Antonio Suetta

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAntonio Suetta
Biografia
Naixement25 novembre 1962 Modifica el valor a Wikidata (61 anys)
Loano (Itàlia) Modifica el valor a Wikidata
  Bisbe de Ventimiglia-Sanremo
En el càrrec des de 2014
Dades personals
ReligióEsglésia Catòlica Modifica el valor a Wikidata
FormacióUniversitat Pontifícia Lateranense Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióbisbe catòlic (2014–), sacerdot catòlic (1986–) Modifica el valor a Wikidata
Ordenació sacerdotal en el ritu romà4 d'octubre de 1986
Consagració1 de març de 2014

SCIO CUI CREDIDI

Antonio Suetta (25 de novembre de 1962, Loano, Ligúria) és un bisbe catòlic, teòleg, filòsof i professor italià. Ordenat sacerdot el 1986 a la diòcesi d'Albenga-Impèria. Durant diversos anys ha exercit com a professor i ha ocupat nombrosos càrrecs episcopals. Actualment, des del 2014, és el nou Bisbe de Ventimiglia-Sanremo, escollit pel papa Francesc.

Biografia[modifica]

Quan era jove descobrí la seva vocació religiosa i prengué la decisió d'estudiar filosofia i teologia al Seminari Diocesà d'Albenga i al Seminari Metropolità de Gènova. Finalment, el 4 d'octubre del 1986, fou ordenat sacerdot per a la seva diòcesi natal d'Albenga-Impèria, per l'aleshores Mn Alssandro Piazza.

Després, el 1998, feu un batxiller en Sagrada Teologia a la Universitat Pontifícia del Laterà, amb una tesi sobre el caràcter escatològic del diumenge, i el 1990 es convertí en professor de litúrgia sacramental, teologia fonamental, eclesiologia i mariologia a l'Institut Superior de Ciències Religioses i també professor de religió en una escola secundària a Impèria.

Durant aquells anys cal destacar que exercí diferents càrrecs, com a vicari i administrador parroquial de Cesio d'Oneglia, també administrador i pastor a Caravonica, capellà de la casa del districte d'Impèria i voluntari de la cooperativa social El Camí, on treballen per a la reinserció i ajuda d'ex-addictes i presos, i de la qual fou president fins al 2009. També ha estat pastor i director de Càrites a Borgio Verezzi, tresorer diocesà i rector del Seminari d'Albenga.

Episcopat[modifica]

Actualment, i des del 25 de gener del 2014, després d'haver estat nomenat pel papa Francesc, és el nou bisbe de la Diòcesi de Ventimiglia-Sanremo, en successió de Mn Alberto Maria Careggio, qui hi renuncià per motius d'edat.

Després del seu nomenament escollí el seu escut i lema: "Scio cui credidi". Rebé la seva consagració episcopal l'1 de març d'aquell mateix any a la Col·legiata de Sant Joan Baptista d'Oneglia, a mans del cardenal Angelo Bagnasco i dels seus co-consagrants, el bisbe d'Albenga-Impèria, Mn Mario Oliveri, i el de Savona-Noli, Mn Vittorio Lupi.

Prengué possessió oficial del càrrec el 9 de març a la Catedral de Santa Maria Assumpta de Ventimiglia.