Usuari Discussió:Victor M. Vicente Selvas

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Us donem la BENVINGUDA
Ajuda
Manteniment
Comunitat
Polítiques
Modifica


Hola Victor M. Vicente Selvas! Sigueu benvingut/da a la Viquipèdia i al coneixement lliure. Us encoratgem especialment, abans de res, a visitar la introducció per a un començament fàcil en tres senzills passos somriure. Si preferiu aprendre mitjançant un tutorial, podeu seguir el curset d'autoaprenentatge.

Aquesta és la pàgina de discussió del vostre compte d'usuari, que us servirà per a rebre missatges d'altres col·laboradors. Per a contestar, no ho feu a la vostra pàgina de discussió sinó a la pàgina de discussió de l'usuari que us ha escrit. A més, teniu la vostra pàgina d'usuari, on podeu posar les vostres dades, interessos, etc.

També seria convenient que llegíssiu els Cinc Pilars de la Viquipèdia i el llibre d'estil per a tenir una visió general i sintètica de les polítiques elementals que cal respectar per a poder editar en aquest projecte. És molt fàcil; bàsicament, cal utilitzar el sentit comú, respectar tothom, fonamentar les edicions en fonts comprovables i de qualitat i respectar el punt de vista neutral.

Si voleu trobar idees per a contribuir al projecte, visiteu el Portal del Viquipedista, on podreu coordinar-vos amb la resta dels viquipedistes. Així mateix, disposeu també de la taverna, per plantejar-hi els vostres dubtes, suggeriments o comentaris. Podeu signar en les discussions amb el botó de signatura de dalt de la barra d'edició Icona per a signar, o bé amb el codi --~~~~.

Podeu visitar el Viquiprojecte Babel per a classificar-vos segons els idiomes que conegueu o a la pàgina d'Etiquetes d'usuari per a descriure-us. També podeu afegir-vos a la llista de viquipedistes, o connectar-vos al xat per a coordinar la feina de forma ràpida.

Viquipèdia és un projecte col·laboratiu multilingüe. Si voleu traduir un article d'un altre idioma abans d'ampliar-lo i millorar-lo esteu seguint perfectament l'esperit del projecte. Per fer traduccions us pot ajudar l'Amical-bot. Visiteu la seva pàgina on s'explica com fer-lo servir.


Consell del dia: Podeu proposar una pàgina per a que un administrador l'esborri. Per a fer això, editeu la pàgina que voleu que s'esborri i poseu-hi {{destrucció|motiu per a esborrar la pàgina}}.}}

Non-Catalan? Ca-0? See Babel ca-0 and our welcome in English.

Voleu comentar aquest missatge?

--Joanot Martorell 10:33 9 set, 2005 (UTC)

signatures[modifica]

hola Victor M.,

veig que estàs signant els articles que crees. la filosofia de la wikipèdia és no signar cap aportació que fem als articles.

on sí que cal signar és en les pàgines de discussió i en la taverna.

benvingut i bona edició!

--Guillɘmesponsum 11:15 9 set, 2005 (UTC)

Port[modifica]

Hola Victor M.!

Penso que l'article que has fet sobre "port", que de continguts està molt bé, s'hauria de separar en diversos. Aquest és el costum que hi ha a la viquipèdia: que un article correspongui a un sol concepte. Si un mot pot designar diversos conceptes se'n fa una pàgina de desambiguació. Quan són igualment importants, l'entrada principal ja desambigua. Per exemple: Limburg. Quan una de les entrades és prepoderant, llavors es mereix el nom principal (exmp: botifarra, cullera) i una altra pàgina que és de desambiguació porta als altres significats: botifarra (desambiguació), Cullera (desambiguació).

En el cas de port, jo personalment reservaria a la infrastructura marítima el "port" a seques, i deixaria "port (desambiguació)" com el lloc des d'on accedir al concepte informàtic, a l'estètic/botànic i fins hi afegiria el de "coll entre muntanyes". Però vaja, això és la meva opinió personal, tu pots pensar que tots són igual d'importants o escollir-ne un altre... no ho toco perquè al cap i a la fi suposo que t'hi sents lligat.

Altre cosa: al final dels articles cal posar-hi una categoria, que és com una etiqueta per tenir-los ordenats i classificats. Suposo que també per això va bé tenir els conceptes homònims separats: sinó, pertanyerien a categories diferents.

En fi, tot plegat convencions i "pere-punyetades" que ja aniràs veient i que espero que no et facin desistir de seguir col·laborant, puix que les teves aportacions estan molt bé. --Jahecaigut 11:41 9 set, 2005 (UTC)

Plant[modifica]

Estàs fent una gran feina amb les plantes, però deixa'm apuntar-te un parell de detalls. Estàs copiant i enganxant les taules taxonòmiques sense tocar-ne un detall i necessiten que s'hi faci retocs per adaptar-ho. Mira'ls ací. Veuràs que per exemple, hi ha diversos articles que enllacen cap a l'article anomenat plant (pots veure-ho ací), per què no s'ha canviat l'enllaç de la taula. A més en comptes de categoritzar les plantes en la categoria genèrica "agricultura" haurien d'estar enllaçats exactament igual que tota la resta d'éssers vius de la Viquipèdia, o sigui en la categoria creada amb el taxó (a vegades està en llatí i a vegades en català, això no està gaire estandarditzat) més específic possible. També comencem els articles posant el que es defineix en negreta. No et pensis que t'ho critico tot, només són detallets, ho estàs fent molt bé. Llull · (vostè dirà) 19:30, 11 mai 2006 (UTC)

Fruit del pa[modifica]

Què n'opines de la proposta a Discussió:Fruit del pa per reanomenar-lo a "Arbre del pa"? --VRiullop (parlem-ne) 18:25, 24 mai 2006 (UTC)

Separes els paràgrafs posant un * al començament de tots ells. Ets l'únic que ho fa i li treu aspecte de coherència amb els altres articles. Aquest símbol sol se sol usar per fer enumeracions de per exemple enllaços externs. Haurien de quedar d'una manera com l'article pardal.

Arbre del pa[modifica]

Company,

En Llull m'ha recomanat que parli amb tu d'un assumpte que li havia plantejat a ell. T'explico. Una de les meves excentricitats, a part de la viquipèdia, és la jardineria :D. Cansat de les plantes autòctones i les plantes típiques de jardí, voldria aventurar-me a plantar alguna espècie exòtica com, per exemple, l'arbre del pa (Artocarpus altilis). Sé que és una espècie originària de Tahïtí i de zones tropicals i que és molt probable que a Llagostera duri quatre dies. Amb tot, si no és molt cara, m'agradaria provar de tenir alguna al jardí. Em podries aconsellar una mica sobre aquest tema? També vaig pensar de tenir un bananer (Musa x paradisiaca), un cacauer (Theobroma cacao) o un arbre del cafè (Coffea arabica)... Estic passant una etapa tropical i extravagant en la meva afecció jardinenca, com pots veure.

Moltes gràcies per tot i fins aviat,

Vilallonga · (digui digui) 11:55, 3 ag 2006 (UTC)

Sobre els noms científics i els noms vulgars[modifica]

He vist que has creat l'article Bougainvillea i que l'has col·locat a la categoria:Magnoliopsida. Aquesta categoria, però és inexistent. A la Viquipèdia en català fem servir els noms vulgars (en català) tant en els articles com en les categories. En les categories en plural i en els articles en singular (com en la resta d'articles de l'enciclopèdia). Els noms científics només es fan servir en les taules i en el text per indicar quin és (Un inici típic d'un article seria "Les fagàcies (Fagaceae) són una família d'àrbres o arbusts...") i cal fer redireccions dels noms en llatí dels articles als noms vulgars, per evitar que algú altre repeteixi l'article, i no al revès. Aquesta norma s'aplica a tots els éssers vius, no només a les plantes. Així doncs en el cas de l'article que has creat l'hauries d'haver posat a la categoria Categoria:Magnoliòpsids o a la subcategoria més concreta si n'hi hagués cap de creada.

Només era això. Endavant i bona feina! Llull · (vostè dirà) 11:00, 5 ag 2006 (UTC)

El que deia de les redireccions: he creat les redireccions Lavandula angustifolia i Lavandula officinalis i així evitarem que un pobre desgraciat perdi temps repetint feina ja feta que s'hagi d'esborrar. Llull · (vostè dirà) 15:28, 5 ag 2006 (UTC)

Enhorabona per les taxobox[modifica]

Era una feina que feia molta falta! Si puc, miraré d'ajudar-te, perquè hi ha molta feina ... --Paucabot 06:50, 10 ag 2006 (UTC)

Conill gegant de Menorca[modifica]

Pots donar un cop d'ull a Conill gegant de Menorca ? Crec que, en posar-hi la taula taxonomica, et deus haver deixat alguna cosa, pq ara tot el text de l'article surt dins de la taula. Gracies, Xevi 16:36, 12 ag 2006 (UTC)

Categories[modifica]

Recorda que cal posar la categoria més específica de les existents. Si poséssim els milions de topònims de tot el món en una sola categoria com Categoria:Geografia aquesta no ens serviria per a res. Així doncs, per exemple, per a Trujillo la categoria existent més adequada era Categoria:Extremadura. Recorda també que les persones van a la categoria més específica de Categoria:Biografies de manera que sempre sigui possible trobar-la a partir del Portal:Biografies. Llull · (vostè dirà) 16:00, 14 ag 2006 (UTC)

Poser creus que hem fico on no hem demanen, però m'he fixa't en que comences articles posant "això és el nom de". Una forma més correcta de començar seria posant "això és", perque es vegi que lo que definixes és el que vol dir i no la paraula en si. Per això t'ho he corregit un parell de vegades.

Ocells[modifica]

Hola, Victor, com vas d'ocells? S'ha demanat la teva opinió a Discussió:Baldritja a veure si ens pots ajudar.--VRiullop (parlem-ne) 17:59, 20 ag 2006 (UTC)

Acabar de pulir les col·laboracions[modifica]

He pogut comprovar que tot i la teva bona i prolífica col·laboració a la Viquipèdia, comets una sèrie de petits i puntuals errors (sobretot en les convencions de títols dels articles, en les tries de categories i en petits detalls de redactats i ús de plantilles) però que són constants i sistemàtics i tot d'altres viquipedistes s'afanyen constantment a rectificar. Quan això passa normalment els viquipedistes rectifiquen i puleixen els seus petits errors al cap de poc d'adonar-se'n que són rectificats de manera sistemàtica i adaptant-se a l'estil de la Viquipèdia. Em sembla però que tu ets del cas de viquipedista que no se n'adona d'aquests canvis per què inverteix el seu temps en la creació constant i disciplinada de més i més articles. Això està bé, però també està bé fixar-se en que t'han canviat per aprendre'n, per això et deixo un enllaç al consell 29 que crec que resumeix tot això mateix. Llull · (vostè dirà) 07:46, 22 ag 2006 (UTC)

Les categories són importantíssimes per molts motius diferents! Primer que ens permeten de controlar la qualitat del que tenim. Si algú volgués podria inventar-se llocs o objectes i en quedar perduts entre les dotzenes de milers d'articles quedaria allà per sempre sense que ningú amb autoritat ho coneguès. Si s'obliga (i s'obliga) a què cada article estigui en la categoria més específica possible de les existents llavors s'estarà conduint tot el contingut cap on hi podrà haver gent especialitzada amb capacitat de corregir-ho o manar eliminar-ho en cas de ser necessari. A més, també va molt bé per controlar el que hi ha i el que falta. Pensa que un mateix concepte pot tenir moltíssims noms diferents i que per tant cal saber on trobar-los tinguin el nom que tinguin per tal de no repetir-se. Efectivament si ho poses absolutament tot a "magnoliòpsids" la categoria no servirà de res i ningú serà capaç de trobar-ho informació, però sí que servirà i molt si ho poses a la subcategoria més específica (et prego que pitgis a Categoria:Magnoliòpsids i que vegis com les diferents espècies estan classificades jerarquicament, allà pots pitjar "astèrides" i allà una altra per anar fins a les categories més baixes). En certa manera les categories classifiquen jerarquicament com ho farien els capítols d'una enciclopèdia temàtica. Posant totes les persones a Categoria:Biografies de poc ens servirà, si ho concretem més ja serà més útil. Per trobar la categoria més concreta navega com t'he dit per l'arbre de categories i no per la llista inacabable de categories.
Quant a les templates, són els mateix que les plantilles en anglès. Abans ho diem així, però s'ha pogut canviar el programari per a què siguin a la versió en català puguin començar per plantilla:.
Bé, jo ja t'ho he dit. La manera més fàcil d'aprendre és anar a la "llista de seguiment" i mirar quins articles t'han modificat pitjant "hist" i marcant l'última contribució i l'última teva abans de pitjar "compara les versions seleccionades". Llull · (vostè dirà) 09:39, 22 ag 2006 (UTC)
P.D. No m'havia recordat de respondre al teu dubte sobre les imatges. Les imatges es poden pujar a dos llocs diferents. Al projecte en cada llengua o a Commons. Si les imatges es pugen a Commons podran fer-se servir a qualsevol projecte en qualsevol llengua de la fundació Wikimedia, això inclou la Viquipèdia en català i en anglès, en canvi, si la imatge s'ha pujat al projecte en anglès, no podràs fer-lo servir en cap altre projecte inclòs la Viquipèdia en català. De la mateixa manera, si puges imatges a la Viquipèdia en català en comptes de a Commons no podràs fer-la servir a la versió en anglès. Commons és un bon exemple de la utilitat de les categories. Sense elles seria del tot impossible trobar les imatges necessàries per a un article concret. Ja hi tenen carregats més de 770.000 fitxers amb llicències lliures. Llull · (vostè dirà) 09:54, 22 ag 2006 (UTC)

Categories de famílies[modifica]

La veritat és que altres versions no són sovint bon exemple de categoritzacions i que el que tenim aquí és potser una de les millors (deixa'm ser modest) de totes les llengües. Et recomano sobretot que no et miris mai el que tenen a la versió en anglès per què és un absolut caos replè d'ineficències (només dir-te que tenen pàgines amb més de 40 categories!).

No veig motius per pensar que sigui una categorització més lògica. La que tenim ara agrupa des de la Categoria:Principal tot el coneixement anant cada cop a categories més i més específiques. És un potent sistema jeràrquic que ens ha servir per classificar el coneixement de la Viquipèdia. Per posar-te un exemple:

L'article Edimburg és a la Categoria:Escòcia, la qual és subcategoria de Categoria:Geografia del Regne Unit, la qual és subcategoria de Categoria:Geografia d'Europa, la qual és subcategoria de Categoria:Geografia, la qual és subcategoria de Categoria:Ciències socials, la qual és subcategoria de Categoria:Ciència, la qual és subcategoria de Categoria:Principal.

Com pots veure m'he saltar bifurcacions per fer-ho més clar, però posant un altre exemple més proper:

L'article arbequina és subcategoria de Categoria:Oliveres la qual és subcategoria de Categoria:Oleàcies, la qual és subcategoria de Categoria:Lamials, la qual és subcategoria de Categoria:Astèrides, la qual és subcategoria de Categoria:Magnoliòpsids, la qual és subcategoria de Categoria:Magnoliofitins, la qual és subcategoria de Categoria:Traqueobionts, la qual és subcategoria de Categoria:Plantes, la qual és subcategoria de Categoria:Eucariotes, la qual és subategoria de Categoria:Arbre de la vida, la qual és subcategoria de Categoria:Biologia, la qual és subcategoria de Categoria:Ciències naturals, la qual és subcategoria de Categoria:Ciència, la qual és subcategoria de Categoria:Principal.

Aquesta mena d'esquema és el que inunda tota la categorització. Agrupar-ho per camps de més concret a més genèric. Per això no entenc que el que em dius sigui més lògic. Una categoria sobre "famílies botàniques" tindria més de 300 elements. Això faria que no fos útil. El llibre d'estil de la categorització recomana començar a dividir les categories a partir dels 15 elements en subcategories sempre que en cada subcategoria hi pugui haver més de 5 elements. Com dividiríem aquesta categoria tan grossa? Suposo que te n'adones que per ordres seria la manera més lògica. De fet tu mateix ja has fet una divisió d'aquest tipus en parlar d'una "categoria per a les famílies botàniques" i no d'una "categoria per a totes les famílies". Pensa a més que en faríem de tots els milers de gèneres i si seria lògic crear una categoria per a tots ells en una.

La filosofia jeràrquica de la categorització que tenim ara em sembla la millor que podríem tenir. Una altra qüestió diferent és, és clar, que hi hagi errors en algun punt que calgui arreglar. Llull · (vostè dirà) 20:45, 23 ag 2006 (UTC)

Arbre del pa (tornem-hi)[modifica]

Company,

Ha quedat molt bé l'ampliació de l'article de l'arbre del pa. Hi he afegit un enllaç a un capítol d'un llibre molt interessant sobre arbres de les illes del pacífic.

Fins aviat,

Vilallonga · (digui digui) 09:11, 29 ag 2006 (UTC)

Magnoliòpsids[modifica]

La Categoria:Magnoliòpsids està molt plena. Si hi ha algun ordre o família amb almenys 5 articles, ja podríem fer una subcategoria nova. Com que no hi entenc gaire de taxonomia, he pensat que em podries ajudar ... --Paucabot · Discussió 09:02, 10 set 2006 (UTC)

Ok. I doncs, quines subcategories proposes? --Paucabot · Discussió 09:27, 10 set 2006 (UTC)
Ja em perdonaràs, però no acab d'entendre del tot el que dius, la taxonomia em ve una mica grossa. Potser entre en Llull i tu podeu arribar a un acord, ja que hi enteneu més. I després, m'ho comentes i jo us ajud a categoritzar, que és una cosa que me motiva ;). Per cert, i les categories de wikispecies, no ens anirien bé? --Pau Cabot · Discussió 20:51, 15 set 2006 (UTC)
A mi em sembla bé això de les famílies. En Llull no hi està d'acord? --Pau Cabot · Discussió 21:20, 15 set 2006 (UTC)


Més sobre les categories “botàniques”[modifica]

He seguit el fil de la discussió pel que comentes de les categories. Estic totalment d’acord amb tu en que la millor manera de posar una mica d’ordre es seguir senzillament la “categorització” que va fer ja el 1753 en Linné en el que s’entén com a Sistemàtica. Fer categories per ordres és francament caduc ja que hores d’ara els que ens dediquem a la Botànica sabem que són certament inestables a l’APG II. Ja hi ha alguna errada considerable per aquesta raó (algunes que clamen el cel en el cas dels clades) i penso que això anirà a més sinó és té un criteri clar.

