Vés al contingut

Alfredo Soderguit

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAlfredo Soderguit
Biografia
Naixement(es) Walter Alfredo Soderguit Barboza Modifica el valor a Wikidata
10 setembre 1973 Modifica el valor a Wikidata (50 anys)
Rocha (Uruguai) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat de la República Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciódibuixant, cineasta, animador, escriptor Modifica el valor a Wikidata

IMDB: nm2026219 TMDB.org: 1163138
Twitter (X): asoderguit Instagram: alfredosoderguit Modifica el valor a Wikidata

Alfredo Soderguit (Rocha, 10 de setembre de 1973) és un escriptor, il·lustrador i cineasta uruguaià.

Biografia[modifica]

Segons recorda el mateix autor, ja des dels quatre anys, dibuixava cotxes en la sorra i en el col·legi, simulava que llegia mentre veia els dibuixos dels llibres en el col·legi.[1] Als divuit anys aconsegueix l'esment a la creativitat en el concurs nacional de vídeo educatiu, organitzat per Canal 10 de l'Uruguai i l'ambaixada de Mèxic, per la realització d'un clip animat sobre fragments d'obres literàries d'Ernest Hemingway.[2] Es trasllada a Montevideo el 1992 on estudia Belles arts en la Universitat de la República de l'Uruguai.[3]

A partir de 1998, inicia el seu treball il·lustrant llibres infantils i juvenils, tant al seu país com a l'Argentina i Noruega. El 1999 va fundar el col·lectiu artístic SOTA (Symbolic Operation).

En 2003, estudia Direcció d'art a l'Escola de Cinema de l'Uruguai i dos anys més tard, crea l'estudi Palerm Animation al costat d'Alejo Schettinii Claudia Prezioso.[4] En 2013, realitza el seu primer llargmetratge com a director, Anina, inspirada en les il·lustracions que va fer en el llibre Anina Yatay Salas de Sergio López Suárez. La cinta va ser presentada al 63è Festival Internacional de Cinema de Berlín i va recollir diferents reconeixements en diferents festivals.

Obra[modifica]

Anina

Com a il·lustrador[modifica]

Premis i distincions[modifica]

En 2016 va guanyar el Primer Premi d'il·lustració de literatura infantil i juvenil de l'Uruguai. En 2019 va rebre el Premi d'Il·lustració de Literatura Infantil i Juvenil de l'Uruguai en la categoria d'Imatge Unitària.[5]

Referències[modifica]

  1. criatura. «Alfredo Soderguit» (en castellà). [Consulta: 8 novembre 2018].
  2. educomunicacion. «Ficha de Aninaː el director» (en castellà). [Consulta: 18 novembre 2020].
  3. papelenblanco. «‘Soy un animal’, de Alfredo Soderguit: nuestra conexión con la naturaleza» (en castellà). [Consulta: 18 novembre 2020].
  4. Festival de San Sebastián. «Ficha de Aninaː el director» (en castellà). [Consulta: 18 novembre 2020].
  5. Asturlibros Noreste. «Nono Granero Y Alfredo Soderguit En Las Novedades De Ekaré En Álbum Ilustrado» (en castellà), 20-05-2020. [Consulta: 18 novembre 2020].

Enllaços externs[modifica]