013 (CEST)[respon]

Medalla retrospectiva[modifica]

Medalla al Mèrit Mamiferoide atorgada a Panellet pel seu gran treball de creació d'articles de musaranyes, ratpenats i altres mamífers

Bon dia, Panellet! Què tal va tot? Voldria atorgar-te aquesta medalla una mica retrospectiva, ja que la feina la vas fer sobretot el 2007 i 2008, però te la mereixes! – Leptictidium (digue-m'ho a la cara) 09:39, 20 abr 2013 (CEST)[respon]

Noms en català de mamífers[modifica]

Hola bon dia, et voldria preguntar, que crec que saps del tema, sobre buscar noms en català d'animals al Termcat. És que busco escrivint el nom científic i no em surt, he de saber part del nom en català per trobar-ho, i això és impossible. Què en saps del tema?--Manlleus (disc.) 15:52, 22 abr 2013 (CEST)[respon]

Hi ha noms en català que estan en el Termcat i escrivint el nom cientific no surten, en Lepti diu que potser és error seu (problema d'acualitzacio de dades del termcat) i ell ja els hi ha enviat un missatge d'avís. Com que jo estic creant articles de ratpenats i estava posant primer a la plantilla els noms en català, veia que introduint els noms cientifics al termcat no anava en cap. Gràcies per la informació alternativa, però ho agafaria com a última opció, ja que és al termcat és on són gairebé tots els noms en català. De moment vaig fent articles amb els noms en català que més o menys sé, però a lo millor em deixo algun. Salutacions.--Manlleus (disc.) 20:04, 22 abr 2013 (CEST)[respon]

Et necessitem[modifica]

Bona tarda Panellet,

Necessitem reforços: https://ca.wikipedia.org/wiki/Viquiprojecte_Discussi%C3%B3:Els_1.000#Llista_d.27articles_per_pujar_a_30.000

La teva ajuda, per poca que sigui, serà molt agraïda.

Moltes gràcies!

--Davidpar (disc.) 20:35, 3 maig 2013 (CEST)[respon]

Vota per Article de Qualitat (o Bo)![modifica]

Bon dia, us escric aquest missatge per informar-vos que en la Viquipèdia en català hi ha articles que estan en votació per ser distingits per a Article de Qualitat (o Bo en menor mesura). Us convido a fer un cop d'ull per les propostes actuals on ambdós tipus d'articles resulten ser una representació i exemple del millor treball de la Viquipèdia. És possible que cap o alguna d'aquestes propostes no hagi estat encara sotmesa a votació per part vostra. Si considereu que té una certa qualitat, però no assoleix el nivell d'excel·lència que requereix la distinció d'article de qualitat, podeu considerar-lo com un bon article. Sou benvinguts a realitzar aquesta tasca que tant sols us prendran uns pocs minuts, a més que s'agraeix molt, i us dona veu i opinió en aquesta gran comunitat.

Salutacions.--Manlleus (disc.) 18:46, 7 maig 2013 (CEST)[respon]

Bon dia...[modifica]

Acabo de llegir el teu missatge. Lamento no poder-te donar bones notícies, però a l'editorial cada vegada som menys gent, últimament l'única gent que entra la van a buscar directament des de direcció per a "alts projectes", però la tropa i els comandaments intermedis anem desapareixent de mica en mica. De tota manera, sabent que busques feina, si sabés d'alguna cosa ja t'ho faria saber. Una abraçada. --Enric (discussió) 15:12, 28 jul 2013 (CEST)[respon]

Esperem-ho, perquè hi treballo des del 1989... --Enric (discussió) 21:34, 28 jul 2013 (CEST)[respon]

Com va tot?[modifica]

Hola, Panellet! Com van les coses? – Leptictidium (digui, digui) 20:55, 29 jul 2013 (CEST)[respon]