Resto doncs a l’espera de saber quin criteri fas servir. --pastilletes 17:00, 30 set 2006 (UTC)

Victor… Jo també sóc mig manresà i gairebé de la mateixa edat, ves per on. Si, tens tota la raó, la qüestió del singular/plural és una batalla perduda a favor dels lingüistes/enciclopedistes, però d’aquí a no poder fer unes categories més sistemàtiques hi va un munt. Et preguntava que tenies previst fer perquè voldria fer una mica de reorganització, però clar, si entre uns i altres ens anem revertint els canvis, pots ser una pèrdua de temps. Avui he carregat la llista de plantes de Catalunya i moltes famílies i espècies no han entrat per culpa precisament de la indefinició de la sistemàtica usada. La meva intenció és modificar d’entrada les famílies al criteri de la Flora dels PPCC que, per ara, és la única Flora actualitzada i completa que tenim a casa nostra. Hi dius la teva??? --pastilletes 21:09, 30 set 2006 (UTC)

Singular-Plural[modifica]

Bones. Veig que també et mous per les ciències de la vida. M'agradaria saber l'opinió d'un altre manresà sobre aquesta discussió: Discussió:Basidiomicet. Per exemple a mi em sorporen que les categories siguin en plural i la taxonomia en singular. Pel que he vist a les altres viquipèdies és en plural tot.--Lohen11 20:19, 1 oct 2006 (UTC)

Terebint[modifica]

Hola company,

Tenc un arbre que em digueren que era un terebint i que jo vaig suposar que era una en:Terebinth i del qual anava a fer un article. Ara, però, m'he adonat que deu ser una en:Pistacia (té les fulles molt semblants a la mata) però que molt possiblement no és la terebintus. Segons la bibliografia, la P. terebinthus és un arbre caducifoli, que fa flors vermelles-lilades i que floreix per primavera. El meu arbre és perennifoli, fa flors blanques i ara mateix està florit. Què te sembla que pot ser? Gràcies, Pau Cabot · Discussió 17:02, 12 oct 2006 (UTC)

PS. Pots veure'n una foto d'enfora aquí. Si necessites detalls, miraré de fer-li més fotos.

Crec que he trobat l'espècie que tenc: . Podria ser? Pau Cabot · Discussió 13:47, 13 nov 2006 (CET)[respon]
He fet Pebroter brasiler, que no és res més que una traducció de . M'hi podries pegar una repassada. La nomenclatura de la fisiologia de les plantes no l'acab de dominar del tot ... Pau Cabot · Discussió 22:07, 18 nov 2006 (CET)[respon]
Sí, sí. L'he fet perquè crec que és el que tenc al jardí. Ah, i gràcies pel canvi de nom! Pau Cabot · Discussió 23:09, 18 nov 2006 (CET)[respon]
Gràcies altre cop. Per cert, algunes informacions diuen que el Pebrer del Brasil és sinònim de Schinus molle o Fals pebrer. Crec que és una informació antiga. M'ho podries confirmar? Pau Cabot · Discussió 10:16, 19 nov 2006 (CET)[respon]
Per cert, podries pegar una ullada a Pebre (desambiguació), per si hi ha cap pedrada? Gràcies, Pau Cabot · Discussió 11:25, 19 nov 2006 (CET)[respon]

Traducció del calendari republicà[modifica]

Company,

He vist darrerament que estàs traduint els noms dels dies del calendari republicà. Tinc una traducció feta de tots ells i he vist que hi ha divergències. Quines fonts uses? Si vols, et passaré la llista de la meva traducció i la revises per veure si hi h alguna error. Per exemple, per al 21 de pluviós jo tinc matablat i tu tens traspic.

Fins aviat,

Vilallonga · (digui digui) 08:18, 22 oct 2006 (UTC)

Vaig fer la traducció a partir d'una p. web on expliquen el gènere de les flors del calendari i a partir del diccionari Francès-Català d'en Castellanos. L'adreça és http://nivosefloreal.free.fr/. Fes-hi una ullada. T'envio per correu la meva traducció. Vilallonga · (digui digui) 10:21, 22 oct 2006 (UTC)
Moltes gràcies company. Ara ho canviaré. Si trobes més errors a l'arxiu que t'he enviat fes-m'ho saber si us plau, que m'interessa molt la traducció del nom dels dies! Vilallonga · (digui digui) 11:11, 22 oct 2006 (UTC)
Una altra variant: a thymèle jo hi tinc senet de pagesos, hehe. Vilallonga · (digui digui) 11:13, 22 oct 2006 (UTC)


Arbre del pa a avaluació[modifica]

Company,

He ampliat l'article dedicat a l'arbre del pa polinesi. Tu que ets l'expert, ja em diràs què et sembla!

Fins aviat,

Vilallonga · (digui digui) 19:44, 23 oct 2006 (UTC)

P.S.: Quan tingui un moment et respondré el correu i t'explicaré amb calma l'afer de la traducció del nom dels dies. De moment, gràcies per tot l'interès, t'ho agraeixo molt!

Plantilla Evolució humana[modifica]

He traduit de la wiqui francesa aquesta plantilla. Què en trobes? Ho podem anar posant a tots els homininins? Pau Cabot · Discussió 15:48, 29 oct 2006 (CET)[respon]

Sí, ja ho havia pensat, per aquest motiu havia escrit això. Pega-hi una mirada a veure si a part del "Pau" de Pierola, hi podem afegir "qualcú" més. La és un poc diferent, potser t'agrada més la seva estructura ... Pau Cabot · Discussió 16:06, 29 oct 2006 (CET)[respon]


Veig que no acabes d'emplenar bé els paràmetres relacionats amb les imatges de la plantilla taxobox. Et suggereixo que miris aquest enllaç per tal de veure com es col·loquen. 81.36.146.160 15:52, 1 nov 2006 (CET)[respon]

Company!

L'arbre del pa ha presentat la seva candidatura a article de qualitat!

Fins aviat,

Vilallonga · (digui digui) 19:49, 5 nov 2006 (CET)[respon]

Categoritza les espècies[modifica]

Company,

Quan creïs un article sobre una espècie no la col·loquis a la categoria superior com has estat fent fins ara. Després hem de passar darrere teu a moure-les totes, com vaig fer ahir.

Vilallonga · (digui digui) 10:43, 19 nov 2006 (CET)[respon]

De moment tenim moltes categories d'ordres creades. Per crear una categoria és molt fàcil. Poses a la categoria, en comptes de magnoliofitins l'ordre al qual pertany i ja està. Si surt en blau és que existeix; sinó, prems, edites i la deses. Voilà. Amb en Simonjoan estem intentant d'adoptar uns criteris per acabar amb el caos.
Fins aviat, Vilallonga · (digui digui) 13:21, 19 nov 2006 (CET)[respon]

ginebre i ginebró[modifica]

He estat llegint l'article "ginebró".

Jo crec que ginebre comú = Juniperus communis subsp. communis L i Juniperus communis subsp. alpina (o nana) = Ginebró

Al teu article Juniperus hi ha: Classificació

Com a grup monofilètic
   * Juniperus secció Juniperus: Fulles aciculars
         o Juniperus secció Juniperus subsecció Juniperus: Gàlbuls amb 3 llavors separades fulles amb una banda.
               + Juniperus communis - Ginebre
                     # Juniperus communis subsp. alpina - Ginebre de muntanya
               + Juniperus conferta - Shore Juniper (syn. J. rigida var. conferta)

Juniperus communis està redirigit a Ginebrò (no ho has fet tu)

Et demano la teva ajuda per aclarir-ho i deixar-ho arreglat.

Gràcies,

--Margacst 15:43, 21 nov 2006 (CET)[respon]

Creació de categories[modifica]

Categoria petita a {{{1}}}[modifica]

Recorda: S'ha consensuat que les categories continguin un mínim de cinc elements a curt termini. Pots trobar-ne més informació aquí.

Les categories massa buides seran eliminades pel procediment ràpid tret que es consensuï una excepció per necessitats estructurals.


A més et recordo que totes les categories han d'estar categoritzades coma subcategories d'una altra categoria anteriorment creada. 161.116.222.47 15:41, 22 nov 2006 (CET)[respon]

Asparagals[modifica]

Perquè has esborrat la redirecció d'Asparagals cap a Asparagal? No ho acab d'entendre ... Pau Cabot · Discussió 08:42, 24 nov 2006 (CET)[respon]

Aclariment: Les categories solen anar en plural: Categoria:Eines, Categoria:Jugadors de bàsquet, etc. En canvi, els articles van en singular. El que passa és que als articles, podem fer la redirecció del plural cap al singular (com és el cas d'Asparagals). En canvi, el MediaWiki no permet fer redireccions de categories. Ja he proposat per a la destrucció la teva categoria duplicada Categoria:Asparagal. Pau Cabot · Discussió 09:18, 24 nov 2006 (CET)[respon]

Traducció i format[modifica]

Company,

He estat pensant si t'ho havia de dir. Al final t'ho dic, perquè això no té aturador.

Vaig tenir una gran feinada a traduir correctament al català noms de famílies que tu havies creat. Abans de crear-ne una, sigues més curós amb la traducció, sobretot pel que fa als dígrafs grecs i llatins. És important que hi hagi una bona traducció. Recorda, també, que la traducció dels tàxons concerneix a filòlegs i no pas a biòlegs. És a dir, els biòlegs normalment no n'encerten ni una i és possible que les seves "traduccions lliures" a publicacions siguin equivocades. Això no els dóna rang de correcció.

D'altra banda, quant al format de les taules, les nostres tenen algunes diferències amb les de la wikipedia en anglès, sobretot a les cometes. Vigila-ho, perquè se't colen moltes cometes a camps on no són necessàries i afecten el format.

Fins aviat,

Vilallonga · (digui digui) 11:17, 7 des 2006 (CET)[respon]

He llegit per casualitat el que has escrit a en Vicenç. No t'agafis malament aquestes dues coses. No anava amb mala baba, tot i que sí que em vaig desesperar una mica per haver-ho de fer. En el fons, era una feina voluntària. Tranquil i endavant, que fas molt bona feina amb les plantes. En un futur (ui quin futur!) vull tenir fets almenys tots els gèneres de les moràcies. Fins aviat, Vilallonga · (digui digui) 16:13, 11 des 2006 (CET)[respon]

Utilitats del Bambú[modifica]

Company et felicito per les bones col·laboracions que fas a la viquipèdia.

Els arqueòlegs orientals reconeixen dins la prehistòria l'Era de les canyes. Hi han cultures que han evolucionat sense l'Edad de pedra, simplement perqué en els aiguamolls on tenia lloc no hi havien pedres. A Occident caldrà rescriure la Prehistòria tenint en conta les canyes, des del punt de vista dels etnòlegs (l'explicació més fàcil és la fiable). Els arqueòlegs no tenen rastre de canyes, perquè són molt biodegradables, i no produeixen pol·len o molt esporàdicament, i el cataloguen simplement com a pol·len de gramínies. M'agradaria conèixer la teva opinió del apartat Història del article Canya (vegetal).

T'agrairia que diguessis la teva en la discussió Proposta esborrar Categoria:Canyes

Jordi Coll Costa 12:57, 7 des 2006 (CET)[respon]


Proposta d'esborrat de la pàgina Euphorbiàcies[modifica]

Paperera
Paperera

Hola, s'ha proposat l'eliminació de la pàgina «Euphorbiàcies», que heu fet o en què heu col·laborat significativament.

Esteu convidat a participar en la discussió relativa a aquesta proposta. Si no esteu familiaritzat amb el procés podeu llegir-ne les normes i polítiques a «Viquipèdia:Esborrar pàgines». No us ho prengueu com una qüestió personal, intenteu entendre'n els motius i demaneu-ne aclariments si cal.

Nobody is perfect, ni jo mateix que no tinc cap nivell oficial. La qüestió amb aquesta redirecció, que ja vaig plantejar al Vilallonga, és si es pot mantenir o cal esborrar-la. Segons en Vilallonga és incorrecte i cal esborrar-la, però un anònim no hi està d'acord. Si és una errada ortogràfica no hi ha dubte, però amb els termes científics no sé fins a quin punt és admissible o no amb ortografies alternatives. Per això ho he traslladat com a proposta a votar. --VRiullop (parlem-ne) 20:27, 11 des 2006 (CET)[respon]
Tens tota la raó del món… i ha estat un error que he d’assumir com a meu, però del qual no n’era gens conscient. Com et pots ben imaginar, la llista original estava amb les famílies amb llatí i CORRECTAMENT escrites. Va ser justament quan vaig programar un script per tal que canvies totes les terminacions –aceae cap a àcia on, òbviament, van quedar totes les arrels sense traduir. Gràcies per l'avís, però el que ara toca és una a una anar canviant els noms que estan malament. Faré una primera repassada jo mateix i t’agrairé que em comuniquis si detectes altres errades. Gràcies de nou i ja veus... els “automatismes” per voler anar amb presa... fallen!--pastilletes 23:17, 11 des 2006 (CET)[respon]
Ja se sap que “qui la fa, la paga”. Apa, doncs, en comptes d’anar a dormir m’he quedat per arreglar totes les famílies “automàgicament”. Espero que aquest cop hagi quedat tot al seu lloc i agrairé un avís si encara n’ha quedat alguna de les 23 errades. De cap manera faltes d’ortografia! --pastilletes 23:51, 11 des 2006 (CET)[respon]

Las Combarèlas[modifica]

En l'article Las Combarèlas no seria mes correcte dir relleus on dius gravats?--Allman 13:54, 23 des 2006 (CET)[respon]

Tens raó, quan vaig fer l'article gravat ho vaig tenir en compte en l'etimologia, però pensava que en l'ús s'havia perdut aquesta accepció. Cal augmentar l'entrada, gravat o millor fer redireccionament?--Allman 13:15, 28 des 2006 (CET) Bon any nou!!![respon]

Descarto gravat d'art paleolític per concreció, temporal, massa especifica. Descarto gravat rupestre perquè l'art precolombí no es necessari que sigui originat en coves. Proposo gravat prehistòric

SI HI ESTÀS D'ACORD EL TEXT QUEDARIA AIXÍ, EN L'APARTAT ORIGEN:

Petroglif on es veu una renglera d'ovelles

Gravar és d’etimologia alemanya “graben” significa cavar. Ens arriba per mitjà del terme francès “graver” que significa “fer la clenxa”. El significat de gravar és traçar en una matèria, fent solc, lletres o signes amb una eina incisiva com el burí. El burí és un estri d'origen prehistòric que servia per tallar fusta o pedra (petroglifs) en el que genèricament es coneix com gravat prehistòric. L'aspecte actual del burí deriva dels utilitzats en l'orfebreria del segle xv.

Quan s'enregistra música fent un buidatge de matèria es realitza una gravació. Per extensió, qualsevol emmagatzematge de dades és una gravació, encara que sigui en format digital.

CAL CONCRETAR SI L'ORFEBRERIA UTILITZA EL MOT GRAVAR EN UNA ACCEPCIÓ PARTICULAR I DES DE QUAN (edat de ferro?)--Allman 12:33, 31 des 2006 (CET)[respon]


Segons Grecat. "Burí: estri prehistòric de sílex del paleolític superior. És una fulla a la qual ha estat feta una aresta en un dels caps fent-ne saltar les esberles sobreres amb cops donats obliquament."

Mira't la wiki anglesa: Burindesprés parla de l'ús modern de la paraula com l'eina de gravat i en la española: Buril (arqueología) redirigeix a una altra plana per l'eina de gravat. Suposo que burí és un terme sinònim a ascla, però no em queda clar.

No se si t'has llegit l'apartat matriu de l'article gravat. Jo donaria per bo el que et vaig enviar. --Allman 14:02, 4 gen 2007 (CET)[respon]

He fet canvis a ORIGEN tant de burí com de gravat. Jo dono el tema , de moment, per resolt. Si et ve de gust dóna'm l'opinió sobre Pintura gòtica de la Corona d'Aragó i corregeix-me si cal.

Gràcies per les correcions[modifica]

Gràcies per les correccions. No facis maleses i ves adormir d'hora.--Allman 22:24, 5 gen 2007 (CET)[respon]

D'ón és la foto?[modifica]

Pins pinyoners a Collserola

M'agradaria posar al peu d'aquesta foto el lloc on és feta. És a l'article Collserola i crec que és teva. Si són pins pinyers, pot ser de Sant Pere Màrtir?--Pere prlpz 02:06, 21 febr 2007 (CET)

Posaré que és de prop del Baixador de Vallvidrera i quan passi per allà ja m'ho miraré per si de cas. Gràcies.--Pere prlpz 21:02, 21 febr 2007 (CET)
Aquest matí hi he estat i et confirmo que ho recordaves bé.--Pere prlpz 21:40, 24 febr 2007 (CET)

Comiat[modifica]

Companys,

Després d'un breu retorn del treball viquipèdic, he pogut comprovar que hi ha tot un seguit de personatges que floten per ací que trenquen l'harmonia d'antany. Malauradament, m'hi he vist embolic i ja no vull continuar en aquestes condicions. Segurament, el fet de no usar l'anonimat hi influeix. Ara prefereixo de deixar-ho refredar tot i, si s'escau, tornar de manera anònima com aquests personatges tristos que omplen cada cop més la nostra viquipèdia. Amb tot, queden les bones estones i els grans moments en els quals la viquipèdia era una "entranyable anarquia d'amics". Gràcies per tot el que feu i per tota l'ajuda i bona amistat que m'heu donat aquest temps.

