Can Febrera (urbanització)

Plantilla:Infotaula geografia políticaCan Febrera
Imatge
(imatge amb anotacions)

Localització
Map
 41° 40′ 54″ N, 2° 14′ 27″ E / 41.681623°N,2.240948°E / 41.681623; 2.240948
EstatEspanya

Comunitat autònomaCatalunya

Provínciaprovíncia de Barcelona

Àmbit funcional territorialÀmbit Metropolità de Barcelona

ComarcaVallès Oriental

MunicipiBigues i Riells del Fai Modifica el valor a Wikidata

Can Febrera és el nom d'una urbanització del terme municipal de Bigues i Riells del Fai, al Vallès Oriental.[1]

Pren el nom de la masia de Can Febrera, una de les masies històriques del poble de Bigues, en terres de la qual es va formar aquesta urbanització. Està situada a la part nord-oriental del terme municipal, prop del límit amb l'Ametlla del Vallès i a l'esquerra del riu Tenes. És al nord de la rotonda que hi ha a la intersecció de les carreteres BP-1432 (Sant Feliu de Codines - la Garriga) i BV-1435 (C-1415b, a Lliçà d'Amunt - Bigues) i al nord-est de la urbanització de Can Barri. Té a ponent la urbanització del Turó, i al sud-est la que duu l'exòtic nom de Diamant del Vallès. Al seu nord-est hi ha les urbanitzacions de La Miranda (l'Ametlla del Vallès i el Serrat de l'Ametlla, pertanyents al terme municipal de l'Ametlla del Vallès.

El seu territori està delimitat al nord-oest pel torrent de Ca l'Isidret Vell i al sud-est pel torrent de Bonrepòs. Dins de l'àmbit d'aquesta urbanització s'inclou també la masia de Can Gresola i les Granges de la Gresola.

És una de les urbanitzacions petites del terme municipal, ja que el 2005 tenia 176 habitants, que representa el 2,35% del cens municipal.

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Can Febrera
  1. «Can Febrera | enciclopèdia.cat». [Consulta: 16 octubre 2018].