La Laura i jo ens alegrem que estiguis completament restablert. A veure si hi ha sort amb els currículums! Nosaltres no venim a Sabadell fins al novembre, quan vinc per donar una conferència a l'Agrupació Astronòmica. La tinc emparaulada des de fa un any, però tinc tanta feina que l'he hagut d'anar preparant xino-xano! I la meva malaltia no ha passat a la història (per cert, avui he posat l'article que en parla per avaluació!). Finalment, passem revista als peixets de la Viquipèdia: n'hi ha 25.980, amb un marge d'error ben per sota de l'1%. Simplement cal mirar quants articles enllacen a la plantilla {{Taxocaixa peix}}. Hi ha un grapat d'articles de peixos que, en no representar tàxons, no tenen taxocaixa, però em sorprendria que fossin més d'una dotzena.– Leptictidium (digui, digui) 21:20, 29 jul 2013 (CEST)[respon]

Wikidata a les categories[modifica]

Hola Panellet! Pensaràs a posar els interwikis a les categories noves que creïs? http://www.wikidata.org/wiki/Q10138385 Gràcies, Pau Cabot · Discussió 13:07, 10 ago 2013 (CEST)[respon]

Actrius/actors porno[modifica]

Bones, Panellet. He fet un repàs a fons a la categoria d'actors porno, i a alguns dels articles que vas crear o vas editar significativament els he afegit l'avís de "FR" o "FVA", i t'aviso per si pots col·laborar-hi. Recorda que és molt important aportar referències d'allò que s'afirma, que cal tenir molt en compte el tema de l'admissibilitat, i quines són fonts fiables i quines no (com, per exemple, IMDb i qualsevol altra web on la informació sigui editable per qualsevol usuari). Gràcies per endavant. Salut! --Judesba (digues...) 07:55, 25 oct 2013 (CEST)[respon]


Proposta d'esborrament de la pàgina Brittany Andrews[modifica]

Hola Panellet,

S'ha obert una proposta per esborrar la pàgina «Brittany Andrews», que heu iniciat o en què heu col·laborat significativament, per incomplir algun dels criteris de la Viquipèdia després de ser avisat prèviament sense haver-se solucionat.

Esteu convidat a participar en la discussió relativa a aquesta proposta. Si no esteu familiaritzat amb el procés, podeu llegir-ne les normes i polítiques a «Viquipèdia:Esborrar pàgines». Per qualsevol dubte, podeu deixar-me un missatge, formular-lo a la La taverna o, directament, al xat. No us ho prengueu com una qüestió personal, intenteu entendre'n els motius i demaneu-ne aclariments si cal. --Judesba (digues...) 19:57, 18 des 2013 (CET)[respon]

Un senzill vers de Nadal[modifica]

« Que aquest cicle anual que aviat es clou,
sigui el germen del que aviat ens neix.
Que els bons sentiments facin un bon feix.
Tingueu Bones Festes i Bon Any Nou.
»
Bestiasonica: Nadal 2013

Viquiprojecte:Llegir en català[modifica]

Hola, fa un parell de dies va començar el Viquiprojecte:Llegir en català a la Viquipèdia, un viquiprojecte per animar-vos a llegir en llengua catalana i a conèixer els autors que publiquen llurs obres en català. He vist que tens l'etiqueta {{Plantilla:Lector}} al teu perfil d'usuari i he pensat que potser et podria interessar col·laborar-hi. Els 3 participants més actius del concurs tindran 3 lots de llibres en català. T'hi apuntes? Fins aviat! --Kippelboy (disc.), en nom d'Amical Wikimedia, 10:03, 21 gen 2014 (CET)[respon]


Duc (ocell)[modifica]

Hola Panellet! He vist que ets l'autor de la creació de les subespècies de Duc (ocell). Et comento que aquests articles s'han proposat de fusionar i estaria bé que t'hi passessis a participar el debat de fusió o a ampliar una mica els diferents articles que són una mica justos.--KRLS , (disc.) 01:03, 3 feb 2014 (CET)[respon]

Viquirepte d'estiu Comentari[modifica]