A reveure,

Vilallonga 81.38.208.204 18:15, 25 març 2007 (CEST)[respon]

Has mirat el Viquiprojecte. Què en penses? No fa falta que em donis una opinió transcendental ni definitiva. Basicament, vull saber si es clar, entenedor, falta o sobra alguna cosa. Com expresso al viquiprojecte crec que estaria bé fusionar els portals arts visuals i història de l'art i no art i història de l'art com algú va proposar. Més endavant faré més "bombo i platillo" dels canvis proposats. Preferiria que abans em donessis una opinió.--Allman 15:35, 22 maig 2007 (CEST)[respon]

Viquiprojecte:Arts visuals[modifica]

Estic treballant en el Viquiprojecte:Arts visuals per actualitzar el portal. Tot plegat ho faig per clarificar els àmbits de cada portal que reconec que eren molt ambivalents.

Suposo que has vist el Portal:Art.

Pots comentar-me qualsevol cosa --Allman


Proposta d'esborrat de la pàgina Ascètica[modifica]

Paperera
Paperera

Hola, s'ha proposat l'eliminació de la pàgina «Ascètica», que heu fet o en què heu col·laborat significativament.

Esteu convidat a participar en la discussió relativa a aquesta proposta. Si no esteu familiaritzat amb el procés podeu llegir-ne les normes i polítiques a «Viquipèdia:Esborrar pàgines». No us ho prengueu com una qüestió personal, intenteu entendre'n els motius i demaneu-ne aclariments si cal. --Iradigalesc (discussions) 01:22, 28 juny 2007 (CEST)[respon]

Estic fent campanya[modifica]

Hola Victor_M._Vicente_Selvas,

M'he presentat com a candidat a administrador. No és molt habitual que un candidat perda el temps promocionant-se però sempre hi ha una primera vegada. No sé quina va a ser la teua reacció, simplement et demane que passes per allí i dones la teua opinió. El teu vot compta, sia positiu o negatiu, t'estaré igualment agraït. El meu proposit és coneixer la vostra opinió i que la votació sia per part de tota la Comunitat.

Si creus que no reuneixes els requisits necessaris per poder votar fes m'ho saber, este missatge te l'ha deixat un bot i potser no haja fet la seua feina correctament (encara que la tria d'usuari l'he feta jo, però potser hage errat).

Si penses que no s'ha de fer este tipus d'accions no dubtes a comunicar-m'ho també. El meu propòsit és donar a conéixer la meua candidatura a tots el que tinguen dret a vot, tenint en compte que hagen participat en altres candidatures o que estiguen actualment actius. —Pasqual 23:52, 12 jul 2007 (CEST)[respon]

Viquitrobada[modifica]

Hola Victor_M._Vicente_Selvas,

Estem intentant organitzar una trobada, en la que es parlaran de tota mena de temes viquipèdics, el primer pas ha estat comunicar-lo a la taverna, el segon ha estat intentar concretar alguna data i un lloc. Finalment podrem tractar de tot el que volem abordar en eixa reunió.

Si penses que és una bona idea i vols participar-hi dirigeix te a esta secció de la Taverna i apunta-t'hi.

Este és un missatge enviat a tots els usuaris més actius o que han col·laborat en mantes ocasions a la viquipèdia i que per tant considerem que podran sentir-se involucrats en esta pròxima trobada.

L'objectiu d'este missatge és aconseguir el màxim possible de participants i que se n'assabente quanta més gent ja que en moltes ocasions els temes de la Taverna passen desapercebuts, si creus que no hauries d'haver estat avisat pots comentar-ho amb el Pasqual que n'és l'autor. Tingues en compte que ha estat una persona qui t'ha triat, no un bot. —Pasqual 00:51, 19 jul 2007 (CEST)[respon]

Trobada dissabte 28[modifica]

Bones Victor,

Aquest dissabte a les 11 hores fem al Cibernarium de Barcelona la primera trobada informal de viquipedistes. Si us plau confirma la teva assistència a aquesta Viquitrobada en cas que estiguis interessat en assistir i hi puguis venir. També et demanaria si us plau que en cas de que no puguis venir també comuniquis la teva absència a la mateixa pàgina de la Viquitrobada.

Perdona les molèsties que t'hagi provocat, gràcies per tot i a veure si ens veiem el dissabte!!!!

--Hugoaes 11:52, 27 jul 2007 (CEST)[respon]

checkusers inicials[modifica]

Este missatge l'heu rebut perquè heu estat editant recentment i compteu amb un nombre d'edicions considerable. També s'ha acordat enviar este missatge als més veterans encara que no hagen editat darrerament.

El propòsit d'este missatge és comunicar-vos d'una forma directa la posta en marxa de l'elecció d'uns checkusers inicials complint les normes establides a Viquipèdia:Elecció de checkusers. Si creieu que reuniu els requisits per optar al càrrec, presenteu-vos a Viquipèdia:Presa de decisions/2008/Checkusers inicials. La data límit és el 17 de gener de 2008, queden -11 dies. Tanmateix, si no us considereu suficientment experimentat, esperem que pugueu participar tant en les discussions com en les votacions. --Pasqual 00:12, 12 gen 2008 (CET)[respon]

Hola Victor: Soc en Josep Quintana Cardona, de Ciutadella de Menorca, autor de la tesi sobre l'estudi morfologic i funcional del Conill gegant de Menorca, que va ser defensada a l'any 2005 a la Universitat Autonoma de Barcelona. He vist que has començat a escriure algunes notes sobre el Conill gegant de Menorca. Si t'interessa, te puc enviar alguns articles de caire cientific que t'ajudara a completar la informacio sobre aquest animal. Tambe disposo d'altres articles on es parla de la fauna que acompanya el Conill gegant de Menorca. En Teoria, la tesi ha estat enviada a l'Autonoma per ser publicada en format digital. En un futur es podra accedir a la Tesi, pero no te puc dir quan. Si vols contactar amb mi, la meva adreça de correu electronic es: Picoguevo@hotmail.com. No acabo d'entendre massa be com funciona aixo de la Vikipedia. Ho sento¡ Espero les teves noticies. Moltes gracies i fins aviat: Josep Quintana Cardonael comentari anterior sense signar és fet per 88.0.3.254 (disc.contr.) 18:19, 23 jul 2008 (CEST)[respon]

Ansley J. Coale[modifica]

He afegit l'interwiki a l'article que heu iniciat. Mireu de afegir-los sempre que sigui possible (almenys un per a que els bots puguin anar fent). Salut i endavant! --Bestiasonica (discussió) 12:33, 27 nov 2008 (CET)[respon]


Recordatori[modifica]

Recorda: Per tal que, en una categoria, els articles de personatges quedin ordenats pel cognom i no pel nom, es pot usar un paràmetre addicional quan indicam la categoria. Exemple: [[Categoria:Escriptors mallorquins|Alomar Villalonga, Gabriel]]. També podem usar la sintaxi {{ORDENA:Alomar Villalonga, Gabriel}}, que categoritza d'un sol cop totes les categories. Més informació a Ajuda:Categoria.
Aquest recordatori és en motiu de les teves contribucions a l'article Jacques Bainville.


--Pau Cabot · Discussió 20:28, 29 nov 2008 (CET)[respon]

¿Por favor puedes traducir al catalán a es:Lola Pagnani? ¡Te agradezco en antelación![modifica]

Buenas tardes a ti, por favor podrías traducir al catalán este artículo. Rigurda uno mi nueva amiga, si pudieras hacerme este favor, yo rincambierò traduciendo en italiano, alguna biografía o artículo geográfico de tu interés. También puedo traducirle en siciliano, napolitano, véneto, milanés los dialectos de mi espléndida Italia. ¡En la espera te agradezco en antelación!--Lodewijk Vadacchino (discussió) 00:31, 11 des 2008 (CET)[respon]


Recordatori[modifica]

Recorda: Per poder crear una nova categoria, ha d'encabir almenys cinc elements ja creats prèviament. Pots trobar-ne més informació aquí.

Les que en el moment de la seva creació en tinguin menys seran eliminades per sistema.
Aquest recordatori és en motiu de categoria Categoria:Celastrals.


--Pau Cabot · Discussió 17:40, 15 des 2008 (CET)[respon]


He corregit l'inici d'articles com lemnàcia per a què comencin segons és estàndard a la Viquipèdia, posant el nom català en negreta i el llatí en cursiva. 88.27.88.227 (discussió) 14:01, 19 des 2008 (CET)[respon]

Ho segueixes posant sense fer cas als estàndards i diversa gent ho ha anat corregint. D'altra banda també et recordo que a sobre de la taula taxonòmica el nom ha de ser en català (si existeix, clar) i només en català, que les nostres taules no són exactament igual a les angleses i que per tant cal eliminar alguns apòstrofs per a què es deixin de veure, i que cal que cada article de cada ésser viu, tàxon o clade estigui classificat en la categoria taxonòmica més concreta que es pugui, pel que categoritzant només a "arbres" no n'hi ha prou. Si no entens alguna cosa, pregunta, si us plau. 88.27.93.61 (discussió) 11:59, 29 des 2008 (CET)[respon]

Traduccions d'altres viquis[modifica]

Hola: Gràcies per iniciar mastaba, si feu traduccions d'altres viquis si us plau afegiu la plantilla {{traduït de}} a la discussió de l'article, així es pot tenir constància dels usuaris que hi han contribuït i es compleix també els requeriments de la llicència GFDL propi de la viquipèdia. Bona feina i salut! --Bestiasonica (discussió) 12:44, 14 gen 2009 (CET)[respon]

Categoria arbres de Barcelona[modifica]

Podries passar per Categoria Discussió:Arbres a Barcelona per donar-hi la teva opinió? Gràcies, Pau Cabot · Discussió 20:40, 14 gen 2009 (CET)[respon]

Més gent ha opinat a Categoria Discussió:Arbres a Barcelona. Pau Cabot · Discussió 06:53, 16 gen 2009 (CET)[respon]

Metà a Mart[modifica]

Hola:

L'article que has iniciat Metà a Mart sembla interessant, però no veig perquè no es pot posar a Mart i/o a metà. --Bestiasonica (discussió) 20:13, 17 gen 2009 (CET)[respon]

Ja em sembla bé que la viquipedia contingui aquesta informació, però crec que és millor no dispersar-la en diferents articles. A més potser es podria crear un article que fos missions espacials a Mart o alguna cosa per l'estil. No crec que sigui necessari. De fet si el fusiones a algun d'aquests articles ja el detectaran la majoria de motors de cerca. Crear molts articles no assegura que algú els consulti. Per cert també s'hi ha trobat aigua, s'haurà de fer també un article. De fet el metà formà part de la majoria d'atmosferes planetàries i és probable que l'atmosfera primigènia de la Terra fos més del 90% format per metà. Si t'interessa el tema pots llegir crisi de l'oxigen i atmosfera terrestre. El títol de l'article sembla més per a viquinotícies que per a la viquipèdia. --Bestiasonica (discussió) 21:05, 17 gen 2009 (CET)[respon]


Proposta d'esborrat de la pàgina Salvador Garmendia[modifica]

Paperera
Paperera

Hola, s'ha proposat l'eliminació de la pàgina «Salvador Garmendia», que heu fet o en què heu col·laborat significativament.

Esteu convidat a participar en la discussió relativa a aquesta proposta. Si no esteu familiaritzat amb el procés, podeu llegir-ne les normes i polítiques a «Viquipèdia:Esborrar pàgines». No us ho prengueu com una qüestió personal, intenteu entendre'n els motius i demaneu-ne aclariments si cal. --Lohen11 (discussió) 16:33, 23 gen 2009 (CET)[respon]

Avet roig[modifica]

Hola:

T'has oblidat d'afegir les fonts de la traducció que has fet a avet roig. Pots aprendre com citar les fonts a Viquipèdia:Citau les fonts. Salut! --Bestiasonica (discussió) 17:14, 26 gen 2009 (CET)[respon]

Pa de segol[modifica]

Hola:

He reanomenat l'article Pa de sègol, pels motius que veuràs a l'historial. Per cert si vols seguir-hi treballant pots marcar-lo amb aquesta plantilla : {{inacabat}}. Salut! --Bestiasonica (discussió) 18:31, 30 gen 2009 (CET)[respon]

Redireccions[modifica]

Hola! Recorda que quan creïs un article sobre un ésser viu amb el nom comú, també cal fer una redirecció des del nom científic. Per exemple, ara que has creat Petrell gegant, caldria fer també una redirecció des de Macronectes. Aquesta te l'he fet jo, però si et plau recorda fer-ho en el futur. Fins aviat! – Leptictidium (discussió) 10:53, 1 feb 2009 (CET)[respon]

traduccions[modifica]

enhorabona per la feina que estàs fent traduint articles d'altres viquis que ens falten, veig que ets una mia com jo i passeges per temes ben diversos, segueix editant a aquest ritme!--barcelona (discussió) 10:09, 5 feb 2009 (CET)[respon]

Anglicisme?[modifica]

Et vull agraïr les petites correccions d'ortografia que has fet en algun article meu. Per aixó he pensat en a tu per demanar-te si es correcte dir "espècie invasiva" o si es un anglicisme. És important; crec que cal fer un article i una categoria per aquestes espècies. Salutacions Xufanc (discussió) 05:05, 15 feb 2009 (CET)[respon]

Molt agraït. Lo que dius es de gran utilitat. Si tens temps et pots mirar l'article que he fet ara i fer les correccions que calguin. Salutacions. Xufanc (discussió) 07:21, 15 feb 2009 (CET)[respon]

Recordatori[modifica]

Recorda: Les categories que posem a un article no han de ser redundants. Per exemple, si un article està a la categoria Categoria:Esportistes mallorquins, no fa falta posar-lo a la categoria Categoria:Esportistes, ni a la Categoria:Mallorquins. Pots trobar més informació aquí.

(a propòsit de Cabussó collnegre, que era a la Categoria:Ocells i alhora a la Categoria:Ocells aquàtics).--Quico (discussió) 08:39, 21 feb 2009 (CET)[respon]

CRIT D'EMERGÈNCIA![modifica]

Bon dia a tots!

Un dels meus objectius en la Viquipèdia és patrullar tots els articles que s'han creat recentment. El problema és que NO dono l'abast i hi ha articles que es van crear fa un mes pendents de ser patrullats.

Alguns viquipedistes haurien de apartar per uns dies la seva feina i dedicar-se a posar al dia els articles i patrullar els que ens queden.

Molts dels que llegiu aquesta crida segurament haureu contestat a l'enquesta feta fa uns mesos sobre els hàbits, etc. dels viquipedistes. No sé si us en recordareu; però hi havia una pregunta que preguntava quant creiem que és d'important patrullar els articles. Jo vaig contestar que era molt important, i és que ho és. Imagineu-vos que la Viquipèdia no patrullés els articles nous: estaria tot ple de faltes, sense l'estil de la viquipèdia, miniesborranys, desordre, incongruències! És difícil d'imaginar-ho, no?

Doncs és per això que vull conscienciar als viquipedistes que s'ha de patrullar i controlar periòdicament que no quedi cap article erroni.

Ja podeu començar, com més aviat millor aquí. ÀNIMS!!

--Davidpar (discussió) 13:20, 2 març 2009 (CET)[respon]

El vostre vot compta[modifica]

Hola,

S'ha desat automàticament este missatge a la vostra discussió perquè teinu més de 500 edicions i heu editat fa menys d'un més.

El propòsit d'este missatge es assabentar el nombre d'usuarisel més gran possible per a que participeu a la votació en curs delsnous verificadors d'usuaris.

No queda gaire temps i a l'usuari Góngora només li falten quatre vots per a aplegar al mínim requerit.

