ASTM International

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióASTM International
Dades
Nom curtASTM Modifica el valor a Wikidata
Tipussocietat científica
societat
organisme de normalització
negoci Modifica el valor a Wikidata
Camp de treballNormes, Organització internacional d'estandardització
Història
Creació1902
FundadorOrganització Internacional per a l'Estandardització
Activitat
ProdueixNormes
Membre deORCID Modifica el valor a Wikidata
Membres30,000
Governança corporativa
Seu 

Lloc webastm.org
Twitter (X): ASTMIntl Instagram: astmintl Youtube: UCT8tJKFPvdpSA9Wg5gwrQnQ Modifica el valor a Wikidata

ASTM International, abans coneguda com a American Society for Testing and Materials, és una organització internacional de normalització que desenvolupa i publica estàndards tècnics de consens voluntari per a una àmplia gamma de materials, productes, sistemes i serveis. Uns 12.575 estàndards de consens voluntari ASTM funcionen a tot el món. La seu de l'organització es troba a West Conshohocken, Pennsilvània al nord-oest de Filadèlfia.

Es va fundar l'any 1902 com a Secció Americana de l'Associació Internacional d'Assajos de Materials (vegeu també Organització Internacional per a la Normalització).

Un grup de científics i enginyers, liderats per Charles Dudley, van formar ASTM el 1898 per abordar les freqüents ruptures de ferrocarril que afecten la indústria ferroviària de ràpid creixement. El grup va desenvolupar un estàndard per a l'acer utilitzat per fabricar rails. Originalment anomenada "American Society for Testing Materials" el 1902, es va convertir en la "American Society for Testing And Materials" el 1961. L'any 2001, ASTM va canviar oficialment el seu nom a "ASTM International" i va afegir el lema "Standards Worldwide". El 2014, va canviar el lema a "Ajudar al nostre món a treballar millor". Ara, ASTM International té oficines a Bèlgica, Canadà, Xina, Perú, Washington, DC i West Conshohocken, PA.[1][2]


Referències[modifica]

  1. ASTM International. «What is ASTM International?». The History of ASTM International. [Consulta: 12 maig 2021].
  2. Gerard, Barbara. «What is ASTM International?». Craftchind: Craftech Industries, 08-04-2015. Arxivat de l'original el 25 April 2017. [Consulta: 1r febrer 2017].