Animales sin collar

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaAnimales sin collar
Fitxa
DireccióJota Linares Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
GuióJota Linares Modifica el valor a Wikidata
MúsicaPablo Trujillo
FotografiaJunior Díaz
MuntatgeÁngel Hernández Zoido Modifica el valor a Wikidata
ProductoraLa Canica Films
Palomar SPA
Animales sin collar AIE
DistribuïdorNetflix Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEspanya Modifica el valor a Wikidata
Estrena19 octubre 2018 Modifica el valor a Wikidata
Durada96 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalcastellà Modifica el valor a Wikidata
RodatgeSevilla Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerethriller i drama Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióAndalusia Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt7474914 Filmaffinity: 663671 Letterboxd: unbridled-2018 TMDB.org: 517327 Modifica el valor a Wikidata

Animales sin collar és l'òpera prima del director espanyol Jota Linares i que es va estrenar el 19 d'octubre de 2018 en Espanya. Compte en el seu repartiment amb Natalia de Molina i Daniel Grao com a protagonistes.[1] El teaser tràiler va ser estrenat en exclusiva per El Español el 8 de febrer de 2018.[1]

Argument[modifica]

A Andalusia, Abel (Daniel Grao) és un polític lliurat a la lluita pels més desfavorits que acaba de fer història. Per la seva part la seva dona, Nora (Natalia de Molina), és guardiana d'un secret que pot canviar-lo tot. La promesa d'una nova vida per a tots dos es veu truncada per l'aparició de Víctor, un alt càrrec caigut en desgràcia, i de dos antics amics, Virginia (Natalia Mateo) i Félix (Borja Luna), amistats d'una època que prefereixen oblidar.

Producció i rodatge[modifica]

El rodatge s'ha dut a terme durant sis setmanes a Sevilla.[2] El llargmetratge compta amb la producció de La Canica Films (productora de Tarde para la ira i que apostava de nou per un director novell) al costat d'ells coprodueixen Palomar SPA i Animales sin collar AIE; participrn també Netflix, Movistar+ i Film Factory.

Repartiment[3][modifica]

Nominacions[modifica]

Ignacio Mateos fou nominat al Premi Feroz al millor actor de repartiment[4] i Borja Luna al millor actor revelació al Premi Unión de Actores al millor actor revelació.[5]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «El Español te ofrece en exclusiva el primer tráiler de ‘Animales sin collar’» (en castellà). [Consulta: 14 juliol 2018].
  2. 20Minutos «Natalia de Molina y Daniel Grao ruedan en Sevilla el filme 'Animales sin collar'» (en castellà). [Consulta: 14 juliol 2018].
  3. Fotogramas.es «'Animales sin collar': teaser tráiler y fecha de estreno de la ópera prima de Jota Linares» (en castellà). [Consulta: 14 juliol 2018].
  4. Themes, Studio. «Informadores de Cine. - Nominados a los Premios Feroz 2019» (en castellà). [Consulta: 23 desembre 2018].
  5. Penélope Cruz y Paco León, entre los nominados a los Premios de la Unión de Actores, La Vanguardia, 11 de febrer de 2019