Alberto II de Prato

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAlberto II de Prato
Biografia
Naixementsegle XI Modifica el valor a Wikidata
Toscana (Itàlia), presumiblement Modifica el valor a Wikidata
Mortsegle XII Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióaristòcrata Modifica el valor a Wikidata
Família
FillsBerardo Tancredi Alberti, Malabranca Alberti, Alberto III de Prato, Goffredo Alberti Modifica el valor a Wikidata
PareAlberto I de Prato Modifica el valor a Wikidata
GermansIldebrando III Alberti Modifica el valor a Wikidata

Alberto II de Prato (Toscana, ss. XI-XII) va ser un noble italià, comte de Prato.

Va ser fill del comte Alberto I de Prato i de la seva muller, Lavínia. Està documentat per primera vegada l'any 1076 en un document amb la seva mare i el seu germà, on fan donació d'una peça de terra l'església de San Stefano de Prato.[1] Va ostentar el títol de comte de Prato i va posseir diverses terres al voltant d'aquesta localitat, a la regió de la Toscana.[2] Segons Angius, el títol el va compartir amb el seu germà Ildebrando.[3] Teòricament va assumir les prerrogatives del seu pare com a comte el 1077, quan es calcula que era mort i la seva mare era vídua. Amb tot, malgrat que és reconegut com a senyor per algunes persones, no deixaven d'actuar amb plena llibertat legal.[2]

L'abril de 1079 ja consta casat amb la comtessa Sofia, filla d'un comte Albert i vídua del marquès Arrigo del Monte Santa Maria. El matrimoni va oferir molts béns al capítol de la catedral de Florència per remei de les seves ànimes i del seu fill Gotifredo,[2] que n'arribà a ser bisbe.[3] Quant a la seva descendència, va tenir diversos fills: Bernardo Tancredi, anomenat Nontigiova, Alberto,[2] Malabranca, tots ells anomenats comtes, Gotifredo, que va ser nomenat bisbe de Florència el 1113, Lucia, abadessa del monestir de Sant'Ilario de Cuneo,[3] i segons altres autors també hi hauria un fill anomenat Ottaviano.[2]

Referències[modifica]

  1. Repetti, Emanuele. Supplemento al Dizionario geografico, fisico, storico della Toscana (en italià). Florència: Giovanni Mazzoni, 1845, p. 27. 
  2. 2,0 2,1 2,2 2,3 2,4 Abatantuono, Michelangelo; Righetti, Luciano. I conti Alberti (secoli XI-XIV). Gruppo di studi Savena Setta Sambro, 2000, p. 30, 42, 46, 61, 119, 135. 
  3. 3,0 3,1 3,2 Angius, Vittorio. Sulle famiglie nobili della monarchia di Savoia (en italià). vol. 4. G. Cassone, 1857, p. 1036, 1042.