Butlletí del Centre Catòlic

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de publicacions periòdiquesButlletí del Centre Catòlic
Tipuspublicació periòdica Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
Llenguacatalà
Data d'inicigener 1932
Data de finalitzaciójuliol 1932
Edició en català
PublicacióIgualada

El Butlletí del Centre Catòlic va ser una publicació religiosa mensual en català editada a Igualada l'any 1932.

Descripció i continguts[modifica]

La redacció i l'administració era a la seu del Centre Catòlic. S'imprimia als tallers de Nicolau Poncell. Tenia quatre pàgines, a dues columnes, amb un format de 28 x 22 cm. El primer número va sortir el mes de gener de 1932 i l'últim, el 7, el juliol del mateix any.[1]

A l'article de presentació manifestaven que l'objectiu del butlletí era «l'enregistrament ordenat i constant de totes les manifestacions de vida de la nostra entitat. Després de mig segle d'actuació no interrompuda, el Centre Catòlic –fa pena haver-ho de dir– es troba avui descomptada la col·lecció de Propaganda, sense la més modesta crònica de les seves activitats i efemèrides notables, ni tan sols en la forma rudimentària d'una llibreta de memòries».[2] L'esmentada revista Propaganda es va publicar entre 1914 i 1918 i el butlletí va néixer amb motiu de la commemoració del cinquantenari de l'entitat.

Publicava comentaris de conferències, teatre, cinema i també articles de caràcter religiós i informació d'organitzacions catòliques. Hi col·laboraven J. Mussons Castelltort i Ramon Puiggròs.

Referències[modifica]

  1. Miret Solé, M. Teresa. La premsa a Igualada (1808?-1982). Barcelona: Generalitat de Catalunya, 1983, p. vol. 1, p. 436. 
  2. «Pòrtic». Butlletí del Centre Catòlic, 1, gener 1932.