Baruj Benacerraf

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaBaruj Benacerraf

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement29 octubre 1920 Modifica el valor a Wikidata
Caracas (Veneçuela) Modifica el valor a Wikidata
Mort2 agost 2011 Modifica el valor a Wikidata (90 anys)
Boston (Massachusetts) Modifica el valor a Wikidata
Causa de mortCauses naturals Modifica el valor a Wikidata (Pneumònia Modifica el valor a Wikidata)
Dades personals
NacionalitatVeneçuela Veneçuela
FormacióUniversitat de Colúmbia
Columbia University School of Engineering
Virginia Commonwealth University School of Medicine (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballImmunologia Modifica el valor a Wikidata
OcupacióMedicina
OcupadorUniversitat Harvard
Universitat de Nova York Modifica el valor a Wikidata
Membre de
Família
GermansPaul Benacerraf Modifica el valor a Wikidata
Premis

Baruj Benacerraf (Caracas, Veneçuela 1920 - Jamaica Plain, Massachusetts, EUA 2011[1]) fou un metge i professor universitari estatunidenc, d'origen veneçolà, guardonat amb el Premi Nobel de Medicina o Fisiologia l'any 1980.

Biografia[modifica]

Va néixer el 29 d'octubre de 1920 a la ciutat de Caracas, en una família d'origen jueva sefardita marroquina - algeriana. L'any 1925 es traslladà amb la seva família a París, i el 1940 als Estats Units, on el 1943 fou nacionalitzat nord-americà. Estudià medicina a la Universitat de Colúmbia i a l'Escola Mèdica de Virgina, situada a la ciutat de Richmond.

Després de participar en la Segona Guerra Mundial com a metge fou nomenat membre investigador de la Universitat de Colúmbia entre 1948 i 1950, de l'Hospital Broussais de París entre aquell any i el 1956, de la Universitat de Nova York fins al 1968 i la Universitat Harvard entre 1970 i 1991, d'on fou també professor de patologia. Entre 1968 i 1970 fou membre de l'Institut Nacional de Salut dels Estats Units. Des de 1972 és membre de l'Acadèmia nord-americana d'Arts i Ciències i del 1973 de l'Acadèmia de Ciències dels Estats Units.

Va morir el 2 d'agost de 2011 als Estats Units. Èra germà del filòsof Paul Benacerraf.

Recerca científica[modifica]

Especialista sobre immunologia i al·lèrgies, inicià la seva recerca sobre aquests camps l'any 1948 i fou el primer en descobrí un gen antigen mitjançant la seva investigació en ratolins. Els seus estudis sobre genètica el premeté verificar el complex d'histocompatibilitat principal (MHC).

L'any 1980 li fou concedit el Premi Nobel de Medicina o Fisiologia pels descobriments relacionats amb estructures determinades per la genètica a la superfície de la cèl·lula que regulen les reaccions immunològiques, premi compartit amb Jean Dausset i George D. Snell.

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]