Categoria Discussió:Ateus

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

havíem quedat que no categoritzàvem per creença o raça, no? crec que s'ha de suprimir aquesta categoria--barcelona (disc.) 20:29, 30 des 2012 (CET)[respon]

Proposta d'esborrat[modifica]

Avís[modifica]

Qualcú ha esborrat l'avís que semblava tenir més consens que deixar la categoria sense cap tipus d'avís. El pos aquí per mirar d'acabar la discussió que va començar a la proposta d'esborrat de més amunt:

Pau Cabot · Discussió 06:49, 9 març 2013 (CET)[respon]

Ho ha tret en Ferbr1 que esmentava en el resum que no s'havia aconseguit consens, hi estic d'acord. La discussió ve d'aquí.
Jo crec que en determinades biografies és interessant saber si la persona s'havia manifestat com ateu. Això pot ajudar, per exemple, a la interpretació de la seva obra (escriptors, artistes, compositors, ...) o de la seva activitat (polítics, científics, ...). Per tant tenir una categoria per trobar-los pot ser útil. No cal que sigui gent que hagi estat un "militant" permenentment actiu de l'ateisme. En persones vives pot no ser tant rellevant, però en dècades i segles anteriors aquest posicionament, encara que hagi estat un sol cop en que ho ha dit, podia ser equivalent a un "sortir de l'armari", com les persones que han manifestat públicament que són homosexuals o les persones que s'han declarat objectors de consciència (encara que després l'activitat principal per la que se'ls coneix sigui una altra).
Penso que és igualment interessant i per motius similars saber si una persona ha declarat que professa una religió o que s'adscriu a una ideologia.
En tot cas els redactors de l'article haurien de valorar el cas i igual que decideixen posar-ho a l'article decideixin afegir-lo a la categoria. El que no veig bé és que hi hagi un criteri general que pugui fer que es netegin personatges de la categoria de manera massiva sense discutir-ho cas per cas. Com a criteri general jo els inclouria tots i si realment és molt poc rellevant que es discuteixi per aquell cas concret.
Per tant no veig malament "Només s'haurien de posar en aquesta categoria aquells articles que en el text citin expressament aquesta condició" (qui vulgui incloure un personatge en una categoria que busqui la informació i ho posi a l'article) però sí la primera part de l'avís. -- Dvdgmz fent observació participant (Escriu-me) 19:58, 9 març 2013 (CET)[respon]
El que tu dius i el que diu la plantilla ve a ser el mateix. A l'avís no diu que les persones que estiguin en aquesta categoria han hagut de defensar aquesta ideologia permanentment sinó precisament només que aquesta creença (o no creença) hagi estat significativa. Pau Cabot · Discussió 20:17, 9 març 2013 (CET)[respon]