Casa B. Pinell

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Casa B. Pinell
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ArquitecteLluís Muncunill
Construcciósegle XX (1916)
Característiques
Estil arquitectònicNoucentisme
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaTerrassa (Vallès Occidental) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióRaval de Montserrat, 23 - c. de la Vila Nova. Terrassa (Vallès Occidental)
Map
 41° 34′ N, 2° 01′ E / 41.56°N,2.01°E / 41.56; 2.01
BCIL
IdentificadorIPAC: 28061

La Casa B. Pinell, o Casa Josep Badiella, és un edifici del centre de Terrassa (Vallès Occidental), al Raval de Montserrat, protegit com a bé cultural d'interès local.

Descripció[modifica]

L'edifici fa cantonada, amb mitgeres i dues façanes que donen, la principal, al Raval de Montserrat i, l'altra, al carrer de la Vila Nova. Consta de planta baixa i dos pisos. La façana principal conté la porta d'entrada i una gran finestra amb arcs rebaixats. El primer pis presenta un balcó amb finestra central; el segon pis és format per un grup de tres finestres iguals. La planta primera i els dos pisos estan separats per una línia d'imposta que a la façana lateral es veu trencada per una finestra amb un arc rebaixat i dos grups de finestres geminades al tercer pis. Acaba l'edifici una cornisa de ceràmica lleugerament corba.[1]

Història[modifica]

Construït el 1916 per l'arquitecte Lluís Muncunill, l'edifici ha estat tradicionalment la seu del PSUC i del sindicat Comissions Obreres, i actualment allotja la seu terrassenca d'Iniciativa per Catalunya Verds.

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Casa B. Pinell
  1. «Casa B. Pinell». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 22 setembre 2014].

Vegeu també[modifica]