Vés al contingut

Barranc de Viu

Infotaula de geografia físicaBarranc de Viu
Imatge
TipusCurs d'aigua Modifica el valor a Wikidata
Inici
Cota inicial1.152 m Modifica el valor a Wikidata
Entitat territorial administrativael Pont de Suert (Alta Ribagorça) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióViu de Llevata Modifica el valor a Wikidata
Final
Cota final918 m Modifica el valor a Wikidata
Entitat territorial administrativaAlta Ribagorça (Catalunya) Modifica el valor a Wikidata
Localitzacióel Pont de Suert Modifica el valor a Wikidata
DesembocaduraRiuet del Convent Modifica el valor a Wikidata
Map
 42° 21′ 44″ N, 0° 49′ 16″ E / 42.36236°N,0.82108°E / 42.36236; 0.82108
42° 23′ 38″ N, 0° 47′ 05″ E / 42.393789°N,0.784723°E / 42.393789; 0.784723
Afluent
Conca hidrogràficaconca de l'Ebre Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
Mida5,5 (longitud) km

El barranc de Viu, o Riuet de Viu, és un barranc afluent del riuet del Convent. Neix dins de l'antic terme de Viu de Llevata i després discorre per l'antic terme de Malpàs, des del 1970 tots dos del municipi del Pont de Suert, de l'Alta Ribagorça.

El barranc es forma a prop i al sud-est del poble de Viu de Llevata per la unió de dos barrancs: el de Pollavia, que ve del sud-oest, i el d'Adons, que procedeix del sud-est. El seu curs, força sinuós, emprèn la direcció general nord-oest, i marca una profunda i estreta vall, per la qual discorre la carretera N-260, paral·lela al riu quasi tota l'estona.

El primer tram, després de formar-se, és en direcció nord, lleugerament nord-est, fins que rep l'afluència del barranc de Sallent per la dreta, al lloc on hi havia hagut el Molí de Viu; en aquell moment comença a decantar-se cap al nord-oest, fent moltes ziga-zagues, i al cap de poc, també per la dreta, rep el barranc dels Torrents. Ja clarament en direcció a ponent, rep per la dreta el barranc de les Llongues, i al cap de molt poc troba el desnivell que provoca el Salt de l'Aigua, ben bé al nord del poble de Viu de Llevata.

Poc després rep per l'esquerra el barranc de Fontfreda; torna a canviar de direcció, ara cap al nord-oest, i poc després per l'esquerra rep el barranc de Milves i de seguida, ara per la dreta, el barranc de Massivert. Arribant als Prats de Massivert, troba per la dreta la Canal de la Moixa, i un tros després el barranc de Malpàs, que significa el final del seu recorregut, en formar tots dos barrancs el Riuet del Convent.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Barranc de Viu