Bandera per Vinnland

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de banderaBandera per Vinnland
Detalls
Tipusbandera fictícia Modifica el valor a Wikidata
Proporcions8:11
DescripcióSobre camp verd una creu nòrdica en negre i fimbriada en blanc.
Adoptat2004
Colorsverd, negre, blanc
DissenyadorPeter Steele

La bandera per Vinnland o amb més precisió, "de la República Popular Tecnocràtica de Vinnland" apareix al revers dels tres últims discs del grup musical estatunidenc Type O Negative per abastar tant els ideals polítics del seu cantant, Peter Steele, com són el neopaganisme, la connexió amb la natura i el socialisme[1] com la seva herència islandesa per part de mare.[2]

El nom de Vinland sembla que fou el nom que van donar els vikings a la zona del golf de Sant Llorenç, Nova Brunswick i Nova Escòcia, a l'actual Canadà.

Disseny[modifica]

La bandera va ser dissenyada utilitzant la imatge negativa de la bandera noruega, que converteix els colors vermell del camp, blanc del fimbriat i blau de la creu nòrdica verd, blanc i negre respectivament.

La bandera apareix en diverses portades de discs del grup, de vegades amb el lema "fet a la República Tecnocràtica Popular de Vinnland", i guarneix diversos objectes de marxandatge del mateix grup.[3]

Altres usos[modifica]

Les primeres "banderes per Vinnland" ofertes per a la venda van ser fetes per Patriotic Flags Online Store en 2004.[4] Posteriorment, el símbol ha guanyat ús com a bandera ètnica per diversos grups a l'Amèrica del Nord, incloent-hi nombrosos venedors, alguns grups neopagans germànics i grups polítics que identifiquen el nom de la colònia del segle xi a L'Anse aux Meadows, Terranova, anomenada Vinland en les sagues, amb les zones predominantment angloamericanes de les nacions modernes del Canadà i els Estats Units d'Amèrica. Fins i tot, s'ha mostrat al festival Finnskogen, celebrant pels finlandesos del bosc.[5]

Referències[modifica]

  1. «The Glorious Liberation of the People's Technocratic Republic of Vinnland» (en anglès). Arxivat de l'original el 6 d’agost 2016. [Consulta: 29 novembre 2016].
  2. «Flag for Vinnland» (en anglès). Flogs of the World. [Consulta: 29 novembre 2016].
  3. «Type O Negative T-shirt» (en anglès). Round Flat Records. Arxivat de l'original el 29 de novembre 2016. [Consulta: 29 novembre 2016].
  4. «Vinland flag» (en anglès). Patriotic Flag Online Store. Arxivat de l'original el 9 d’octubre 2016. [Consulta: 29 novembre 2016].
  5. Viggen, Sverre «Republikkens flagg VAIER IGJEN» (en noruec). Ostlendingen, 12-06-2008 [Consulta: 29 novembre 2016].