Cabardès

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
El castell de Lastours

El Cabardès, en occità Cabardés, és una regió o un país del departament de l'Aude a França. S'estén des dels vessants de la Muntanya Negra al nord de Carcassona, fins al punt culminant d'aquesta serra, el Pic de Nore, contrafort del Massís Central.

Geografia[modifica]

El país del Cabardès està situada al nord de Carcassona, al departament de l'Aude i a l'oest del país del Minervois al nord-est del Lauragais i al sud-oest del Massís Central. Creuat pels rius de la Dure, de l'Orbiel i de la Clamoux, és constituït per planes i dels turons de la part sud amb un domini de terres vinícoles, de parts i de camps. Al nord, els terrenys són més abruptes amb el principi de la Muntanya Negra. La garriga domina aquesta part de la regió.

Història[modifica]

El Cabardès era unfeu del senyor de Cabaret que va donar el seu nom a la castellania del Cabardès que fou sempre un territori, un país.

Economia[modifica]

L'economia principal és la producció vinícola amb una DO des de 1998. Abans s'havia dedicat a la cria d'ovelles a través de la garriga, cosa que va afavorir la indústria tèxtil. Els rius reguen nombroses zones d'horta.

Patrimoni[modifica]

El país del Cabadrès té un patrimoni important:

El Cabardès compta també amb els següents llocs naturals:

Personalitats lligades al Cabardès[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Cabardès