Ca l'Ambrós

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Ca l'Ambrós
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
Construcció1912
Característiques
Estil arquitectònicModernisme
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaPalafrugell (Baix Empordà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. de Sant Sebastià, 15
Map
 41° 55′ N, 3° 10′ E / 41.92°N,3.17°E / 41.92; 3.17
Bé cultural d'interès local
Id. IPAC4201 Modifica el valor a Wikidata

La Casa Bofill o Ca l'Ambrós és un habitatge modernista a la vila de Palafrugell (el Baix Empordà) inclòs en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Edifici entre mitgeres, de planta baixa i dos pisos. A la planta baixa hi ha dues obertures d'arc conopial als extrems; la de la dreta és la porta d'accés. Al primer pis hi ha una gran tribuna central sostinguda per mènsules amb decoració vegetal; hi són remarcables les gàrgoles amb caps d'animals als extrems de la part superior. A banda i banda hi ha una finestra decorada amb motius vegetals. Al segon pis hi ha cinc obertures d'arc mixtilini, tres de les quals ocupen l'espai superior de la tribuna, que fa de balcó protegit per una barana de ferro. El coronament és amb cornisa de maó i teula. La coberta és de teula, a dos vessants.

Història[modifica]

Segons consta en la documentació consultada a l'Arxiu Històric Municipal de Palafrugell,[1] el propietari de la finca, Sr. Joan Bofill i Giralt, fou autoritzat el 14 d'abril de 1911 a construir una casa d'acord amb el plànol presentat a l'ajuntament. Segons sembla, no va poder acabar l'obra en el termini concedit de quatre mesos i el 27/12/1912 va demanar permís per concloure-la definitivament i construir un mirador/façana segons plànol adjunt. El director de l'obra va ser Miquel Mundet.

Referències[modifica]

  1. «CASA BOFILL - CA L'AMBRÓS». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 19 octubre 2026].
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Ca l'Ambrós