Arquia Banca

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióArquia Banca
Dades
TipusSocietat Anònima
Forma jurídicasocietat anònima Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació2 de març de 1983
Governança corporativa
Seu
Filial

Lloc webarquia.com Modifica el valor a Wikidata
Facebook: 107964950628407 Twitter (X): arquiabanca Instagram: arquiabanca LinkedIn: 954843 Modifica el valor a Wikidata

Arquia Banca és una entitat financera creada el 2 de març de 1983. Integra les antigues Caixa d'Arquitectes, Arquia Gestió (Societat Gestora d'Institucions d'Inversió Col·lectiva), Arquia Pensions (Entitat Gestora de Fons de Pensions), Arquia Banca Mediació (Operador de Banca assegurances vinculat), Arquia Gestió d'Actius, Caixa d'Advocats, Profim i Assessors Patrimonials.

El 1990 Arquia Banca crea la seva Fundació, amb l'objectiu de promoure i difondre projectes de caràcter cultural, social, assistencial, professional i formatiu en el camp de l'arquitectura, la construcció, el disseny i l'urbanisme. En 2016 es constitueix Arquia Social, línia gestionada per la Fundació Arquia en nom d'Arquia Banca, que té com a objectiu ajudar i col·laborar en la millora de la qualitat de vida de les persones i la societat.

Arquia Banca compta amb una xarxa de 39 oficines pròpies —distribuïdes per tota la geografia espanyola— en ciutats com la Corunya, Alacant, Barcelona, Bilbao, Cadis, Còrdova, Gijón, Girona, Granada, Las Palmas, Lleida, Madrid, Múrcia, Màlaga, Oviedo, Palma, Pamplona, Tenerife, Sant Sebastià, Sevilla, Tarragona, València, Valladolid i Saragossa.

El 2020 centenars d'arquitectes de tot Espanya mantenen des de fa gairebé dos anys un conflicte obert amb Arquia Bank, l'entitat financera que té el seu origen en l'antiga caixa gremial. Amb la conversió de cooperativa de crèdit a societat anònima, el 2019, els que havien estat cooperativistes es van convertir en accionistes d'Arquia Bank SA.[1] En 2021 encara segueix el conflicte obert.

Referències[modifica]

  1. Mendieta, Miguel Moreno. «300 clientes de Arquia llevan 15 meses sin poder vender sus acciones del banco» (en castellà), 22-10-2020. [Consulta: 25 maig 2021].

Enllaços externs[modifica]