Hola Panellet! El viquirepte d'estiu d'enguany va d'espècies. Aquest cop, pretenem ampliar aquelles espècies que només tenen una frase i poc més. Estaria bé que t'hi passessis a donar un cop de mà Viquiprojecte:Viquirepte/estiu2014.--KRLS , (disc.) 20:26, 15 ago 2014 (CEST)[respon]

Bases de dades taxonòmiques[modifica]

Hola Panellet. Per tal d'estandarditzar els enllaços externs i simplificar-los, vàrem crear la plantilla {{Bases de dades taxonòmiques}}. Crec que te pot anar molt bé pels teus peixos. Te deix aquí un exemple de com usar-la. Gràcies, Pau Cabot · Discussió 20:45, 25 ago 2014 (CEST)[respon]

Compta, a més, que la plantilla afegeix automàticament algunes bases de dades si l'identificador és a Wikidata. Per estalviar feina, et suggereixo posar la plantilla sense paràmetres per veure quines surten soles i després afegir manualment els paràmetres de les altres que calguin. A l'exemple d'en Pau, la plantilla funcionaria igual sense el paràmetre ITIS que també és a Wikidata.--Pere prlpz (disc.) 09:39, 28 ago 2014 (CEST)[respon]
Panellet, podries dedicar una estona a ampliar Conger ceramensis i Conger monganius.--KRLS , (disc.) 13:30, 28 set 2014 (CEST)[respon]

Distinció d'articles[modifica]

Hola bon dia, sóc en Manlleus, em passo per aquí per comentar que tenim propostes d'articles per a ser distingides com a Articles de Qualitat o Bo. Encara que no siguin temes que toquis o que en tinguis domini potser seria una bona idea ajudar als altres per a que prosperi el seu treball. Potser, et pot treure uns minuts a mirar o revisar alguns dels articles però tots sabem que comentar i finalment votar és gratuït, el que resultaria de gran ajuda i contribució als usuaris que hi han col·laborat. Si poguéssim reduir els articles en avaluació per encarar-los en la votació, deixaríem pas a nous articles, agilitzant el procés. Com que has contribuït en algun moment en els articles de qualitat, m'ha semblat bé comentar el seu estat actual. Actualment tenim 13 articles en avaluació i 9 en votació. Moltes gràcies per llegir. Salutacions,--Manlleus (disc.) 22:26, 9 oct 2014 (CEST)[respon]

Margalef[modifica]

Bones, com que edites sobre temes relacionats amb la matèria, t'informo de la propera Viquipèdia:Viquimarató Ramon Margalef que tindrà lloc a Barcelona el dia 29 de novembre. Vindràs? :-)--Kippelboy (disc.) 15:41, 5 nov 2014 (CET)[respon]

Pedagogia, viquimarató i viquiprojecte[modifica]

Hola, he vist que vas estudiar magisteri i que has editat alguns temes relacionats amb pedagogia, tenim un Viquiprojecte Pedagogia per coordinar-nos (veuràs que tenim feina per fer!) i el proper dissabte 13 de desembre de 2014 al matí farem una Viquimarató a Mataró per millorar continguts sobre Renovació Pedagògica. Si vols col·laborar en una cosa o l'altra seràs molt benvingut! -- Dvdgmz(Escriu-me) 14:01, 4 des 2014 (CET)[respon]

Quinzena de la Qualitat[modifica]

Bones! El 22 de desembre comença la Gran Quinzena Anual de la Qualitat, en la que espero que participis. Encara som a temps d'afegir modificacions, si ho creus necessari, i et recordo que pots apadrinar categories. Moltes gràcies! --Panotxa (disc.) 09:36, 14 des 2014 (CET)[respon]

Cladus[modifica]

