Beruwala

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula geografia políticaBeruwala
Imatge

Localització
Map
 6° 28′ N, 79° 59′ E / 6.47°N,79.98°E / 6.47; 79.98
EstatSri Lanka
Provínciaprovíncia de l'Oest
DistricteKalutara District (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Població humana
Població164.969 (2012) Modifica el valor a Wikidata
Geografia
Altitud5 m Modifica el valor a Wikidata
Identificador descriptiu
Fus horari

Beruwala és una ciutat del districte de Kalutara a la província Occidental de Sri Lanka, governada per un Consell Urbà. El nom Beruwala és derivat de la paraula singalesa que indica el lloc on la vela és abaixada. Fou el primer establiment musulmà a l'illa establert per comerciants àrabs al voltant del segle viii. Una població rellevant de musulmans, molts d'ells mercaders, encara viuen a la ciutat—particularment al "Fort de la Xina". La Mesjid-ul-Abrar és un lloc característic de Beruwala i la més vella mesquita de Sri Lanka; va ser construït per comerciants àrabs en una península rocosa que mira cap a la ciutat. El 2001 figura al cens amb 33.453 habitants.

Beruwala és també la llar d'Al-Fasiyatul Nasriya Muslim Balika Maha Vidyalaya, el qual és la primera i més antiga escola de noies a Sri Lanka (va ser damnada pel tsunami del 2004).(xinès)

Beruwala és el punt d'inici de 130 quilòmetres de platja. Als darrers anys s'han donat passos pel desenvolupament d'aquesta àrea. La badia al voltant és ideal per banyar-se l'any sencer.

Ciutats agermanades[modifica]

Beruwala està agermanada amb:

Referències[modifica]

  1. «Reading - Town Twinning». Reading Borough Council. Arxivat de l'original el 2013-05-09. [Consulta: 14 juliol 2013].