Casa Petin

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Casa Petin
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle xx
Característiques
Estil arquitectònicMoviment modern
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaPalafrugell (Baix Empordà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. de les Illes Formigues, 1
Map
 41° 53′ 02″ N, 3° 10′ 46″ E / 41.883771°N,3.17957°E / 41.883771; 3.17957
BCIL
IdentificadorIPAC: 45000

La Casa Petin és una obra del moviment modern de Palafrugell (Baix Empordà) protegida com a Bé Cultural d'Interès Local.

Descripció[modifica]

Els elements generadors de l'espai interior són dos plans fixos, el del terra i el del sostre, lleument manipulats, i una sèrie de plans verticals més o menys contundents en funció de l'àmbit que volen definir, ajudant-se de murs que no arriben al sostre o d'altres amb grans obertures, buscant la continuïtat dels espais. Aquests tractament no es limita a l'interior de l'habitatge sinó que es transmet a l'espai de transició cap a l'exterior. Un pati interior, el lleuger porxo de la galeria del pis superior i els porxos que es formen degut als retranqueigs de l'habitatge faciliten la fusió entre l'interior i l'exterior. A l'accés apareix una paret de pedra que contrasta amb la blancor de les façanes. L'estructura és de parets de càrrega. La coberta és plana. Les fusteries són lacades negres.[1]

Referències[modifica]

  1. «Casa Petin». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 10 octubre 2018].