Borgarknappur

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de geografia físicaBorgarknappur
Imatge
TipusMuntanya Modifica el valor a Wikidata
Localitzat a l'entitat geogràficaSuðuroy Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativailles Fèroe Modifica el valor a Wikidata
Map
 61° 30′ N, 6° 50′ O / 61.5°N,6.83°O / 61.5; -6.83
Dades i xifres
Altitud574 m Modifica el valor a Wikidata

Borgarknappur és una muntanya situada a l'illa de Suðuroy, a les illes Fèroe. Té una altura de 574 metres.[1] Està situada al centre de l'illa (a l'oest del poble Hov, al sud-est de Fámjin, al sud-oest d'Øravík i al nord de Vágur). El Borgarknappur està envoltat pels cims del Borgin (570 m), a l'oest, i pel Hvannafelli (558 m), al sud. Abans de la construcció de les carreteres els pobles de l'illa es comunicaven per camins que travessaven les muntanyes. Alguns d'aquests camins passaven pel Borgarknappur, per un lloc anomenat Mannaskarð. Moltes de les antigues fites que ajudaven als viatgers a seguir el camí correcte encara existeixen; avui serveixen als excursionistes que volen seguir les velles rutes a prop de la natura.[2] Els camins que passen pel Mannaskarð, prop de Borgarknappur, connecten els pobles d'Øravík, Fámjin, Porkeri, Hov i Vágur.

Referències[modifica]

  1. «Fjøll í Føroyum» (en feroès). umhvorvis stovan - environment agency. Arxivat de l'original el 2011-07-20. [Consulta: 23 desembre 2018]. «llista de les muntanyes de les Illes Fèroe per ordre d'altitud»
  2. «Hiking in Suðuroy along the old Walking Paths Following the Cairns» (en anglès). visitsudoroy.fo. [Consulta: 18 gener 2019].

Vegeu també[modifica]