30 dies. Festival de cinema fantàstic a Andorra

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdeveniment30 dies. Festival de cinema fantàstic a Andorra
Imatge
Tipusfestival de cinema Modifica el valor a Wikidata
Vigèncianovembre 2014 Modifica el valor a Wikidata - 
EstatAndorra Modifica el valor a Wikidata

IMDB: ev0004202 Modifica el valor a Wikidata

30 dies. Festival de cinema fantàstic a Andorra va ser un petit festival de cinema centrat en el gènere fantàstic que es va dur a terme a Andorra i patrocinat per Jaume Benedito i Carolina Alarcón. Només es van celebrar dues edicions, el 2014 i el 2015. El reglament del festival acceptava qualsevol film que contingués elements fantàstics, des de thrillers a documentals, passant per pel·lícules de terror sobrenaturals, de criatures o fins i tot comèdies.

Edició del 2014[modifica]

La primera edició del festival va tenir lloc de l'1 al 20 de novembre de 2014 i s'hi van exhibir 14 llargmetratges.[1] Les pel·lícules es van projectar a la sala d'actes del Comú d'Escaldes-Engordany, a l'establiment Inside Iutopia, al barri antic d'Andorra la Vella i a la plataforma Festhome d'Internet. El jurat era format pel periodista i guionista Dimas Rodríguez i el realitzador Èric Palaudàries.,[2][3]i el premi a l'opera prima per a Erasmus the film i el premi especial del jurat per a 54 days.

Pel·lícules exhibides[modifica]

Els llargmetratges exhibits en aquesta edició foren:

  • Candlestick de Christopher Presswell Regne Unit
  • 54 Days, de Tim Lea Austràlia
  • The Posthuman Project de Kyle William Roberts
  • The Perfect Husband de Lucas Pavetto Itàlia
  • Erasmus: Not Everything is Fun de Pablo J. Cosco Argentina
  • Muska d’Özkan Çelik Turquia
  • Paciente 27 d'Alejandro G. Alegre Mèxic
  • The Inflicted de Matthan Harris Estats Units
  • L'uomo sulla luna de Giuliano Ricci Itàlia
  • Bodom de Jozsef Gallai i Gergö Elekes Hongria
  • Blood Riders: The Devil Rides with Us de Lari Teräs Canadà,Finlàndia
  • Les bones persones de Jaume Benedito Andorra

Premis[modifica]

La britànica Candlestick se'n va endur els premis al millor actor (Andrew Fitch, Nigel Thomas, Tom Knight), millor actriu (Isla Ure), millor guió i millor banda sonora, mentre que la turca Muska va guanyar els premis al a millor pel·lícula, millor actriu (Tanju Tuncel) i millor director (Özkan Çelik), i Bodom va rebre el premi de la secció online.,[4] i el premi a l'opera prima per a Erasmus the film i el premi especial del jurat per a 54 days.,[4]

Edició del 2015[modifica]

La segona edició del festival va tenir lloc entre el 12 i el 27 de novembre de 2015.[5] Es van seleccionar un total de 5 llargmetratges i 34 curtmetratges de 541 pel·lícules. L'apertura i clausura del festival van tenir lloc a la Sala d’Actes del Comú d'Escaldes-Engordany. El jurat d'aquesta segona edició ha estat format per Dimas Rodríguez, guionista del programa Cinema 3 de Televisió de Catalunya, Èric Palaudàries muntador i realitzador de videoclips i Simón Fariza, director de cinema.

Pel·lícules exhibides[modifica]

Les pel·lícules exhibides en aquesta edició foren:[6]

Premis[modifica]

La pel·lícula Turbo Kid va guanyar el premi a la millor pel·lícula, al millor director, millor actriu, millor banda sonora i millors efectes especials, mentre que Australiens va guanyar el de millor actor (Paul Adams).[7]

Referències[modifica]