Can Puig (la Roca del Vallès)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Can Puig
Dades
TipusMasia Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXV
Característiques
Estil arquitectònicGòtic tardà
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativala Roca del Vallès (Vallès Oriental) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióBell-lloc. La Roca del Vallès (Vallès Oriental)
Map
 41° 38′ N, 2° 20′ E / 41.63°N,2.34°E / 41.63; 2.34
IPA
IdentificadorIPAC: 29274
Activitat
Diòcesibisbat de Terrassa Modifica el valor a Wikidata

Can Puig és una masia del municipi de la Roca del Vallès inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Edifici de teulada a doble vessant, orientada a migdia, consta de planta i pis. Porta amb camals de pedra i dovelles a l'arc. Les finestres laterals de la planta baixa són quadrades amb motllura. Les tres finestres de dalt són conopials, amb ampit, molt treballades i ben conservades, formant un dels millors conjunts de la contrada. Angles caironats. La casa està dividida en dos habitatges, a raó de 2/3 i 1/3, separats a l'exterior per un mur que arrenca de la façana. La part petita pertany a la casa veïna de Can Puig, edifici nou adossat al vell per aquesta banda. Es pot seguir però la línia de façana de la vella masia. La part més gran, abandonada, es deia Can Turoner, nom avui perdut. Aquesta part amenaça ruïna, li manca un tros de teulada. Barri amb llinda de granit.[1] Hi ha documentat un tal Bernat de Puig al segle xii. La documentació posterior no ha estat encara recollida i sembla que n'hi ha.[1]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Can Puig». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 24 agost 2014].