Can Genover

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Per a altres significats, vegeu «Can Genover de Coquells».
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Can Genover
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ArquitecteJosep Rodríguez i Lloveras
Construcció1925
Característiques
Estil arquitectònicnoucentisme Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaPalafrugell (Baix Empordà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Camí Fondo, 27-31 - c. de les Escoles, 1
Map
 41° 55′ N, 3° 10′ E / 41.91°N,3.17°E / 41.91; 3.17
Bé cultural d'interès local
Id. IPAC4202 Modifica el valor a Wikidata

Can Genover és un edifici noucentista del municipi de Palafrugell (Baix Empordà) inclòs en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Es tracta d'un edifici aïllat, envoltat per jardí, i estructurat sobre la base de volums cúbics simples amb el contrapunt de la rotonda que sobresurt de la part baixa a l'angle sud-oest. Té planta principal elevada, pis i golfes. Les quatre façanes presenten característiques similars, totes amb coberta a dos vessants, de teula; en general les obertures són allindanades i d'arc de mig punt, amb una voluntat manifesta d'equilibri i d'austeritat en la decoració. La rotonda té finestres allindanades i terrassa superior. Els accessos són a la façana principal, la del Camí Fondo, i a la part posterior de l'edifici, que comunica amb el jardí. La casa data de l'any 1925 i va ser construïda per l'arquitecte Josep Rodríguez i Lloveras, segons consta al rètol de la façana d'accés. Segurament fou un dels primers encàrrecs de Rodríguez i Lloveras, ja que va obtenir el títol en aquell mateix any. L'habitatge fou bastit en estil noucentista.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Can Genover
  • «Can Genover». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 30 abril 2012].