Cal Josep Bofarull

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Cal Josep Bofarull
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ArquitectePere Caselles
Construcció1907
Característiques
Estil arquitectònicModernisme
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaReus (Baix Camp) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióRaval de Martí Folguera, 33-35
Map
 41° 09′ N, 1° 07′ E / 41.15°N,1.11°E / 41.15; 1.11
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC9622 Modifica el valor a Wikidata

Cal Josep Bofarull és un edifici d'habitatges modernista del municipi de Reus (Baix Camp), situat al raval de Martí Folguera número 33-35 i inclòs en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Dissenyat per Pere Caselles per al comerciant Josep Bofarull i Roig,[1] és un edifici de planta baixa i tres plantes d'habitatges, amb una simetria total en el seu conjunt. Cal destacar la tribuna vidriada que correspon als habitatges, on hi ha un mòdul que es repeteix vuit vegades (quatre al davant, dos als laterals i dos més al xamfrà). Formen un arc de mig punt en els dos centrals en la tarja superior. La barana dels tres balcons-tribuna també forma un tot amb la tribuna. En el primer pis hi ha balcons correguts als dos costats, i a la tercera i quarta planta dues unitats per costat. Cal destacar les baranes de ferro forjat amb el bombat característic dels balcons modernistes reusencs. El remat de la coberta presenta, formant la motllura de la cornisa, unes semicircumferències els centres de les quals coincideixen amb els eixos de simetria de les portes balconeres. La porta d'accés està emmarcada amb una mena d'escut on, a la seva dovella, es poden veure les inicials del propietari, «J. B.».[2] La porta de fusta té motllures d'estil eclèctic.

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Cal Josep Bofarull
  1. March Barberà, Jordi. «Catàleg de l'arquitectura modernista de Reus». A: Arquitectura modernista a Reus. [Reus]: Pragma, 2003, p. 146. ISBN 84-933151-2-5. 
  2. «Edifici d'habitatges al raval Martí i Folguera 33-35». Pat.mapa. Generalitat de Catalunya. [Consulta: 20-X-2014].