Hola Panellet! A Categoria:Pàgines amb arguments duplicats en utilització de plantilles hi ha pàgines que fan servir plantilles a les quals s'ha informat més d'una vegada un mateix paràmetre. M'he trobat molts articles d'animals creats per tu, ja fa anys, quan èrem més joves ;), en els quals s'informa més d'una vegada el paràmetre Cladus o Clade. Voldria preguntar-te com creus que caldria tractar aquesta repetició. Fins a on he sabut mirar, a la plantilla {{Taxocaixa artròpode}} no hi ha cap paràmetre de "Clade" i, per tant, aquesta informació no es mostra ni es fa servir. No obstant, els paràmetres estan informats i algun significat deuen tenir, per la qual cosa esborrar-ho crec que seria perdre informació valuosa. Des del meu desconeixement, creus que podríem canviar això:

| cladus = [[Dicondylia]]
| cladus = [[Pterygota]]
| cladus = [[Metapterygota]]

, per això altre?:

| cladus = [[Dicondylia]], [[Pterygota]], [[Metapterygota]]

He mirat als interviquis (l'exemple correspon a Acroneuria arenosa) i no tenen aquests clades informats. Mercis! -Aleator (disc.) 19:42, 7 abr 2015 (CEST)[respon]

Acabo de veure que això ja es va tractar a Viquiprojecte_Discussió:Arbre_de_la_vida#Paràmetre_cladus, així que no cal que em responguis. Salutacions. -Aleator (disc.) 21:12, 13 abr 2015 (CEST)[respon]

De ratpenats i plantilles[modifica]

Quina gran feina que estàs fent amb els reanomenaments de ratpenats! Ets un crac i ja et trobàvem a faltar pel regne dels mamífers. Creus que podràs actualitzar les plantilles de navegació de ratpenats perquè apuntin als articles reanomenats i no als títols antics? Gràcies! —Leptictidium (digui, digui) 10:16, 3 maig 2015 (CEST)[respon]


Proposta d'esborrament de la pàgina «Confraria del Cava de Sant Sadurní d'Anoia»[modifica]

Hola Panellet,

S'ha obert una proposta per esborrar la pàgina «Confraria del Cava de Sant Sadurní d'Anoia», que heu iniciat o en què heu col·laborat significativament, per incomplir algun dels criteris de la Viquipèdia després de ser avisat prèviament sense haver-se solucionat.

Esteu convidat a participar en la discussió relativa a aquesta proposta. Si no esteu familiaritzat amb el procés, podeu llegir-ne les normes i polítiques a «Viquipèdia:Esborrar pàgines». Per qualsevol dubte, podeu deixar-me un missatge, formular-lo a la La taverna o, directament, al xat. No us ho prengueu com una qüestió personal, intenteu entendre'n els motius i demaneu-ne aclariments si cal. --Panotxa (disc.) 06:09, 5 juny 2015 (CEST)[respon]

Taxocaixa artròpode[modifica]

A la categoria de seguiment Categoria:Pàgines amb arguments duplicats en utilització de plantilles hi ha bastants articles que has creat. El problema és que tenen la plantilla {{Taxocaixa artròpode}} amb el paràmetre "cladus" definit 3 vegades, però a més aquest paràmetre no fa res perquè no està definit a la plantilla. Té algun sentit aquest paràmetre per triplicat? --V.Riullop (parlem-ne) 10:05, 14 jul 2015 (CEST)[respon]

Riu Eufrates[modifica]

Hola Panellet, Si que hi va! disculpa, error meu que ja he corregit. --Xbosch (disc.) 17:44, 24 ago 2015 (CEST)[respon]

Coordenades dels arbres[modifica]

He estat mirant d'aprofitar les coordenades UTM dels arbres per posar coordenades als articles, però no m'acaba de quadrar. Diu el llibre en quin sistema són les coordenades? ED50, WGS84 o ETRS89? Mirant els mapes i les fotos aèries, en alguns arbres em lliga un sistema, en d'altres sembla que me'n lliga un altre, i en altres com l'àlber de les Cases de Barbens no me'n lliga cap (aquest també podria ser un error en copiar les coordenades del llibre).--Pere prlpz (disc.) 11:40, 4 oct 2015 (CEST)[respon]

Viquitrobada 2015[modifica]