Si creus que aquest usuari mereix la teua confiança i realment compleixes els requisits per a votar, no t'ho penses més, per favor dona-li el teu suport. –Pasqual · discussió · xat 15:33, 6 març 2009 (CET)[respon]

Fredorada de gener de 1985[modifica]

Hola:

La font que has citat té títol? Pensa que només amb el cognom de l'autor costarà molt trobar aquesta font documental als no experts en la matèria. Pots afegir {{ref-llibre}}. Salut! --Bestiasonica (discussió) 20:44, 7 març 2009 (CET)[respon]

Casa de la contratació[modifica]

Seria convenient que ampliessis l'article Casa de la contratació (i de pas en corregissis el nom per Casa de Contractació d'Índies). --Galazan (discussió) 15:30, 31 març 2009 (CEST)[respon]

Abella de la mel[modifica]

Hola; tens tota la raó; llegeix també la discussió de l'article abella. L'obsessió per l'ús de noms vulgars a la viquipèdia crea constantment confusions i imprecisions; pot ser en vertebrats no passi, però en invertebrats, els noms comuns són realment inútils. Porto temps i temps barallant-m'hi, però aquí hi ha una sèrie de puristes, que no tenen ni idea de zoologia, que tenen molta força. Si repasses les discussions d'articles d'invertebrats, trobaràs moltes queixes meves al respecte; és el principal motiu pel que col·laboro poc en la viquipèdia catalana. Salut. --Xvazquez (disc.) 16:47, 22 maig 2009 (CEST)[respon]

Proposta d'alta qualitat[modifica]

No pots presentar l'article Història dels gitanos per la distinció de qualitat. Primer ha de passar una avaluació. – Leptictidium (discussió) 11:20, 2 juny 2009 (CEST)[respon]

La faré quan tingui temps. – Leptictidium (discussió) 14:14, 2 juny 2009 (CEST)[respon]
Ja he arxivat l'avaluació i l'he posat en votació actualitzant el que ja havies presentat. A veure que en diuen.--Peer (disc.) 20:12, 26 juny 2009 (CEST)[respon]

Regadiu[modifica]

Hola Victor, m'alegra veure que com a mínim en som dos els que estem mirant el tema de regadius, així serà de més qualitat. L'he agafat com al menor de tots els de tecnologia a la lista dels 1000 i amb la voluntat d'augmentar-ne el contingut tant com siga necessari. Així, a cada ampliació, faig un repàs a la feina feta fins al moment. Endavant amb el que vages fent i espere no fer més interferència que ja justa i necessària per a articular-lo. Salut --Cristianrodenas (disc.) 19:41, 2 jul 2009 (CEST)[respon]

Hola una altra vegada!, com va això?. Ampliant les seccions de reg pressuritzat me n'he adonat que goteig no venia al diccionari, però sí que he trobat degoteig, t'ho consulte per canviar-ho o que es quede com està. Ja em comentes, Salut, --Cristianrodenas (disc.) 18:37, 13 jul 2009 (CEST)[respon]
Ok, canvie goteig per degoteig. A les altres viquipèdies he vist la creació d'articles individuals per a cada sistema de reg. Tractaré de continuar millorant el del regadiu sense extendre massa cada sistema. Salut! --Cristianrodenas (disc.) 16:53, 16 jul 2009 (CEST)[respon]

1000 catalans[modifica]

Hola Victor, no sé si coneixies el Viquiprojecte:Els 1000 Articles sobre la cultura catalana que tota viquipèdia hauria de tenir. Ara ja té 1000 articles. Podries passar per la pàgina de propostes per opinar i votar sobre quins falten i quins sobren? Gràcies. Pau Cabot · Discussió 10:33, 14 ago 2009 (CEST)[respon]

He demanat d'eliminar homòpter per fer lloc a Homoptera d'acord als convenis de noms de pàgines. 193.152.140.239 (discussió) 16:40, 6 set 2009 (CEST)[respon]

interferència[modifica]

esborro la redirecció, són conceptes diferents, per això es va crear la desambiguació, cal crear l'article en cada subcamp --barcelona (disc.) 13:38, 20 set 2009 (CEST)[respon]

Nacerda melanura[modifica]

Hola: Fa estona que estic intentant trobar si Nacerda melanura i Nacerdes melanura són la mateixa espècie. Saps alguna cosa? --Bestiasonica (disc.) 18:59, 23 set 2009 (CEST)[respon]

Trogó? No em sona absolutament de res. El DIEC ni la GEC en línia no donen resultats. Un vandalisme? Jo la retiraria, ja que no duu a enlloc. Potser es tracta d'un localisme que no ha estat registrat en diccionaris normatius. En tot cas serà difícil que algú que no sigui el que l'ha introduït pugui iniciar-lo. --Bestiasonica (disc.) 23:13, 23 set 2009 (CEST)[respon]

Trogó[modifica]

Si no és normatiu l'hauríem d'esborrar o canviar-ho a Trogon (gènere). --Bestiasonica (disc.) 10:46, 24 set 2009 (CEST)[respon]

Els Mil Biològics[modifica]

Hola Víctor! Moltes gràcies per crear els articles que manquen. Per cert, d'on has tret l'exemple de sociobiologia? Amb aquesta llista estic intentant fer un recull d'aquells articles que poden ser útils per a un/a estudiant/a de biologia, així com per a qualsevol que vulgui començar a conèixer aquesta ciència. Així es podran identificar fàcilment aquells articles que són massa breus i requereixen d'ampliació.--Edustus (disc.) 20:05, 1 oct 2009 (CEST)[respon]

Actualitat[modifica]

Hola,

últimament estic veient que estàs creant alguns articles d'actualitat com Tempesta de sorra a Austràlia o Terratrèmol de Sumatra del 2009. Des d'aquí et proposo que, si estàs interessat en el tema, que t'agreguis a Viquiprojecte:Actualitat. --Davidpar (disc.) 22:10, 2 oct 2009 (CEST)[respon]

Jaguar "sturdy"[modifica]

Moltes gràcies! Fa vergonya quan a vegades es colen paraules o fins i tot frases senceres que m'he deixat de traduir... – Leptictidium (auderiense) 21:53, 9 oct 2009 (CEST)[respon]

Recordatori de notabilitat de Correllengua[modifica]

Recordeu: La Viquipèdia és una enciclopèdia no una base de dades o un lloc per a fer promoció. En crear un nou article mireu d'aportar referències de fonts fiables que no estiguin implicades directament amb el propi objecte de l'article. Podeu trobar més informació a Viquipèdia:Criteris de notabilitat.

Si no s'aporten referències de terceres parts independents l'article podria entrar en un procés de fusió o esborrament. Mantingueu-vos calmat durant les discussions i intenteu cercar el consens a l'hora de defensar els vostres arguments o rebatre els dels altres usuaris.
Aquest recordatori és en motiu de Correllengua. --Ssola (disc.) 07:43, 19 oct 2009 (CEST)[respon]

Manquen referències a Margalló[modifica]

Recorda: La Viquipèdia no és una font primària segons Viquipèdia:Els cinc pilars. En crear un article, afegiu les fonts d'on heu extret o adaptat la informació per a que els lectors puguin verificar i valorar els continguts que heu aportat. Us encoratgem a què treballeu en millorar l'article en aquest sentit. Podeu aprendre com citar les fonts aquí.
Aquest recordatori és en motiu de les vostres contribucions a l'article Margalló. --Ssola (disc.) 13:55, 25 oct 2009 (CET)[respon]

OK, gràcies. Havia posat l'avís perquè a la discussió Bestiasonica havia argumentat en contra d'aquest fet. En tot cas, ara ja no és paraula d'un contra paraula de l'altre.--Ssola (disc.) 18:22, 25 oct 2009 (CET)[respon]

Temes de qualitat[modifica]

Bona tarda. Com que tu ets un dels usuaris que ha presentat com a mínim un article de qualitat en aquest any 2009, el meu mestre m'ha enviat perquè et convidi a fer una ullada a fer un projecte de temes de qualitat. Es tractaria de donar una distinció especial als temes que tinguin múltiples articles de qualitat, per fer col·leccions d'articles de temàtica similar amb una qualitat alta. Pots veure l'esbós de les regles aquí. Pots dir-hi la teva, amb idees, crítiques o suggeriments.

Saluts mecànics,

EVA (missatges aquí)

en:Template:Human Evolution

Viquimedia.cat[modifica]

Hem creat l'associació Amical Viquipèdia perquè fa temps que anem al darrere de ser reconeguts com local chapter de wikimedia, aquí pots veure la nostra candidatura, potser pots considerar de donar-hi suport signant al corresponent apartat (cal haver-se registrat a Meta). --Jordicollcosta (discussió) 14:32, 12 nov 2009 (CET)[respon]

Mamífers[modifica]

Hola. T'agraeixo que estiguis fent articles de mamífers, però hi ha tres coses que m'agradaria que fessis, per seguir el format dels articles ja existents:

  • Tradueix la referència de la IUCN; per exemple: <ref name=iucn>{{IUCN2008|assessors=IUCN SSC Antelope Specialist Group|year=2008|id=1676|title=Antidorcas marsupialis|downloaded=29 March 2009}} Database entry includes a brief justification of why this species is of least concern</ref> A més de traduir la data i la justificació, has de canviar "title" per "títol" i "download" per "consulta".
  • Afegeix la plantilla "artiodàctils"; el codi és: {{Artiodàctils|R.3}} pels caprins, {{Artiodàctils|R.4}} pels bovins i {{Artiodàctils|R.5}} pels antilopins.
  • Revisa que estiguin a la categoria corresponent. Per exemple, has posat algunes espècies a Categoria:Antílops, quan haurien d'anar a Categoria:Antilopins.

Moltes gràcies. – Leptictidium (auderiense) 17:05, 13 nov 2009 (CET)[respon]

Gràcies, ja he retocat el que faltava a búfal aquàtic. Fixa't en la taxonomia, sisplau: el búfal aquàtic és Bubalus bubalis, no Bubalus bubalis arnee (que només n'és una subespècie). Merci. – Leptictidium (auderiense) 18:57, 13 nov 2009 (CET)[respon]

Manquen referències a Fauna auxiliar[modifica]

Recorda: La Viquipèdia no és una font primària segons Viquipèdia:Els cinc pilars. En crear un article, afegiu les fonts d'on heu extret o adaptat la informació per a que els lectors puguin verificar i valorar els continguts que heu aportat. Us encoratgem a què treballeu en millorar l'article en aquest sentit. Podeu aprendre com citar les fonts aquí.
Aquest recordatori és en motiu de les vostres contribucions a l'article Fauna auxiliar. --Bestiasonica (disc.) 19:06, 15 des 2009 (CET)[respon]

Manquen referències a Contranyada[modifica]

Recorda: La Viquipèdia no és una font primària segons Viquipèdia:Els cinc pilars. En crear un article, afegiu les fonts d'on heu extret o adaptat la informació per a que els lectors puguin verificar i valorar els continguts que heu aportat. Us encoratgem a què treballeu en millorar l'article en aquest sentit. Podeu aprendre com citar les fonts aquí.
Aquest recordatori és en motiu de les vostres contribucions a l'article Contranyada. --Bestiasonica (disc.) 18:36, 27 des 2009 (CET)[respon]

viquiprojecte[modifica]

Fa més de 15 mesos que es va posar en marxa el Viquiprojecte:cinema. D’aleshores ençà, la presència del cinema a la viquipèdia s’ha incrementat notablement. (un dia d’aquests tindrem dades exactes). Hi ha com a mínim un punt que caldria millorar i que crec que és al nostre abast si ens hi posem. I que va lligat a la qualitat de la Viqui, de vegades qüestionada. Em refereixo al nombre d’esborranys (uns 180, sumant els tres apartats afectats). Amb el bot traductor i potser amb una mica d’organització ens ho podríem treure de sobre en uns tres-quatre mesos, amb un esborrany/participant/setmana. Ja que tu participes normalment en articles d’aquesta temàtica, no sé què et sembla la idea i si hi col•laboraries. En el cas de comptar amb un quòrum suficient, muntaria un nou viquiprojecte. (tot i que si veieu altres prioritats, ho podem parlar)--Pallares (disc.) 09:13, 29 gen 2010 (CET)[respon]

Ja està en marxa el viquiprojecte aquí: ja t’hi pots apuntar i endavant. Després ho penjaré a la taverna.--Pallares (disc.) 18:19, 1 feb 2010 (CET)[respon]

Anemones de mar[modifica]

Hola! Intentant arreglar una mica el desgavell de l'anemone, anèmone i anèmona (l'únic nom acceptat per l'IEC és anemone), he creat un esborrany amb el genèric anemone de mar. Ho dic perquè veig que tu havies creat l'anemone de mar comuna, per si el vols omplir una mica més, ni que només sigui amb la plantilla taxonòmica, que no sé gaire com va. Cordialment, --Enric (discussió) 16:08, 6 maig 2010 (CEST)[respon]

Gràcies! La veritat és que en qüestió d'animals marins vaig molt peix fa l'ullet --Enric (discussió) 16:32, 6 maig 2010 (CEST)[respon]
Ha quedat un article molt digne, no et sembla? L'enhorabona! --Enric (discussió) 21:04, 6 maig 2010 (CEST)[respon]

Plantilla Wikimedia CAT[modifica]

Bon dia, no ens coneixem i espere que em perdonaràs aquesta intrusió. S'ha creat la plantilla d'usuari Wikimedia CAT. El motiu d'aquesta es mirar de fer el màxim visible el suport a la iniciativa de crear la secció local de Wikimedia. La teniu a la vostra disposició per tal de posar-la en la vostra pàgina d'usuari (tant d'aquí com de altres projectes, si no es molt demanar). El suport de tots i cada un de nosaltres és valuós per tal de poder assolir l'objectiu. Tens més informació a la pàgina d'Amical Viquipèdia Gràcies i disculpa la intrusió a la teva pàgina--Capsot (disc.) 21:33, 5 juny 2010 (CEST)[respon]

Llista de plantes de fulla comestible[modifica]

Moltes gràcies per l'ajuda. N'hi han moltíssimes plantes a fer, comestibles i no. Xufanc (disc.) 17:17, 20 juny 2010 (CEST)[respon]

t'animo a continuar fent plantes, ens en falten moltes, ja tenim un projecte de peixos, un de mamífers, falten altres éssers vius --barcelona (disc.) 13:00, 23 juny 2010 (CEST)[respon]
He conectat amb altres idiomes, i ampliat, el teu article circell. També m'he mirat els articles de les plantes comestibles que vas fer i hi ha alguna correcció petita feta.Xufanc (disc.) 16:36, 29 juny 2010 (CEST)[respon]

Va de virus[modifica]

Hola, estava "patrullant" articles creats recentment, i m'he fixat que en molts articles de virus apareix el text EE82EE al cap d'amunt de tot... a què és deu?? Salut. --Solde (disc.) 13:00, 28 juny 2010 (CEST)[respon]

Ei, com en fas la traducció? manualment o bé per mitjà d'algun dels traductors/sistemes disponibles? la única explicació d'aquest codi, és que és el codi HTML del color "lila" que la wiki anglesa usa en la capçalera de la plantilla "Retroviruses". Alguna explicació? Potser estaria bé crear una plantilla com l'anglesa per afegir al peu dels virus... què hi dius? --Solde (disc.) 14:06, 28 juny 2010 (CEST)[respon]
Ei de nou!! Ja ho he arreglat! hi havia un error en una de les plantilles secundàries del "Taxobox", que "afegia" aquest codi de color. En fi, crec que ho arregalat hehe. Si trobes problemes, comenta'm-ho! --Solde (disc.) 14:22, 28 juny 2010 (CEST)[respon]

Pèsol silvestre[modifica]

Hola Victor, Bolòs i Vigo tenen raó identificant el gènere Lathyrus amb el guixó, però no és l'únic fruit o tipus de pèsol que produeixen les plantes d'aquest gènere. El guixó és com un pèsol menut, a l'igual que la guixa (Lathyrus sativus). El gènere Lathyrus inclou moltes espècies de plantes que donen fruits similars a pèsols menuts. Per aixó crec que és més adient pèsol silvestre que no pas "guixó", que és el fruit de la guixonera (Lathyrus cicera). Per que no hagin dubtes he fet desambiguacions a Pèsols i Fesols .--Victor M. Vicente Selvas (disc.) 19:46, 29 juny 2010 (CEST) Nota que havia clarificat lo següent a l'article: El gènere conté unes 160 espècies. Els fruits d'algunes de les espècies es coneixen amb el nom de guixa, guixó o pèsol silvestre les plantes duen els noms de guixera, guixonera, pesolera, veçot o gerdell.Xufanc (disc.) 22:09, 29 juny 2010 (CEST)[respon]

Sí, n'hi han un munt d'espècies de Lathyrus, potser vuit o més, que tenen com a nom popular "guixó". Però també n'hi han moltes altres que no. Des d'un punt de vista més cosmopolita cal recordar que en total el gènere té entre 150 i 200 espècies. Llista completa (en italià). Vaig escollir el nom "pèsols silvestres" per la raó de que és un nom neutral que defineix lo que els fruits realment són i no sé si seria adient aplicar el nom dels guixons a totes les espècies del planeta. Tot és qüestió d'amplitud de perspectiva, Bolòs i Vigo potser pensaven que "guixó" era un nom prou genèric, però segons el Termcat no és realment així. El guixó veritable és el fruit de la Lathyrus cicera i la guixa (Lathyrus sativus) o el gerdell (Lathyrus aphaca) no són guixons veritables.Xufanc (disc.) 22:46, 29 juny 2010 (CEST)[respon]

Pèsol bord[modifica]

He afegit uns enllaços al teu article. Si tinguessis temps podries fer l'article sobre estípit? perque he vist que has fet molts articles d'aquest tipus. No sé si ho has vist però al final vaig fer una desambiguació amb guixó. Salutacions.Xufanc (disc.) 22:15, 30 juny 2010 (CEST).[respon]

Jo també aprenc coses noves cada dia. L'estípit no té anells com els trocs d'arbre. No es va fent gruixut amb el pas dels anys. Saps si hi ha algun article sobre rel aèria? No sé si no es troba sota un altre nom. Bona nit.Xufanc (disc.) 23:23, 30 juny 2010 (CEST)[respon]

Arrel aèria[modifica]

Hola Victor. Sembla que n'hi han cinc tipus: Les recolzadores, les escanyadores, les pneumatòfores (de geotropisme negatiu), les haustorials (de les plantes paràsites) i les propagadores (amb estolons no subterrànis que creixen per sobre la terra). Salutacions! Xufanc (disc.) 15:29, 2 jul 2010 (CEST)[respon]

Delta de l'Okavango[modifica]

Hola! Com que sóc curiós de mena pel que fa als articles geogràfics, he vist l'article del delta de l'Okavango, que has creat tu, i que hi havia dues fotos de la galeria que no sortien. Suposo que devien ser a l'article original però no estan incloses al Commons, per això aquí no es veuen. A l'hora d'entrar a modificar l'article per eliminar-les de la galeria, he vist que després hi havia tot de referències allà perdudes; abans d'esborrar-ho i fer un estropici he preferit preguntar-te què era tot allò, per si ho pots arreglar... Bon cap de setmana! --Enric (discussió) 15:10, 23 jul 2010 (CEST)[respon]

disciplines unesco[modifica]

què et semblaria ajudar-me amb les disciplines de la UNESCO? Són els noms de branques de la ciència que poden donar peu a categories i per tant rellevants, per exemple podries omplir els pocs vermells que queden a Llista d'especialitats 24 de la Nomenclatura de la UNESCO. Gràcies!--barcelona (disc.) 18:41, 31 jul 2010 (CEST)[respon]

ok! i perfecte que vagis omplint informació. La idea com et vaig dir és que cada disciplina tingui els seus articles relacionats --barcelona (disc.) 17:30, 2 ago 2010 (CEST)[respon]

Trogon[modifica]

M'estava mirant l'article Trogon que vas crear l'any passat. Resulta que trogon és, per una banda, el nom d'un dels gèneres d'ocells de la família dels trogònids, però per altra banda és també el nom comú que es fa servir per fer referència a qualsevol ocell de la mateixa família (potser exceptuant els quetzals). Crec que l'entrada del teu article podria ser "Trogon (gènere)" i que l'entrada "Trogon" deuria redirigir cap a Trogoniforme. Si no t'agrada, res, ho deixem estar.--Nelo (disc.) 17:26, 9 ago 2010 (CEST)[respon]

Trogon[modifica]

