Vés al contingut

.nfo

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Exemple d'arxiu .nfo, basat en Wikipedia

.nfo (també escrit NFO) és una extensió d'arxiu que acompanya habitualment arxius warez inclosos en formats comprimits .zip o .rar. És un arxiu de text que es pot obrir amb el bloc de notes de Windows o altres similars (com DAMN NFO Viewer), en què generalment es troben les instruccions per al crack del programa que es vol utilitzar o informació sobre el DVD o CD piratejat, a més sol aparèixer també qui porgramà el crack i la pàgina web de l'equip que el va desenvolupar.[1][2] Pot contenir només text o imatges fetes amb Art ASCII.

Moltes vegades, a l'hora d'obrir aquesta mena d'arxius, es detecten com a errors, ja que el format és equivalent a l'extensió .NFO dels arxius d'informació del sistema de Windows, els quals s'obren, normalment, amb l'aplicació "Informació del Sistema" inclosa en el sistema operatiu.

NFO també fa referència a les sigles en anglès News Feed Optimization, les quals fan referència a la manera d'optimitzar el contingut perquè ser rellevant i aparegui en el mur dels usuaris de Facebook.

Referències[modifica]