Biblioteca Carles Rahola de Girona

Bones Panellet, com va tot? Ens veurem enguany a la Viquitrobada 2015 els propers 14 i 15 de novembre a Girona? No t'he vist a la llista d'inscrits encara. Vine! que la farem grossa! :-)--Kippelboy (disc.) 17:35, 23 oct 2015 (CEST)[respon]

Una pena que no puguis venir! Espero que per a la propera et milloris! I mentrestant a crear articles per al repte 500mil :) --barcelona (disc.) 18:58, 1 nov 2015 (CET)[respon]

Felicitacions[modifica]

Bon natalici de l'any que ve. Que sigui profitós per a tothom mainstreamers i outsiders. Salut!
Bestiasonica: enraonem? 22:11, 23 des 2015 (CET) [respon]

Referències[modifica]

Hola@Panellet:, he cercat casualment dos artícles teus sobre mitologia: Gorge (filla de Megareu) i Enàrete. M'he donat compte de que poses una Bibliografia, podríes dir-me si el contingut escrit està tret d'aquesta bibliografia? Així podrém canviar-ho per referències, i referenciar-ho, que sempre és més fiable. Ja que veig que no referencies el contingut escrit...--Metralleta95 (disc.) 18:54, 5 feb 2016 (CET)[respon]

Obra derivada no atribuïda[modifica]

Hola, Panellet. Quan tradueixis contingut d'una altra Wikipedia o facis una obra derivada d'una altra Wikipedia, no has d'oblidar mai atribuir l'origen del contingut, ja que el contingut de Wikipedia no està en domini públic. es:José Joaquín Landerer vs Josep Joaquim Landerer.

« Força catòlic, de formació autodidacta[1] i defensor d'un pensament creacionista (oposat al darwinisme[2]), va evolucionar cap a postures transformistes o transmutadores de les espècies (una teoria biològica que explica l'aparició de les diverses espècies a partir de transformacions successives).[3] »
  1. Martínez Naveira, Antonio, 1998. Sobre la historia de las matemáticas en Valencia y en los países mediterráneos: Lección magistral de apertura de curso. Lecciones magistrales. Universitat de València. ISBN 9788437034898. Pàgs. 221-225.
  2. Pelayo López, Francisco, 1999. Ciencia y creencia en España durante el siglo XIX: la paleontología en el debate sobre el darwinismo. Consell Superior d'Investigacions Científiques. ISBN 9788400078492. Pàgs. 221-225.
  3. Gozalo Gutiérrez, R.; Navarro Brotons, V., 1996. "José Joaquín Lánderer (1841-1922): entre creacionismo y transformismo». Geogaceta (19). Pàgines 185-186. ISSN 0213-683X. [1]
« Profundamente católico,[1] de formación autodidacta[2] y defensor de un pensamiento creacionista, opuesto al darwinismo,[3][1] evolucionó a posturas transformistas.[1] »

Per cert, vas oblidar la referència a la part de catòlic. Salutacions. Strakhov (disc.) 22:00, 7 feb 2016 (CET)[respon]

Obra derivada de font sense llicència lliure, possible plagi[modifica]

Quan no tradueixis d'una Wikipedia (una obra amb llicència lliure) sinó d'una pàgina amb tots els drets reservats com Biografies i vides (© Biografías y Vidas, 2004-2016), per contra, no n'hi ha prou que atribueixis l'origen, perquè les obres derivades no estan permeses amb aquest tipus de fonts:

« En el campo de la astronomía sus mejores contribuciones son las referentes a los satélites de Júpiter, tema que le ocupó muchos años. A partir del estudio de la polarización de la luz solar reflejada en la luna llegó a la conclusión de que se trataba de un satélite muerto, en una investigación de gran originalidad. »
— Biografías y vidas
« En el camp de l'astronomia, les seues millors contribucions són les referents als satèl·lits de Júpiter, tema que li va ocupar molts anys. A partir de l'estudi de la polarització de la llum solar reflectida a la Lluna va arribar, en una investigació de gran originalitat, a la conclusió que es tractava d'un satèl·lit mort. »
— Panellet

