Casa Cruells

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Casa Cruells
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióS. XIX
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaRoquetes (Baix Ebre) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióCarrer Masia, 3 Modifica el valor a Wikidata
Map
 40° 49′ 05″ N, 0° 30′ 23″ E / 40.81793°N,0.50634°E / 40.81793; 0.50634
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC13441 Modifica el valor a Wikidata

Casa Cruells és una obra del municipi de Roquetes (Baix Ebre) inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Casa torre d'habitatge de planta quadrada. Consta de planta baixa i dos pisos, amb la coberta a dues aigües. Té un petit cos de planta baixa, afegit al llarg del costat dret de l'edifici (mirant des de la façana principal) coronat amb una balustrada, i un altre cos connectat pel costat de darrere que es prolonga per la banda esquerra.[1] Per tota la façana principal i la lateral esquerra hi ha un ràfec que arriba gairebé al començament del primer pis. Presenta una distribució simètrica dels elements de la façana. Queden restes d'alguns motius decoratius pictòrics de caràcter geomètric.[1] El material emprat és bàsicament el maó. Està voltada d'arbres (excepte la part posterior) i hi ha un gran camp precedint l'entrada principal, lloc on se celebren els bous a les festes i se situen les atraccions.[1]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 «Casa Cruells». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 21 novembre 2015].

Enllaços externs[modifica]

  • «Casa Cruells». Mapa de recursos culturals. Diputació de Tarragona.