Hola Víctor, he mirat el Termcat, i he trobat, com tu dius, quatre espècies de trogons, dues del gènere Trogon, una d' Harpactes i altra en que figuren dues possibilitats, Trogon i Priotelus (però ja fa temps que el trogon de Cuba és adscrit a Priotelus). La paraula trogon té dues significats, és un gènere de la família dels trogònids, però també és el nom comú de qualsevol membre de la família, tant si són del gènere Trogon, com si ho són d' Harpactes o Apaloderma. Totes les espècies de la família són trogons, a excepció dels gèneres Pharomachrus i Euptilotis, els quals són denominats quetzals. És un nom molt generalitzat, i és el mateix en anglès, francès, alemany i espanyol, i calcule que en més llegües. Continue pensant que es deuria fer el canvi que t'he proposat. --Nelo (disc.) 01:51, 10 ago 2010 (CEST)[respon]

Malpigial[modifica]

Hola Victor. Tècnicament Malpighiales hauria de ser Malpiguial, car en italià, ghi o ghe és equivalent a gui o gue en català. Si Spaghetti es catalanitza com "Espaguetis", lògicament Malpighiales no hauria de ser Malpigial. Creus que val la pena corregir aquest error a la Viquipèdia? Xufanc (disc.) 13:54, 30 ago 2010 (CEST)[respon]

Gràcies, li demanaré a veure que pensa.Xufanc (disc.) 16:02, 30 ago 2010 (CEST)[respon]

Manquen referències a Volant d'inèrcia[modifica]

Recordeu: La Viquipèdia no és una font primària segons Viquipèdia:Els cinc pilars. En crear o ampliar un article, afegiu les fonts d'on heu extret o adaptat la informació per a que els lectors puguin verificar i valorar els continguts que heu aportat. Si simplement l'heu traduït parcialment d'un article penseu a informar als altres usuaris afegint la plantilla {{traduït de}} en la discussió de l'article, així es podrà traçar les referències emprades en aquell article. Us encoratgem a què treballeu en millorar l'article en aquests sentits. Podeu aprendre com citar les fonts aquí.
Aquest recordatori és en motiu de les vostres contribucions a l'article Volant d'inèrcia. --Marc (Mani'm?) 10:01, 21 set 2010 (CEST) Si us plau repassat l'article i les notes d'en Tibidabo. Entre els dos el podríeu millorar--Marc (Mani'm?) 10:04, 21 set 2010 (CEST)[respon]

Ups!, perdona, no volia molestar-te. Possiblement he actuat sense mirar-m'ho bé: estava repassat els articles per eliminar de la categoria i l'he vist i he pensat que enlloc de la plantilla d'eliminació que hi havia posada era millor posar aquesta i demanar que hi féssiu un cop d'ull (tant tu com en Tibidabo) per millorar-lo (servidor de mecànica n'entén molt poc). Si t'he molestat no era la meva intenció.--Marc (Mani'm?) 10:52, 21 set 2010 (CEST)[respon]

Petrell[modifica]

Dins l'article Petrell s'afirma que tots ells formen part de la família del Procellaridae. Com a que també hi ha petrells que formen part d'altres famílies, com ara la dels hidrobàtids, demane respetuosament permís per fer un petit canvi a l'article.--Nelo (disc.) 21:23, 20 oct 2010 (CEST)[respon]

Jo pensava fer un canvi mínim i únicament al primer paràgraf. Quedaria més o menys així: "Petrell és el nom comú de diversos ocells que pertanyen a gèneres i espècies també diferents, la major part d'elles dins la familia Procellariidae, que tanmateix agrupa també altres aus que no són petrells, però també d'altres, com ara la família Hydrobatidae."

De fet, al llistat d'espècies conegudes amb el nom de petrells que figura a l'article, hi ha cinc que pertanyen a la família Hydrobatidae, les dels generes Pelagodroma, Oceanodroma i Oceanites.--Nelo (disc.) 19:57, 21 oct 2010 (CEST)[respon]

Estret de Davis[modifica]

Ei Victor! He vist l'article que has creat, Estret de Davis, i hi he entrat. Simplement volia posar enllaços ([[ ]]) a la imatge però no m'ha sortit bé. Em sap greu, ho he intentat arreglar però no sé com fer-ho. Pots fer-hi un cop d'ull? Disculpa les molèsties... --Catalaalatac (Parlem-ne) 14:26, 23 oct 2010 (CEST)[respon]

Filippo Ariosto[modifica]

Hola Victor! He vist que has creat un article sobre Filippo Ariosto, però no has inclòs cap referència. Podries afegir la font d'informació? Moltes gràcies! --Kippelboy (disc.) 16:09, 26 oct 2010 (CEST)[respon]

Dolor abdominal[modifica]

Aquest article l'hauries de renomenar a abdominàlgia, que és el terme mèdic de dolor abdominal. I no és el mateix que mal d'estómac (epigastràlgia).

Compte!. Una hemorroide no dóna dolor abdominal.

--Jmarchn (disc.) 17:00, 27 oct 2010 (CEST)[respon]

Dolor abdominal[modifica]

He arreglat tots les referències de les possibles etiologies. Curiosament s'havien oblidat del càncer de pàncrees, insisteixo amb lo de les hemorroides (i no les he afegides). Ara no tinc temps, per acabar l'article.

--Jmarchn (disc.) 08:54, 28 oct 2010 (CEST)[respon]

Discussió sobre plantilles[modifica]

Ei Víctor! Potser t'interessa aquesta discussió. És sobre l'ús de les plantilles, que últimament se n'estan fent moltes. A veure si aconseguim arribar a un consens en el tema. Moltes gràcies. --Catalaalatac (Parlem-ne) 18:20, 29 oct 2010 (CEST)[respon]

Hampstead (Nova Brunsvic)[modifica]

Hola Victor M., definitivament penso el mateix que tu. Crida l'atenció que una entitat local tant petita i, aparentment, poc rellevant tingui aquesta prioritat de creació a la Viquipèdia en català, però està clar que si algú l'ha triat és per omplir totes les excepcions de l'entrada Hampstead. Vaig intentar ampliar-lo per una qüestió d'imatge de la Viquipèdia. Soc dels qui opino que és preferible la qualitat a la quantitat d'articles. Volia omplir-lo amb una mica més d'informació rellevant però vaig desistir en l'intent, així que el més eloqüent que se'm va ocórrer fou posar una plantilla d'esborrany.--Jove (disc.) 22:30, 8 nov 2010 (CET)[respon]

taxonomia[modifica]

Potser podries ajudar-nos a ampliar els articles sobre rangs taxonòmics, per exemple a Família (biologia) només apareixen les famílies vegetals, a Regne (biologia) apareix el quadre comparatiu sense cap explicació i ens manquen subdivisions de la taula de navegació principal. Et ve de gust posar-t'hi? --barcelona (disc.) 14:36, 21 nov 2010 (CET)[respon]

Ibn al-Awwam[modifica]

Molt bé l'article !! He afegit un detall i una referència que enllaça amb el primer volum de l'obra. Jo tinc (vaig comprar la reedició quan va sortir) l'obra en paper. Si t'interessa, personalment o per a afegir a l'article, puc provar de trobar la referència al segon volum.--Roger Liart (disc.) 15:34, 23 nov 2010 (CET)[respon]

Des de l'article crec que tens accès als dos volums del llibre. Els pots descarregar en format .pdf. (I provar si funciona el sistema de cercar mots concrets, per exemple "altramuz". La traducció francesa no l'he consultat però crec que era molt inferior a la castellana de Banqueri). Estic convençut de la gran importància d'aquesta obra (juntament amb la del llibre del pare Miquel Agustí) en el desenvolupament de les missions americanes (si més no en les de la Alta Califòrnia). Pel que fa a ampliar l'article, mira't els llibres (crec que també hi ha un índex d'autoritats, a més de l'índex general de matèries) i ho comentem...si et sembla. Cordialment.--Roger Liart (disc.) 19:16, 23 nov 2010 (CET)[respon]

Equip_Nizkor és un article orfe[modifica]

Recorda: En crear un article, comprova a l'enllaç de l'esquerra "Què hi enllaça" que no estiguis creant una pàgina òrfena. Si no enllaça cap pàgina a la que has creat, cal cercar almenys un article adequat des d'on crear-hi un enllaç.
Aquest recordatori és en motiu de les teves contribucions a l'article Equip_Nizkor. --Bestiasonica (disc.) 00:37, 27 nov 2010 (CET)[respon]

Hola: Diversos IP i Usuaris registrats editen Viquipèdia:Articles demanats afegint peticions en la última secció. Ara per ara la traçabilitat de la petició és dificultosa, pel que resulta molt difícil saber qui ha demanat quin article. Quan refresco la plantilla curta dels demanats que és la que apareix als canvis recents afegeixo pàgines demanades als portals i unes poques del principi d'aquesta llista heterogènia. Potser caldria començar a signar les peticions o discutir la necessitat d'iniciar determinats articles abans d'incloure'ls a la pàgina de canvis recents. Personalment rarament afegeixo articles en aquesta pàgina a no ser que provinguin de pàgines de desambiguació. Pel que fa a l'equip Nizcor no n'havia sentit parlar mai. Passo aquest comentari a la discussió de Viquipèdia:Articles demanats. --Bestiasonica (disc.) 11:28, 27 nov 2010 (CET)[respon]

Usuari Autopatrullat[modifica]

Apreciat Victor via VP:PA s'us han concedit els drets d'usuari autopatrullat. --Marc (Mani'm?) 16:37, 29 nov 2010 (CET)[respon]

Ei Victor! Ahir vaig crear un viquiprojecte d'història de Catalunya. Pots entrar-hi i donar la teva opinió. Tingues en compte que els criteris poden ser modificables. Ja em diràs el què! Que vagi bé. --Catalaalatac (Parlem-ne) 21:04, 15 des 2010 (CET)[respon]

Ei!, què tal? Com va això? He vist que tens interès en el Viquiprojecte:Història de Catalunya, realment crec que si vols ajudar i col·laborar-hi el millor que pots fer és apuntar-t'hi, és a dir, deixar la teva signatura a l'apartat de col·laboradors. També pots visitar el viquiprojecte periòdicament per veure si hi ha més notícies, comentaris, propostes, etc. Si vols, òbviament també pots dir-hi la teva. Pel què fa a l'article que em dius, gràcies per fer-lo de nou. Suposo que has vist que havia sigut esborrat prèviament. Igualment, gràcies. Mira, ara mateix ja hi ha 15 persones apuntades (amb tu seríem 16, que són molts). Entre tots és més fàcil tirar endavant el carro. Espero haver-te servit d'ajuda. Que vagi bé i ja parlarem. Salut! --Catalaalatac (Parlem-ne) 14:52, 21 des 2010 (CET)[respon]

Falten referències[modifica]

Manquen referències a Generalitat republicana[modifica]

Recordeu: La Viquipèdia no és una font primària segons Viquipèdia:Els cinc pilars. En crear o ampliar un article, afegiu les fonts d'on heu extret o adaptat la informació per a que els lectors puguin verificar i valorar els continguts que heu aportat. Si simplement l'heu traduït parcialment d'un article penseu a informar als altres usuaris afegint la plantilla {{traduït de}} en la discussió de l'article, així es podrà traçar les referències emprades en aquell article. Us encoratgem a què treballeu en millorar l'article en aquests sentits. Podeu aprendre com citar les fonts aquí.
Aquest recordatori és en motiu de les vostres contribucions a l'article Generalitat republicana. --Jadelllave (disc.) 12:56, 22 des 2010 (CET)[respon]

art babiloni[modifica]

tens l'article marcat com a inacabat, hi estàs treballant? --barcelona (disc.) 12:33, 24 des 2010 (CET)[respon]

ídem amb dieta paleolítica. Que no et sàpiga greu rebre avisos, estic fent neteja per la quinzena --barcelona (disc.) 12:37, 24 des 2010 (CET)[respon]
gràcies! --barcelona (disc.) 16:39, 24 des 2010 (CET)[respon]

10è aniversari[modifica]

aquest cop et proposo feina presencial. Podem comptar amb tu per ajudar-nos amb els actes del 10è aniversari? Especialment el dia 19 de març per ajudar els novells --barcelona (disc.) 11:20, 24 gen 2011 (CET)[respon]

Categories[modifica]

Bon dia, Víctor. Quan creïs articles sobre éssers vius, podries fer el favor de posar-los a la categoria específica corresponent? Ara estàs posant-los a articles generals com "dinosaures", "bacteris", etc., i això no pot ser. Gràcies. – Leptictidium (nasutum) 11:36, 27 gen 2011 (CET)[respon]

La immensa majoria d'usuaris no busca articles a través de les categories, sinó a través de la barra de cerca. Els articles han d'anar dins les categories corresponents, sinó les categories no tenen raó de ser. Sisplau, tingues-ho en compte quan creïs articles nous, i si no hi estàs d'acord, sempre pots proposar una modificació de la normativa a La Taverna. – Leptictidium (nasutum) 09:52, 28 gen 2011 (CET)[respon]

Temperatura de transició vítria[modifica]

Hola, espero no et molesti que hagi completat l'article...tinc unes eines (emprant google) que contra el que diu en KRLS van prou bé (10m en aquest cas)..;-)..--Mcapdevila (disc.) 15:26, 15 feb 2011 (CET)[respon]

Busqueret coallarga[modifica]

Hola, soc en Nelo. He estat a la recerca del nom mallorquí d'aquest moixonet, perquè al ser "busqueret" un masculí, no em sonava "coallarga" i el que he trobat en més d'un lloc és "busqueret coallarg". --Nelo (disc.) 23:43, 25 feb 2011 (CET)[respon]

Bioquímica[modifica]

Hola, apreciat wikipedista. Ara que veig que estàs fent articles sobre bioquímica. M'agradaria apuntar-te una sèrie d'articles sobre aquesta temàtica que encara estan per fer. Són molt importants per una enciclopèdia en català:

Eritropoietina - Interferència d'ARN - Endotoxina - Xenobiòtic - Precursor (química) - Electrofisiologia - ADN recombinant

Els podries fer, sisplau? Moltíssimes gràcies de la part d'un estudiant de Batxillerat Científic. --86.69.232.222 (discussió) 23:04, 28 feb 2011 (CET)[respon]

Gràcies, som un grup d'estudiants de batxillerat que estem preparant les PAU a finals de curs i trobar els articles que necessitem a la wikipedia ens ajuda molt a repassar.
i de medicaments entens? Mira els vermells d'Antibiòtic (un dels 10 articles dels 1000 que més vermells acumula), a veure si pots fer-hi feina. Gràcies --barcelona (disc.) 20:56, 5 març 2011 (CET)[respon]

Salutacions. Tens l'article sobre l'Art babiloni a mitges, i hi ha un article sobre l'Art a Mesopotàmia que està orfe i podria anar junt amb aquest (fusió). De fet, a la Viquipèdia anglesa ambdós estan junts en un mateix article. Què et sembla ? --MALLUS (disc.) 03:08, 7 març 2011 (CET)[respon]

Hola! Em passo per aquí per demanar-te que vols fer amb aquest article que vas iniciar fa més d'un any i que no has tornat a tocar. Vols seguir amb la traducció o esborro tots els paràgrafs en anglès? Diguem alguna cosa quan puguis. Gràcies! I per cert, et felicito per la teva tasca, fas una gran feina! --Beusson (disc.) 08:26, 12 març 2011 (CET)[respon]

De res, estic fent una mica de neteja contra les desambiguacions i l'he trobat. Bona tasca i fins aviat!--Beusson (disc.) 08:36, 12 març 2011 (CET)[respon]

10è aniversari[modifica]

espero que continuïs disponible per al dia 19, vine si pots amb el teu portàtil i avisa els coneguts, volem que sigui un èxit de convocatòria!--barcelona (disc.) 17:38, 12 març 2011 (CET)[respon]

em sembla que nos ens vam saludar! Jo també vaig quedar molt contenta de com va anar, veurem si hem captat nous editors--barcelona (disc.) 11:53, 20 març 2011 (CET)[respon]

Mongolia[modifica]

Hola company, veig que has començat les províncies de Mongòlia. Crec que al quadre s'hauria d'incloure la bandera de la província, totes les províncies en tenen, i quasi totes són conegudes. Si s'han de dibuixar en SVG suposo que al Commons hi ha gent que ho fan. Salutacions --joc (disc.) 22:03, 20 març 2011 (CET)[respon]

Aixó que no et surtin les banderes es perquè qui va traduir les plantilles les va fer diferents, per exemple en angles es flagicon|Turkey i en català flag|Turquia. Certament fou un error fer aquest canvi innecessari, però es que si tradueixes del francès o un altra llengua, tampoc et valen. Però les banderes importants no són les dels icons que això es com aquell que diu per jugar: les importants son les del estat o la subdivisió; en qualsevol enciclopèdia es troba la bandera i l'escut perquè com tu dius i ha molta gent que els agrada; de fet Catalunya té el percentatge més alt del món de membres a les associacions vexilol·logiques i heràldiques i l'Enciclopèdia Catalana fou la primera que va introduir les banderes històriques, subnacionals i de nacions sense estat. Imagina un article sobre Catalunya a un altra wikipèdia on no hi hagués la nostra senyera, estaria coix. Els mongols s'organitzen fa segles en "banderes" (districtes) i les provincials tenen allí una tradició important; algunes són reconstruccions dels seus estendards històrics. Avui per avui em sembla que no estan disponibles (en tot cas en faltarien tres o quatre que no es coneixen) però si es possible deixa-ho previst a la plantilla que s'hi puguin afegir. Salutacions. --joc (disc.) 11:59, 21 març 2011 (CET)[respon]

Caqui[modifica]

Perdona. La producció de 25.000 tones em sembla molt gran. Ho dic per si t'interessa verificar la dada. D'altra banda, molt bé l'article (a mí m'agraden els fruiters i les fustes...i moltes més coses).--Roger Liart (disc.) 22:34, 25 març 2011 (CET)[respon]

Rampinadora[modifica]

Hola Victor, as the author of this article, could you check the talk page please? I hope you can help :-) Regards --:bdk: 22:01, 30 març 2011 (CEST)[respon]

Península Ibèrica prehistòrica[modifica]

vas iniciar aquest article, a banda de la proposta de fusió, hi faràs més feina properament o puc llevar-li la plantilla?--barcelona (disc.) 21:51, 24 abr 2011 (CEST)[respon]

deia la d'inacabat però tampoc crec que sigui un esborrany, ho trec tot llavors

Recordatori d'admissibilitat de: Asní[modifica]

Recorda: La Viquipèdia és una enciclopèdia no una base de dades o un lloc per a fer promoció. En crear un nou article s'haurien de comprovar els criteris d'admissibilitat («que hagi rebut cobertura significativa en fonts fiables i independents del subjecte»). Cal mirar d'aportar referències de fonts fiables que no estiguin implicades directament amb el propi objecte de l'article.

