Vés al contingut

Amadeu Sitjà

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAmadeu Sitjà

Amadeu Sitjà fou un intèrpret de trombó nascut a principis de la dècada dels 70 del segle xix a Castelló d'Empúries.

Amadeu Sitjà s'inicià en ambients musicals molt jove, aproximadament entre els vuit i deu anys, en paral·lel amb Pau Guanter "El Rossinyol". Els dos van participar l'any 1879 a la Cobla Empordanesa (també coneguda com la Cobla Els Agramont dirigida pel mestre Antoni Agramont i Quintana).[1]

L'any 1899, els dos seguien participant junts en la cobla Els Rossinyols, dirigida per Pau Guanter, que tenia 11 membres. Els components d'Els Rossinyols eren Baldomer Pastells (flabiol i tamborí), Francesc Riera (segon tible), Ramon Carreras (primer tible), Feliu Sans (primera tenora), Isidre Quintana (segona tenora), Miquel Barniquel (segon cornetí), Joaquim Batlle (primer cornetí), Salvi Callís (primer i segon fiscorn), Pau Guanter (primer trombó i primer fiscorn), Amadeu Sitjà (segon trombó) i Rafael Portell (contrabaix).[2]

La fundació de la cobla Els Rossinyols col·lisionà amb la presència de la cobla Els Agramont, de tal manera que ambdues orquestres van conviure dins la mateixa vila, i eren sovint contractades pel mateix Ajuntament per a actuar a les festes majors de les poblacions de l'entorn.

Referències[modifica]

  1. Susqueda54. «FOTOS DE COBLES, ORQUESTRES I CONJUNTS DE CATALUNYA: EMPORDANESA (Castelló d'Empúries)», 20-10-2012. [Consulta: 30 desembre 2020].
  2. Gregori i Cifré, Josep M.; Salgado Cobo, Elena «La Capella de música de Santa Maria de Castelló d'Empúries i els compositors del seu fons musical». Fons de la basílica de Santa Maria de Castelló d'Empúries, 2013.