Per tant, et aconsellaria alterar bastant més la redacció per allunyar l'ombra de l'obra derivada. Salutacions. Strakhov (disc.) 22:27, 7 feb 2016 (CET)[respon]

Problemes de drets d'autor: Josep Joaquim Landerer[modifica]

Agraïm les teves contribucions, com a Josep Joaquim Landerer, però malauradament hi ha un problema per verificar que realment és un material lliure. No podem acceptar text o imatges copiats d'algun altre lloc incompatible amb la nostra llicència d'ús. Aquest article sembla que s'ha copiat de http://www.biografiasyvidas.com/biografia/l/landerer.htm, i per tant podria ser una violació dels drets d'autor. De forma preventiva, el contingut serà esborrat en breu.

Si creus que l'article no és una violació dels drets d'autor, o si tens un permís del titular legítim per alliberar-lo sota una llicència compatible amb la CC-BY-SA 3.0, pots seguir les següents instruccions:

  • Si tens permís de l'autor, deixa un missatge explicant-ho a Discussió:Josep Joaquim Landerer i envia un correu electrònic amb la confirmació del permís a "info-ca (arrova) wikimedia (punt) org". Pots veure la pàgina d'autoritzacions per a més informació.
  • Si en la font original hi ha algun avís legal que digui que es pot utilitzar sota la llicència de Creative Commons Reconeixement i Compartir-Igual, en versió 3.0 o posterior, o bé que està en domini públic, pots deixar un missatge a Discussió:Josep Joaquim Landerer amb un enllaç a aquest avís legal. Pots veure les compatibilitats amb la nostra llicència a Ajuda:Republicació/Copyleft.
  • Si ets el titular dels drets: envia un correu electrònic, des d'una adreça que es pugui identificar amb la publicació original, a info-ca(arrova)wikimedia(punt)org i amb una declaració explícita de cessió sota les llicències GFDL i CC-BY-SA, o com a mínim la segona. Deixa una nota a Discussió:Josep Joaquim Landerer dient que ja l'has enviat. Pots veure Ajuda:Republicació/Autor de text.

Cal tenir en compte que és possible que el text s'hagi de modificar per a que tingui un to enciclopèdic i que s'adapti a una estructura i estil. A més, formalitzar un permís no és garantia de que sigui acceptat si no compleix amb les nostres polítiques i normes.

Esperem la teva comprensió i que segueixis col·laborant a la Viquipèdia però, si us plau, soluciona o evita aquests problemes.--Strakhov (disc.) 18:40, 11 feb 2016 (CET)[respon]

"© Biografías y Vidas, 2004-2016". Doble llicència, cas dubtós. Gràcies en qualsevol cas. Però anem, és tan senzill com quan se li escriu a la seva pàgina de discussió, respondre, en lloc de no dir ni mu. Vostè veurà si li sembla adequada la llicència de Biografies i Vides, no vull anar més enllà. Això sí, l'obra derivada de Wikipedia en espanyol cal assenyalar-la. D'altra banda, si es considera acceptable la doble llicència de Biografies i Vides (a més d'una font fiable) és possible que no sigui suficient amb, simplement, citar com a referència amb número volat, i calgui indicar l'obra derivada a la part inferior de l'article o en el resum d'edició. Perdó per la meva català així aixà. Salutacions. Strakhov (disc.) 23:00, 11 feb 2016 (CET)[respon]

Joan Rebull[modifica]