Si no s'aporten referències de terceres parts independents l'article podria entrar en un procés de fusió o esborrament. Demanem calma durant les discussions per intentar cercar el consens a l'hora de defensar els teus arguments o rebatre els dels altres usuaris.
Aquest recordatori és en motiu de Asní. --Àlex Esp (Discussió) 14:42, 28 juny 2011 (CEST) .[respon]

Perfecte, igualment, la definició d'asní podria anar al Viccionari.--Àlex Esp (Discussió) 16:51, 29 juny 2011 (CEST)[respon]

Recordeu: La Viquipèdia no és una font primària segons Viquipèdia:Els cinc pilars. En crear o ampliar un article, afegiu les fonts d'on heu extret o adaptat la informació per a que els lectors puguin verificar i valorar els continguts que heu aportat. Si simplement l'heu traduït parcialment d'un article d'una altra versió idiomàtica de Wikipedia penseu a informar als altres usuaris afegint la plantilla {{traduït de}} en la discussió de l'article, així es podrà traçar les referències emprades en aquell article. Us encoratgem a què treballeu en millorar l'article en aquests sentits. Podeu aprendre com citar les fonts aquí.
Aquest recordatori és en motiu de les vostres contribucions a l'article Compendi de la doctrina catalanista. --Pau Cabot · Discussió 14:30, 5 ago 2011 (CEST)[respon]

categoria[modifica]

pots arreglar la categoria ciricular de fitoestrògens, si us plau? --barcelona (disc.) 18:47, 18 ago 2011 (CEST)[respon]

Districte Petxengski[modifica]

Hola! L'article aquest hauria de transcriure's a la catalana, però a més a més Petxengski és un adjectiu, per tant no es pot dir "Districte de Petxengski" (Petxengski raion, en rus, vol dir Districte petxenguès), sinó que com a molt hauria de ser "Districte Petxengski", o, el més habitual, que seria "Districte de Petxenga". --Enric (discussió) 14:15, 30 set 2011 (CEST)[respon]

Ela geminada[modifica]

He vist a l'article or blanc que les eles geminades les fas amb el punt "gros" (•) i no amb el "petit" (·). Recorda que s'han de fer amb el segon, no sé si ha estat una cosa puntual però en tot cas t'ho comento per si de cas. Endavant!--Arnaugir 13:32, 6 oct 2011 (CEST)[respon]

L'article que has creat nou va ser esborrat el 2009: Viquipèdia:Esborrar pàgines/Historial/2009/04#Jaume Cañellas i Galindo. Crec que seria important que mirassis de referenciar el que es diu al text. Pau Cabot · Discussió 21:54, 9 oct 2011 (CEST)[respon]

Estic en part d'acord amb el raonament que fas, però no deixa de ser en:Wikipedia:Other stuff exists, és a dir, justificar la presència d'aquest metge dient que altres articles menys importants al teu criteri no s'han proposat per esborrar. Crec que, efectivament, el procediment d'esborrat actual és francament millorable (veges Viquipèdia:La taverna#Esborrar pàgines: unanimitat d'un sol participant) però si s'ha de canviar el mecanisme s'ha de fer amb una presa de decisió. A hores d'ara, jo crec que el més correcte seria 1. referenciar l'article 2. Si penses que hi ha altres articles que s'haurien d'esborrar, proposar-los. 3. Si creus que s'ha de millorar el procés d'esborrat d'articles, mira d'exposar el teu punt de vista a les discussions que hi ha sobre el tema. Bona feina! Pau Cabot · Discussió 17:13, 10 oct 2011 (CEST)[respon]
O sigui que l'esborr? Pau Cabot · Discussió 13:37, 11 oct 2011 (CEST)[respon]

Secreció[modifica]

Hola Victor,

Anava a crear l'article Secreció i m'he trobat que ja ho has fet i que estas treballant en la seva elaboració. Porto uns dies traduint-lo de l'anglès i ja el tinc acabat. Ara no sé que fer amb ell. Dona-li un cop d'ull a veure que et sembla i agafa el que faci falta. Quan ja no el necessitis més m'avises que així faré servir la pàgina per anar creant altres articles. Usuari:Sng/Pàgina de proves. He aprés la lliçó. Salutacions.--Sng (disc.) 12:50, 21 oct 2011 (CEST)[respon]

Perfecte, corregeixo l'error de proteïnes i copio el contingut directament. Tu si que m'has tret un pes de sobre. Amb el que m'ha costat, pensava que me'l hauria d'empassar. La pròxima vegada no em passarà. Gràcies.--Sng (disc.) 13:25, 21 oct 2011 (CEST)[respon]

My apologies for a posting in English. I wanted to let you know that en:List of vegetable oils is undergoing a thorough review and update. Its sources are now much more up to date, and much stronger than in the original version, and many of the entries have been rewritten. You might like to take a look and consider updating Llista de plantes oleaginoses as well. Waitak (disc.) 16:25, 22 oct 2011 (CEST)[respon]


Proposta d'esborrament de la pàgina Jaume Cañellas Galindo[modifica]

Paperera
Paperera

Hola, s'ha proposat l'eliminació de la pàgina «Jaume Cañellas Galindo», que heu fet o en què heu col·laborat significativament.

Esteu convidat a participar en la discussió relativa a aquesta proposta. Si no esteu familiaritzat amb el procés, podeu llegir-ne les normes i polítiques a «Viquipèdia:Esborrar pàgines». No us ho prengueu com una qüestió personal, intenteu entendre'n els motius i demaneu-ne aclariments si cal.--Pau Cabot · Discussió 16:49, 26 oct 2011 (CEST)[respon]

Viquiprojecte:Setmana de la Ciència 2011[modifica]

Ep! sé que et dediques a fer articles de biologia... potser t'animes a Viquiprojecte:Setmana de la Ciència 2011? Hi ha una alga que t'espera! I si en fas algun altre i el vols afegir, serà benvingut... una abraçada!--Arnaugir 20:10, 21 nov 2011 (CET)[respon]

Hehe, jo tampoc la coneixia, veus que bé, sempre s'aprèn quelcom! Apunta't a la cel·la de col·laborador a Viquiprojecte:Setmana de la Ciència 2011! fins aviat--Arnaugir 21:48, 21 nov 2011 (CET)[respon]

Gràcies per participar al Viquiprojecte de la Setmana de la Ciència 2011![modifica]

Guardó Se't concedeix aquest guardó com a premi per la teva participació al Viquiprojecte Setmana de la Ciència 2011. Moltes gràcies!

--Arnaugir 23:54, 27 nov 2011 (CET)[respon]

Baker_Lake és un article orfe[modifica]

Recorda: En crear un article, comprova a l'enllaç de l'esquerra "Què hi enllaça" que no estiguis creant una pàgina òrfena. Si no enllaça cap pàgina a la que has creat, cal cercar almenys un article adequat des d'on crear-hi un enllaç.
Aquest recordatori és en motiu de les teves contribucions a l'article Baker_Lake. JaumeBG 03:36, 30 nov 2011 (CET)[respon]

Classificació del sòl[modifica]

Només era per notificar-te que tens la frase "Technical soil classification systems focus on representing some specific facet or quality of the soil, rather than a direct pedogenetic classification. Such technical classifications are developed with specific applications in mind, such as soil-water relationships, land quality assessment or geotechnical engineering." de l'article Classificació del sòl per traduir. Merci! --Davidpar (disc.) 21:17, 28 des 2011 (CET)[respon]

Espècimen[modifica]

D'on has tret que s'anomena "espècimen"? Ho dic perquè al Twitter hi ha hagut una discussió per saber com s'anomena "specimen" en català. Ho he buscat a Optimot, TERMCAT i esAdir.cat i no hi surt "espècimen". En aquests casos, es deixa la paraula original en anglès. --Davidpar (disc.) 20:44, 12 gen 2012 (CET)[respon]

Discussió:Vegetació de Catalunya[modifica]

Hola. Pots passar per Discussió:Vegetació de Catalunya? Gràcies.--Pere prlpz (disc.) 22:12, 17 gen 2012 (CET)[respon]

Viquiprojecte:Els 1.000[modifica]

Bon dia, Víctor! Com possiblement ja saps, s'estan discutint canvis a les normes que faran perdre a la Viquipèdia en català el seu lideratge a la Llista de viquipèdies per mostra d'articles. Tanmateix, encara ens podem "salvar" si ampliem uns determinats articles! Per això agrairíem moltíssim la teva col·laboració. Digue'm quin tipus d'article t'agrada més editar i et proposaré els articles que podries ampliar per ajudar-nos a mantenir el lideratge de la Viquipèdia en català. Gràcies! – Leptictidium; what else? 10:28, 11 feb 2012 (CET)[respon]

Aviam, anem per pams.
1) Química... Què et semblaria ampliar una mica algun dels articles següents: Or, Coure, Glúcid, Lípid?
2) Quant a les poàcies, fa bastants anys teníem articles de totes les espècies, però amb poquíssima informació. En una votació es va decidir fusionar-los amb els articles de gèneres. – Leptictidium; what else? 19:39, 11 feb 2012 (CET)[respon]
Perdona que m'hi fiqui. Estic força d'acord amb tu que aquestes espècies redirigides no aporten gran cosa quan l'article del gènere no té informació sobre l'espècie. En aquella discussió la solució adoptada (imperfecta) va ser per assolir un consens i a més no ferir els sentiments de ningú. De fet, hi havia un usuari que estava fent la feinada de fer un miler de microesborranys a mà, una comunitat molt il·lusionada per avançar llocs per nombre d'articles, i l'excusa habitual del "ja s'ampliaran". Al final vam decidir deixar un any perquè s'ampliessin i al cap de l'any redirigir totes les espècies (menys potser un parell que sí que s'havien ampliat) al gènere per conservar el microesborrany amb taula a l'historial per si mal algú els volia ampliar.
Amb els anys que han passat potser es pot comprovar si realment estan facilitant les ampliacions o si es poden esborrar. Encara que hi hagués hagut fa anys una votació, se'n pot fer una altra, tot i que no sé com seria el consens actual.--Pere prlpz (disc.) 21:10, 11 feb 2012 (CET)[respon]
Hola de nou. Gràcies per fer una ullada a aquells articles, ara et veuries amb cor d'ampliar "química orgànica"?
Pel que fa a les poàcies, et convido a dur el tema a La Taverna. En principi, pots comptar amb el meu suport. – Leptictidium; what else? 15:26, 15 feb 2012 (CET)[respon]

Ajuda-verificació a Arada[modifica]

Hola Víctor, volia demanar-te ajuda per a la verificació de l'article arada. He ampliat molt l'article i volia que hi donares una ullada per tal de tenir la visió d'algú que conegués el tema. Espere que no t'importe veure'l, corregir, modificar o fer qualsevol comentari. Qualsevol informació extra seria molt útil per completar l'article. Mil gràcies,--Cristianrodenas (disc.) 02:09, 23 feb 2012 (CET)[respon]

Fet Fet! Moltíssimes gràcies --Cristianrodenas (disc.) 16:18, 23 feb 2012 (CET)[respon]

Esparreguera o equiset[modifica]

Hola. Pots passar per commons:File talk:Plàntula esparrec 26set2009.JPG o per Discussió:Espàrrec#Espàrrec_o_equiset? Gràcies.--Pere prlpz (disc.) 21:07, 1 abr 2012 (CEST)[respon]

File:Plàntula esparrec 26set2009.JPG[modifica]

Your comments are welcome at Commons:File_talk:Plàntula_esparrec_26set2009.JPG#Equisetum_arvense.3F. --Wsiegmund (disc.) 21:47, 1 abr 2012 (CEST)[respon]

Thank you for your comments. I'm pleased to see your work here. Best wishes, Wsiegmund (disc.) 07:02, 3 abr 2012 (CEST)[respon]
Did you see my invitation at Commons:User_talk:Victor_M._Vicente_Selvas#File:Lathyrus_latifolius_.28p.C3.A8sol_bord.29.jpg? --Wsiegmund (disc.) 19:04, 7 abr 2012 (CEST)[respon]

Afinitat electrònica[modifica]

Bon dia. Mirant de referenciar la taula periòdica que vas muntar per l'article Afinitat electrònica he trobat discrepàncies amb la bibliografia consultada, i en l'article en altres llengües. L'hi pots donar una repassada i referenciar-lo? Gràcies! --Panotxa (disc.) 08:29, 6 abr 2012 (CEST)[respon]

Amb paciència aniré posant les referències de l'anglesa. Almenys aquestes ja hi son i només he de fer un còpia-enganxa, perquè per afegir referències he tingut reptes més grans, sobretot les llistes de cronologies i alguns de microbiologia. Per algun dia deixo les fites de les colles castelleres. --Panotxa (disc.) 06:53, 8 abr 2012 (CEST)[respon]

Plutó[modifica]

et felicito per incorporar els articles d'actualitat, com el nou astre de Plutó, ja que segur que rep moltes visites. Mentre no fas aquests articles "urgents" et convido a fer una altra tongada pel món vegetal, ens falten molts articles de botànica!--barcelona (disc.) 20:17, 13 jul 2012 (CEST)[respon]

Hola Víctor, podries passar a referenciar aquest article? Pau Cabot · Discussió 10:09, 19 jul 2012 (CEST)[respon]

Taxocaixes i cursives[modifica]

Bona tarda, Víctor. T'escric per demanar-te un favor amb els articles d'éssers vius que creïs. A la viquipèdia en anglès, els paràmetres "genus" i "species" de les taxocaixes poden dur cursives. En canvi, en català mai no van en cursiva, de manera que cal canviar el format. Pots veure un exemple del canvi que vull dir aquí. T'agrairia que a partir d'ara no hi posessis la cursiva. Gràcies.– Leptictidium nasutum 22:18, 16 set 2012 (CEST)[respon]

Genial! – Leptictidium nasutum 22:50, 16 set 2012 (CEST)[respon]

feina[modifica]

hi ha un article que tenen moltes viquis i nosaltres no: en:Bryophyte, i si et ve de gust fer-lo potser t'interessarà conèixer Viquiprojecte:Un article al dia on trobaràs suggeriments similars --barcelona (disc.) 11:20, 19 set 2012 (CEST)[respon]

Article bonificats[modifica]

Hola, acabo de veure en el viquiprojecte: Un article al dia, que hi ha un apartat que es diu: article bonificats. Com va això exactament, els article que fiquen segona ronda valen el doble, o aquests estan en votació i després si algú els fa valen el doble? Tu he preguntat a tu perquè he vist que has escrit 8.--Mbosch (会話) 14:26, 4 nov 2012 (CET)[respon]

quinzena de qualitat[modifica]

Ja que ets força actiu, convindria que aquests dies et sumessis a la Viquipèdia:Gran Quinzena Anual de la Qualitat/2012, per ajudar a netejar els articles, que també fa falta. --barcelona (disc.) 12:16, 23 des 2012 (CET)[respon]

Bones festes[modifica]

Bones Festes i Bon Any nou! --Davidpar (disc.) 15:19, 24 des 2012 (CET)[respon]

Nous articles sobre accidents a la mineria[modifica]

Hola, molt bones festes i feliç any nou. T'envio aquest missatge perquè he vist que has fet almenys dos o tres articles sobre accidents a la mineria. I ho faig perquè crec que si arribes a tenir almenys 5 articles dels mateixos, potser hauries de crear la categoria d' accidents miners, ja que és més específic que el de mineria i és més acurat i pot definir més els articles (podria estar situat a les categories: mineria i a la [[Categoria:Accidents]], a la que també haurien d'estar categoritzats els mateixos. A més a més, segons el meu parer, també hauries de categoritzar el lloc on van passar, ja que la viquipèdia en català categoritza les persones pel què van fer i per d'on eren. No se què et sembla. Disculpo la meva intromissió, només t'ho he apuntat amb ànims de millorar.

