Vés al contingut

Casa Jacint Bruguera

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Casa Jacint Bruguera
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicarquitectura eclèctica Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaSant Cugat del Vallès (Vallès Occidental) Modifica el valor a Wikidata
Localitzaciócarrer de Santiago Rusiñol 9-11 Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 28′ 20″ N, 2° 04′ 58″ E / 41.47215°N,2.08266°E / 41.47215; 2.08266

La Casa Jacint Bruguera és un edifici de Sant Cugat del Vallés (Vallés Occidental) catalogat com a bé protegit del patrimoni arquitectònic del municipi.[1]

Història[modifica]

El seu edifici, actualment transformat, és una casa entre mitgeres, arquitectònicament eclèctica, situada entre els carrers dels Marges i Santiago Rusiñol de Sant Cugat del Vallés, a les proximitats del seu monestir, en un dels nuclis d'estiueig del municipi a la fi del segle xix i principis del XX.

Va ser construïda al 1878 per encàrrec de Jacint Bruguera i Foixart al mestre d'obres Jaume Sagalés i Mats i reedificada en 1901 per encàrrec de la seva filla, Jacinta Bruguera i Rius, mare de Josep Rovira i Bruguera, segons projecte del mestre d'obres Josep Masdéu i Puigdemasa.

El seu conjunt, caracteritzat singularment per les seves rematades i proporcions, està catalogat i protegit per l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès com a patrimoni arquitectònic del municipi.

Elements destacables[modifica]

Referències[modifica]

  1. Fitxa de la Casa Jacint Bruguera al Catàleg de Sant Cugat del Vallès. Catàleg del patrimoni arquitectònic, Sant Cugat del Vallès, Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, 2009 (edición informatizada).