He vist que has redirigit Joan Rebull Torroja a Joan Rebull i Torroja, argumentant que la GEC ho escriu així. Fonts més "properes" a l'artista, no inclouen aquesta "i" entre cognoms, com per exemple el Mapa de Recursos culturals de la Diputació de Tarragona http://www.diputaciodetarragona.cat/marc/web/diputacio-de-tarragona/reus/joan-rebull o el catàleg del Museu Deu http://www.museudeu.com/biografies/rebull-torroja-joan/ . A més, Joan Rebull no va usar mai la i entre cognoms, com ho mostren diverses publicacions que en fan referència ( per exemple https://www.tarragona.cat/patrimoni/fons-documentals/arxiu-municipal-tarragona/fitxers/altres/coleccio_arxiu_municipal/12-cataleg-de-la-colb7leccio-de-pergamins-de-lajuntament-de-tarragona on explica el paper de Joan Rebull en la preservació de pergamins a la guerra civil, però n'hi ha d'altres). L'Enciclopèdia Catalana, en un moment donat va acordar incloure la "i" en una majoria de personatges biografiats per tal de donar una pàtina de catalanitat a les ressenyes. Potser es podria corregir la inclusió d'aquesta "i"? --Magenri (disc.) 07:02, 24 feb 2016 (CET)[respon]

Arran de Valerio Zurlini[modifica]

Entre les modificacions que has fet, hi ha les de posar enllaç intern als diferents anys. Personalment, crec que no aporta res als articles i potser fa temps hi va haver una discussió sobre el tema. Jo, en tot cas, els trec quan passo per articles amb aquests enllaços. Però vaja, si coneixes jurisprudencia sobre el tema... --Pallares (disc.) 14:52, 8 abr 2016 (CEST)[respon]

Enllaçar categories noves[modifica]

Hola Panellet Quan creïs noves categories, recorda d'enllaçar-les amb les seves equivalents en altres llengües. Pots fer-ho clicant a baix de tot a l'esquerra on posa Afegeix enllaços. Pau Cabot · Discussió 18:51, 17 abr 2016 (CEST)[respon]

Infotaula pel·lícula[modifica]

Si hi vols dir la teva...[13] --Pallares (disc.) 10:15, 7 ago 2016 (CEST)[respon]

Viquimarató Art i artistes de Sabadell[modifica]

Bon dia! El proper dia 19 fem una Viquimarató sobre Art i artistes de Sabadell a la Biblioteca Vapor Badia. T'hi animes?--Kippelboy (disc.) 10:03, 10 nov 2016 (CET)[respon]

Sobre la mida de les referències[modifica]

Bon dia i bon any! Et convido a que et passis per aquest tema de conversa sobre la mida de les referències, per tal que puguis donar la teva opinió al respecte! --Yuanga (disc.) 13:29, 8 gen 2017 (CET)[respon]

Llista de dibuixants catalans (1888-1929)[modifica]

N'he proposat l'esborrat atès que com diu la discussió de l'article, el criteri d'inclusió és arbitrari i tots els artistes tenen article propi, res que no quedi definit en les categories--Panotxa (disc.) 07:08, 1 gen 2018 (CET)[respon]

Translation request[modifica]

Hello.

Can you translate and upload the article en:List of birds of Azerbaijan in Catalan Wikipedia?

Yours sincerely, Karalainza (disc.) 19:37, 21 abr 2020 (CEST)[respon]

La Castellassa de Can Torres[modifica]

Hola Panellet!

Fa uns dies m'he posat a ampliar l'article sobre la Castellassa de Can Torres. Veient que ets de Sabadell i que has creat articles com la pinassa del Dalmau o la pinassa de la Soleia de Matalonga, m'imagino que la deus conèixer. :)

Bé, et volia fer saber que, tot i que veig que fa temps que no edites, si vols, podries col·laborar en aquest article, que estic millorant i ampliant amb l'objectiu que sigui Article bo o de qualitat. Veuràs que m'estic basant molt en els dos llibres de l'Òscar Masó i Garcia "La Castellassa de Can Torras. Història, tradició i llegenda" i "Descobrint la Castellassa de Can Torras i els seus voltants", l'obra de referència més completa sobre la Castellassa. Però potser passo per alt alguna altra font o hi ha llibres que desconec que també en parlen. En tot cas, qualsevol ajuda serà benvinguda.

Salut i muntanya! --Catalaalatac 03:00, 9 nov 2020 (CET)[respon]