Ajuntament de Bigues

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Ajuntament de Bigues
Imatge
Dades
TipusEdifici Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióInici del segle xx
Característiques
Estil arquitectònicEclecticisme
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaBigues i Riells del Fai (Vallès Oriental) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióAv. Prat de la Riba, Bigues
Map
 41° 40′ 44″ N, 2° 12′ 31″ E / 41.678878°N,2.208598°E / 41.678878; 2.208598
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC28376 Modifica el valor a Wikidata

L'Ajuntament de Bigues és una obra eclèctica de Bigues i Riells (Vallès Oriental) inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

L'edifici està col·locat en un desnivell, de manera que la façana principal és de planta baixa i pel cantó de darrera és de tres pisos d'alçada. L'edifici té diferents fases de construcció i diferents ampliacions a tot el cantó de darrera. Està cobert a doble vessant, tal com ens ho indica el ràfec. La façana està decorada al gust de principis de segle XX: té una mena de timpà a sota del qual se situa l'escut del poble, i la data de construcció de l'edifici (1908). Té també quatre mènsules amb motius florals. Una gran porta d'entrada i dos finestres. No es conserva cap plànol de construcció de l'edifici. Aquest edifici és fruit del trasllat de la dinàmica del poble de dalt del turó a baix la riera del Tenes, constituint el nou nucli urbà.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Ajuntament de Bigues
  1. «Ajuntament de Bigues». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural. [Consulta: 12 juny 2020].