Bona feina i endavant. --Pitxiquin (disc.) 11:41, 31 des 2012 (CET)[respon]

Ah, i només dues coses: La primera és que si et queden articles orfes, hi pots posar enllaços des de les pàgines de les poblacions a on van succeir els accidents i des del dia que va succeir. I la segona és que no se si ho saps, però a aquí a Catalunya hi va haver un accident miner amb una trentena de morts, a les mines de Fígols, crec, ja t ho miraré si t interessa.--Pitxiquin (disc.) 11:53, 31 des 2012 (CET)[respon]

Plantejament de preguntes[modifica]

Crec que el missatge que hi ha a Viquipèdia:Plantejament_de_preguntes#Hola.2C_felicitats. va per tu.--Pere prlpz (disc.) 20:27, 17 gen 2013 (CET)[respon]

fruits tropicals[modifica]

Hola, molt bones. He vist que et dediques a fer els articles sobre fruits i plantes en genera. Jo ara estic intentant implementant articles sobre Àfrica, dels que la viquipèdia en català està molt mancada. Fent articles sobre Nigèria, m'he trobat amb diversos productes vegetals tropicals que es comercien i que no tenen els articles a la viquipèdia en català, no se si et vindria de gust anar-los fent. Jo quan tradueixo articles de la viqui anglesa intento seguir els enllaços de les materies primes i algunes hem trobo amb dificultat per a traduïr-les o anomenar-les. Fins i tot, si hi estiguessis interessat podries entrar en el Viquiprojecte:Àfrica, moltes gràcies. --Pitxiquin (disc.) 18:46, 21 gen 2013 (CET)[respon]

Merci. A banda que a la viqui en anglès hi ha mooooolts més editors que en català :) . Fer totes les entrades de botànica ha de ser impossible a aquí, però si que hi ha plantes que són prou interessant pel seu ús en el comerç internacional (tot i que cadascuna de les plantes ja tenen interés per si soles, clar). Jo conec gent que pot aportar a les parts d'història i política o biografies, però menys molt poca amb la part de la biologia, que com veiem, sempre acaben enllaçades. --Pitxiquin (disc.) 20:36, 21 gen 2013 (CET)[respon]

Articles bonificats VP:1AD[modifica]

Hola Victor M. Vicente Selvas, podries passar a votar per Viquiprojecte:Un article al dia/Articles bonificats? La idea és seleccionar els articles més importants que ens manquen. Si els tenim seleccionats, serà més fàcil de saber en quins articles hem de dedicar més esforços. Gràcies, Pau Cabot · Discussió 21:07, 9 feb 2013 (CET)[respon]

Bones, quan tinguis temps i si vols, et podries tornar a passar per Viquiprojecte:Un article al dia/Articles bonificats? S'han afegit molts articles des de la última ronda. Gràcies.--Mbosch (会話) 22:26, 23 març 2013 (CET)[respon]

Urbilateris[modifica]

Pots mirar-te aquesta edició que he fet? 70 milions d'anys deu ser un error, però no sé si el que he posat és el que volies posar.--Pere prlpz (disc.) 20:16, 19 feb 2013 (CET)[respon]

Ortografia[modifica]

Hola, què tal? Et faria res fer una repassada lingüística als articles que escrius? Ho dic perquè me n'he trobat molts amb errors "tontos" que haurien sigut fàcils de solucionar... – Leptictidium (digui) 15:45, 24 feb 2013 (CET)[respon]

Bon dia, sisplau, ajuda'ns![modifica]

Benvolgut company, primer de tot perdona'm aquesta intrusió. T'escric per a demanar-te ajuda. Ja fa molts anys que l'associació Amical de la Viquipèdia mira de donar al català un estatus equivalent al de les altres llengües demanant la creació d'un Chapter català, cosa que fins ara ha estat denegada pretextant el fet que els catalans no tenen estat propi. La nostra llengua catalana i els companys d'Amical que treballen de valent per a la promoció del català i alhora del coneixement lliure de pertot, necessiten la teua ajuda. Sisplau/fes-nos el favor, signa a l'enllaç següent per a que es puga veure internacionalment que existim i tenim empenta i sobretot que els catalanoparlants han/hem de rebre el mateix tracte que tots els altres, tinguen estat o no. Gràcies per endavant, que et vaja tot molt bé. Records, Claudi/Capsot (disc.) 10:52, 27 març 2013 (CET)[respon]

Taxocaixa planta[modifica]

Quan escriguis articles de plantes, pots fer servir {{taxocaixa planta}} en comptes de {{taxocaixa}}. Veuràs que queda millor i crec que amb el canvi no es perd cap funció. [1] --Pere prlpz (disc.) 20:13, 19 abr 2013 (CEST)[respon]

Gladiols autòctons[modifica]

Hola Victor M. Vicente Selvas: Sembla, segons recull la "Flora Manual dels Països Catalans" (3a ed., 2005, Ed. Pòrtic), que hi ha com a mínim tres espècies incloses al gènere Gladiolus als PPCC: G. italicus, G. communis i G. illyricus. Tanmateix sembla que disposes d'una informació diferent veient aquesta ampliació. Series tant amable de citar/precisar la font que afirma que només n'hi ha dues? Hem de suposar que Bolòs i Vigo han rectificat el seu parer atribuint la citació d'aquestes dues espècies a l'obra de l'editorial Barcino i una posterior revisió atribuint-ne tres [incloent G. illyricus] i publicada posteriorment? O bé mantenim el parer de l'obra que deus haver emprat per ampliar-lo? Per cert disposes de la plantilla {{citar Flora PPCC}} per a afegir-la quan ho creguis convenient així no hauràs de picar tantes tecles. Salut! --Bestiasonica (disc.) 19:29, 19 juny 2013 (CEST)[respon]

La veritat és que la taxonomia no és el meu fort, però a mida que prossegueixen els estudis de geobotànica és probable que apareguin noves espècies als PPCC. Així mateix existeix un interès creixent en la comparació de seqüències genètiques per establir o diferenciar els tàxons (tot i el sobrecost en la seva determinació) pel que poblacions morfològicament divergents poden arribar a passar a ser espècies a subespècies aïllades geogràficament. Tots aquests avenços / revisions queden fora de les obres publicades abans de la invenció de la "popularització" de la PCR en els estudis de genètica de poblacions. --Bestiasonica (disc.) 17:35, 21 juny 2013 (CEST)[respon]

Gràcies[modifica]

Viquimarató 35 hores a la Fundació Miró (abril 2013) / 35-hour edit-a-thon at Miró Foundation (April 2013)
Viquimarató 35 hores a la Fundació Miró (abril 2013)
35-hour edit-a-thon at Miró Foundation (April 2013)

Hola, gràcies a la teva firma donant suport a la nostra associació. El passat dia 5 de juny Amical Wikimedia (Associació Amical Viquipèdia) va ser reconeguda pel Consell d'Administració de la Fundació Wikimedia com a Organització Temàtica. Pots veure el comunicat de l'associació en català aquí o el comunicat de la WMF en anglès aquí. Per a la nostra associació és una fita molt important, portàvem 5 anys demanant ésser un organisme oficial. Nosaltres continuarem la nostra tasca de promoció al carrer i a les institucions de la Viquipèdia i els seus projectes germans arreu dels territoris de parla catalana.

Moltes gràcies --Davidpar (disc.) 18:40, 15 jul 2013 (CEST)[respon]

Història dels gitanos[modifica]

Bones Victor! L'altre dia una nova usuària va afegir una nova secció en aquest article de qualitat que vas crear tu. Li he donat format i afegit el "cal citació". T'ho comento per si t'ho vols mirar. Salut! --Judesba (digues...) 18:55, 11 oct 2013 (CEST)[respon]

Viquitrobada 2013[modifica]

No et decideixes pas a venir aquest diumenge a la Viquiprojecte:Viquitrobada 20131? :-) Va, que ens ho passarem molt bé!! --Arnaugir (discussió) 22:38, 15 nov 2013 (CET)[respon]

Manquen referències a The Platters[modifica]

Hola Victor M. Vicente Selvas,

recordeu que la Viquipèdia no és una font primària. Per això, en crear o ampliar un article, heu de citar les fonts d'on heu extret o adaptat la informació per a que els lectors puguin verificar i valorar els continguts que heu aportat.

Us encoratgem a treballar per millorar l'article en aquest sentit. Podeu aprendre a citar les fonts aquí. Tota informació no verificable pot ser posada en dubte o eliminada. Si teniu algun dubte, podeu deixar-me un missatge a la pàgina de discussió, traslladar-lo a la La taverna o, directament, al xat.
Aquest recordatori és en motiu de l'article The Platters. --Judesba (digues...) 00:45, 24 nov 2013 (CET)[respon]

Bones! No sé si recordes d'on vas treure la informació; ja fa un parell d'anys... Salut! --Judesba (digues...) 00:45, 24 nov 2013 (CET)[respon]

Quinzena de la qualitat[modifica]

Bones! Com es va comentar en la viquitrobada, aprofitem el Nadal per ocupar-nos més intensament del manteniment de la viquipèdia en el què s'anomena Gran Quinzena Anual de la Qualitat, que aquest any es celebra de 21 de desembre de 2013 al 5 de gener de 2014, a la que et convido a participar i apadrinar algun dels camps per procurar netejar-lo. Estem en fase de preparació i s'agrairan sugerències i comentaris. --Panotxa (disc.) 09:07, 18 des 2013 (CET)[respon]

Freiberg[modifica]

He una mica eixamplat i estructurat l'article. Jo no conec la ciutat, seria be si poguessis eixamplar aquest article. Flamenc (disc.) 01:02, 24 des 2013 (CET)[respon]


Proposta d'esborrament de la pàgina Sarothamnus[modifica]

Hola Victor M. Vicente Selvas,

S'ha obert una proposta per esborrar la pàgina «Sarothamnus», que heu iniciat o en què heu col·laborat significativament, per incomplir algun dels criteris de la Viquipèdia després de ser avisat prèviament sense haver-se solucionat.

Esteu convidat a participar en la discussió relativa a aquesta proposta. Si no esteu familiaritzat amb el procés, podeu llegir-ne les normes i polítiques a «Viquipèdia:Esborrar pàgines». Per qualsevol dubte, podeu deixar-me un missatge, formular-lo a la La taverna o, directament, al xat. No us ho prengueu com una qüestió personal, intenteu entendre'n els motius i demaneu-ne aclariments si cal.

M'imagino que vas crear la redirecció per error i que volies redirigir el nom científic de l'espècie (i els seus sinònims) i no el gènere sencer, però per si de cas ho proposo com a discussió d'esborrat.--Pere prlpz (disc.) 00:20, 20 gen 2014 (CET)[respon]

Tau o Taus Ceti?[modifica]

Hola bon dia! Mira, estic intentant millorar l'article Tau Ceti que actualment està en avaluació. L'article el vas crear tu per primer cop en 2012 però crec amb el títol Taus Ceti, no pas solament Tau Ceti com altres wikipedies. Sabries perquè porta la s? Sinó, potser es tractaria d'un error i podria canviar el nom a l'article. Moltes gràcies.--Manlleus (disc.) 13:04, 3 maig 2014 (CEST)[respon]

Sí, és prou curiós, perquè l'article Vol espacial interestel·lar d'on dius haver tret el títol de l'estrella, l'havia creat jo mateix a partir de l'anglesa, on allà només apareix (ara!) com a Tau Ceti. Suposo que era un error. Gràcies.--Manlleus (disc.) 21:20, 3 maig 2014 (CEST)[respon]
Gràcies per comprovar-ho!--Manlleus (disc.) 21:26, 3 maig 2014 (CEST)[respon]

Enllaços a altres llengües[modifica]

Hola Victor M. Vicente Selvas,

Felicitats per tots els articles que estàs creant. Només una coseta. M'he trobat alguns que no estan enllaçats als articles de les altres wikipèdies. Jo ho he anat fent amb els que he vist. No sé si ja ho tens pendent. Bona feina. Herodotptlomeu (disc.) 21:01, 27 juny 2014 (CEST)[respon]

Ostres, no ho sé si ho fa automàticament però jo diria que no. Potser amb els articles que tenen el mateix títol si que es podria fer, però els que canvien el títol d'idioma ho dubto. Potser a "la taverna" ho deuen saber... Igualment, si me'n vaig trobant, els aniré enllaçant per si de cas. ^_^ I com et deia, felicitats pels articles. Herodotptlomeu (disc.) 08:28, 28 juny 2014 (CEST)[respon]
Perdoneu que m'hi fiqui.
Els interviquis no es fan automàticament, ni ara ni abans, tot i que va canviar la manera com es fan. Ara cal afegir-lo a Wikidata, amb l'enllaç d'afegir o editar interviquis que hi ha a l'article (el nostre o el de l'altra viquipèdia).
De fet, automatitzar del tot els interviquis seria complicat, perquè és molt difícil que a partir del títol de l'article un bot encerti l'article equivalent en altres viquipèdies, fins i tot en els casos més senzills com els articles anomenats amb noms científics o topònims.--Pere prlpz (disc.) 11:59, 28 juny 2014 (CEST)[respon]
Gràcies @Pere prlpz:. Victor, ara que ja sabem com es fa, potser s'haurien de revisar els que has anat creat aquests mesos, perquè no quedin sense l'enllaç. Si necessites un cop de ma, m'ho comentes. Salut. Herodotptlomeu (disc.) 17:50, 29 juny 2014 (CEST)[respon]
Et faig recordatori del mateix. Jo també els vaig enllaçant a Wikidata quan en trobo que no ho son.--Beusson (disc.) 23:36, 9 des 2014 (CET)[respon]

Clonorquiosi[modifica]

Hola, he canviat el nom de clonorquiasi a clonorquiosi, que és la denominació correcte, totes les helmintosis tenen de sufix -osi, l'he categoritzada a lloc (visita Categoria:Helmintosis) i he afegit la plantilla corresponent ({{Helmintosi}}).Jmarchn (disc.) 13:21, 2 ago 2014 (CEST)[respon]


Fusió[modifica]

Hola, hi ha la proposta de fusionar Alimentació durant el Paleolític amb paleolític. Jo la veig lògica, ja que ocuparia una secció amb entitat en paral·lel a altres temes, però com a creador de l'article potser t'hi vols pronunciar--barcelona (disc.) 20:54, 4 oct 2014 (CEST)[respon]

Explosivitat[modifica]

Hola, Victor M. Vicente Selvas. Acabo de descobrir que l'agost vas crear Índex d'Explosivitat Volcànica, quan ja existia prèviament Índex d'explosibilitat volcànica. N'acabo de proposar la fusió, suposo que ets el més indicat per fer-la, si vols, i després redirigir després un article a l'altre.--Carles (enraonem) 10:16, 13 oct 2014 (CEST)[respon]

Article Autoajuda[modifica]

Hola, Acabo d'assistir a un taller de viquipedistes. Sóc molt, molt novata, però he vist l'article "Autoajuda" creat per a tu i he pensat a comentar-te una bona font d'informació que sobre el tema m'ha caigut a les mans darrerament. Penso que és una bona referència per a conèixer tot aquest món dels "llibres d'autoajuda". Es tracta de: DELGADO, E. Los Libros de autoayuda ¡vaya timo! Pamplona : Laetoli, 2014. (¡Vaya timo! ; 22) ISBN 9788492422692.

Confio haver usat el canal correcte per a proposar una referència a aquest article.

Salut i bones lectures!

Viquiprojecte:Setmana de la Ciència 2014[modifica]

Com a participant en edicions anteriors, et convidem a una nova edició del Viquiprojecte:Setmana de la Ciència 2014, que enguany se celebra en col·laboració amb la Royal Society of Chemistry i el seu viquimedista resident. Apunta't-hi!--Kippelboy (disc.) 14:37, 27 oct 2014 (CET)[respon]

Article Autoajuda[modifica]

ep! Contenta que t'hagi estat d'utilitat la referència bibliogràfica. Com a bibliotecària de moment és en el mínim que puc col·laborar.

emmenagog[modifica]

he una mica eixamplat el teu article, com que trobava que mancaven referències catalanes. Espero que t'agradi. Continuem.--Flamenc (disc.) 13:10, 10 nov 2014 (CET)[respon]

Félix Avelar Brotero[modifica]

Hola de nou, t'he redireccionat Félix Avelar Brotero cap Felix d'Avellar Brotero perquè és el mateix personatge i l'altre article és més antic i més complet. Fins aviat! --Beusson (disc.) 23:33, 9 des 2014 (CET)[respon]

Quinzena de la Qualitat[modifica]

Bones! El 22 de desembre comença la Gran Quinzena Anual de la Qualitat, en la que espero que participis. Encara som a temps d'afegir modificacions, si ho creus necessari, i et recordo que pots apadrinar categories. Moltes gràcies! --Panotxa (disc.) 07:01, 16 des 2014 (CET)[respon]

Acadèmia russa de les Ciències[modifica]

M'he adonat has creat un article Acadèmia russa de les Ciències que ja existia Acadèmia Russa de les Ciències. Podries fusionar-los?--KRLS , (disc.) 02:23, 30 des 2014 (CET)[respon]

Correcció d'articles[modifica]

Víctor,

Aportes una gran quantitat de contingut nou a la Viquipèdia. Ara, aquest contingut necessita revisió lingüística, perquè s'hi troben molts errors ortogràfics, gramaticals i de picatge. Jo intento fer aquestes correccions manualment o bé de manera semiautomàtica amb el bot Langtoolbot. De totes maneres, seria molt útil que tu mateix revisessis una mica els articles perquè, altrament, no donarem mai l'abast. Et deixo enllaços a eines que et poden ajudar:

  • Per a errors gramaticals: Wikicheck, corrector LanguageTool específic per a la Viquipèdia. També pots afegir-te l'enllaç al corrector en Preferències>Ginys>Interfície>Afegeix la pestanya Wikicheck de LanguageTool. Però atenció: aquest corrector t'he desactivats els errors ortogràfics simples, perquè amb els noms propis de la Viquipèdia n'hi hauria massa i se suposa que ja es poden revisar d'altres maneres.
  • Per a errors ortogràfics. Et pots instal·lar algun corrector en el navegador, o bé pots fer servir el LanguageTool en línia (ací cal fer "copia i enganxa", i després fer les edicions manualment en la Viquipèdia).

