Alfred Sittard

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAlfred Sittard

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement4 novembre 1878 Modifica el valor a Wikidata
Stuttgart Modifica el valor a Wikidata
Mort31 març 1942 Modifica el valor a Wikidata (63 anys)
Berlín Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
NacionalitatAlemanya Alemanya
Activitat
OcupacióOrganista i compositor
OcupadorUniversitat de les Arts de Berlín Modifica el valor a Wikidata
InstrumentOrgue i veu Modifica el valor a Wikidata

IMSLP: Category:Sittard,_Alfred Modifica el valor a Wikidata

Alfred Sittard (Stuttgart, Baden-Württemberg, 4 de novembre de 1878 - Berlín, 31 de març de 1942) fou un organista i compositor alemany.

El seu pare Joseph fou un crític musical del qual Alfred en fou deixeble i també de C. Armbrust, al que succeí com a organista de Sant Pere d'Hamburg el 1896, però l'any següent es traslladà a Colònia per a perfeccionar els seus estudis en aquell conservatori (1897-1901), sent després nomenat director d'orquestra del Teatre Municipal d'Hamburg.

El 1902 aconseguí el premi Mendelssohn; de 1903 a 1911 fou organista de l'església de la Creu de Dresden, i des de 1912 ho fou de Sant Miquel d'Hamburg, havent fundat en aquesta ciutat un cor que va contribuir molt al desenvolupament de la vida musical de la vila. El 1908 va inaugurar l'orgue del Palau de la Música Catalana de Barcelona i uns anys més tard el 6 de juliol de 1929 va estrenar al Palau Nacional de la mateixa ciutat comtal el gran orgue d'aquell Palau.

Va compondre nombroses corals per a orgue; el Salm núm 1, per a cor a 8 veus, i altres cors a cappella sagrats i profans.

Bibliografia[modifica]