Capverdians de São Tomé i Príncipe

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de grup humàCapverdians de São Tomé i Príncipe
Tipusètnia i aspecte en una regió específica Modifica el valor a Wikidata
Població total3.000 aprox.
LlenguaPortuguès, crioll capverdià
ReligióCristianisme (Catolicisme)
Geografia
Originari deSão Tomé i Príncipe Modifica el valor a Wikidata
Regions amb poblacions significatives
São Tomé i Príncipe São Tomé i Príncipe 3.000 (2010)[1]

Els capverdians de São Tomé i Príncipe són residents de São Tomé i Príncipe que són originaris o amb ascendència capverdiana.

L'Instituto das Comunidades estimà que l'any 2007 hi havia 3.000 capverdians vivint a São Tomé i Príncipe.[1] La majoria dels capverdians a l'illa viuen en la pobresa.[2]

Història de la migració[modifica]

São Tomé va ser descoberta en la dècada de 1470 pels exploradors portuguesos i posteriorment es va convertir en un port d'esclaus. Quan es va abolir l'esclavitud el 1875 van contractar treballadors d'Angola, Moçambic, Cap Verd i altres parts de l'Imperi Portuguès. Aquests treballadors van ser anomenats "serviçais". Per tant, la majoria dels nacionals de Cap Verd van ser portats a São Tomé i Príncipe com a serviçais. Els fills d'aquests treballadors per contracte que van néixer a l'illa es diuen "tongas". A l'illa de Príncipe, serviçais i tongas s'han assentat permanentment en terra assignada pel govern. Després de la independència el 1975, la majoria dels capverdians van tornar a Cap Verd.

Persones destacades[modifica]

Referències[modifica]

Bibliografia[modifica]

  • (portuguès) Miguel Sousa Tavares, "Equador", ficció històrica sobre la situació dels serviçais en les primeres dècades del segle XX (Lisboa: Oficina do Livro, 2003).

Enllaços externs[modifica]