Beate Albrecht

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaBeate Albrecht
Biografia
Naixement23 maig 1921 Modifica el valor a Wikidata
Gotha (Alemanya) Modifica el valor a Wikidata
Mort2017 Modifica el valor a Wikidata (95/96 anys)
Activitat
Ocupacióprofessora de música Modifica el valor a Wikidata

Beate Albrecht (Gotha, 23 de maig de 1921 - 2017) és una violinista i pedagoga musical alemanya.

Biografia[modifica]

Albrecht va rebre les seves primeres lliçons pràctiques de piano de Kurt Johnen a Berlín, les seves lliçons de teoria després de la seva "Allgemeinen Musiklehre".[1] Va completar els seus estudis al Conservatori de Dresden centrant-se en el violí, el piano, la flauta de bec - trobada amb l'ensenyament de la tònica. Això va ser seguit per una plaça de professor a l'Institut Pedagògic i Seminari de Jardí d'Infants a Dresden i estudis de violí amb Walter Hansmann (1875-1963) a Erfurt. Després, es va convertir en professora privada de música a Gotha i es va dedicar a activitats de concert. Després del seu matrimoni i el seu trasllat a Sandershausen, es va convertir en professora de música i professora particular de música de violí, flauta de bec i piano.[2]

Educació musical[modifica]

Albrecht va desenvolupar un concepte de solmització: posar notes en lloc d'escriure notes. La representació gràfica de les notes fa entenedora l'estructura i regularitat dels sistemes de to i afavoreix el procés d'aprenentatge. Les síl·labes de solmització relativa porten l'alumne a captar conscientment les relacions tonals i les tensions d'interval, a experimentar i apreciar el caràcter gradual dels tons. Va registrar les seves experiències metodològiques amb la relativa solmització a les classes de música i va utilitzar les seves troballes per dur a terme suports didàctics i materials d'acompanyament per a les classes de música.[2] La solmització relativa s'ha convertit en un mètode provat per ajudar els nens a fer la transició d'una comprensió intuïtiva a una racional de la música, especialment la notació musical.

Publicacions[modifica]

  • Töne, Lagen, Griffbrett. Verlag Merseburger, Kassel 1985
  • Singen mit der Silbenfibel. Verlag Merseburger, Kassel 1987
  • Silbenfibel per a violí. Verlag Merseburger, Kassel 1987
  • Noten legen – mehr als ein Spiel. Verlag Merseburger, Kassel 1990
  • Durch Greifen - begreifen. Do, re, mi auf Tasteninstrumenten. Verlag Merseburger, Kassel 1995
  • Ohne Mühe die Noten erleben. Verlag Merseburger, Kassel 2001
  • Comerç electrònic in der kaufmännischen Berufsausbildung Zwischenbericht.[3]

Referències[modifica]

  1. «Allgemeine Musiklehre | WorldCat.org» (en anglès). [Consulta: 7 desembre 2022].
  2. 2,0 2,1 «Albrecht, Beate» (en alemany). [Consulta: 7 desembre 2022].
  3. «Electronic-Commerce in der kaufmännischen Berufsausbildung Zwischenbericht. [Berichtszeitraum: 1. Dezember 2002 - 30. November 2003 / [Textbearb.: Beate Albrecht] | WorldCat.org]» (en anglès). [Consulta: 7 desembre 2022].