--Jaumeortola (disc.) 12:32, 30 des 2014 (CET)[respon]

Volia comentar-te el mateix. Fes-hi una repassada als teus articles abans de deixar-los. --Beusson (disc.) 08:46, 10 gen 2015 (CET)[respon]
Dona una ullada també a les traduccions d'articles i el copia i enganxa que hi fas perquè moltes plantilles i enllaços no funcionen perquè no estan traduïts (et poso l'últim que he trobat ATP World Tour 250). Gràcies per la feina que fas, però intenta millorar-la un pel més. --Beusson (disc.) 08:49, 10 gen 2015 (CET)[respon]
Altre exemple Allianz --Beusson (disc.) 08:55, 10 gen 2015 (CET)[respon]

Vol Indonèsia AirAsia 8501[modifica]

Hola Victor M.: Estava fent alguns canvis a Vol Indonèsia AirAsia 8501 i me'n he adonat de que a la referència número 10 només li has posat un nom i no l'has completat. Ja em diràs. --Adriaesc (Parla amb mi) 15:41, 31 des 2014 (CET)[respon]

Noms russos[modifica]

Bona tarda, Víctor, i gràcies per la bona feina que estàs fent amb comandants militars russos. Et pregaria que, en lloc de copiar els topònims i noms de persones tal com es transcriuen en anglès, fessis servir la forma transcrita al català (la majoria ja tenen un article a la Viquipèdia que pots consultar). Moltes gràcies i una abraçada viquipedista! —Leptictidium (digui, digui) 20:52, 8 feb 2015 (CET)[respon]

Coronula[modifica]

Bon dia, Víctor, com va tot? Podries repassar «Coronula», «Tubicinella» i «Xenobalanus globicipitis», on encara queda text en suec? Merci! —Leptictidium (digui, digui) 13:13, 12 set 2015 (CEST)[respon]

Articles polits[modifica]

Hola de nou. Entres una gran quantitat de contingut nou a la Viquipèdia. Ara, aquest contingut necessita revisió lingüística, perquè s'hi troben molts errors ortogràfics, gramaticals i de picatge. Dona-li un cop d'ull abans de desar-lo i n'evitaràs molts!.--Beusson (disc.) 22:45, 3 oct 2015 (CEST)[respon]

Bon dia. Anem per parts: a) valoro que entres molt contingut i per això et comento que ho repassis primer, no veig per enlloc que t'ho comenti de males formes b) Una mica més a dalt, es a dir, ja fa un temps et vaig posar exemples d'articles per polir i no n'has fet cas c) Si mires aquí, aquí o aquí veuràs que ahir vaig passar més d'una hora polint articles teus (pots mirar el meu historial de contribucions si no t'ho creus). Crec que pots veure que he fet ja tot el que em comentes, però ja veig que no ho has vist. En fi, jo també col·laboro amb el que puc pel VP:500000 però intento donar-li una repassada final als articles abans de desar-los i anar per un altre. Ja no et molestaré més, jo només et comentava les coses però ja he comprovat que molesto. que et vagi bé.10:12, 4 oct 2015 (CEST)

Viquitrobada 2015[modifica]

Biblioteca Carles Rahola de Girona

Bones Víctor, com va tot? Ens veurem enguany a la Viquitrobada 2015 els propers 14 i 15 de novembre a Girona? No t'he vist a la llista d'inscrits encara. Vine! que la farem grossa! :-)--Kippelboy (disc.) 17:37, 23 oct 2015 (CEST)[respon]

Avaluació Experiment de Cavendish[modifica]

Bon dia Victor. He decidit posar a avaluar l'article Experiment de Cavendish perquè crec que podria ser classificat com article de qualitat i és un article que consulten els alumnes de 2n de batxillerat que fan Física. El vaig ampliar molt fa un any i, si tens temps, m'agradaria que el mirassis i fessis les consideracions que creguis. Salut.Antoni Salvà (disc.) 13:40, 5 nov 2015 (CET)[respon]

Portal Educació[modifica]

Hola, et contacto perquè he llegit a la teva pàgina d'usuari que ets professor. Des d'Amical Wikimedia hem creat un portal educatiu amb l'objectiu que els estudiants comparteixin el seu coneixement, tot editant articles de la Viquipèdia com a deures de classe, ensenyant al món allò que estan aprenent. Com que ets viquipedista i professor, ens agradaria demanar-te dues coses: Per una banda que li donis un cop d'ull al portal, ens diguis què et sembla i com el podem millorar, i per una altra que ens diguis si t'agradaria implementar aquest projecte a l'aula durant el proper semestre. Què et sembla?--Kippelboy (disc.) 11:39, 17 nov 2015 (CET)[respon]

Quinzena de la Qualitat de 2015[modifica]

El 28 de desembre comença la Gran Quinzena Anual de la Qualitat. Et convido a participar, i a apadrinar, si ho creus convenient, alguna categoria específica. Si creus que hi ha coses a millorar, encara estem a temps! --Panotxa (disc.) 22:37, 8 des 2015 (CET)[respon]

Clorofex QQ15[modifica]

Victor, estic amb la Quinzena de la Qualitat arreglant pàgines i havia arribat a la de Clorofex que vas iniciar tu. Només havia de completar les referències amb PMID, però sense voler m'han quedat amagats dos taxons de l'arbre: tarbellica i Thermanaerothrix daxensis. Tu sabries com fer-los de nou visibles?. Ara només es veu quan es viaualitza el codi wiki. Una vegada arrglat això podria seguir completant els DOIs. ra bé, abans de seguir també voldria preguntar-te si no creus que el nom correcte de la pàgina no hauria de ser Cloroflex o Chloroflexi. Jo diria que falta una "l". A més també hi ha una altra pàgina amb la que s'hauria de fusionar: Bacteri verd no del sofre amb la qual s'enllaça l'entrada anglesa [Chloroflexi pylum] i la castellanaChloroflexi. Moltes gràcies--Josep Gibert (disc.) 02:27, 9 gen 2016 (CET)[respon]

Dècades Comentari[modifica]

He vist la teva edició de Dècada del 1870 i et demanaria que intentéssis seguir l'estructura/seccions establerta en totes les dècades del segle xix. Els articles de dècades haurien d'esdevenir articles, amb seccions comunes i no llistes. Aquest article està en procés de creixement i preferiria que seguís l'estructura pactada.--KRLS , (disc.) 14:08, 25 feb 2016 (CET)[respon]

Eritritol[modifica]

He actualitzat, europeanitzat i catalanitzat el teu article eritritol que em semblava una traducció correcte d'un article de la viqui en castellà que no era i que no és gaire bò. Continuem junts. --Flamenc (disc.) 16:33, 1 març 2016 (CET)[respon]

Méthode de Nomenclature Chimique[modifica]

Hola Victor M. Vicente Selvas. He posat a avaluar l'article Méthode de Nomenclature Chimique, un article que no figura a cap altra Wikipedia i que és d'un llibre fonamental en la història de la Química ja que en ell hi ha les bases de la nomenclatura química actual. Si tens temps, i et fa ganes, podries corregir els errors que hi trobis i suggerir millores. Gràcies.Antoni Salvà (disc.) 10:16, 28 abr 2016 (CEST)[respon]

Quinzena de la Qualitat de 2016[modifica]

El 16 de desembre comença la Gran Quinzena Anual de la Qualitat. Et convido a participar, i a apadrinar, si ho creus convenient, alguna categoria específica. Per al millor seguiment del volum d'edicions es recomana incloure #QQ16 en el resum d'edició Si creus que hi ha coses a millorar, encara estem a temps! --Panotxa (disc.) 09:31, 4 des 2016 (CET)[respon]

Hola Víctor. Ja tenim una nova plantilla que construeix l'arbre taxonòmic de forma automàtica. És {{IEV}}. Fixa't en el codi de Nectria galligena. Pau Cabot · Discussió 19:29, 28 març 2017 (CEST)[respon]

Hola Víctor, només era per demanar-te si als nous articles pots usar la nova plantilla d'ésser viu. És més estètica i més fàcil d'usar. I de passada, recorda que no cal posar paràmetre a la plantilla {{Commonscat}} ja que normalment ja l'agafa de Wikidata. exemple. Gràcies! Pau Cabot · Discussió 19:43, 19 set 2017 (CEST)[respon]
Hola Víctor. la {{taxocaixa planta}} deixarà de funcionar d'aquí poc. T'agraïria que els articles que fessis nous, ja els fessis amb la nova infotaula {{IEV}}. Gràcies! Pau Cabot · Discussió 17:47, 8 nov 2017 (CET)[respon]
Les plantilles antigues d'éssers vius ja no funcionen. Els noms dels paràmetres ara els has de posar en català, si no, no funcionen. Pots veure els noms a {{IEV}}. Gràcies. Pau Cabot · Discussió 20:56, 14 nov 2017 (CET)[respon]
Som jo una altra vegada. Només és per dir-te que basta que posis {{IEV}} per a les infotaules dels éssers vius. Tots els altres paràmetres que li poses no serveixen de res. Pau Cabot · Discussió 22:04, 30 nov 2017 (CET)[respon]

Olea laurifolia[modifica]

Sembla que la Olea laurifolia és un sinònim de la Olea capensis. T'agrairia molt que consideris una redirecció i la revisió dels enllaços a altres wikis. A disposar! Josep Esquer (disc.) 21:54, 1 jul 2017 (CEST)[respon]

Molt bé ! Ara l'article té imatge i enllaços. Moltes mercès.Josep Esquer (disc.) 20:57, 3 jul 2017 (CEST)[respon]

Confusió entre bleda xinesa i col xinesa[modifica]

Hola Victor! Els termes estàn capgirats a la wikipèdia segons la Gran enciclopèdia catalana. Segons descriu la bleda xinesa https://www.enciclopedia.cat/search/obrae/GEC/bleda%20xinesa és Brassica rapa subsp. chinensis. Termcat diu el mateix http://www.termcat.cat/ca/Cercaterm/Cerca/bleda%20xinesa. I descriu la col xinesa https://www.enciclopedia.cat/search/obrae/GEC/col%20xinesa com a Brassica rapa subsp. pekinensis. Igual Termcat http://www.termcat.cat/ca/Cercaterm/Cerca/col%20xinesa. Què et sembla? Com ho capgirem? (he fet el mateix comentari al creador de bleda xinesa(Xufanc))--QuimGV (disc.) 08:21, 18 nov 2017 (CET)[respon]

He fet el l'intercanvi, i agrairé que reviseu!--QuimGV (disc.) 19:07, 18 nov 2017 (CET)[respon]

Minerals[modifica]

Hola Victor. T'agraiexo la teva contribució al món dels minerals amb la creació de l'article sobre la fougerita!! Aprofito per comentar-te que existeix un viquiprojecte sobre aquesta temàtica, per si t'interessa seguir treballant sobre minerals o temes relacionats. Tenim, entre altres coses, esborranys creats amb un bot sobre totes les espècies de minerals que manquen encara sense article. Per a qualsevol cosa, ja saps on trobar-nos! --Yuanga (disc.) 21:27, 29 nov 2017 (CET)[respon]

Tinc un missatge per tu[modifica]

Hola, pots passar per Discussió:Onobrychis viciifolia ?. Merci,--amador (disc.) 05:50, 20 des 2017 (CET)[respon]

Proposta d'esborrat[modifica]

He proposat l'esborrat de Casa de colònies Penyafort per manca de referències des de 2015 --Panotxa (disc.) 21:00, 26 des 2017 (CET)[respon]

Giovanni Bodeo da Stapelio (o Giovanni Bodeo di Stapel) (nacido en Ámsterdam a principios del siglo XVII y muerto allí en 1637) es un botánico nacido en Holanda....[Giovanni Bodeo di Stapel--Adri08 (disc.) 20:01, 30 gen 2018 (CET)[respon]

pescar[modifica]

En el marc de pescar 2018 que recorre el Mediterrani Viquiprojecte:PESCAR/2018, al febrer un dels articles proposats és Boscos mediterranis nord-africans, he pensat que potser et vindria de gust--barcelona (disc.) 14:02, 2 feb 2018 (CET)[respon]

Infotaula[modifica]

Hola, com va?. He vist que en els municipis Lorino (Txukotka) i Langenhagen, que vas crear fa uns mesos, fas servir la {{Indret}} i li escauria més la {{infotaula de geografia política}}, ja que són poblacions o municipis i amb aquesta infotaula agafa informació que li és pròpia, com la pobloació, el govern, etc. Aquestes que les he vist de casualitat, ja les he canviat jo, però t'informava pel teu coneixement. Bona feia !. --amador (disc.) 12:20, 16 març 2018 (CET)[respon]

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[modifica]

WMF Surveys, 20:40, 29 març 2018 (CEST)[respon]

Reminder: Share your feedback in this Wikimedia survey[modifica]

WMF Surveys, 03:39, 13 abr 2018 (CEST)[respon]

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[modifica]

WMF Surveys, 02:48, 20 abr 2018 (CEST)[respon]

paràmetres en anglès[modifica]

Hola, Víctor. He vist que has traduït alguns articles i has deixat la infotaula amb els paràmetres en anglès; només has canviat el nom per una de nostra, per exemple {{indret}}. Sàpigues que els paràmetres en anglès no els entén i el que mostra és el resultat del que recupera de Wikidata. És a dir, és el mateix que no tenir paràmetres. T'ho comento perquè, la forma més fàcil d'utilitzar infotaules actualment és no posar-li paràmetres i, si veus que li falta alguna cosa que a l'original en anglès si que teníem, l'hi afegeixes només aquell paràmetre però en versió catalana. Habitualment representa poca feina i no deixem els articles amb codi que no es fa servir. Merci, --amador (disc.) 18:17, 28 juny 2018 (CEST)[respon]

Victor: repassa, si us plau, aquesta pàgina on hi ha una citació que no funciona i que jo no soc capaç de arreglar. Gràcies.--Isidre blanc (disc.) 20:22, 6 jul 2018 (CEST)[respon]

@Victor M. Vicente Selvas: He canviat el nom pel nom oficial, segons el nomenclator de l'IEC i de la Generalitat valenciana, tot afegir les referències Laquedives sembla catanyol, he aprofitat el moment per corregir l'enllaç mort i fer uns retocs tipogràfics menors. Totes coses que un confinat fa!--Flamenc (disc.) 13:46, 23 abr 2020 (CEST)[respon]

Cameronians[modifica]

Hola Víctor, un minister en anglès no és sempre un ministre català, al context religiós protestant és un pastor, Minister o li cal l'afègit «ministre de Déu» per evitar qualsevol equivoc. S'adona que quatre segles d'inquisició, religió d'estat i reis catòlics han restrenyit el vocabulari de coses i especificitats de religions diferents, tot i al GDLC :-). Salut! --Flamenc (disc.) 10:48, 23 abr 2020 (CEST)[respon]

Manquen referències a Perimetri[modifica]

Hola Victor M. Vicente Selvas,

recordeu que la Viquipèdia no és una font primària. Per això, en crear o ampliar un article, heu de citar les fonts d'on heu extret o adaptat la informació per a que els lectors puguin verificar i valorar els continguts que heu aportat.

Us encoratgem a treballar per millorar l'article en aquest sentit. Podeu aprendre a citar les fonts aquí. Tota informació no verificable pot ser posada en dubte o eliminada. Si teniu algun dubte, podeu deixar-me un missatge a la pàgina de discussió o traslladar-lo a la La taverna
Aquest recordatori és en motiu de l'article Perimetri.

Recorda: quan creis pàgines o modifiquis les actuals, has de seguir les indicacions del llibre d'estil.

--KajenCAT (disc.) 18:46, 20 des 2020 (CET)[respon]

Joaquín de Lizarraga[modifica]

Hola Victor M. Vicente Selvas, l'article Joaquín de Lizarraga que vas iniciar en el 2008 ha sobreviscut, durant tot aquest temps, orfe i sense referències. Li he posat l'etiqueta de 'Falten referències'. Salutacions. --aLZiNous: missatges 23:41, 15 jul 2021 (CEST)[respon]

Hola Víctor, No oblidis quan tradueixes articles de l'anglès, de reemplaçar les comes que els anglosaxons utilitzen per separar el milers, pels punts de casa nostra, així com els punts decimals per les nostres comes. --Flamenc (disc.) 19:04, 5 oct 2021 (CEST)[respon]

Enamorament[modifica]

He una «mica» eixamplat el teu article sobre enamorament, al marc de Quinzena de Qualitat. Espero que t'agradi. Endara queda incomplet, però tal tema és inesgotable. El trobava un bon tema per concloure l'any. Enhorabona, salut i felicitat per a 2022. Continuem.--Flamenc (disc.) 19:12, 31 des 2021 (CET)[respon]

Manuel Castiñeiras González[modifica]

N'he proposat l'esborrat --Amortres (disc.) 09:48, 16 ago 2022 (CEST)[respon]

Oli de segó d'arròs[modifica]

Ola, het actualitzat l'article Oli de segó d'arròs. Hi havia unes quantes referències que provenien de l'original americà, de temps immemorials, que eren webs comercials de venedors, molts entretemps desaparegudes o obsoletes. He preferit refs científiques. Continuem! Flamenc (disc.) 20:47, 31 gen 2023 (CET)[respon]

You have been a medical translators within Wikipedia. We have recently relaunched our efforts and invite you to join the new process. Let me know if you have questions. Best Doc James (talk · contribs · email) 12:34, 6 August 2023 (UTC)


Proposta d'esborrament de la pàgina «Sal hidràcida»[modifica]

Hola,

S'ha obert una proposta per esborrar la pàgina «Sal hidràcida», que heu iniciat o en què heu col·laborat significativament, per incomplir algun dels criteris de la Viquipèdia després de ser avisat prèviament sense haver-se solucionat.

Esteu convidat a participar en la discussió relativa a aquesta proposta. Si no esteu familiaritzat amb el procés, podeu llegir-ne les normes i polítiques a «Viquipèdia:Esborrar pàgines». Per qualsevol dubte, podeu deixar-me un missatge, formular-lo a la La taverna o, directament, al xat. No us ho prengueu com una qüestió personal, intenteu entendre'n els motius i demaneu-ne aclariments si cal.

-- Brunnaiz (disc.) 17:07, 8 gen 2024 (CET)[respon]

Proposta d'esborrament de la pàgina «Llista d'exploradors polars»[modifica]

Hola,

He obert una proposta per esborrar la pàgina «Llista d'exploradors polars», que heu iniciat o en què heu col·laborat significativament, per incomplir algun dels criteris de la Viquipèdia després de ser avisat prèviament sense haver-se solucionat.

Esteu convidat a participar en la discussió relativa a aquesta proposta. Si no esteu familiaritzat amb el procés, podeu llegir-ne les normes i polítiques a «Viquipèdia:Esborrar pàgines». Per qualsevol dubte, podeu deixar-me un missatge, formular-lo a la La taverna o, directament, al xat. No us ho prengueu com una qüestió personal, intenteu entendre'n els motius i demaneu-ne aclariments si cal.--Flamenc (disc.) 15:37, 13 gen 2024 (CET)[respon]

Viquiprojecte: Articles absents[modifica]

Bon dia,

com a participant del Viquiprojecte d'Articles absents de l'any 2012 t'informem que es reprèn el Viquiprojecte. T'animem a participar de nou per a fer crèixer la Viquipèdia en català.

Gràcies. Marti.bdb (disc.) 11:12, 12 març 2024 (CET)[respon]